Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Manchester City - Chelsea (03.12, sub)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 56
  • Pregledi 4,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Po prikazanoj igri zasluzie su obje ekipe da postignu gol. Mi smo cak prvih pola sata bili mnogo bolji protivnik od njih, ali sta je tu. Samo nek igraju hrabro i borbeno i nema zamjerki. 

Hazard je morao ono završiti,po Alonsovoj strani puše ko na čamcu,očekujem Zoumu u drugom poluvremenu,siguran sam da Antonio neće sjediti skrštenih ruku.Pardon nisam vidio da Zoume nema ni klupi,Ivanović IN.

Alonso je prosjecan bek koji nije za ovu formaciju, vidi se da je u defanzivi preslab.

Preglupo primamo gol, jebeni Cahill morao ga je uvaliti nama.. Amaterska reakcija ponovo. Daj nam Van Dijka na zimu, nosi ga vise.

Hazard je morao pucati u onoj sansi.

Jbg steta za rezultat, nismo uopce lose odigrali prvo poluvrijeme. Kakvo simuliranje Aguera, koja picka baci se ko da ga je kamion pokupio.

Idemo probati izvuci nesto u drugom dijelu al bice tesko jer smo ga sad primili u najgorem trenutku

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Bravo za ekipu, pokazali su karakter, definitivno smo favoriti za titulu do samog kraja.

Sreća nas je pratila, ali bitno da su tri boda tu.

Diego je jebena zvijer, ne vidim boljeg centarfora u ovom trenutku.

Znam da nije lijepo, ali nadam se da će Aguero uskoro slomiti nogu. Frajer koji ide s namjerom da ozlijedi protivnika nema što raditi na terenima.

Btw, Fabregas reagirao kao gospodin kad je ovaj divljak išao na njega. Pusti ga da se istrese na njemu, a onda crveni laganica. :D

Auuu kakva reakcija u drugom dijelu, strahovito.. bravo momci, svaka vam cast! Imali smo malo srece, oni su masili prazan gol za 2:0 al poslije toga smo ih raznijeli. Kakva pobjeda strasno i to protiv, po imenima, najjace ekipe u Premiershipu

IDEMOOOOOOOO

Kako volim kad gledam Čelsi koji nije 90 minuta u podređenom položaju, bili smo ravnopravni kada se sve pogleda i mogao je vrlo lako rezultat da ode u suprotnom pravcu, budući da nam je odbrana bila prilično sklona kiksevima danas.

Aguero opet pokazao koliko je pokvaren igrač, ne samo zbog starta na kraju, već i zbog onog simuliranja. Srećom, to je Aguero, pa će se već sutra zaboraviti taj start, da su to bili Kosta ili Suarez, dobili bi 5 utakmica suspenziju barem. Iznenadilo me da je sudija uopšte dao crveni.

Dobra utakmica, fantastičan derbi, uživao sam prosto, toliko da nisam ni učio. :P

Btw, Fabregas reagirao kao gospodin kad je ovaj divljak išao na njega. Pusti ga da se istrese na njemu, a onda crveni laganica. :D

Da i ja sam to primjetio,gospodin čovjek,žao mi je jedino što nema malo više snage,a bilo bi super sa njim u 3-5-2,šteta.

City je igrao ciganski kao što sam očekivao od Guardiole,onaj ko je malo bolje upoznat sa metodama ovoga čovjeka i ko zna o njegovom načinu rada van terena,zna da je on jedan veliki licemjer i cigan,kao i svi Katalonci.Kada je neki od njegovih "divera" simulirao pri rezultatu 1:2 sarkastičnim aplaudiranjem sudiji i ismijavanjem sudije i njegovih odluka je pokazao svoje pravo lice.Volio bih samo da on ne osvoji titulu,neka osvoje i Arsenal i svi ostali,ali on ne.

Cahill pod hitno mora out iz prvog sastava,nadam se da će Conte pružiti priliku Zoumi.Kao što je reko chelseathebest gore sreća je bila na našoj strani,iskreno nismo zaslužili 1:3 pobjedu,ali to se desi kad sve karte baciš u napad.Costa još jednom pokazao kakav je doktor i popišao se na tvrdnje fudbalskih laika da je Aguero bolji napadač od njega.#KTBFFH

Fantastican karakter u drugom poluvremenu nasih igraca sto je rezultiralo preokretom. Bravo! Posebno bih pohvalio Costu, Luiza i Williana koji su danas bili najbolji.
Hteo bih da pohvalim i sudiju koji nije naseo na simuliranje igraca City-a. Padali su na svaki kontakt i trazili penal u nekoliko situacija. 

Evo odgledao sam i drugo poluvrijeme. S obzirom da sam znao rezultat, mogao sam mirno posmatrati utakmicu i obratiti paznju na mnoge druge stvari i sitne detalje koje inace dok gledam LIVE ne mogu uociti. 

Moram prije svega da kazem da je utakmica bila vrhunska. Obje ekipe su dale sve od sebe i zeljeli su pobjedu po svaku cijenu. Naravno nasi igraci su bili u skladu fer pleja dok su ovi bili i ostali cigani. Pogotovo to mislim na Aguera.

Sad da nesto kazem i o nasoj igri. Iznenadio sam se igrom nase ekipe u prvih pola sata. Na Etihadu, protiv ekipe kao sto je City i to protiv trenera kakav je Pep koji je opste poznat po svom presingu, mi smo dominirali. Bili smo dosta bolji, izasli smo visoko na njihovu polovicu i mogu reci da smo zasluzili vodstvo. Na nasu zalost, nismo postigli gol, malo smo fizicki pali , povukli se nazad i kazna je stigla.

U drugom poluvremenu smo izasli odlucno, ponovo smo zaigrali visok presing, igraci su nam bili rastrcani i djelovalo je zaista dobro. Ipak to je igracima City-a stvorilo mnogo prostora za kontra napade. Moze se reci da smo u 2-3 navrata imali dosta srece, pogotovo kod precke De Bruynea, ali i ta prilika kao i prilika Aguera kada je Cahil izbacio loptu sa gol linije je plod individualnih gresaka nasih igraca. Jednom Kante a drugi put Cahil. Znaci nisu to bile izgradjene akcije City-evih igraca nego greske nasih.Ipak mora se reci da je tu sreca bila nas saveznik. 

Na svu srecu, imamo trenutno najboljeg napadaca u ligi, koji igra prije svega srcem a tek onda znanjem.Diego Costa, kakav igrac. Posle izjednacujuceg gola, nasi igraci su dobili na samopouzdanju a City je u tim trenucima razmisljao samo o napadu ne vodeci racuna o sopstvenom golu sto su nasi vjesto iskoristili i rjesili utakmicu u svoju korist. Rutinerski reklo bi se.

Moram reci jednu stvar, iskoristicu "Murinjovsku" rijec, BALANS. Ova ekipa pod ovim trenerom kakav je Conte, to zaista ima. To se vidi ponajvise kada protivnicka ekipa ima loptu. Mi cak i kada se branimo, to nije ni blizu bunkera. Mi prosto navlacimo protivnika na gresku vrebajuci kontra napad koji moze biti mnogo jace oruzje od posjeda lopte kada se pravilno koristi. 

Medjutim, ova ekipa za razliku od ranije, moze igrati i visoki presing i na posjed kada je to potrebno. Ova ekipa raspolaze sa toliko razlicitog napadackog arsenala da je prosto uzivancija ih gledati.

Da zakljucim, veoma dobra utakmica obje ekipe. City je takodjer danas pokazao da nije dzaba prodglasavan jednim od najvecih favorita ovog prvenstva, ali mi smo prosto u ovom trenutku bolja ekipa. Ova ekipa ima i glavu i rep i mislim da cemo ponovo jedan duzi period moci uzivati u igrama nasih plavaca.

Sve u svemu moramo biti prezadovoljni,i rezultatom a i opcenito igrom. Pa ovo je city ljudi moji,po nekima glavni kandidat za titulu,a mi smo ih razmontirali na njihovom stadionu. Kriticari ce rec e da je de bruyne zabio sto bi bilo. Ljudi su nakon Evertona poceli ocekivat neke bezgresne partije,pa kazu kako samo 1:0 Boro,kazu tott je bio bolji prvo poluvrijeme ,izvukli ste se itd..Sto se mene tice ako cemo se ovako izvlacit moze do kraja sezone.

Što se same utakmice tice vidim da dosta ljudi kritizira Alonsa,ja nebi uzeo nista previse za zlo. Je da je znao plivat ali city dosta razvija igru preko bokova i to im je nekako glavno obiljezje.De bruyne i Silva loptu stalno salju na bokove  a i sami se znaju zabost i proc po strani. Par puta je danas i preko Mosesove strane dosla neka sansa za city ali to je normalno,nisu ni on ni Alonso neke velike greske radili. Po meni je dosta veci i ozbiljniji problem Cahill. Covjek je jednostavno prespor i prenesiguran da bi igro u prvoj postavi Chelsea,ne ocekujemo od njega cuda sad,ali oni glupi pasovi prema nazad se jednostavno nesmiju događat. Neznam kako niko nije izdvojio Luiza jer je covjek u zadnjih par kola fantastican,danas je u potpunosti pojeo Aguera.

Na Costu vise necu trosit rijeci , jednostavno sve se zna. Ali jako me veseli cinjenica da i igraci koji igraju manje mogu uskociti i odigrati dobro,tipa danas Fabregas i Willian.Treba nam i da se malo zaoštri konkurencija za te pozicije,da svi znaju da su zamjenjivi i da niko nije siguran. Žao mi je toga Michya nenormalno,dečko je dobar ali mislim da trenutno niko na svijetu nebi mogo ostvarit neku minutažu pored Diega. Pitanje je koliko ce imat strpljenja jer sljedece sezone bi mogo dobit vise sanse.

Sad slijede neke lakse utakmice i tu trebamo samo jako nastavit,jer se premier liga na takvim utakmicama najcesce i odlucuje.

KTBFFH!

Fabregas gospodin? I to još čitam od Chelsijevih navijača?

Jeste iskulirao udaranje Fernandinha ali obratite pažnju da je prvo od udario njega a onda ovaj vratio dvostruko.

Po meni je dosta veci i ozbiljniji problem Cahill. Covjek je jednostavno prespor i prenesiguran da bi igro u prvoj postavi Chelsea,ne ocekujemo od njega cuda sad,ali oni glupi pasovi prema nazad se jednostavno nesmiju događat. Neznam kako niko nije izdvojio Luiza jer je covjek u zadnjih par kola fantastican,danas je u potpunosti pojeo Aguera.

Aferim za ovo, prvi put cujem za ovu rijec, lakse je reci previse nesiguran.

Luiza sam prvi pohvalio u njegovoj temi.

Jeste iskulirao udaranje Fernandinha ali obratite pažnju da je prvo od udario njega a onda ovaj vratio dvostruko.

Actually obrati pažnju na to da je fernandinho njega prvo držao za vrat 

RRZ3yUI.png

phoJC4K.png

Pazite koliko ove godine nasi igraci trce. Protiv Boro'a smo takodjer pretrcali 118 km.

Kad skontas da Murinjov United trci u prosjeku 105 km, onda je sve jasno. Ovolika razlika u kilometrazi je kao da imate igraca vise na terenu.

Ovo je recept za velike stvari.

Ključni detalj utakmice je promašaj De Bruynea, ne znam kako je ono promašio i šta nas je spasilo. Nakon toga je bilo ono fudbalsko pravilo "ako nećeš ti ima ko hoće", stvarno brutalno smo naplatili sve njihove promašaje. Costa majstorski zatim Willian i Hazard ih dotukli, stvarno fantastičnih posljednjih 30 minuta.

Stvarno velika pobjeda.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.