Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Manchester City - Chelsea (03.12, sub)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 56
  • Pregledi 4,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Bodom bih bio zadovoljan svakako, al ono sto me najvise raduje je da konacno imamo trenera koji ce i ovakve utakmice igrati na pobjedu pa taman nas natamburali 3 razlike. Da je Mourinho tu mislim da bismo svi vec unaprijed znali taktiku za ovu tekmu.
Nadam se potajno da ih mozemo okrenuti, i ako to nekim slucajem uspijemo samopouzdanje ce nasima otici u nebesa. Mada, ova jedna utakmica ne odlucuje apsolutno nista, ali posluzit ce dobro da vidimo koliko smo napredovali ko tim.

Bice vala i merak zalomiti u petak pa u subotu ujutro lagano poslije dorucka i kafe docekati ovaj mec.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

• Autor

Opet će nas uništit pressingom, al ako uspijemo iznijet loptu možemo i zabit neki gol. Mada, ne bih bio puno nezadovoljan ni da izgubimo, jer nakon ove tekme imamo sve lagane utakmice, a City će u tom periodu igrat protiv Arsenala i Liverpoola.

U svakoj utakmici je bitan rezultat, ali u subotu mi je vaznije vidjeti dobru i hrabru igru nase ekipe nego 3 boda a da igramo kukavicki i pobjedimo samo zahvaljujuci ogromnoj sreci. To mislim iskljucivo iz razloga sto ova utakmica bodovno nece puno uticati na krajnji ishod a nama navijacima moze puno toga otkriti i pokazati u kom pravcu idemo i sta da ocekujemo u buducnosti.
City se dosta muči u zadnje vrijeme, nakon onog početnog niza kad su ih svi prerano počeli proglašavat prvacima nisu nešto impresivni... Ako uđemo u utakmicu pravim pristupom siguran sam da ih možemo dobit. Makar i bod bi bio solidan ipak igramo u gostima...
Ali ono najvažnije, sigurno će bit vruhunska utakmica i pravi derbi a ne uspavanka kao prošlih godina.
Naravno ne možemo govoriti o utakmici odluke ili slično, ali derbi je derbi i utakmica protiv direktnog rivala svakako nosi svoju važnost iz mnogo razloga. U sjajnom smo nizu, direktan rival za visok plasman u pitanju, postavili smo odličnu osnovu za ovaj derbi, tako da nastaviti niz bez poraza na ovakvom gostovanju bi bila velika stvar. Mislim čak da nam ova utakmica može više toga donijeti nego naštetiti, ako izgubimo prekidamo taj dobar niz što je naravno šteta ali smo tada samo 2 boda od lidera, ako pobjedimo to bi nas vinulo u visine i stavilo u sjajnu situaciju, remi je takođe sasvim prihvatljiv.

Manchester City je svakako veliki test, počeli su fantastično sezonu da bi onda pali u krizu od 6 utakmica bez pobjede što je mene iznenadilo, ipak vratili su se bez neke velike pretrpljene štete i sada su na 6 utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Mislim da Guardiola još nije u potpunosti ostvario sa ovom ekipom ono što želi u pogledu igre, ima tu mnogo oscilacija, sterilnih perioda u igri, ali i dobre igre. Oni su ekipa koja naravno igra na posjed lopte sa dosta kretanja između protivničkih linija i igre u prostor, njihovom postavkom na terenu često je protivnik osuđen da se duboko brani a onda do izražaja dolaze njihovi kreativni igrači. U dosta situacija ih je mučila realizacija, nadigravali su rivale, dolazili do prilika ali tu je često štekalo kada to treba pretvoriti u golove. City je ekipa sa stvarno dosta riješenja i kombinacija u pogledu sastava, nikad ne znaš kako će to izgledati posebno u sredini terena plus su sada i Yayu vratili u ekipu, takođe često mijenjaju i formaciju što je možda znak da se ipak prilagođavaju protivniku.

City nam svakako ne "leži" kao protivnik, to govori i podatak da smo ih od 2010. godine pobjedili samo 5 puta u svim takmičenjima uz njihovih 11 pobjeda i 3 remija, posljednji put slavili smo na Etihadu 2014. godine što nam je bila prva pobjeda tamo nakon 2008. godine. Očekujem agresivan početak utakmice sa njihove strane tako da nam se spor početak kao protiv Tottenhama ne smije ponoviti, prvih 30 minuta moramo izdržati to je jedan od ključnih faktora za dobar rezultat jer oni ne mogu držati takav tempo cijelu utakmicu. Njihova šansa je naša igra pod protivničkim pressingom prosto nemamo neki dobar odgovor na to, teško se snalazimo i teško iznosimo loptu. Naša šansa je njihova visoko postavljena zadnja linija tu treba tražiti šansu jer bi to mogli koristiti naši ofanzivci posebno Costa koji ima sjajna utrčavanja u prazan prostor samo je pitanje da li će mu imati ko slati te lopte sa očima. Napadi su nam izjednačeni bukvalno po 29 postignutih golova, Costa i Aguero po 10 golova, odbrane statistički tu negdje oni primili 12 mi 10 golova ali kada se pogleda period iza nas mislim da smo mi defanzivno u prednosti jer manje toga dozvoljavamo rivalima. Ključna borba će se voditi na sredini terena, ali stvarno je teško predpostaviti sa kojom količinom kreativnosti će oni izaći na teren tj. koji će igrači činiti njihovu sredinu terena. Tu mislim da je njihova velika i ogromna prednost što oni znaju naš sastav a mi njihov ne znamo.

Nama u ovoj utakmici treba koncentrisana, čvrsta i kompaktna igra. Defanziva prosto mora biti na nivou ako želimo bilo nešto odnijeti sa Etihada jer se radi o napadački jakoj ekipi sa isljučivo napadačkom filozofijom. Moramo iskoristiti loptu u nogama maksimalno jer će oni dominirati u posjedu, kontra mora biti bezobrazno dobra da bi i došli do prilika i tako smirivali njihove nalete, realizacija mora biti brutalna. Matić - Kante bi trebali biti vjerovatno ključni igrači eventualnog dobrog rezultata, tu će se voditi glavna bitka. Conte je znao pokazati znanje baš na ovakvim utakmicama u kojima protivnik drži posjed najsvježi primjeri su sa Italijom protiv Španije i Njemačke na EURO-u, tako da nadati se da to neće biti ideja sa kojom smo išli posljednjih par puta na Etihad "svi nazad i napucavaj loptu". Conte treba da pokaže hrabrost da se ne fokusira samo na njihove kvalitete nego i na mane i da to pokušamo iskoristiti, ta neka žilavost nas kao ekipe koju smo pokazali protiv Tottenhama je poželjna.

Samo hrabro, neka nas odvale od života ali daj da se vidi neka želja i ideja, nismo pod pritiskom, prvi smo na tabeli nema razloga da se plašimo bilo koga.

Po meni su sanse 50:50 i to imaju srece da su na domacem terenu. Na Bridzu ce bit 60:40 pa nek nam ga polizu. Pep je napadacki orjentisan trener i u odbrani mu puse, jebiga realnost. A mi u ovoj formaciji ne dozvoljavamo nikom da nam tek tako pravi probleme nazad. Dobro ce oni otegnut muda da iz tolikog posjeda stvore koju sansicu, zivi bili pa vidjeli. Ocekujem da bljesne kontra i dobijemo ovo 0:1. pozz 

Ja nesto mislim, da cemo prvi puta nakon sedam kola, izaci u nesto izmijenjenom sastavu. Nebi me iznenadilo da Pedro izvisi ovu, a da umjesto njega zaigra Cesc ili cak i Chalobah, da im nebi tek tako prepustili sredinu.

U Contea i njegovu ideologiju i strucnost vjerujem, ocekujem pozitivan rezultat.
Sumnjam da će išta mijenjati,Fabregasovi dani u Čelziju su odbrojani,jedino počne da trči i da ne odmara na terenu,ali ne vjerujem da se to može desiti.Naravno da je Fabregas sa svojim dugim loptama i svojim pregledom igre neprikosnoven,ali kad imaš Kejhila nazad i Kurtou koji je prosječan golman onda ne smiješ dopustiti sebi taj luksuz da imaš jednog igrača manje u defanzivi.

Što se tiče utakmice biće teško,remi bi bio ok,ali ipak City malo šteka u odbrani,tako da ne bih se iznenadio ni da ih pobijedimo.Ne vidim nigdje njihovu prednost što se tiče igrača,Pedro u ovoj formi može parirati Sterlingu,Hazard je bolji od De Brujnea,Kosta je bara bara s Aguerom čak bih rekao i da je bolji Aguera,ima bolje kretanje bez lopte i to bi u ovakvim utakmicama moglo biti presudno.Nisam baš upoznat sa formom Fernandinja,ali siguran sam da je Matić u boljoj formi,trenutno rekao bih jedan od boljih zadnjih veznih u PL.Da je Mou tu rekao bih 1:1 ko kuća,ali ovako bih se čak usudio i reći 1:2 Costa i Hazard.
Ova utakmica se ubila za 3-5-2 i Fabregasa.
Defanzivni blok od 7 igraca vec imamo, tu ne treba nista dirati. Sada je najveci problem kreiranje napada pod pritiskom, za sta u trenutnoj postavci nemamo igraca. Siti igra jako visoko, slabo disciplinovano u odbrani, i to je sansa za Konteovu direktnu igru i brze kontra napade. Fabregas zna da deli te lopte jako dobro, pokazivao je to mnogo puta. Izneli bi Kante i Matic njega defanzivno, ali bi u napadu bili opasniji.
Naravno da od toga nema nista, i da se dobitna kombinacija nece menjati.
Voleo bih da Konte pokaze muda kao Poketino i pregazi ih pressingom.
Ekipa je u naletu, i ne zadovoljavam se bodom ko god bio s druge strane. Samopouzdanje je na maksimumu, dok su oni jos uvek nedovoljno oporavljeni od krize rezultata. Sada je sansa da ih dobijemo.
  • Autor

Zaista ne vidim kako bi mogli igrati pressing. Mi nismo ekipa za to i nema šanse da se takvo nešto desi. Nažalost, mislim da je Guardiola trener koji je apsolutno proučio sve mane ove ekipe koja 6 utakmica zaredom igra u istom sastavu, pa će lakše naći penicilin za takvu ekipu. Mnogo je lakše postaviti ekipu kad unaprijed znaš kakav će biti sastav protivnika, i mislim da je to držanje istog sastava naša najveća boljka za ovu utakmicu. Zato ću se složiti s Whisperom da bi faktor iznenađenja u formi Fabregasa možda bio najbolja opcija.

Pa Relo kako mi ne mozemo igrati presing, kada ustvari i igramo jak presing u ovim utakmicama, malo je stekalo protiv kokoski, ali npr u drugom poluvremenu smo.udarili im presing i potpuno ih nadigrali.. sjeti se Evertona, junajteda...
Mozemo iz ove utakmice puno dobiti, poraz nas ne bi toliko poremetio jer nam slijedi laksi raspored. Ja vjerujem u dobar rezultat, sastav ce vjerovatno biti isti.

Ja se nikad ne bi prepao Guardiole, to što je on njihov trener je naša velika šansa. Prvih 6 kola sve pobijedili, poslije toga ne mogu skoro nikoga dobiti. Zadnje dvije su dobili na individualni kvalite Aguera i Turea protiv WBA i Palacea. Prije toga kiksevi sve sami kiksevi.

Mi smo ekipa koja ima puno bolju odbranu, puno boljeg trenera i prosto ne vidim način da Pep nadmudri Contea.

Nećemo mi njih stisnuti pressingom nema od toga ništa, nadati se da će raditi naša kontra i da ćemo izdržati njihov početni pressing koji će biti najjači na početku.

U svakom slučaju oni niti su svemirski brod niti su vanzemaljci niti igraju neki atomski fudbal, na kraju krajeva mi smo lideri u svakoj utakmici imamo šta tražiti.

Mislim da smo bolji i da tako se treba i postaviti, više smo pokazali nego oni do sada, pogotovo ako se gleda forma u zadnjih par utakmica. Treba ući jako u utakmicu, bez puno respekta, sa jasnim ciljem da izdominiramo i dobijemo, pa kako bude. Mislim da su oni ti koji bi se trebali bojati nas trenutno, em smo prvi em kidamo

Izgleda da je povrijedjen. Nadam se dobrom Fabregasu danas, s tim da zbog njegove slabe defanzive i Kante mora odigrati utakmicu sezone.

Ali braco koji prostor ce bit za nase ofanzivce, Sane i Navas im wingbekovi, to nasi moraju iskoristit,narocito Hazard i Pedro.

Bili smo bolji prvih 30-35 minuta, nakon toga se povukli i primili gol na gresku Cahila. Mogli smo puno vise dobiti iz ovog prvog poluvremena.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.