Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Chelsea - Tottenham (26.11, sub)

Istaknuti odgovori

Utakmica na Bridgeu u subotu 26.11.2016 s pocetkom u 18:30h.

Da se malo prisjetimo sta su sve radili i kako su "igrali" ovi smradovi protiv nas prosle sezone. 

https://www.youtube.com/watch?v=SH4ssfV-U3I

Na kraju Hazard zabio golcinu i potvrdio Leicesterovu titulu, a Tottenham bacio u ocaj. Takodjer nisu slavili ni kuci kada je zavrseno 0:0. Na Bridgeu su bez pobjede, cini mi se 26 godina al nisam siguran za ovaj podatak, ovako napamet pisem.

Nama prvi od 2 vezana derbija. Tottenham dosad neporazen u Premiershipu, a mi 6 pobjeda zaredom bez primljenog gola. Neki ce niz sigurno biti prekinut. 

Sretno momci!

Wisey kasniš sa otvaranjem teme :P

Teška utakmica,moramo pobijediti jer imamo prednost domaćeg terena.2-0 za nas,Costa i Hazard.Mislim da će Tottenham dati sve od sebe da nam otkinu bar 2 boda,jer svjesni su da oni ove godine ne mogu osvojiti titulu tako da će dati zadnji atom snage da otkinu po koji bod jačim ekipama.
Mi ako ne pobijedimo Totenham, za mene ce biti kiks. Totenham je ocajna ekipa koja je to potvrdila ispadanjem iz lige prvaka u najlaksoj grupi. Od samog starta napasti i traziti pobjedu.

Ne treba podcijeniti podatak kako su još uvijek jedini neporaženi, nije to sasvim slučajno.. Mislim da kod Contea neće biti dvojbeno to hoćemo li ići na pobjedu, barem se toga ne bojim kod njega.. Favoriti smo ali i bod nije neka katastrofa realno, ali po trenutnim igrama definitivno bi trebali uzeti 3 boda, vidjet ćemo kako će to sutra izgledati.

Mene iskreno više strah ove, nego one protiv Citya idući tjedan. Nekako imam osječaj da ćemo znat kako igrat protiv Citya... A tottenham itekako može bit neugodan protivnik ako imaju svoj dan (kao protiv Citya kad su ih rastavili). Tottenham jest u krizi ali i dalje su vrlo dobra momčad, a u lp su navodno (ne znam nisam gleda utakmicu niti znam koji im je sastav igra ali tako sam negdi čita) odmorali par ključnih igrača za nas...

Ipak igramo doma gdje nas Tottenham nije dobija ko zna otkad a i trenutno smo u puno boljoj formi, budemo li igrali kao protiv Evertona ili Unitda nema straha, ladno dobijamo...
Nisu odmarali ni jednog igraca, zasto bi odmarali igrace a trebao im je dobar rezultat za prolaz, ovako su ispali.

Ne kažem da jesu, kažem da sam tako pročitao sad je li istina ne znam... A zašto bi odmarali? Pa recimo, ako su im pare važnije od rezultata (a poznavajući predsjednika Totttenhema ništa čudno) onda im je puno važnije osigurat top 4 u ligi, nego proć dalje u lp gdje će ionako iduće kolo ispast. Makar, daleko od toga će ova utakmica sutra išta odlučivat o konačnom poretku, tako da ni ja ne vjerujem u to...

Ja ljudi imam osjećaj da će Pedro odigrati veliku ulogu na ovoj utakmici, ne znam zasto ali takav imam osjećaj :D

Što se tiče utakmice Tottenham neporažen ove sezone u PL i najbolja odbrana lige + maksimalno su napaljeni na nas biće zanimljivo.

Ne kažem da jesu, kažem da sam tako pročitao sad je li istina ne znam... A zašto bi odmarali? Pa recimo, ako su im pare važnije od rezultata (a poznavajući predsjednika Totttenhema ništa čudno) onda im je puno važnije osigurat top 4 u ligi, nego proć dalje u lp gdje će ionako iduće kolo ispast.

Predaleko se ide sa opravdanjima nekih stvari. Kao prvo čak i da izgube ovu utakmicu, u najgorem slučaju po njih će im četvrto mesto bežati samo 4 boda, nakon 13 kola, što znači da na raspolaganju imaju još maltene dve trećine sezone da dođu do te pozicije. Kao drugo, dobija se nezanemarljiva količina novca samo za prolazak u knockout fazu LŠ, a uz malo sreće, može se i u četvrtfinale gde se opet dobija fin novac.

Jednostavno su bili loši i zasluženo ispali...

Za moje shvatanje to što su uradili protiv Monaca je krajnje neozbiljno kada se uzme u obzir da je to bila utakmica od velikog značaja. Ostavili su Verthongena, Walkera i Eriksena na klupi tri standardna startera i odigrali totalno ravnodušno. Sjetite se recimo nas protv Shakthara u sezoni kada smo ispali iz grupe koliko smo se borili za tu pobjedu koja nam nije ni pomogla.
  • Autor

Predaleko se ide sa opravdanjima nekih stvari. Kao prvo čak i da izgube ovu utakmicu, u najgorem slučaju po njih će im četvrto mesto bežati samo 4 boda, nakon 13 kola, što znači da na raspolaganju imaju još maltene dve trećine sezone da dođu do te pozicije. Kao drugo, dobija se nezanemarljiva količina novca samo za prolazak u knockout fazu LŠ, a uz malo sreće, može se i u četvrtfinale gde se opet dobija fin novac.

Jednostavno su bili loši i zasluženo ispali...

Ma de, luzeri Spudsi uvijek bili. Pusti tu pricu, cuj cuvali se u Ligi Sampiona da bi dogodine izborili Ligu Sampiona. :D

Jedva cekam pocetak tekme sutra, ponovo drma onaj stari dobri osjecaj iscekivanja Chelseajevih tekmi, hvala ti Antonio Conte sto si nam vratio to. A sada idemo raznijet ove picke, odmah od 1. minute napad i pobjednicki zavrsiti abd :D

Biće zanimljivo vidjeti kako će se oni postaviti, pokazali su neku raznovrsnost u derbi utakmicama jer nisu nadigrani ni u jednoj derbi utakmici. Znali su odigrati i na kontre i pojesti rivala pressingom što su uradili protiv Citya što im je i bila posljednja odlično odigrana utakmica.

S obzirom da smo u odlicnoj formi i nasi igraci su puni samopouzdanja ocekujem laksu od ocekivane pobede.

Oni su u promenljivoj formi i igraju bez 2 standrardna odbrambena igraca, a generalno su gubitnicka ekipa. Prosla sezona im je bila najbolja u poslednjih ko zna koliko i opet nista nisu uradili a mogli su bez problema do titule, a nema snase ni blizu da je ponove.

Nekih 2:1 za nas ocekujem.

https://twitter.com/ChelseaFC/status/802198542362222592

Relo i ekipa na aparatima. :D

Tek smo zadnjih 5 min počeli igrati ko ljudi kako smo igrali i zabili. Mene iskreno strah Cityja ako nam i oni presing zadaju. Mora se i može ovo bolje.

Nekih 2:1 za nas ocekujem.

Idemo samo jako, samo gazenje. Pokazali smo ko zna koji put ove sezone da mozemo da lomimo utakmice u nasu korist kad je tesko. Malo losiji pocetak ali dovoljno smo kvalitetni da nas to ne poremeti. 

Koji bre Totenhem koji Poketino, uvek cemo dobijati ovakve timove uz ovakav nas pristup.

Sad idemo u sledecem kolu da dobijemo Siti i da se ucvrstimo na vrhu, nema kalkulisanja, samo pobeda!

I da dodam da je odbrana bila ispod nivoa, ali s obzirom kako su do sad kidali, ocekujem da opet bude zid ispred Kurtoe od sledece tekme.

Uređeno , autor izmjene: Goku

Ono što sam i rekao - Tottenham je tako igrao da je bio problem jedino loptu iznijet, a čim se iznese njima zafali igrača u odbrani i šuplji su. Nažalost, nismo uspijevali iznijeti tu loptu i to je ono na čemu Conte treba da poradi. Rijetke su ekipe koje igraju ovakav presing, ali mora se naučiti iznijeti lopta i protiv takvih ekipa.

Sad kad malo rezimiram utakmicu i vratim film, mogu reci da smo zasluzeno pobjedili. Osim njihovog gola, nisu nam postene sanse napravili na citavoj utakmici. Imali su svojih 35 minuta igre, gdje su bili zaista bolji, imali su loptu u nogama i mi smo djelovali poprilicno nestabilni. Medjutim, ni u tom periodu njihove dominacije, osim gola nisu nam stvorili ni jednu priliku. 

Posle 35. minute, slijedi nase budjenje i ulazak u utakmicu sto je rezultiralo maestralnim pogotnom Pedra. U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji protivnik, Totenhem je apsolutno bio nemocan i neopasan po nas gol. 

Da se razumijemo, nismo ni mi briljirali ali ruku na srce nije lahko igrati protiv ovakve ekipe kao sto je Totenhem. Nije nikome niti ce biti ikome lahko protiv njih. Tako da ova pobjeda dobija na jos vecem znacaju pogotovo sto smo pokazali karakter i vratili se nakon gola minusa.

Protiv City'a bi uspjeh bio i nerjesen rezultat s obzirom da cemo igrati u gostima protiv jedne od vjerovatno najbolje ekipe u prvenstvu. Kad bi pobjedili, to bi nas definitivno gurnulo u prvi plan i mislim da bi i nama navijacima a i igracima bilo jasno da smo najbolja ekipa sto bi u konacnici moglo biti i presudno.

Bravo momci.

Danas nije bio prisutan na terenu, ali jeste njegov broj. Naime Tottenham nije dobio Chelseaja na Stamford Bridgeu punih 26 godina. Bravo Plavci.

article-2535402-1A73E23E00000578-244_634

Jesu nam pravili probleme sa presingom, ali tasluzeno smo slavili.
Jos samo da je Dembele dobio crveni bilo bi ekstra, glumi izbacivaca u Galaksisu.
  • Autor

Vazna pobjeda, vazne 3 bobe. Ajde ljudi ne moze se svaka odigrati ko protiv Evertona, realno nismo danas bili na najboljem nivou mi sami a isto tako treba reci da smo igrali protiv izuzetno jakog protivnika, trkacki mozda 2. najbolji u ligi, tu negdje sa Kloppovim Liverpoolom. 

Kako su nas stisli u prvih pola sata, svaka im cast. Jos nasi umjesto da malo preskacu igru oni poceli glumiti Barcelonu s onim iznosenjem lopte. 

Al opet pokazali smo i karakter, vrlo je vazno pored samog rezultata i cinjenica da smo uspjeli okrenuti ovakvu utakmicu gdje nam nista nije islo na ruku. Poslije 35 minute smo odigrali jako dobro, oni su malo pali, nama gol dosao u pravo vrijeme i onda smo uspjeli sacuvati rezultat. Conte malo talijanski na kraju, mozda je prerano krenuo u zatvaranje tekme, srecom nije nam se to osvetilo.

Moses dobio MOTM, ali po meni Nemanja Matic zvani grtalica danas ubjedljivo najbolji igrac na terenu, nosio je sam nasu sredinu. Kante se nije mogao toliko izboriti sa snagom Wanyame i Dembelea, al Nemanja odigrao za trojicu.

Idemo sad Cityu na megdan, sljedeca subota u pola 2. :D

Poslusajte kako nas ZOLA beuzvjetno brani od ovog alkoholicara Rednapa, znaci covjek bukvalno nas brani i neda reci da je Totenhem bio bolji.

https://www.youtube.com/watch?v=UYye3geZ94w

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.