Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09: Chelsea - Manchester United (23.10, ned)

Istaknuti odgovori

Gostujuća utakmica protiv ekipa koja je na tebeli iznad njegove, ma sigurno će Mou igrat bunker, možda ne onoliki kao protiv Liverpoola već s malo više želje da se i proba i zabit...

U svakom slučaju ako United parkira bus, treba ih napast i napravit ogroman presing u prvih pola sata i probat zabit. U takvim je utakmicama rani pogodak najvažniji, jer šta vrijeme ide dalje onaj koji napada sve više postaje nervozan a oni su sve sigurniji i sve se lakše brane.

• Odgovori 53
  • Pregledi 4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Realno, United će igrati ovako.

Provocirat će Costin crveni i to od strane više igrača, zna se koliko ima tanak fitilj i kako ga izbaciti iz takta. Ne vjerujem da će igrati predefanzivno, ne vjerujem ni da će Ibrahimović opet biti sam u napadu jer je u prošloj utakmici po običaju nestao sa terena.

Vjerojatno 4-2-3-1 kao protiv Fenera, 4-3-3 je bolja kad se brane i kad igraju sa Ibrom. 

Više sam sklon očekivati Rooneya i Matu u ekipi jer je protok lopte bolji, na krila bi mogli Young i Martial, bez Rashforda koji je blago rečeno izgubljen na terenu kad ne igra sam u napadu. Mogli bi nas lomiti presingom preko krila i fizičkom igrom kao protiv Liverpoola.

Fellaini bi mogao tek kasnije igrati ako rezultat bude povoljan. 

Conte gotovo sigurno neće napadati od početka jer je svjestan da je obrana klimava i igrat će oprezno. Rekao bih da ona izjava da nikad ne igra na nulu ne stoji jer je sa Juventusom nanizao 53 utakmice bez poraza i dosta često igra na rezultat, nekad mu se i posrećilo pa je i dobivao  minimalno. Druga stvar je da nema talijansku disciplinu u ekipi i još uvijek nema ekipu koja bi trebala u velikim utakmicama odigrati kako treba. Po meni, Chelsea se još traži s njim. 

Uglavnom, neće biti remi na kraju, u to sam siguran, a i siguran sam da Chelsea nije favorit u ovoj utakmici. 

Mogli bi nas lomiti presingom preko krila i fizičkom igrom.

Istina,to je jedna od glavnih odlika Konteovih ekipa.
Definitivno utakmica sezone. Zgazili smo Manchester Utd, jos vise mi je drago sto je Aleks Ferguson bio na tribinama da vidi kako se bijedi Manchester Utd.

Eto, kao što sam i rekao prije utakmice, lagana pobjeda nad direktnim rivalom i među prvima sam znao da će Conte biti pravi trener za Chelsea. S druge strane, naš najveći trener ikada, veliki Special One je namjerno složio taktiku kako bi Chelsea se lagano uključio u borbu za naslov i istrolao Fergusona na Bridgeu. Ovih 4-0 je odlična pobjeda koja jednostavno ubija direktne konkurente u pojam i već vidim kako dobivamo sve utakmice do kraja sezone. U opasnosti je i Liga prvaka. 

Ne mogu vjerovati kako su navijači pjevali našem najvećem treneru ikad nakon 4-0 jer znaju da nam je pomogao. 

JA sam ponosan navijač Chelseaja, plačem nakon ove utakmice ko da je sahrana. 

Što reći nakon ovoga, potpuno smo i deklasirali, bili smo bolji u svakom nogometno segmentu, i baš mi je drago da nije ostalo na onih 2-0 iz prvog nego da smo ih totalno deklasirali... 

Ipak, ne treba pretjerano padat u euforiju, mislim da je svima jasno da ovaj United nije neka ekipa i da je Mou ovom utakmicom definitivno pokazao da je za penziju...

https://twitter.com/TweetChelseaUK/status/790345261524611072

Ne pamtim ovako pozitivnu atmosferu...

Kako dobra trening majica kod terrya. Steta relo sto vise ne prodajes chelseajevu opremu.

Jose Mourinho traži javnu ispriku od Chelseaja

Trener Manchester Uniteda Portugalac Jose Mourinho službenim kanalima je zatražio javno izvinjenje od Antonia Contea, Chelseajevih igrača i navijača, te svih članova uprave i kluba zbog preglasne proslave pobjede.

Naime Jose Mouirnho smatra da je krajnje nemoralno i neprimjereno da njegov bivši klub na tako drzak i krajnje bezobrazan način slavi pobjedu. Prema njegovim riječima navijači su pravili toliku buku da ne samo da su fizički i psihički naštetili samom treneru Crvenih đavola, nego su naštetili i ostalim igračima. Prema Joseovim riječima psihički oporavak od proslave pobjede Plavaca bi trebao trajati 15ak dana.

"Osjećam se posramljeno. Nisam očekivao da će na onaj način slaviti. Toliku su buku pravili da je ovo naprosto nepodnošljivo. I danas mi odzvanja u glavi."

Također su se iz Uniteda požalili da je njihov najvažniji i najskuplji igrač Paul Pogba nestao u metežu utakmice te da se sa svojim suigračima nije vratio u Manchester. Ipak dobra je vijest da je jutros čistačica iz Cobhama u Matićevom šorcu s utakmice kojeg se spremala da ubaci na pranje našla Pogbu. Bio je sakriven u njegovom desnom džepu. Osjećao se pomalo dezorijentiran kad ga je izvukla iz džepa pa je potražio pomoć Chelseajeve liječničke službe. Dodatna dobra vijest je da je nakon toga Pogba poslan brzom poštom u Manchester da može biti spreman za sljedeću utakmicu u liga kupu protiv Manchester Cityja.

Preostaje da se vidi kako će Chelsea reagirati te da li će uputiti javnu ispriku Mourinhu i Manchester Unitedu zbog nedolične proslave visoke pobjede. Komentatori na Sky Sportsu su prokomentirali da bi Chelsea trebao snositi i troškove liječenja Manchesterovih igrača Smallinga i Blinda, jer prema nekim izvorima poremećen im je centar za ravnotežu nakon Kanteovog slaloma.

Rasturili smo ih. Sada mi dođe žao što smo već odigrali protiv Arsenala i Liverpoola. Jest da su obje ekipe tri koplja iznad Uniteda, ali Conte je čini se pronašao bolju formaciju i uz ovakvu dobru atmosferu mislim da bismo mogli izvući više od 0 bodova iz tih utakmica. Ali što je tu je, idemo dalje.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.