Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09: Chelsea - Manchester United (23.10, ned)

Istaknuti odgovori

Matchday 09: Chelsea - Manchester United (23.10, subota 17:00)

ccc.jpg

Nakon pobjede protiv Leicestera (3:0), Chelsea u devetom kolu Premiershipa očekuje derbi protiv Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu.

• Odgovori 53
  • Pregledi 4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Vrlo važana utakmica, pobjedom ćemo pobjeć na 5 bodova Unitedu i malo ga udaljit od top4, a isto tako prvom derbi pobjedom ove sezone dobit ćemo samopouzdanje za dalje ali i dokaz da smo napredovali i da su promjene koje su se desile nakon onih poraza bile dobre...

Vjerujem u pobjedu, igramo doma, u naletu smo, United dosad baš i nije impresionira a i igraju u čet el tako da je i to naša prednost...

Što se tiče igre i sastava, United će gotovo sigurno posložit bunkericu tako da mi trebamo napast i probat ih probit jer mislim da se ne trebamo zadovoljavat s bodom u toj utakmici. Sastav očekujem isti kao prošlo kolo, jedino vjerojatno Willian umjesto Pedra...

Murinjo se uglavnom ne brani po celoj sirini terena, vec koncentrise igrace na sredisnjem delu, a bokove brani rek kad dodju u visinu kaznenog. Alonso i Mozes ce mozda biti i od kljucnog znacaja za ovaj mec jer ce morati stalno da budu prisutni u napadu, da bi rasirili odbranu i tako omogucili prostor za igru u zadnjoj trecini terena. Mislim da ce Matic i Kante opet zaigrati u paru na sredini, da bi kontrolisali ofanzivce Junajteda. Teri umesto Kejhila i Vilijan umesto Pedra kao jedine promene u odnosu na Lester.
Murinjo poznaje igrace Celsija, njihove (ne)mogucnosti, bice tesko dobiti ovu utakmicu. Bice lakse braniti se, nego protiv Arsenala ili Liverpula, zato sto Junajted igra znatno sporije, igraci su vise staticni, nema tecnoati u gradjenju napada. U napadu koristiti bokove, lopte u prostor iza ledja odbrane a loptu sto vise drzati na zemlji i igrati do noge, bez bunarenja.
Ocekujem minimalac za Celsi.
A da mi zajebemo Mourinha i postavimo jos veci bunker nego sto on sprema heheh

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Ja bih da gledam tu utakmicu Vajz, tako da ne :D

Conte nije trener za velike utakmice i neće biti faktor prevage. Pogubio je konce i protiv Liverpoola i protiv Arsenala, a ni oni nisu igrali niÅ¡ta posebno. Mourinho u derbijima i protiv bivÅ¡ih ekipa ima dosta dobar skor ako se gleda sve skupa, zna ovu ekipu u duÅ¡u i sigurno će htjeti zapapriti ekipi koja ga je otjerala i zna se kojim pojedincima u klubu i momčadi. 

Ja vjerujem da će ovo United dobiti nekako, bez obzira Å¡to je Chelsea po imenima bolja ekipa. Obrana nije dobra generalno, nema se neki stabilan sistem igre i nema se ono neÅ¡to za dobiti ovu utakmicu. Jedino će me veseliti to Å¡to će se vidjeti transparenti Chelseajevih navijača sa Mourinhovim likom i vjerojatno će dobiti pljesak Bridgea koji itekako zaslužuje. Ovo je utakmica biti ili ne biti za United, pobjeda ih drži debelo u igri, imat će povoljan raspored nakon derbija na Bridgeu. 

bez obzira Å¡to je Chelsea po imenima bolja ekipa. 

hahaha, ovo je za anale, hahaha. Hvala šta si me dobro nasmijao :)

PS: ni ne pitam jer već znam da mi nečeš odgovorit koji je svemir u pitanju...

Obrana nije dobra generalno, nema se neki stabilan sistem igre i nema se ono neÅ¡to za dobiti ovu utakmicu. 

Sta je to ''ono nesto''? Na fudbalskom forumu smo, mozes slobodno preciznije da se izrazavas, razumecemo.

Mozda je ''ono nesto'' sreca, ako je to presudno onda smo vec izgubili, jer je protivnicki trener jedan od najsrecnijih.

Koliko vidim iz vaših citata, Champion glumi Murinja, ovo su oni famozni mind games i skidanje pritiska. :D

United još uvijek ima problema s veznim redom,teže prenose loptu i ako uspije lopta doći do napada protivnička je odbrana je već postavljena,jedino će biti teško probiti bedem Unitedove odbrane,kao što svi znamo da je Mourinho expert za igranje na 0,tako da će ovo biti repriza utakmice Liverpool-United.
Ma samo pobjeda, ali kao da gledam da ce Conte opet nesto izmisljati sa sastavom.
Kojeg qrca si ti navalio na Contea jbt, svaki post pljujes ga. Pa covjek je pokazao vec u ovih par mjeseci da je spreman promjene radit, da sve sto radi, radi za dobrobit ekipe. I jos, ocigledno ga ne poznajes, u Juvetu kad je bio, pobjednicku ekipu nikad, nikad nije mijenjao, osim ako je morao zbog nekih razloga, tako da nece sigurno ni ovfje. Fantasticno smo.odigrali zadnja dva meca, i sasvim sigurno i u sljedecem igramo isto.

Ja vjerujem da cemo.odigrati dobro, te pobjedi smradove.

Kojeg qrca si ti navalio na Contea jbt, svaki post pljujes ga. Pa covjek je pokazao vec u ovih par mjeseci da je spreman promjene radit, da sve sto radi, radi za dobrobit ekipe. I jos, ocigledno ga ne poznajes, u Juvetu kad je bio, pobjednicku ekipu nikad, nikad nije mijenjao, osim ako je morao zbog nekih razloga, tako da nece sigurno ni ovfje. Fantasticno smo.odigrali zadnja dva meca, i sasvim sigurno i u sljedecem igramo isto.

Ja vjerujem da cemo.odigrati dobro, te pobjedi smradove.

Conte je nikakav trener i neće ništa osvojiti sa Chelseajem. Kakve mrtve promjene, izgubio je dva derbija. Neš ti pobjede protiv Leicestera :D. Zna se tko ima tri naslova prvaka

Ko ima tri nadlova orvaka? Onaj koji je prvaka doveo u zonu ispadanja, onaj koji vodi ekipu od 500 i vise miliona i ne zna opet da pobjedjuje, a kamo li.da nadigra nekog. Vodi ga sebi kuci

John Terry has suffered another ankle injury that is expected to keep him out of Chelsea’s Premier League match against Manchester United on Sunday.(The Times)

Nista od Terrya.

Championu Conte ne bi valjao ni da je pobjedio sve tekme po 3-0, bilo bi, ili sreca, ili sto nije hull city barem 6-0.

Mou ce u ovu tekmu ulozit sve sto ima, svi smo svjesni toga. Ocekujem nabrijanu ekipu i navijace i nadam se da ce tekma otici u nasu korist, pa bilo kako. Da pobjedimo Murinja, a onda ga kulturno ispratit sa stadiona a i docekat bgm, svog najboljeg, najuspjesnijeg trenera u historiji.

Kante ce naravno bit kljucan

Ibrahimovic ce nam dati gol, nema sanse da taj veze 3-4 utakmice bez gola. Igraci koje Conte izabere za prvu postavu moraju dati maksimum za pobjedu jer na klupi necemo imati nekog ko moze donijeti prevagu, sam je potvrdio da nece neki igraci igrati.

Jel utakmica sutra ili u nedjelju?

Piše datum 23.10, a to je nedjelja, a piše također subota u naslovu pa to je sutra.

u nedjelju je

Ibrahimovic ce nam dati gol, nema sanse da taj veze 3-4 utakmice bez gola. Igraci koje Conte izabere za prvu postavu moraju dati maksimum za pobjedu jer na klupi necemo imati nekog ko moze donijeti prevagu, sam je potvrdio da nece neki igraci igrati.

Ibrahimović je bez gola jer je spor i beskoristan u igri na kontre koju Mou forsira i koju će i igrat protiv nas...

Derbi kao derbi ništa nije sigurno, raduje što je Conte u posljednje dvije utakmice ipak promjenio stvari na bolje od formacije, taktike ali i igrača, izgledamo nekako aktivnije na terenu i sa loptom i bez lopte, tako da se nadam da ce Conte nastaviti sa istim sistemom. Mourinho će dati sve od sebe da nas dobije to je sigurno mislim da je se baš napalio na ovu utakmicu. Mourinho je do sada u derbi utakmicama protiv Citya i Liverpool bio Mourinho i igrao defanzivno na kontre samo što mi nije jasno zašto forsira taj sistem a nema jaka krila i sa sporim Ibrahimovićem on jeste odličan strijelac ali je spor za taj sistem. Vidjet ćemo na kojoj poziciji će igrati Pogba, oni nemaju brzu tranziciju iz odbrane u napad kao recimo Liverpool ili Arsenal i tu treba stisnuti dobro odrađen pressing bio nam bio zlata vrijedan. Što se našeg sastava tiče sve kao i protiv Leicestera samo Willian umjesto Pedra i Terry umjesto Cahilla, mislim da nema razloga da se prave promjene na pozicijama wing bekova Moses mora ostati u prvoj postavi United nema igrača kojeg on ne može čuvati a prije svega je odgovoran igrač. Matić i Kante su sigurni tu nece biti dileme Conte će nastaviti sa njima kao tandemom na sredini i od njih dvojice mnogo toga zavisiti ako njih dvojica budu na nivou imamo puno lakši posao. Oni imaju neke odlične pojedince imamo i mi svoje uzdanice Costa i Hazard će nadati se odigrati u skladu sa očekivanjima takođe žuti karton je moranje za Costu taman da to odradi u kupu. Nadam se da ce navijači podržati Chelsea a ne trenera rivala..
Celsi nije toliko ofanzivna ekipa, Konteov fudbal je vise takticki nego tehnicki, vise se igra na presing i kontre nego na dominaciju kroz posed i pas igru,tako da Murinjo nece imati toliku potrebu da postavlja bunkere.
Ocekujem otvoren mec, mozda ne sa puno golova, ali bice igre na obe strane.
. Nama su Matic i Kante kljuc utakmice. Od toga koliko budu uspesni u rasturanju napada ali i pametni u iznoosenju lopte ka napred moze zavisiti ishod meca. Azar ce biti pod flasterom sve vreme, Kostu ce igraci Junajteda stalno provocirati, plasim se njegovih reakcija.
Sanse su 50-50. Nije Celsi toliko bolja ekipa ove sezone da se moze upisati pobeda unapred.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.