Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 06: Arsenal - Chelsea (24.09, sub)

Istaknuti odgovori

Matchday 06: Arsenal - Chelsea (24.09, subota 18:30)

eRnOUDQ.jpg

Nakon poraza od Liverpoola (1:2), Chelsea u šestom kolu Premiershipa igra još jedan derbi, ovoga puta londonski sa Arsenalom na Emiratesu.

Nakon što su u prva dva kola osvojili tek bod od mogućih šest, Gunneri su nakon toga znatno podigli formu i upisali tri uzastopne premierligaške pobjede čime su se izjednačili sa Plavcima po broju bodova ali bolje kotiraju na tabeli zbog efikasnije gol razlike. U Liga Kupu su bili također ubjedljivi, savladavši Nottingham u gostima (0:4) a i u Ligi Prvaka su izvukli povoljan rezultat na gostovanju kod PSG-a (1:1) te u londonski derbi ulaze sa velikim optimizmom i jako dobrom formom.

Na drugoj strani, Plavci su, nakon furioznog starta sezone i maksimalnog učinka u prva tri kola, smanjili tempo te su jurili bod u Velsu protiv Swanseaja a u prošlom kolu je Liverpool, sasvim zasluženo, odnio sav plijen sa Stamford Bridgea. Ipak, utisak pred derbi je malo popravljen pobjedom nakon produžetaka (2:4) nad prvakom Leicesterom u Liga Kupu.

Timske novosti

Arsene Wenger još uvijek ne može da računa na usluge Aarona Ramseya, koji se oporavlja od povrede tetive koju je zaradio još u prvom kolu protiv Liverpoola. Nakon povratka sa EURO-a, Giroud nije startao nijednu utakmicu od prve minute u samom vrhu napada. Zbog povrede stopala nije putovao na meč sa Hullom, pa će mjesto u špicu napada vjerovatno opet zauzeti Alexis Sanchez ili možda Lucas Perez koji je u meču sa Nottinghamom postigao dva gola. Već duži vremenski period, Wengeru nisu na raspolaganju Gabriel, Mertesacker i Danny Welbeck. Ostaje još da se vidi da li će Xhaka u vatru od prve minute, nakon dva sjajna gola koja je postigao Hullu i Nottinghamu, ili će Wenger idalje vjerovati veznom redu Cazorla-Coquelin. 

Na drugoj strani, Antonio Conte ne može da računa na Kurta Zoumu čiji se tačan datum oporavka još uvijek ne zna. Zbog povrede gležnja, kapiten Terry je propustio mečeve sa Liverpoolom i Leicesterom, i vidno se osjetio njegov izostanak te se navijači Chelseaja istinski nadaju kapitenom povratku u samo srce odbrane. Cesc Fabregas je zabio dva gola u meču sa Leicesterom i odveo momčad dalje te je za očekivati njegov prvi start u Premiershipu ove sezone. Također, ovoljetno pojačanje, Marcos Alonso je zauzeo svoje mjesto na lijevom beku protiv Leicestera, te ostaje da se vidi da li će Conte nastaviti da mu pruža šansu ili će vratiti Baneta u sastav a Azpilicuetu ponovo gurnuti na lijevi bek.

Statistički podaci

U posljednjih pet ligaških mečeva na Emiratesu, Arsenal nije uspio upisati nijednu pobjedu. Chelsea je dva puta slavio a tri puta su remizirali rezultatom 0:0. Chelsea je u svim premierligaškim utakmicama ove sezone zabio gol ali su svoju mrežu netaknutom uspjeli sačuvati tek jednom. Ni Arsenal nije ništa uspješniji, jer su i oni ostvarili tek jedan clean sheet. 

Ocekujem remi ili poraz, mislim da su trenutno bolja ekipa, bez obzira na nasu dobru tradiciju protiv njih. Pogotovo ako opet bude igrao ivanovic, odnosno ne bude igrao fabregas

Pobjeda 100%
Arsenal je to ljudi moji oni protiv nas ne mogu meda.

Da budem iskren mogli bi ga ovaj put popušiti samo tako,ukoliko Cahill bude igrao očekujem bar 3 komada u našoj mreži.Također i golmani su nam karine,jedini način da zadržimo clean sheet jeste da Arsenal ne uputi nijedan poluozbiljan i ozbiljan šut na naš gol.Fabregas će ostati na klupi kao i Alonso,Conte vjeruje startnoj 11 tako da ne očekujem promjene.Bio bih zadovoljan i sa remijem.

• Autor

Od krucijalnog je značaja da kapiten bude spreman za ovaj meč. 

Courtouis

Azpilicueta - Luiz Terry (Cahill) - Marcos Alonso

Kante

Fabregas - Oscar (Matić)

Moses - Costa - Hazard

Mislim da nam vise odgovaraju nego liverpool. Meksa su ekipa i dozvoljavaju da ostvarimo pas igru. Posto je uzaludno ocekivati da nas Dijego vadi non stop ovde wiliam i hazard moraju da budu na nivou da bi ovo dobili.
Moramo da pokazemo zube i zelju i agresivnost od prvog minuta ako toga nema mi nemamo cemu da se nadamo. Fabregas obavezno da startuje mada u ovoj tekmi i meksi igraci poput oskara mogu da se istaknu. Ovde moze da se ocekuje goleada i preokreti tako da koncentracija svih 90 min.

Arsenal je u kupu odmorio skoro cijelu ekipu, svjeziji su od nas jer smo mi imali tezek protivnika a igrali smo i produzetke. Mislim da trebamo biti zadovoljni i sa nerijesenim rezultatom jer sam siguran da ce Conte izvesti isti sastav kao i protiv Liverpola.

• Autor

Terryja definitivno neće biti. Conte danas izjavio da će Fabregas možda startati ali da još uvijek nije odlučio početni sastav. To mi sve miriše da će na teren opet poslati vezni red Kante-Matić-Oscar. 

Ma izaće isti sastav kao i za prvih 5 tekmi, Bane desno Azpi lijevo i Costa da uvali neki krompir u njihov gol, pobjeda 1-0 i opet svršavanje na Contea.

relo pomalo coviku je sve novo necemo ga pljuvat

Sudi nam Michael Oliver, lahak na kartonima, Costa mora paziti na ponasanje.

I dok Guardiola ima muda staviti prosjecne Clichyja i Sagnu u vezni red u fazi napada, Conte nema muda staviti desnog beka desno, a lijevog lijevo.

Samo bih da oplemenim forum jos jednim postom.

Ivanovic, Cahill, Luiz, Azpilicueta, Matic, Oscar, Mikel igraci koji ne bi igrali u Evertonu. Willian i Fabregas za rotaciju i to je to.

Hazard nikad nece biti najbolji, to je svakome jasno, al sa Azpilicuetom retardiranim ni Messi ne bi imao 15 golova po sezoni. Kakav hendikep od igraca u svakom smislu.

Dzentlmenski zakljucujem da Chelsea zapravo ima vecinom prosjecne igrace i da je za to odgovorna uprava. Conte ionako ne zna sta ce s loptom, ali s ovakvom odbranom se ne moze ostvariti  clean sheet ni protiv devetorice.

Kad odu Cityju na noge... uh.

Mourinho kriv i za ovu sezonu? Anybody?

Azpi igra lijevog beka, Matic igra osmicu, ostatak je otpad. Slazem se. Medjutim i od ove ekipe bi se dalo to puno bolje ostaviti.

Selekcija Cahilla i Ivanovica, izmjena Alonso-Fabregas, smijurija. Pisanje Wengerovih pulena po Chelseaju, kakva sramota.

Matic covjek ne bi znao hodati da koracanje nije urodjeni refleks.

Ma kriv Murinjo i za ovaj poraz. Hahaha
Nisam iznenadjen ni malo. Opet kazem kao i prosli put, bice, bice, jos poraza ove sezone. Uprava marš napolje!!!
Sljedecu necu ni gledati. Ne pada mi na pamet gledati ove iste invalide svake sezone kako sramote klub. Njih boli ona stvar, oni primaju platu kako god da odigraju.
Azpi, Azar, Wilian, Kante, Matic bi u bilo kom drugom timu igrali 50% bolje. Kejhil Bane Luiz Fabregas Oskar su operisani od fudbala

Na Talkchelsea su stavili anketu za worst player of the match. Dovoljno govori.

Ovo je vrlo zajebana situacija u kojoj se nalazimo. 

Ako sada uđemo u seriju poraza, bojim se da će to završiti katastrofalno kao i prošle sezone.

Najviše me brine to što Conte nije dovoljno hrabar da izbaci neke retarde iz ekipe.

Kako mi se čini, Guardiola je vjerojatno jedini trener koji bi imao muda izbaciti onoga tko to zaslužuje i napraviti potrebne promjene u ekipi, koji bi nas u roku odmah odveo u borbu za titulu.

Ovako se samo čini da se nastavlja propala politika Mourinha.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.