Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Group G: Porto 2 - 1 Chelsea (29.9. uto) [L]

6 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjedu Chelseaja
      16%
      1
    • Pobjedu Porta
      33%
      2
    • Remi
      50%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Porto-vs-Chelsea.jpg

3867418290_e8fd0e3e61_o.jpg

Nakon još jednog razočarenja u domaćem prvenstvu, momčad Josea Mourinha ide na megdan Portu. Ekipi u kojoj je naš Jose stekao afirmaciju i slavu, najviše osvajanjem upravo Lige Šampiona.

Porto je prvi u domaćem prvenstvu, sa istim brojem bodova kao i Sporting i boljom gol razlikom. U poslednjem kolu su remizirali na gostovanju kod Mereirense-a, primivši gol u 88. minuti.

Što se tiče Lige Šampiona, u prvom kolu takođe remi, 2:2 u gostima protiv Dynamo Kiev-a, strelac oba gola bio je Aboubakar, koji je ujedno i najveća opasnost po uzdrmanu odbranu plavaca.

Porto je za razliku od prošle sezone ostao bez nekih ključnih pojedinaca, Jackson Martinez, Danilo Luiz, Casemiro(posudba iz Reala) ali nšta novo za njih, savršeno razrađena transfer politika koja godinama unazad isto funkcioniše, a ekipa iz sezone u sezonu ne ispašta kada su rezultati u pitanju.

Što se Chelsea tiče, nakon par pobjeda kojima su zamazane oči navijača, uslijedila je još jedna u nizu patnji kada je u pitanju domaće prvenstvo.

Amaterska igra u odbrani kod primljenih golova, bezidejno i sporo u napadu, dakle serijal koji se ponavlja iz sedmice u sedmicu. Protiv Newcastle-a remi i to ponajviše zahvaljujući Ramiresu, koji je unio živost u napadu. Rezultat kojim ne možete biti zadovoljni, prvenstveno zbog činjenice da je ovo prva pobjeda za Svrake u novoj sezoni i da i oni takođe igraju jako loše ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno da se pokupe tri boda na St. James Parku, koji je iz godine u godinu neosvojiva tvrđava za Chelsea.

Diego Costa će biti u konkurenciji za tim, takođe nema ni problema sa povredana, izuzimajući naravno Courtoisa, za koga znamo da ga čeka duža pauza.

Dakle, Mourinho ima sve na raspolaganju i vidjećemo da li će biti nekih značajnih rotacija u prvih 11, da li se Terry vraća u početni sastav, Oscar ili Willian od prve minute da li će možda čak Ramires dobiti šansu nakon odlične partije za vikend.

Pored Josea tu je još jedan povratnik na El Dragao, u pitanju je Radamel Falcao. Kolumbijac koji je u 51-om ligaškom meču postigao čak 41 pogodak, dok je igrao za portugalski tim.

Porto i Chelsea su se poslednji put sastali u sezoni 2009/10, kada je Chelsea slavio u oba susreta i to istim rezultatom, 1:0 a oba puta strelac za Chelsea bio je Nicolas Anelka.

Chelsea je do sada u svim susretima protiv Porta tresao mrežu protivnika, nadamo se da će se ta tradicija nastaviti i u utorak.

zBjLybF.png

LAST FIVE

Porto

wU6XcOB.png

Chelsea

pHS9zik.png

EuvK6vD.png

Uvod: Kun Aguer0

• Odgovori 63
  • Pregledi 6,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

----------Begovic------------

Azpi--Cahill--Zouma--Baba

-----Ramires---Cheek

Oscar--Fabregas--Hazard

------------Remy------------

Ja bih ovako nesto gurno. Ocekujem pobjedu. Murinjo se mora boriti za LS.

Mislim da cemo pobjediti, ili najgore remi, jer ovaj porto nije ni blizu onoga od prosle sezone, dosta igraca vise nemaju, a i pokazuje se to u njihovoj ligi, tesko igraju, samo uz pomoc managera guraju nekako. Vidjet cemo kako ce protiv nas stajati, i kazem njima jedini plus jeste njihov manager, nista vise.

----------Begovic------------
Azpi--Cahill--Zouma--Baba
-----Ramires---Cheek
Oscar--Fabregas--Hazard
------------Remy------------

Ja bih ovako nesto gurno. Ocekujem pobjedu. Murinjo se mora boriti za LS.

Ja bih tu mnogo mijenjao...

Pedro Matic Falcao in, Fabregas Rlc i Remy out

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

I ja bi da karam Milicu Pavlović al' ne ide. Očekuj najviše jednu izmjenu u odnosu na sastav protiv toona i još će to biti Zouma jebo mater :D

Bas je to toliko u domenu neostvarenih zelja ? :D Pa kuneeeeeee,Milica nije svjesna kako ti lahko mozes biti njen :D

Porto je dobra ekipa, u ovoj utakmici nasi bekovi moraju odigrati utakmicu sezone, jer Porto ima jaka krila Varelu na lijevoj i Tela na desnoj strani. Imaju solidan napad tu su Osvaldo i Abubakar. Od pojacanja tu su Casiljas i Maxi Pereira i vjerujem da cemo tesko izvuci pobjedu. Prognoziram nerijeseno.

Suvišno je uopšte govoriti o tome da li je Porto slabiji ili šta već u odnosu na prošlu sezonu, isto tako suvišno je raspravljati o kvalitetu Porta kao  ekipe i kvalitetu njihovih pojedinaca u kontekstu da li nam mogu napraviti probleme. Naravno da nam mogu napraviti probleme, kao što nam 95% ekipa iz LP mogu napraviti probleme, mi nismo u situaciji da se pitamo "da li nam oni mogu napraviti probleme?" već "da li mi možemo odigrati dobru utakmicu?" to je jedino pitanje koje mi sebi možemo postaviti. Porto je ekipa koja živi za ovakve utakmice, oni nisu u ligi gdje imaju priliku igrati neke velike utakmice i dokazivati se protiv velikih ekipa, tu je eto jedino derbi sa Benfikom. Imaju neke solidne pojedince koji na našu defanzivu postaju odlični igrači..

Očekujem onaj tip utakmice gdje mi ispucavamo ko ludi loptu iz našeg kaznenog prostora dok nas oni drže na lancu i onda 24 minut i komentator kaže "evo kornera i prve prilIke za Chelsea".

Do sad nas ove sezone nije jos niko sabio u nas kazneni prostor kao sto je znalo biti ranijim sezonama.Zato i ne mozemo da pobjedimo jer smo mi ti koji imamo loptu u nogama.I tu nastaju problemi.Napred ne mozemo nista u odbrani se gubimo kada nam ljudi kontru istrce.Ako bude taj scenario kao sto  King pretpostavlja,mislim da cemo pobjediti.

Aboubakar igracina. Imam feeling da ce vratiti Terrya u postavu i Ramiza na krilo staviti mjesto Pedra.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Opet onaj osjecaj da cemo zaigrat kako treba... Lol koja ironija iz tekme u tekmu

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Evo lik postavio na klupu Matica i Edena, a Ivanovic ponovo u prvom sastavu. Moze se rec i Fabregas.

Ovaj covjek il je slijep il je glup.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Dobrih 6 izmjena Mourinha, poraz sigurica. Na klupi ni jednog napadaca.

12079546_983996198334654_865553261452076

Volove Ivanovica i Mikela poslati na trebine.
Fabregas odlican.
Hazarda sto prije ubaciti jer nam treba brzina ipak 2 odbrambena igraca im imaju zute kartone.

Interesuje me koji ce veceras Murinjov koemntar biti. Mozda: "Bolje izgubiti 2-1, nego 3-1" xd

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.