Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 03: WBA 2 - 3 Chelsea (23.08. ned) [3]

Matchday 03 : West Bromwich Albion vs. Chelsea (23.08. ned) [14:30h] 18 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda za "mir u kuÄ?i"
      76%
      13
    • Novi kiks i nastavak krize
      23%
      4

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

jMXzMQI.png

Dva kola Premier Lige su  iza nas, proÅ¡lo kolo je bilo u znaku derbi susreta Manchester Citya i Chelseaja gdje je domaćin slavio sa ubjedljivih 3-0, uz Manchester City nakon dva kola ulogu kandidata za titulu su opravdali i Manchester United i Liverpool. U okviru 3. kola Premier Lige aktuelni prvak Chelsea ide na gostovanje Hawthronsu gdje će ih dočekati West Bromwich Albion, dvije ekipe koje trenutno imaju isti problem, a to je loÅ¡ početak sezone. West Bromwich Albion i ove sezone ima isti cilj kao i svake sezone u Premier Ligi, opstanak je prvi i osnovni cilj ekipe, Tony Pulis im je svakako plus u odnosu na druge ekipe koje dijele isti cilj. Na početku sezone West Bromwich Albion nije imao sreće da doÄ‘e do pobjede, u prvom kolu savladao ih je Manchester City sa laganih 0-3 na Hawthronsu, dok su u proÅ¡lom kolu odigrali samo 0-0 na gostovanju protiv novajlije u ligi, ekipe Watforda, tako da bi im eventualno povoljan rezultat protiv Chelseaja popravio utisak. Chelsea i Jose Mourinho prolaze kroz težak početak, utisak je da mnoge stvari ne idu po planu, od igre do rezultata, dva neuspjeha u prva dva kola uz aferu oko lječničkog tima je početak sa kojim ne može biti zadovoljan niko od „Plavaca“ sa Stamford Bridgea. Podjela bodova protiv Swasnea i težak poraz od Citya je učinak Chelseaja na početku sezone, aktuelni pravak nema vremena za sabiranje utisaka, traži se reakcija ekipe na prvoj narednoj utakmici. ProÅ¡le sezone, kada su u pitanju meÄ‘usobne utakmice razlog za slavlje su imali i West Bromwich Albion i Chelsea, domaći teren je bio ključni faktor, Chelsea je  uprvom dijelu sezone slavio na Stamford Bridgeu pobjedio sa 2-0, dok je West Bromwich Albion na finiÅ¡u sezone pobjedio na domaćem terenu sa ogromnih 3-0, svakako da se domaćin i ovaj put nada joÅ¡ jednom sličnom rezultatu. Chelsea u posljednje vrijeme ima dosta problem protiv West Rromwich Albiona tako da gostovanje Hawthronsu ne dolazi u idealno vrijeme za goste iz Londona, na posljednjih 10 meÄ‘usobnih utakmica u Premier Ligi West Bromwich Albion je slavio čak 3 puta, uz 2 remija i 5 pobjeda Chelseaja. Podatak da Chelsea nije pobjedio na Hawthronsu joÅ¡ od sezone 2010/2011 dovoljno govori sam za sebe, na posljednjih 5 gostovanja na Hawthronsu Chelsea ima čak 3 poraza. Domaćin će pokuÅ¡ati pred svojim navijačima doći do povoljnog rezultata i tako učiniti početak sezone mnogo boljim, dok će Chelsea dati sve od sebe da pobjedom vrate „mir u kući“.

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

FloE5S6.png

Iit8jca.png

>FORMA<

d87TOZV.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA HAWTHRONSU<

SzrokoB.png

>TIMSKA STATISTIKA<

l6aBxsU.png

g3uXaHD.png

>WBA<

zwxDuUd.png

vV3YZvD.png

>CHELSEA<

i6WLUF5.png

rw1Bagn.png

>OÄŒEKIVANI POÄŒETNI SASTAVI<

zpXSy4L.png

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

KFhVaH7.png

>SUDIJA<

5qfFdBA.png

Na posljednjih 5 utakmica kada je Clattenburg bio sudija Chelsea ima 4 pobjede, 1 neriješen rezultat.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 68
  • Pregledi 4,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Goni ih u neku stvar, i naše i njihove, ovo treba dobit pa makar i silom, briga me nek ovi daju autogol u 96. min al samo nek se upišu ta 3 boda, a onda nakon toga s pobjedom u dzepu i Pedrom, Babom i potencijalno jos nekim pojacanjem uhvatit zalet za neke bolje igre i rezultate. Mourinho brate, pobijedi ovo, ne muči nas više.

Mene po prvi put,moram priznati,glava zaboli od pomisli koliko nam je odbrana šuplja zadnjih utakmica.Ono sto nas je krasilo,cinilo boljim od ostalih je dobra odbrana.Moze neko kriviti Murinja,ali cinjenica je da nasi odbrambeni igraci prave individualne greske zbog kojih primamo golove.Nestvarno ali nazalost istinito.Medjutim mislim da cemo ovu utakmicu pobjediti,jer WBA nema neke izrazito brze igrace pogotovo u ofanzivnom dijelu i mislim da ce nasa odbrana uspjesno odgovorit zadatku.Volio bih vidjeti Babu Rahmana u prvoj postavi pod uslovom da Azpi zaigra desno.
Ocekujem pobjedu  bez primljenog gola.

Onaj Ivanović pliva na svojoj strani to je užas, znači baba na lijevo, a azpilicueta na desno, na stopera može ivanović umjesto cahill, a zouma umjesto terrya. Možda bude bolje

Courtois ili Begovic

Azpilicueta...........Cahil............Tery................B.Rahman

Fabregas.......Matic

Pedro.....................Oscar...............Hazard

Costa

Mač s dvije oÅ¡trice, prosto k'o pasulj. Must win, reče @reLo - +1. Katastrofalan start, Mou se čupa a prilika već za vikend, u igri ostati MORAMO. -3: dostižno, pogotovo, teÅ¡ko suditi nakon prva dva kola, polahko, čuvajmo nerve, biće potrebniji iduće godine, mart/april. 

Baba, Pedro - IN. Ivanović, Willian - OUT. Simple as that. 

Bane ce igrati na štoperu, Teri ili Kejhil klupa!

Iskreno ne verujem da će Mou Pedra da pusti u prvih 11 posle 5 treninga sa ekipom ali sigurno ce mu dati sansu sa klupe. Ja bih iskreno voleo da počnemo jednu utakmicu sa Costom i Falkaom zajedno mada je malo verovatno...

Azpi Teri Ivanovic Baba

Wilian Matic Cesc Azar

Costa Falkao

Sad je vreme za Å¡ok terapiju, pa ako pobedimo i stignu pojacanja onda od narednog kola ono klasika 4 5 1 i polako uvodis nove igrace u sistem.. 

Dacemo gol tako sto cemo posditi dva drveta da prave hladovinu protivnickom golmanu. 

Kosta je sposoban da zavrsi ovo sam, ali da bi to uradio, Murinjo mora da skupi muda, i baci sve kreativce koje ima na teren.

Dakle i Fabregas, i Oskar, i Pedro, uz Azara.

Muka mi je vise da gledam ono nistavilo od igre. Vreme je za promene !

• Autor

Što smo tražili to smo i dobili, imamo "must win" utakmicu već u trećem kolu, neki će reći da je sezone tek počela ali ovo se mora pobjediti, eventualni zaostatak od 7-8 bodova nakon tri kola bi bilo previše, niko neće nas čekati da mi dođemo do forme, sami smo se ukopali što smo onako kasno počeli pripreme a sezona počela početkom augusta, sada imamo problem što nam većina igrača nije u takmičarskoj formi. Bilo kako bilo 3 boda su prioritet, problem je što ulazimo u ovaj meč bez nekog pojedinca u formi, bez dobre igre, trenutno nemamo ništa od odbrane preko sredine terena do napada, sve je još uvijek na odmoru ni jedna linija ekipe ne izgleda dobro na terenu. Gostovanje protiv WBA je za nas već nekoliko godina gostovanje koje nam ne donosi mnogo bodova, posljednji put tamo smo pobjedili u sezoni 2010/2011, na posljednjih 5 gostovanja 3 puta smo izgubili, Mourinho nikada nije pobjedio protiv ekipe Tonya Pulisa, sve to pokazuje da od laganog upisivanja bodova nema ništa. Mi baš ekipama poput WBA mnogo toga dozvoljavamo posebno kada gostujemo, mi svojom igrom njima dajemo vjetar u leđa, do je recimo City otišao tamo i nije im dao ni sekunde da se nadaju da mogu nešto dobiti iz te utakmice, mi na takvim utakmicama ne počinjemo igrati dok ne primimo gol i dok "voda ne uđe u uši", WBA iz prekida i preko Berahina i Rondona može napraviti mnogo problema našoj očajnoj odbrani. Tako da ovaj put nam treba nešto novo u odnosu na prva dva kola, treba nam neka reakcija i igra koja ima smisla bez oscilacija koje donose probleme, valjda neke igrače krene na ovoj utakmici tu mislim na Hazarda ili Costu. Nadam se da možemo do neke partije dostojne aktuelnog prvaka jer je krajnje vrijeme za buđenje, Mourinho ne bi trebao ograničavati ekipu potezima kao što je Ramires na krilu, već bi trebao "prodrmati" ekipu promjenama koje mogu donijeti dobar rezultat. Očekujem tešku utakmicu i zbog naše forme i zbog toga što tradicionalno protiv WBA igramo teške utakmice, treba nam pobjeda ko sunce, nadam se da naši neće još jednom razočarati.

Sastav: Courtois, Azpilicueta, Zouma/Cahill, Terry, Baba, Matić, Fabregas, Hazard, Pedro, Oscar/Willian, Costa.

Što se Pedra tiče i njegove minutaže na ovoj utakmici mislim da osnovu prva kola koje su odigrali ostali igrači mi nemamo šta izgubiti sa Pedrom realno samo možemo dobiti, sigruno da mu treba vremena da se uklopi ali najviše će mu pomoći ako odmah počne igrati. Takođe nadam se da će Oscar biti spreman jer je dobro odigrao protiv Swanseaja a ovo je njegov period sezone sada je najbolji.

Ocekujem standardnu odbranu, 100%. Ali po mom misljenju bi to trebalo ovako da izgleda:

Azpi - Zouma - Terry - Baba

Ima u ovoj Hazardovoj i neÅ¡to pametno. :D 
Berahino će nam stvarat probleme, a Zouma je brži od ostalih naÅ¡ih stopera tako da će lakÅ¡e s njim izlaziti na kraj. 

Ovdje očekujem pobjedu i nadam se da će ovo biti početak naÅ¡eg izlaska iz krize. 

• Autor

Rondon će ko da gledam odigrati utakmicu sezone a oni će igrati ko drogirani.

Očekujem tešku utakmicu, oanj tip utakmice kakve mi inače igramo u gostima protiv ekipa iz donjeg dijela tabele, znači publika u transu, oni lete po terenu, mi kao nešto igramo, oni stvaraju prilike gol nam visi u vazduhu..

Ali sami smo krivi za to, što dozvolimo takvim ekipama da se razigraju, dok je recimo City otišao tamo i ja mislim da igrači WBA ni jedne sekunde nisu pomislili da mogu nešto uraditi, a vidjećete koliko će biti razlike između naše i utakmice Citya protiv WBA.

Valjda nekako pobjedimo, iako nam od forme do istorije rezultata na Hawthronsu ništa ne ide u prilog.

Bitno je da pobjedimo i da prekinemo ovu seriju losih rezultata ne birajuci sredstva.Ova utakmica mora biti taj KLIK,pozitivni šok koji ce nas vratiti na pravi kolosjek.Samim tim ce i igraci skinuti teret,probuditi se i ponovo zaigrati onako kako znaju.Previse je bilo individualnih gresaka pojedinih igraca,tu ti taktika ne moze pomoci.Neki igraci moraju preseliti na klupu dok se ne prisaberu malo a drugi da dobiju sansu.Zouma bi pod obavezno morao igrati.Da se licno ja pitam,prije bih volio vidjeti debi Babe Rahmana nego Pedra jer nam je odbrana u kurcu(ne sjecam se kad su zadnji put bili ovako losi).Samim tim volio bih vidjeti Azpia da igra desno i sta nam moze ponuditi.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.