Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 35: Chelsea 1 - 0 Crystal Palace (03.05. ned) [3]

Matchday 35: Chelsea vs. Crystal Palace (03.05. ned) [14:30h] 12 člana su glasala

1. 1.

• Pobjeda i proslava titule
      50%
      6
    • NeÄ?emo doÄ?i do 3 boda, potvrda titule Ä?e biti protiv Liverpoola
      50%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

v9BAfqy.png

Ulazimo u fazu sezone kada su neka pitanja blizu odgovora, mnogi već sada znaju svoju računicu do kraja sezone, dok neki ne zavise samo od svojih rezultata. Utakmica koja će biti u centru pažnje, u 35. kolu Premier Lige Chelsea na Stamford Bridgeu dočekuje londonskog rivala ekipu Crystal Palacea, utakmica koja može da nam donese najvažniju odluku u sezoni a to je odluka o prvaku. Chelsea ima prvu „meč loptu“ i to pred svojom publikom kada će pokušati sa nova 3 boda i matematički osvojiti titulu, londonski „Plavci“ na čelu sa Joseom Mourinhom su ovaj trenutak čekali još od prvog kola i utakmice protiv Burnleya. Chelsea je sredinom sedmice došao do nova 3 boda na gostovanju protiv Leicestera kada su slavili sa 1-3 nakon preokreta i tako došli na samo korak od titule, rezultatska forma je na visokom nivou, Stamford Bridge je faktor koji u većini slučajeva igra veliku ulogu u korist Chelseaja, tako da Chelsea sa pravom na ovoj utakmici ide po titulu.Crystal Palace igra sezonu koja je podjeljena na dva dijela, prvi dio je bio pod vodstvom Neila Warnocka koji je prošao neuspješno, a drugi dio je dolazak Alana Pardewa koji je svojim dolaskom usmjerio Crystal Palace prema ostanku u ligi i odličnim rezultatima, tako da je svakako što se Crystal Palace trenutak spasa bio dolazak Pardewa. Od dolasaka Pardewa Crystal Palace je na 14 utakmica u ligi ostvario čak 8 pobjeda i tako van svih očekivanja osigurao miran kraj sezone, na vrhuncu forme oni su vezali 4 pobjede u ligi, ali su ipak u posljednje vrijeme u padu forme, jer su dvije utakmice poraženi na domaćem terenu od ekipa iz donjeg dijela tabele što je bacilo malu sjenu na njihove odlične rezultate. Podatak koj je još jedno iznenađenje je učinak Crystal Palacea u gostima, oni su sa gostovanja donijeli 24 boda i po učinku u gostima oni 6. ekipa u ligi, tako da je to činjenica koja može da raduje Pardewa pred gostovanje na Stamford Bridgeu. Kroz istoriju ovog londonskog susreta Chelsea je dominirao, u posljednjih 45 godina Crystal Palace je samo 3 puta pobjedio ekipu Chelseaja u ligaškim takmičenjima, dok na Stamford Bridgeu nisu slavili nikada u istoriji međusobnih utakmica. Prošle sezone u utakicama ova dva rivala domaći teren je bio faktor koji je odlučivao, pa je tako Chelsea slavio na Stamford Bridgeu sa 2-1, dok je Selhurst Parku pobjedio Crystal Palace rezultatom 1-0. Chelsea igra za titulu, Crystal Palace igra za prestiž, duel dva iskusna trenera Jose Mourinha i Alana Pardewa, londonski derbi, sve nam to garantuje još jedan zanimljiv susret na Stamford Bridgeu.

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

W0o33lI.png

6ObX4Vx.png

>FORMA<

GiEfQCp.png

umVGggH.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA STAMFORD BRIDGEU<

YTv8VtS.png

>TIMSKA STATISTIKA<

G43tuz4.png

eqH9RQZ.png

>CHELSEA<

xrtBhTo.png

FJnYbOZ.png

>CRYSTAL PALACE<

Ac49Lr7.png

5zNvHT4.png

>OÄŒEKIVANI POÄŒETNI SASTAVI<

4Ibyx1l.png

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

bDjXkIP.png

>SUDIJA<

XD9Raej.png

U posljednjih 5 utakmica kada je Friend bio sudija Chelsea ima 3 pobjede i 2 neriješena rezultata.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 52
  • Pregledi 4,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Voleo bi da nas CP pobedi pa da matematicki osiguramo titulu na Enfildu :D

Voleo bi da nas CP pobedi pa da matematicki osiguramo titulu na Enfildu :D

Mislis na Stamford Bridgeu.

To je to prva meč lopta, ostalo je još samo matematički da se osigura titula i da se proslavi.

Iskreno nekako bi slađe bilo da se slavi poslije utakmice sa Liverpoolom ali ako pobjeda ovde znači opuštanje što se naše taktike tiče nek' dobijemo 1:0 i da zadnja tri kola gledam ko čovjek da vidim šta ovi ljudi mogu kada ne igraju na rezultat jer ono što su pokazali protiv Leicestera u 2. poluvremenu je jako dobro

Mislis na Stamford Bridgeu.

U pravu si, izgubio sam iz vida da igramo sa Lolerpoolom kuci a i bilo mi lepo da zamisljam radost nasih igraca i Murinja ispred njihovog kopa :D

Stamford Bridge će da se trese. Ne sumnjam u pobedu protiv neugodnog protivnika. Alan Pardew mi je jedan od dražih trenera

Palace, ako je vjerovati izjavama, će život dati da ostane neporažen u ovoj utakmici.

Prvo njihov golman izjavljuje da sigurno protiv njih nećemo do titule, a onda Pardew izjavljuje da je cijeli utorak radio kondicione treninge jer je nezadovoljan nastupima u posljednje 2 utakmice (2 poraza). Al' sve bi to bilo divno krasno da se i mi nešto ne pitamo. Naša motivacija će biti ključ pobjede, i mislim da su šanse da ne pobijedimo veoma, veoma male. Ova kvota na nas od 1.35 je, po meni, prevelika. Realna bi bila 1.10.

• Autor

Nisu on baš naivan protivnik, ima tu potencijala što su i pokazali u periodu kada su bili na vrhuncu forme, njihov glavni adut su brzi krilni igrači Bolasie, Zaha i Puncheon, tako da mislim da bi Bane mogao imati najviše problema u ovoj utakmici protiv Bolasiea. Po njihovim nekim izjavama oni neće dozvoliti da mi protiv njih dođemo do titule itd, uglavnom koliko im takav pristup i motivacija može pomoći toliko ih može i pokopati, jer se lako može desiti da njih želja da ne izgube protiv nas psihički isprazni i prije utakmice. Uglavnom mi se u ovoj utakmici za većinu stvari pitamo, ja nekako očekujem dobru igru naših, mislim da je motivacija u ekipi ogromna da se titula što prije osvoji tako da očekujem raspoložene naše igrače. Bitno je da smo mi došli u situaciju kada nam 3 boda donose titulu, eh sada kada će se to desiti je samo pitanje vremena..

Nakon povrede spreman je Remy tako da očekujem njega u špicu.

Sastav mislim da će biti : Courtois, Bane, Terry, Cahill, Azpi, Matić, Fabregas, Hazard, Oscar, Willian, Remy.

Ako naši osjećaju bar deseti dio te želje i adrenalina koji ja osjećam, ne bi mogao Palace ni sa dvaes igrača da izdrži.

• Autor

Evo Kinga i njegovog pesimizma pred utakmicu.Znaci pobjeda je zagarantovana :D

Ovaj post za ovu utakmicu je daleko od mog pesimizma, ovo je više optimizam :D

ÄŒak dolazim u dilemu da li da i na kladionici odigram na nas(1&3+), a to nikada ne radim, pa ti sam vidi koliko je ozbiljna situacija. :D

Vidim većina vas razmišlja na sljedeći način:

"Da nam je pobjediti CP i matematički osigurati titulu, pa će u tom slučaju Mou reći igračima da do kraja prvenstva igraju lepršavo i dat će šansu Solankeu, RLC-u i Brownu. To se NEĆE desiti. Ako dovoljno znate Mourinha, znate koliko je on sujetan i koliko drži do tih nekih stvari. I ako dobijemo CP mišljenja sam da će se do kraja furati Oscar, Willian, Ramires, Mikel itd, a ne Brown, Solanke, RLC. I mišljenja sam da ćemo i do kraja prvenstva igrati oprezno na gol manje, a ne gol više. Svoje mišljenje crpim iz poznavanja Mourinha. Pa pogledajte npr. kupove ove sezone što smo igrali. Kad se i trebalo igrati opuštenije i kad su mladi trebali dobiti šansu to se nije desilo. Neće se ni do kraja prvenstva desiti. Pomirite se s tim ljudi moji.

Ja uopšte ne navijam zbog toga. Nemam ništa protiv da se ide na obaranje Ancelottijevih 86 bodova.

"Da nam je pobjediti CP i matematički osigurati titulu, pa će u tom slučaju Mou reći igračima da do kraja prvenstva igraju lepršavo i dat će šansu Solankeu, RLC-u i Brownu. To se NEĆE desiti. Ako dovoljno znate Mourinha, znate koliko je on sujetan i koliko drži do tih nekih stvari. I ako dobijemo CP mišljenja sam da će se do kraja furati Oscar, Willian, Ramires, Mikel itd, a ne Brown, Solanke, RLC. I mišljenja sam da ćemo i do kraja prvenstva igrati oprezno na gol manje, a ne gol više. Svoje mišljenje crpim iz poznavanja Mourinha. Pa pogledajte npr. kupove ove sezone što smo igrali. Kad se i trebalo igrati opuštenije i kad su mladi trebali dobiti šansu to se nije desilo. Neće se ni do kraja prvenstva desiti. Pomirite se s tim ljudi moji.

Ja i? Boli me kurac sve dok sef puni nase vitrine.

Ja zaista podrzavam Murinja u svemu,u taktici,njegovim "mind games" sa trenerima i novinarima,transfer politici pa bas u svemu.Ali takodjer sve bih dao da vidim u akciji RLC,Browna i ostalu omladinu na djelu ako bi osvojili nakon CP-a.Jer kad ces ako neces sad,gurni ih Mou u vatru pa  nek izgubimo sve do kraja jer ce svakako biti ne vazno.Volio bih ovu djecu vidjeti u akciji,a prodo bih bubreg kad bi neko od njih dao Liverpulu kojim slucajem gol.

• Autor

Ne očekuje niko da ako pobjedimo Palace i osiguramo titulu, do kraja sezone igramo atomski fudbal i da Mourinho zove Guardiolu da mu sastavi neku formaciju tipa 3-1-2-3-1 da bi mi eto došli do situacije da neko na Sky Sportsu kaže "uživanje je gledati Chelsea" i da svi budu oduševljani. NIje u tome stvar, već bi mi potvrdom titule u nedelju došli do nekog psihološkog olakšanja, igrači bi se malo oslobodili pritiska, noge bi postale lakše, jer osvajanje titule jednostavno tako utiče. Pa nisam glup pa da očekujem da Mourinho nakon 35 kola mijenja svoj pristup u zadnja 3 kola da bi neko rekao da mu se sviđa kako igra Chelsea. Jedino što je bitno to je titula, jer na trofeju ne piše kako je neko igrao, naravnod da bi bilo lijepo vidjeti na terenu nekog od mlađih igrača, ali ne treba očekivati previše.

Ne očekuje niko da ako pobjedimo Palace i osiguramo titulu, do kraja sezone igramo atomski fudbal i da Mourinho zove Guardiolu da mu sastavi neku formaciju tipa 3-1-2-3-1 da bi mi eto došli do situacije da neko na Sky Sportsu kaže "uživanje je gledati Chelsea" i da svi budu oduševljani. NIje u tome stvar, već bi mi potvrdom titule u nedelju došli do nekog psihološkog olakšanja, igrači bi se malo oslobodili pritiska, noge bi postale lakše, jer osvajanje titule jednostavno tako utiče. Pa nisam glup pa da očekujem da Mourinho nakon 35 kola mijenja svoj pristup u zadnja 3 kola da bi neko rekao da mu se sviđa kako igra Chelsea. Jedino što je bitno to je titula, jer na trofeju ne piše kako je neko igrao, naravnod da bi bilo lijepo vidjeti na terenu nekog od mlađih igrača, ali ne treba očekivati previše.

Ja sam takav dojam imao. Znači mislio sam da većina vas nakon eventualne pobjede nad CP-om očekujete za bar 50% ofenzivniji nogomet i akademce ako ne u glavnim ulogama, onda u ulogama pričuva koje će dobiti barem pola sata po utakmici.

Ako griješim izvini molim te.

Evo još nešto. Mislim da nije bilo.

Mourinho: Naslov ću slaviti samo pet minuta

Chelsea će naslov potvrditi ako pobijedi Crystal Palace u nedjelju, ali menadžer kaže kako se neće moći dugo usredotočiti na pobjedu

Manadžer Chelseaja Jose Mourinho kazao je kako će samo pet minuta slaviti naslov, ako njegov klub u nedjelju pobijedi Crystal Palace, prije nego se prebaci na razmišljanja o novoj sezoni.

Ako Mourinhova momčad u nedjelju kod kuće pobijedi Palace, bit će to prvi naslov prvaka od 2010. godine.

Portugalac, koji je već sedam puta osvajao naslove prvaka država s Portom, Chelseajom, Interom i Real Madridom, tvrdi da se odmah po osvajanju naslova 'prebacio' na razmišljanje o novim sezonama.

"Imam kopije svih trofeja koje sam osvojio, ali me ne zanimaju kopije. Ili medalje. One su u mojim kućama. Nešto u Portugalu, neke ovdje, neke kod sina u sobi. Stvarno ne brinem o njima," kazao je Mourinho novinarima.

"Ono što ostaje zauvijek je osjećaj, emocija, sjećanje na taj trenutak. Dobro se sjećam svih tih trenutaka u svom životu."

"Ono što me motivira su osnove nogometa. Kada si dijete, igraš na ulici sa susjedima i želiš pobijediti. To je najčišći mogući osjećaj. To ostaje zauvijek."

"Ako si prvak, želiš pobjeđivati. To ne ovisi o razini na kojoj se natječeš. Biti prvakom Premier League nije ništa drugačiji osjećaj od onog kada osvajaš The Championship ili League One, League Two ili konferenciju. Sreća, također i drustracije... gledajući ljudske osjećaje sve je to isto."

"Ali sam trenutak kraja utakmice, na kraju prvenstva, sjetiš se ljudi koje najviše voliš. Taj osjećaj je mnogo važniji od samog dizanja pehara. I to traje kratko, pet minuta. I ideš dalje, razmišljaš o novoj sezoni."

Ja želim pobjedu protiv Palacea jer poslije toga očekujem barem RLC da započne svaku utakmicu do kraja. Ako se to ne desi neka preoru Cobham i posade krompir, korisnije će biti.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.