Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Chelsea 4 - 2 Swansea (13.09. sub) [3]

Chelsea vs Swansea 24 člana su glasala

1. 1. Da li Chelsea u subotu osvaja nova tri boda ?

• Da
      95%
      23
    • Ne
      0%
      0
    • Osvajamo samo jedan bod
      4%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 56
  • Pregledi 3,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najbolji napad protiv najbolje odbrane, biće zanimljivo vidjeti šta će se desiti i kakav će rezultat biti.

Nadam se da se Swansea neće zadovoljiti samo kontrama, ali isto tako sumnjam da će Monk odlučiti da se uđe u otvorenu igru, tako da teško je reći šta očekivati. Prošle sezone smo ih teško dobili 1-0 u Londonu a tada su sigurno bili u puno slabijoj formi nego sada. Prekidi bi mogli biti prevaga na jednu od strana..

Oderat ih za 3 boda, pa makar krvavih koljena u svlačionicu išli. Tri boda su ovdje prioritet, nezamisliva će biti psihička injekcija koju ćemo dobiti ukoliko se odvojimo odmah na početku od ostatka lige.

Kao najbitniju točku uzimam discipliniranost u obrani, i to mnogo veću nego što je bio slučaj u prva tri kola. Bezveze smo primali bezvezne golove, ako se tako može reć. Azpi će trebati malo smanjiti izlijetanja prema naprijed, Nemanja češće ostajati kao osigurač.

Bit će zajebano hvatati zaostatak ako prvi primimo gol. Oni ne daju puno, ali i ne primaju, bar za sada. Tek jedan gol u njihovoj mreži znak je da se ne smiju olako shvatiti. Ako ne bude igrao Costa, imat ćemo vražju muku da ih probijemo.

Ipak, ako uspijemo zabiti prvi, vjerujem da to Mou neće dati ispustiti momcima iz ruku sve do kraja.

kaaaaaaaaaaaeaaaaaaaaaaaajmoooooooooooooooo

Jako los presing sve do zadnjih 10-15 minuta. Dva sveta pravila presinga: 1) ne dozvoli da igrac primi loptu i okrene lice ka golu 2) drzi sredinu terena zgusnutom i forsiraj protivnika na bok gdje je pregled igre ogranicen i gdje je lakse pritisnuti. Nista od toga. Predaleko od igraca. Prelako isu nam provlacili pasove kroz sredinu par puta a to je smrt za presing jer fakticki jednim pasom ispadne 5 igraca i onda moras trcati nazad a protivnik trci licem okrenut na tvoju odbranu. Ni pritisak uz aut-liniju nije bio dobar kad bi se povukli na svojih pola terena. Tek smo uhvatili ritam pred kraj.

Mora u nastavku kao u zadnjih 15 minuta, jako na igraca, praviti faul po cijenu zutog kada je lopta na njihovoj polovini. Konstantno utrcavati iza njihove odbrane.

edit Na putu smo da budemo kompletna ekipa koja u svakoj situaciji zna sta treba da radi. Kad kazem na putu smo mislim na ovaj kasni gol koji se ne smije desavati, na nametanje ritma od prve minute na svom stadionu, na presing (bio je odlican u 2. poluvremenu). Pocetak sezone je ali igramo tako leprsavo, samouvjereno, brzo, direktno i imamo NAPADACE BOKTE.

4/4

Sami na vrhu!

Moje zamjerke i nesto sto ne shvatam je ova opustenost zadnje linije, tacnije stoperskog tandema, jer mislim da su oni krivi posebno za ovaj drugi gol. Dobro je, vodimo 4:1 ok...ali ono je smijesno izgledalo, kao da je sudija zaustavio igru radi offsidea a Shelvey onako iz frustracije osutao na gol. Sto se ostalog tice uzivao sam do maksimuma, pogotovo drugo poluvrijeme. Hazard i Fabregas prije svega su se igrali kao sa djecom, i to je nas novi Chelsea sa finisherom u napadu kakvog imamo u Costi. Ovo je sve bolje i bolje!!!

Prelepa igra osvajamo ovo bez muke. Ova postava koja je igrala u drugom poluvremenu treba uvek da igra i do kraja sezone. Matic zadnji vezni, centralni vezni Fabregas i Ramires i na krilima Hazard i Oscar jer realno ne moze Oscar igrati kreativca. Odbrana losa, mogao Courtois odbraniti onaj drugi gol

Volim ovakav Chelsea!!! Jose Mourinho simply the best!

Odbrana nam je slaba, ali ne mozemo primiti golova koliko Costa moze dati. :D

Sredice Mou te sitnice...

4 gola sve 4 dali napadači , mislim da smo riješili problem od prošle sezone .
Još jedna mala "sitnica" 29 pokušaja prema golu Swansea , dovoljno !

Odbrana mora malo bolje . 12/12  +5 u odnosu na City , sljedeće kolo može da naraste do +8 auuuuh .

Od kada sam dobio prvi dres Chelsea ove sezone kada god igramo nosim ga. 

Prvih 15 minuta ga nisam obukao danas, gubimo 1:0, oblacim ga, mora pomoci rekoh, kada ono preokret. 

Isto prosli put prvo poluvreme ga drzim u ruci,bilo vruce u pm, ocaj,oblacim ga drugo, rasturamo :D 

Postacu kao Gandalf :D za sada je 4:0:0 :P 

Pocetak kurcu nije valjao. Podsjecao me na prethodne sezone, kada smo prvi primali gol a onda se, uz veliki pritisak, vracali u utakmicu. Na pocetku nista nije valjalo. Nesto malo je Ivanovic bio agilan po beku. Kosta se nije vidio. Ali sve do 35. minute. Tada smo poceli dobro igrati. Kosta je postigao glavom sto mi je drago jer se pokazao i u tom segmentu igre.

Fabregas odlican, jos jedna asistencija. Ramires i Oskar su upisali asistencije. Imamo dobar vezni red :) Drago mi je sto je Mourinho, kada je bilo rijeseno pitanje pobjednika, umjesto Koste ubacio Remyja, koji se pokazao kao odlicna zamjena za njega.

Odlicno je sto je i Salah napokon dobio priliku. Mislim da zaslusuje, i da ce mu Mourinho davati sve vise prilika i vremena da igra. Nije nam trebao drugi primljeni gol. Utakmice su nam super, dajemo puno golova (samo ne valja sto ih puno i primamo).

Fino je vidjeti Abramovicha kako se smije i proslavlja svaki gol :D Sve u svemu, odlicna utakmica, uzivao sam.

Prvo i prvo, jebem li ti sve i jedan stream zbog kojeg sam se iznervirao u pm. Osim toga, gotovo sve je funkcionisalo sjajno. Rekao sam da cemo ih dobiti lakse nego sto se ocekuje, i realno da smo bili sabraniji u nekim situacijama trebao je rezultat biti 5:1 a ne 4:2. Ali nebitno, pobijedili smo izuzetno nezgodnu ekipu uz fantasticnu igru. Nasi su letili po terenu, Hazard je bio cudesan, jedino su ga faulima mogli zaustaviti. Steta da nije zabio gola. Costa je babuka od napadaca, pokazuje pravi instinkt i nosi nas od pocetka sezone. Remy debitanstki gol i to vrlo lijep. Cestitke i Joseu jer je izmjena Ramires-Schürrle bila jako vazna i omogucila nam da Fabregas pridje blize naprijed a Oscar dobije vise prostora. Mislim da bi s tim sastavom mogli poceti i na Etihadu. Steta njihovog 2. gola, bezveze smo ono primili ali stas, bitno da nije uticalo.

Lijepo je vidjeti tabelu, cestitke igracima odigrali su fantasticnu utakmicu, iskreno nije mi bitno ko postize pogotke bitno je da pobjedjujemo ali konacno imamo napadaca koji iz polusansi postize golove.

Odlično, upisali smo nova tri boda što je najbitnije, igra je na momente bila savršenstvo. Mislim i prvo poluvreme smo mogli puno bolje ali eto dobro je na kraju ispalo. Costa, Fabregas i Hazard su nas nosili do pobijede takođe odličan potez Mourinha i izmjena Schurrle-Ramires. Ne treba spuštati gas idemo dalje utakmicu po utakmicu..

Jedino što još uvijek ne štima je odbrana, moramo bolje u defanzivi, odbrana nije na svom nivou od početka sezone i to se mora popravit.

:sal:  :sal:  :sal:

• Autor

Nova tri boda su tu, maksimalan učinak nakon prva četri kola i sjajna golketerska forma, jako dobra igra.

Danas smo na početku izgledali fino ali nas je sjebao autogol i došli smo sebi tek krajem poluvremena i zabili kada je bilo najpotrebnije.

Drugo poluvrijeme se vidio samo jedan tim Chelsea Hazard,Fabregas,Costa,Oscar uništavanje odbrane gostiju i 3 gola u mreži sjajno, na kraju olako primljen gol ali nema veze oprašta se.

Meni ne smeta kada se u ovakvoj pobjedi primi gol ili dva ali da su to ajmo reći fini golovi da je protivnik izgradio neku akciju da je to bio neki lijep potez a ne ovako smotano i jeftino ti me golovi nerviraju.

Naravno ne mogu sad očekivati da igramo ovako dobro napadački i da svakome uvalimo po 3-4 gola a da ne primimo ni jedan, jebi ga nije igrica, ali neka se protivnik namuči za te golove i neka zasluže to.

Inače mi se više sviđa ovaj Chelsea nego onaj od prošle sezone ovo je ljepše za gledati a tu su i rezultati sve pobjeda za pobjedom.

Sledeći je Schalke i Liga Šampiona nadam se i tu se nastavlja ovaj sjajni niz, raja uvod za tu tekmu očekujte večeras

3.75 golova po utakmici. Svaka cast momci. Costa 7 golova u 4 utakmice. Fabregas 6 asistencija, ma odlicno. Jos je rano za bilo sta prognozirati, ali po meni sve osim osvajanja lige je neuspjeh.
Lose prvo poluvrijeme, ali u drugom smo sve to nadoknadili i fantasticno u nekim djelovima utakmice igrali.
Ne svidja mi se nikako podatak od 1.5 gola primljenog po utakmici, ali se nadam da ce se to sve popraviti kako sezona bude odmicala.
Drago mi je sto je Remy zabio na debiju, ali mi je zao sto neki od onih prodora Hazarda nije zavrsio u golu.
Moj zakljucak nakon ove utakmice je da Oskar definitivno ne treba igrati 10-ku, jer covjek jednostavno nije za te poziciji. Treba igrati na krilu.

Maximalan broj bodova nakon 4 odigrana kola je nesto fantasticno pogotovo ako se uzme u obzir da smo u dvije utakmice prvi primali gol, i odlicno smo se vracali.
Nije se desavalao kao prosle sezone da se mucimo do pred sam kraj utakmice pa da jedva preokrenemo.
Sve u svemu prezadovoljan sam pocetkom sezone, samo odbrana da se vrati na nivo od prosle sezone i bit ce predoboro.

:sal: :sal: :sal:
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.