diablo_bih Posted April 12, 2021 Report Share Posted April 12, 2021 Ja pratim rezultate hokeja, ali moj omiljeni tim iz NHLa je u kurcu ovih nekoliko sezona, pa ne gledam meceve. Baseball je gotivan zbog kladionice i naravno NBA se prati, ali i tu mi se omiljeni tim malo pati, pa mi krivo. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted April 12, 2021 Report Share Posted April 12, 2021 NBA mi je nekako izgubio car i rijetko kad pogledam utakmicu, posebno sada kada vise nemam arene. Formulu 1 pratim, ali posto je Mercedes predominantan, nakon 5 6 utrka mi splasne interesovanje, ali sve u svemu volim gledati trke F1. Rukomet takodjer prije pratio, doba Paskala Hensa i njegove lude frizure, poslije linearno opada interesovanje za rukomet. Doduse, pretproslo prvenstvo sam odgledao 80%, vecinu utakmica preko Streamova. Najvise volim pogledati utakmicu NFL-a, posebno Playoffa. Na taj sport sam se nafurao od prije 4 ili 5 godina i od tada me nije popustilo. Jedan od zanimljivijih sportova, gust ga je gledati. Jos i komentatori na SK su najbolji sto se tice NFLa tako da uzitak bude potpun. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
ja13 Posted April 12, 2021 Report Share Posted April 12, 2021 Meni je NFL grozno dosadan, cilu utakmicu se niÅ¡ta ne dogaÄ‘a samo stoje na terenu, utakmica traje 3 sata a ima 10-ak minuta Äiste igre... DoduÅ¡e gleda sam samo 1 utakmicu, možda sam naletia na neku loÅ¡u ili je do toga Å¡ta ne znam dovoljno dobro pravila... Ali inaÄe me nerviraju ti ameriÄki sportovi, uniÅ¡tavaju ih reklamama, Äak i zanimljive i super brze sportove poput hokeja ili koÅ¡arke uspiju pretvoriti u 90% reklama Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted April 12, 2021 Report Share Posted April 12, 2021 Ali inaÄe me nerviraju ti ameriÄki sportovi, uniÅ¡tavaju ih reklamama, Äak i zanimljive i super brze sportove poput hokeja ili koÅ¡arke uspiju pretvoriti u 90% reklama Prave i od tog NBA sve veći cirkus. Utakmice po 3 sata traju. Time out im traje po 3 minute. JoÅ¡ imaju i one TV time oute. I to na svakom time outu iste reklame. U meÄ‘uvremenu u dvorani izlete neki zabavljaÄi. Imaju oni Å¡to zakucavaju pomoću trampolina, pa oni Å¡to Å¡utaju slobodna, pa razne igre, onda ona kiss kamera itd. Kod nas kad je time out dok se skupite i dok trener kaže ko umjesto koga ulazi Äuje se sirena, sudija te zove. Igra se utakmica, neka pjesma se ori na razglasu. Isto da je publika doÅ¡la na neku zabavu, a ovi dole usput neÅ¡to igraju. O samoj igri u regularnom dijelu da ne govorim, ali i dalje daleko najbolja koÅ¡arkaÅ¡ka liga. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted April 13, 2021 Report Share Posted April 13, 2021 I ja sam prije pratio viÅ¡e sportova, meÄ‘utim tada kao da si imao viÅ¡e vremena na bacanje nego sad. Nemam sad vremena da naveÄer umirem uz NBA i sliÄno. Fudbal se naravno najviÅ¡e gleda, NBA samo oni rani termini eventualno PO ali kad igraju moje ekipe. UFC pratim ponekad ali ustanem samo na zadnja 2-3 fighta. F1 sam prije mnogo viÅ¡e pratio, sad slabo Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bari Posted April 13, 2021 Report Share Posted April 13, 2021 Meni je NFL grozno dosadan, cilu utakmicu se niÅ¡ta ne dogaÄ‘a samo stoje na terenu, utakmica traje 3 sata a ima 10-ak minuta Äiste igre... DoduÅ¡e gleda sam samo 1 utakmicu, možda sam naletia na neku loÅ¡u ili je do toga Å¡ta ne znam dovoljno dobro pravila... Ali inaÄe me nerviraju ti ameriÄki sportovi, uniÅ¡tavaju ih reklamama, Äak i zanimljive i super brze sportove poput hokeja ili koÅ¡arke uspiju pretvoriti u 90% reklama To je misljenje 80% ljudi koji nisu pogledali pa barem 3 utakmice. To kazem jer znam. jer sam i sam bio jedan od njih. Da ne objasnjavam pravila NFL-a (mnoga i ja ne znam) samo cu reci vezano za ovaj prvi dio gdje nista ne rade: NFL je mozda i najdinamicniji sport, apsolutno nema praznog hoda, utakmica traje 4 cetvrtine po 15 minuta, uvijek se nesto desava, vrijeme nikad ne staje (osim kad je kazna, ili lopta u autu a manje od 2 minute do kraja), dat odbrojava 40 sekundi i oni moraju da zapocnu napad u tom predvidjenom vremenu u suprotnom gube down. Sto se tice timeouta imaju po 3 timeouta po halftimeu, medjutim nisu to klasicni timeouti. U NFL je timeout vazan dio strategije... da ne pricam u prazno sustina je da si bas fulao s ovim da je dosadan sport. Mozda je do utakmice mada ja jos uvijek nisam pogledao dosadnu utakmicu NFL-a (neinteresantnu da, dosadnu ne), pravila sto se tice to se "pokupi" nakon 2 ili 3 meca, barem ona najbitnija koja su vazna za praćenje i razumijevanje same igre. Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted April 1 Report Share Posted April 1 Ove godine će na Zimskim Olimpijskim Igrama debitovati break dance. Šta je sljedeće? Poker, kamen papir makaze, čovječe ne ljuti se, grudvanje, tušenje u bazen, nošenje jaja u kašici.. Bari, Wisey and reLo 3 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
ker Posted April 1 Report Share Posted April 1 generalno su mi bezveze svi sportovi gdje ne postoje objektivna mjerila Adi 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted April 1 Report Share Posted April 1 Na ljetnim, ne na zimskim, ispravka. Ali svejedno. Na tim bezveznim sportovima se sad ostvaruje dominacija. Podijeli se nekoliko setova medalja u raznim disciplinama i eto ti sportske sile. Kina zadnji put uzela 12 medalja u skokovima u vodu. reLo and ker 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
reLo Posted April 2 Report Share Posted April 2 Ili Hrvati kad prošle olimpijske igre (ili pretprošle, ne sjećam se najbolje) uzeše medalju u gađanju glinenih golubova. Fast forward godinu dana kasnije, niko ne zna ime tog lika. chiba 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kun Aguer0 Posted April 2 Report Share Posted April 2 Kakvo ime lika, ne znam da postoji da disciplina uopšte Spaha and reLo 2 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adi Posted July 27 Report Share Posted July 27 Imam osjećaj da su Olimpijske igre počele prije 10 dana. Danas sam ispratio 3 košarkaške utakmice, 3 rukometne utakmice, 2 odbojkaške, 2 biciklistička događaja, 2 termina plivanja, tenis meč, fudbalsku utakmicu i vrhunac svega finale prvenstva u ragbiju. Vrhunac ipak tek slijedi: Chelsea - Celtic. Bari 1 Citiraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts