Jump to content

Matchday 33: Everton (H) 15.04. @21.00


Recommended Posts

Važnije mi je usisati kuću od utakmica ove sezone. Toliko smo propali da nam pola sezone mečevi nemaju nikakvog takmičarskog značaja. Mi smo postali Everton od prije par godina..

Ne očekujem ništa praktično, mada ove sirovine bi realno trebalo dobiti i bez 10 igrača.

Link to comment
Share on other sites

Nama su ovakve ekipe tezi protivnici od nekih napadackih ekipa punih talenata. Kad se treba pobiti, dati 110%, udarati, uljetati klizeci, sprintati, gurati se u prekidima, tu nase pickice padaju ispit. Iskreno, ne ocekujem da cemo pobjediti, ova ekipa Evertona predvodjena Dychom je sve ono sto nam ne godi. Isto brendford, doslovno identicna ekipa.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, reLo said:

Ovi su jebeni, posebno kad se bore za opstanak, a naši opet ni za šta ne igraju pa je tako remi najrealnija opcija.

Bukvalno je vazno uci u top 7, a to vala mozemo kako god, samo treba dobiti nekoliko meceva. Ne znam cemu ti je nada mrtva.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Kun Aguer0 said:

Pobjeda 4:0 jednostano će ući sve što krene prema golu igraćemo neki dobar fudbal, naložiti se da možemo bit 6. na kraju sezone dok nas u sledećem kolu ne dočeka neko novo ludilo

Za sad pogađaš 😅

Link to comment
Share on other sites

Nije isto zavrsiti 6. ili 7. uz niz dobrih meceva pred kraj sezone i 11. uz niz utakmica zvanih kurcobolja. Pogotovo to moze dosta znaciti ovako mladoj ekipi u buducnosti. 

Naravno da nas menadzer nije ni blizu istine kad kaze da treba 3-4 godine da se nesto izgradi. Samo trebaju 2-3 klasna pojacanja i dobar trener i mi idemo vrlo brzo gore. 

Link to comment
Share on other sites

Nikad niko u PL nije izgubio nakon što je vodio 4:0. Challenge accepted.

Za promjenu smo zabili iz prve šanse, ušlo je sve što je moglo da uđe i protivnik je taj koji je nama poklonio gol. Obično biva obrnuto. Na 3:0 sam još uvijek bio nesiguran, ali me ovaj četvrti gol smirio. Ako se u drugom poluvremenu probudi Mudryk i Madueke počne dodavati saigračima može biti i rekordna pobjeda. Poznavajući Pochettina ide noga na kočnicu. Nadam se da ćemo vidjeti Casadeija i Washingtona sa dvocifrenom minutažom.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Adi said:

 

Palmer ima dobre šanse da bude najbolji asistent lige. Kasni jednu asistenciju za prvim mjestom. Valjda ga saigrači neće opet iznevjeriti.

 

Sad kasni gol za Haalandom za najboljeg strijelca

Link to comment
Share on other sites

Just now, hamco said:

@Adi ja mislim da bi bilo pametno staviti nogu na kocnicu, ipak igramo za vikend sa Cityem. Cak bih izveo udarnu snagu i uveo Chukwuameku, Casadeia, Washingtona.

Ja mogu biti siguran da nece ubaciti Washingtona iako momak dere u omladinskim. Lik ce prije ubaciti Dyera koji je dobar, ali nije za prve ekipe ni blizu.

Link to comment
Share on other sites

Najveća pobjeda još od Tuchela i onih 7-0 protiv Norwicha i napokon clean sheet. Puno pozitivnih stvari se desilo, Palmer je stigao do 20 golova i najbolji je strijelac lige. Nažalost, utakmica će se pamtiti i po svađi oko izvođenja penala kakvu nikad u životu nisam vidio.

Link to comment
Share on other sites

Gledajući replay ove situacije oko penala, Jackson mi je gori od Maduekea definitivno.

Mada razumijem zašto se ovo desilo. Krenu se svađati ova dvojica jer su imbecili, dođe Silva i kaže Noniju da izvede. Kasnije se tu nađe Palmer koji stvarno izvodi penale i uzima loptu Noniju (i to mogu pojmiti), ali ono što ne shvatam je što se ludi Jackson opet petlja u sve to.

Čak je i Gusto odmah u startu vukao Jacksona za sobom da se odmakne.

 

Link to comment
Share on other sites

Nedostaje samo dio kad sudija pokazuje na penal i u tom trenutku nekoliko igrača trči prema lopti. Ko zna ko je još htio da izvede.

Više se hijerarhija cijenila kod mene ispred zgrade prije 20 godina. Ko se prvi sjeti da kaže da izvodi penale on izvodi, makar bio najgori igrač.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...