Jump to content

Matchday 25: Manchester City (A) 17.02. @18.30


Spaha

Anketa  

6 members have voted

  1. 1. Ishod utakmice

    • Pobjeda
      0
    • Remi
      2
    • Poraz
      4

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 02/17/2024 at 05:30 PM

Recommended Posts

Ovo je najteža moguća utakmica u sezoni. Možda bi jedino teže bilo da im gostujemo nekad kasnije u sezoni kada baš moraju pobijediti. To što će imati neke izostanke ne mijenja puno situaciju. Prvo što im nikad ne vjerujem kada bilo šta kažu jer se radi o prevarantskom klubu od vrha do dna, a često se pred derbije žale kako im neće igrati pola ekipe i onda se svi pojave na terenu, drugo što ima ko da ih zamijeni i opet su veliki favoriti. Ne samo da će nama biti važno da ovdje nešto napravimo nego će i oči istinskih fanova Premier Lige biti uprte u nas u nadi da ih zaustavimo i doprinesemo da se ne desi prvi put da neko uzme 4 titule u nizu. Iako je tek februar, od sada će svaki bod biti važan. Da se vratim na nas i na samu utakmicu. Ekipa je pokazala 100 različitih lica ove sezone i ništa nije sigurno kada smo mi u pitanju. Nadam se da je nešto naučeno iz utakmice protiv Liverpoola i iz onih derbija sa početka sezone. Ako ih pustiš da te gaze oni će te pregaziti, ako im se suprotstaviš onda imaš neke šanse. Mogu nam dati 4 gola svakako. Poznavajući Pochettina na teren će poslati sastav koji je otvorio drugo poluvrijeme protiv Crystal Palacea, što nije daleko od najjačeg raspoloživog sastava. Ovo je utakmica u kojoj se moraju iskoristiti i kvaliteti Sterlinga, Mudryka i Chukwuemeke, ali ne tako da uđu 5 minuta pred kraj.

Link to comment
Share on other sites

Chukwuameka je povredjen ali shvatam poentu.

Pochetino je na pressu upravo o tome pricao, ako im dozvolis da igraju da ces najebati. Moras ih napasti, moras trcati... pa ajde da vidimo jel to zaista i mislio.

Ja zelim da vidim igru kao u prvoj utakmici (4:4) i ako bi i izgubili sa takvom predstavom i takvim stavom ne bih sekunde zamjerio ni treneru ni igracima. Prizno bih da su ljudi u ovom trenutku bolji i to je to. Pristup, zelja to je meni najvaznije. Sve drugo ce doci ako imas ovo dvoje. Bez toga nemas se cemu nadati. Pa prvi taj City trci preko 110km svaku utakmicu, takvi tehnicari i madzionicari sa loptom u nogama i preoru teren svaki put. Znaci mi sa ovako mladim timom moram bar u tom segmentu parirati pa tek onda nesto drugo.

Kao i svaku utakmicu, uvijek se nadam pobjedi i ocekujem da mozemo svakog pobjediti. Nerjetko se razocaram toliko da bih usao u TV da mogu i zadavio trenera i igrace.

Link to comment
Share on other sites

Nakon prvog poluvremena ovo jako dobro izgleda. Agresivni smo u duelima, dobro se krećemo i dobro pravimo kontre. Bit će jebeno ovo dobiti, ali oni će krenuti još više naprijed a to je nama dodatna prilika za kontra napade. Ne bih bio nezadovoljan da ostanemo neporaženi. 

Link to comment
Share on other sites

Bod je odlican. Realno haaland da je bio normalan strpo bi makar dva gola danas. No fala qrcu pa nije ga islo danas.

Kod nas standardno, nase ne ide nikad, da se makar danas ukazao neki Bog pa da sto se sutne i udje u gol mogli smo i mi jos koji komad zabiti.

 

Poch je se zatvorio al realno vidjeli ste i sami inicijativu i da je city kontantno prijetio  pokusao se zatvoriti, nije uspjelo.

Sljedeci put nek pokusa svjeze ofanzivce ubacit i nekoj kontri se nadat, mozda uspije.

No i to kad vidis da ti je tamo mudryk na klupi, najradije bi covjek izveo ofanzivca a nikog uveo

Link to comment
Share on other sites

Jebiga bilo je samo pitanje vremena kad ce primiti go. 

Momci su bili dobri i Poch isto je to solidno pripremio (u drugom kako je vrijeme odmicalo je sve vise zatvarao igru sto mogu shvatiti imao je vodstvo). Nije od pocetka postavio bunker, imao je jasnu taktiku sta i kako da naudi Cityu. 

Da vam je neko prije pocetka ponudio bod oberucke biste prihvatili tako nemojte seruckati. 

Link to comment
Share on other sites

Komotno smo mogli pobijediti, City uopšte nije bio dobar, prvih 70 minuta iako su imali više šansi bili su bezidejni i nisu imali način kako da nas ugroze. U međuvremenu mi smo iskoristili što su otvoreni i fino smo kombinovali te dolazili u šanse. A onda, u zadnjih 20 minuta, smo se sjetili da smo ipak ovaj novi Chelsea, vratili se u realnost i na jedvite jade izvukli bod.

 

Link to comment
Share on other sites

Ma ovo je da ispizdis jednostavno. Vise mi je pun qrac ovih trenera koji se povuku bez razloga i prepadnu se protivnika . 

90 min pariras, cak si i bolji od njih na Bridgeu. Igras dobro, borbeno i s puno tempa. Danas isto tako 45 min. Das gol i drzis ih u saci. Nisu ti 2 sanse stvorili dotad.

10. si na tabeli, ne mozes nit gore ni dole puno. Ne znaci ti nista. Pa pusti ovu djecu nek igraju jebani fudbal, nek se nadigravaju do kraja kad vec vidis da mogu. Jebem ti pickaste ziheraske i usrane samoprozvane takticare, ne mozes vjerovati da je svaki kurton isti.

Toliko o tome da ekipa odnosno igraci ne mogu, da su gori od West Hama, Brajtona, Wolvesa i slicnih. Mogu i mogli bi itekako vise.

Da ova tragikomedija bude jos veca, bolje i kvalitetnije smo se branili s 4 nazad u prvotnoj formaciji nego s 5 defanzivaca i 4 vezna.

Link to comment
Share on other sites

Ma ne znam bas, City se do 70minute (posebno u prvom poluvremenu) nije pretjerano zurio. Lagano su kombinovali i cekali sanse. Zbog toga se bilo dosta lakse braniti nego zadnjih 20 minuta kada su skroz pritiski i dali sve u napad. Sigurno nasi i Poch nisu htjeli biti ovoliko plitko ali igras koliko ti protivnik dopusti. Prije ove utakmice City je vec 4 puta okrenuo utakmice gdje su primali prvi gol.  Nije im strano da satiru protivnika kako vrijeme odmice.

Prije utakmicu pisemo minimalno 3 primamo, poraz ko kuca... izlaze sastavi pise se da ova odbrana ne moze 2 ovce sacuvati... na kraju izvuku bod i opet ne valja. 

Ocekivao sam da ce Caisedo dobiti crveni posebno nakon faula u 46.minuti. Izdrzao je bez drugog zutom i pokazao da nije toliko neinteligentan fudbaler. 

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam otprilike do gola. Bili smo bolji na način da smo stvorili 3 šanse koje su bolje od sve i jedne koju su oni stvorili do kraja utakmice. Oni su imali loptu, ali nisu mogli da nam ozbiljnije zaprijete. To poluvrijeme je podsjetilo na poluvrijeme iz finala Lige Prvaka. Realizacija je kao i tada bila veliki problem. Drugo ću da pogledam kad stignem, nisam zadovoljan potpunim povlačenjem, napravljenim izmjenama i uopšte odabirom igrača koji će da uđu. Ako ti Mudryk ne treba kad vodiš 1-0 na Etihadu onda ti ne treba nikad.

Link to comment
Share on other sites

Bili bi mi svi zadovoljni bodom prije tekme da nismo gledali istu. Napadao je City i prvih 45 minuta, držali su zadnju liniju jako visoko što nam je omogućilo da stvorimo 2-3 jako dobre šanse, međutim izostala je realizacija.

Onakav naš fudbal iz prvog poluvremena mi se svidio, te kontre su brzo išle, nije se lopta peglala kad je protivnik izgubi nego odma guraj naprijed i tačno znaš gdje ko trči i koga gdje da tražiš, to je bilo lijepo.

Drugo poluvrijeme, stali nazad bez namjere ikakve da se krene naprijed

City stalno napada, nisu mnogo šani stvorili ali u tim situacijama odmah znaš da ono špansko smeće može prosrat da se nađe u nekoj prilici za šut te da će to završiti u golu i to naravnu u zadnjim minutama kao i uvijek.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...