Jump to content

Matchday 22: Swansea 0 - 5 Chelsea (17.01. sub) [3]


King Chelsea

Matchday 22: Swansea vs. Chelsea (17.01. sub) [16:00h]  

22 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

KeobTuw.jpg

 

 

Chelsea nastavlja borbu da trofej Premiershipa vrati na Stamford Bridge, ekipa Josea Mourinha se nije snaÅ¡la u prazničnom period, nakon nekoliko rezultata koji su bili ispod očekivanja i rezultata koji su omogućili Manchester Cityu da se u potpunosti vrati u borbu za osvajanje titule, Chelsea je ipak u proÅ¡lom kolu pobjedom protiv Newcastlea iskoristio kiks Manchester Citya i tako doÅ¡ao do prednosti od 2 boda u odnosu na Manchester City. U okviru 22. kola Premier Lige Chelsea ide u goste Swanseaju gdje će  na nezgodnom gostovanju Liberty stadionu pokuÅ¡ati doći do pobjede i tako joÅ¡ jednom pokazati Å¡ampionske ambicije. Swansea trenutno zauzima 9. mjesto na tabeli i mogu biti zadovoljni dosadaÅ¡njim dijelom sezone jer svakako da je za njih glavni cilj da se obezbijedi miran zavrÅ¡etak sezone. Swansea je svakako jedna od onih ekipa koja većinu svojih bodova osvaja na domaćem terenu i može se reći da su klasična domaćinska ekipa, koja svoje ciljeve ispunjava prije svega dobrim rezultatima na Liberty stadionu. To pokazuje i podatak da su od 30 bodova čak 21 bod osvojili na Libertyu, i zauzimaju 6. mjesto u ligi po osvojenim bodovima kod kuće. U posljednjem susretu ova dva rivala na Libertyu Chelsea je slavio minimalno pobjedu od 0-1, dok Swansea nikada nije pobjedio Chelsea u okviru Premier Lige. Chelsea će svakako pokuÅ¡ati da ovaj niz nastavi, dok Garry Monk vidi priliku da joÅ¡ jednom velikom pobjedom pokaže kvalitet svoje ekipe. Kada se uzme u obzir da je za Chelsea ovaj susret uvertira za možda i meč sezone protiv Manchester Citya, lako je zaključiti da je ova utakmica od krucijalne važnosti za Plavce.

 

 

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

 

y4iW9ZN.png

 

ykZQ174.png

 

0xD06ZC.png

 

 

>FORMA<

 

JBPDYRk.png

 

 

>TIMSKA STATISTIKA<

 

YAlp7Ln.png

 

c3RFaeJ.png

6UYVIRI.png

 

 

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

 

jScYrko.png

 

qQuiIot.png

 

 

>SUDIJA<

 

Jonathan Moss

 

D6lDyp3.jpg

 

Ove sezone Jonathan Moss je već bio sudija na utakmici Chelseaja i tada je Chelsea slavio protiv Evertona sa 3-6. U posljednjih 5 utakmica kada je Moss bio sudija Chelsea ima skor od 3 pobjede i 2 poraza.

 

 

 

PREVIEW: King Chelsea

 

 

Link to comment
Share on other sites

Prije svega fantastičan uvod!
Što se tiče utakmice, oni su u ovoj utakmici skoro bez svih ključnih igrača, Bony, Montero, Shelvey i Ki su im izuzetno bitni igrači, svi u prvih 11, tu ostaje kao najveća opasnost Sigurdsson u vezi i u obrani Williams.. Vjerujem da ćemo ovu riješit s minimalno 2 razlike, igrači su odmorni, sastav kompletan, nema razloga da ne bude tako

Link to comment
Share on other sites

Važna utakmica za nastavak sezone, jer ovo nam je uvertira za utakmicu protiv Citya i bilo bi odlično dočekati tu utakmicu sa nekom bodovnom prednosti, utakmica protiv Swanseaja nam je važna i iz razloga što dobrim rezultatom možemo staviti ogroman pritisak na City pred njihovu utakmicu protiv Arsenala i pred utakmicu protiv nas. Swansea je ekipa koja se uglavnom oslanja na bodove kod kuće i ovo je utakmicu u kojoj oni nemaju šta izgubiti a već su par puta dokazali da na Libertyu mogu pobjedit bilo koju ekipu iz lige. Tako da mi moramo biti na visini zadatka, ne bi se nešto puno oslanjao na ovaj podatak da će njima nedostajati neki važni igrači, umjesto Bonya će igrati Gomis, po krilima će vjerovatno igrati Dyer i Routledge tako da mogu nadoknaditi izostanak Montera, Britton i Carroll će kao i u prošlom kolu igrati na sredini terena tako da i Ki i Shelvey imaju zamjene. Razlika između Swanseaja kao ekipe kod kuće i u gostima je ogromna, jer su na Libertyu mnogo konkretni i mogu biti dosta nezgodni kao rival. Zato se nadam da će naši igrači biti na vrhunskom i da su svjesni koliko nam 3 boda iz ove utakmice mogu pomoći u nastavku borbe za titulu, jer nam 3 boda sa Libertya donose mnogo toga. Ono što nam možda može ići u korist je to što Swansea nije ekipa koja će se braniti 90 minuta, tako da mislim da će biti prostora za naše napade. Prvo poluvrijeme iz utakmice protiv Newcastlea nam se ne smije ponoviti, treba ući organizovano i jako u utakmicu i nadati se dobroj realizaciji ofanzivnih igrača. Nadam se da igrači neće pasti na ovom testu..

 

Što se sastava tiče tu nema puno dilema, biće jedino zanimljivo vidjeti da li će se Courtois i Cahill vratiti u prvu postavu. Nadam se nekom raspoloženo pojedincu po mogućnosti da to bude Hazard jer protiv Newcastle je odigrao loše pa je možda vrijeme da ponovo odigra na svom nivou..

Link to comment
Share on other sites

Bolje 3 boda a losa igra nego da ih igrom razvalimo a pokupimo 1 bod.Ali ubjedjen sam da cemo pobjediti i to lakse od ocekivanog jer je Mou poznat kao trener koji  ekipe koje grade napadacki stil igre,posjed lopte i ta sranja jede za dorucak.Pobjeda od 2 gola razlike bez pretjerivanja.

Link to comment
Share on other sites

Malo zanimljivosti o ekipi Swansea

Prije tačno 12 godina, 15. januara 2003. godine Svonsi je bio najgori tim računajući sve profesionalne lige Engleske - Labudovi su na današnji dan zauzimali poslednje, 24. mesto u tadašnjoj Diviziji 3, koja po rangu odgovara današnjoj Konferenciji, što će reći petoj ligi.

Od tada pa evo do danas klub sa Libertija napravio je nevjerovatan uspeh. Kao 92. klub Engleske (toliko ima ekipa u profesionalnom rangu) krenuo je da se probija ka vrhu, a trenutno zauzima devetu poziciju u Premijer ligi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...