Jump to content

hamco

Član foruma
  • Posts

    8,592
  • Joined

  • Last visited

  • Donations

    16.50 USD 

Posts posted by hamco

  1. 5 hours ago, Whisper said:

    A kad nasi igraci promasuju to isto, onda nije do njih nego je do trenera.

    Naravno da nije do trenera kada igrac masi, niko to ne spori. Pisao sam cak da mi je zao Pochetina poslije poraza od Citya. Na sve to, nasa ekipa je mnogo kvalitetnija igracki od Brightonove. Ali nije ni to toliko bitno, sustina je taktika, sistem koji mi sa Pochetinom nismo izgradili, nismo udarili temelje koji bi jasno definisali stil kojim ova ekipa treba biti prepoznatljiva.

    Neda mi se ponavljati, pisao sam vec ranije o mnogim stvarima u kojima je Pochetino failao. Mozda nije ni De Zerbi pravi covjek, ali vala nije ni Pochetino.

  2. Koji je Anceloti bio sa Evertonon? Pitam za druga?

     

    Naravno da ne poredim ta dva trenera, ali brate mili od Brighton ocekujete od brightona i RDZ da bude u top 6 svake godine?

    Ono sto hocu da kazem je da ne trebate gledati toliko rezultate i na osnovu njih suditi. Gledajte postavku igre, build up, igru bez lopte, kretnje igraca u odredjenim situacijama. To sto igrac pogrijesi pas, nije jak u driblingu ili promasi cist zicer nije do RDZ. 
    On dok je jos vodio Sassuolo, ne samo da su igrali najbolji fudbal u ligi nego je promovisao ogroman broj mladih igraca koji su dns veoma dobri igraci. 
    RDZ ce pokazati svoju trenersku velicinu momentalno kad preuzme jaci klub a to ce biti vec ovog ljeta. 

  3. Nasa boljka ove godine je odbrana. Mnogo veca nego napad koliko god to nekima cudno zvucalo. Slazem se, i napad je mogao biti bolji, pogotovo Jackson i ogroman broj promasaja koji su nas kostali i trofeja ove sezone a mozda i Evrope.

    Ipak, smatram da je odbrana debelo podbacila.
    Silva je uz duzno postovanje gotov igrac, njegovo tijelo ne moze pratiti mozak a Engleska liga to ne prasta. - Ionako odlazi.
    Badiashile je zbog povrede toliko ispao iz ritma da mu treba barem 10-tak utakmica u nizu da se ponovo vrati na staro. - Ostaviti ga
    Disasi je ok igrac ali nista vise od toga. Smatram da bi bio odlican backup kada treba sacuvati rezultat ili ako bas mora da mijenja zbog povreda. - Ostaviti ga
    Chalobah je realno bolji igrac od Disasija. Ako ga mozemo prodati za nekih 30-40 miliona, treba to uraditi zbog FFP.
    Colwill je takodje veoma dobar potencijal i na njega trebamo racunati. - Ostaviti ga
    Fofana - Prodati ga cim se oporavi, smatram da od njega nema vise nista.
    Gilchrist - poslati na posudbu

    Sad kad skontam, od nasih stopera ostavio bih jedino Colwilla, Badiashilea i Disasija. Pitanje je da li je i jedan kalibar za prvih 11 a kamoli da budu nosioci. Dakle nama je pod obavezno da dovedemo stopera i to lidera. Niposto mladog igraca na tu poziciju, Diamonde moze biti samo bonus kao drugi stoper kojeg cemo kupiti. Moramo naci lidera u odbrani jer odatle sve pocinje.

    2 stopera koje moramo dovesti moraju biti izuzetno brzi i jaki na lopti. Ako imas u odbrani jake igrace na lopti lakse ti je igrati od pozadi, lakse ti je rijesavati se presinga i uspostaviti kontrolu visoko na terenu. 

    Ne znam ko moze biti taj stoper lider, ali takav nam treba.

    Uz to sve i spic nam treba ali o tome drugi put.

  4. Ja zaista mislim da prije da nije faul nego sto jeste. Ne zaboravite da smo i protiv Citya pokradeni kada nije svirana ruka i penal kada je lopta pogodila Grealisha u zivom zidu.

    I jos nesto, evo vam najbolje objasnjenje zasto ovo nije trebalo biti ponisteno. Sudija je vidio tu situaciju, dakle nije nesto sto mu je promaklo. Njegova procjena je da nije bio faul. Drugi sudija iz Var sobe misli da jeste. Zar to nije onda subjektivno misljenje? Zasto uopste zvati VAR? 

  5. Smatram da smo bili duplo bolji protivnik od Ville veceras i bukvalno nesreca (ponisten gol 2x) ili neznanje nasih (promasaj Jacksona i Palmera) su razlog sto nismo pobjedili. 

    Ne mogu da ne kazem da sam primjetio da je Pochetino u drugom gurnuo Cucurellu u vezu i zaigrao sa 3 stopera sto je dovelo do totalne ofanzive i agresivnosti. Caicedo i Madueke su bili najbolji na terenu, Caicedo je bio i zvanicno MOTM.

    Ne znam sta je razlog ovoliko osciliranja, za razliku od prvog poluvremena gdje je sve bilo sporo, tromo i bez zelje, ovo drugo poluvrijeme je bilo za sve pohvale.

     

  6. 9 hours ago, Spaha said:

    Ovo je jedina utakmica u kojoj necu kriviti Poketina nego igrace.

    Ovo je utakmica u kojoj igras za klub, sa trenerom ili bez trenera. Igra se protiv direktnog gradskog rivala koji je ujedno i u borbi za titulu. Opravdanja jednostavno ne postoje. Taktika? Zajebi taktiku, na terenu se moralo ginuti. Arsenal nije smio niti jednog gola zabiti.

    Ovo veceras sto sam vidio je jednostavno pokazalo, osim sto nam je trener velika neznalica, imamo igrace kojima uopste nije stalo do kluba, klupske historije i klupskih ambicija.

    Jedna velika sramota. Taman kad pomislis da gore ne moze, oni te uvjere da moze.


     

    Sramota i za igrace, ali ja sam siguran da je ovo sve kulminacija trenera kojem je ovo sve normalno i to prenosi na igrace. Sama izjava da ovo nije Chelsea od prije je spustanje kriterija i standarda, sto bi onda igraci se brinuli toliko ako znaju da su ocekivanja manja?

    Imas milion primjera gdje je dosao novi trener i sve izvrno i ekipa prodisala, zaigrala odlican fudbal i igraci koji su bili losi odjednom postali dobri. 

    Najbolji vam je primjer Lampard -> Tuchel. Lampard je na samo 10 dana prije otkaza govorio kako ova ekipa nije jos spremna da se bori za najvise domete, kako je velik jaz izmedju Liverpula, Citya i Chelsea. Dodje Tuchel i to u pola sezone, bez svojih igraca i mnogo vremena za treniranje, i svi znamo sta smo osvojili te sezone i koliko su neki igraci instant bili bolji.

    Kunem vam se, dao bih bratu svome otkaz. Poceli smo negativne rekorde biljeziti, najvise golova u historiji Premier lige smo primili a ima jos da se igra 6 kola. Izgubili smo najvecim rezultatom u historiji Premierlige od Arsenala, rivala mrskog. Pa ako to nije za otkaza ne znam sta je.

    Pochetino ako ostane i iduce sezone, nemam drugo objasnjenje nego da je sabotaza kluba i da su Boehly i ekipa navijaci Tottenhama dosli da uniste ovaj klub. Jer ostavljanje Pochetina je ravno suicidu, jasno i ciljano ides u ponor a svi ti govore da to ne radis.

  7. Ja ne mogu da vjerujem da Jackson skoro sve radi na vrhunskom nivou, od utrcavanja u prazan prostor, link up play sa igracima, najvise dodira sa loptom u 16-ercu protivnika, zna i dobro driblati, konstantna je prijetnja protivnicima zaista ga je tesko cuvati... na kraju sve to sjebe svojim promasajima. I to bukvalno neke prilike je teze promasiti nego pogoditi.

    Ne razumijem kako i zbog cega. Za razlike od Wernera koji je bio smotan, Lukakua koji je bio trom, Havertza koji nije uopste bio napadac(mozda ni fudbaler), Jackson ti vidis u njemu talenat, drskost, borbu, znanje...Kako za boga miloga ne zna gol dati?? 
    Toliko me je juce ispizdio da mi je bilo zao i Pochetina nakon meca. 
     

    Kako god, i dalje smatram da je dobar igrac ali se i nadam da nece psihicki potonuti. 
     

    Vjerovatno ce na ljeto dovesti novog napadaca, jos ako se Nkunku oporavi nisam siguran koliko ce Jackson na kraju i imati novu sansu.

  8. S ovim je sezona zvanicno gotova. Idu nam sad malo teze utakmice i sad je tek za ovekivati da ekipa padne psihicki i da kiksaju.

    Na kraju, razlaz sa trenerom je vjerovatno najbolje rjesenje za sve. Nadam se samo da cemo to i dozivjeti. Ko god da dodje, njje bitno, bitno je da Pochetino ode.

    Sto se tice danasnje utakmice, sam Pochetino nije toliko kriv, ali i dalje se moralo vise uraditi i vise kontrolisati utakmica a ne da zadnjih 20 minuta mi izgledamo kao tim koji je prije 3 dana igrao 120 minuta.

    Toliko sam se iznerviro da je to nemoguce opisati, da mogu koga ubiti od njih to bih iste sekunde uradio i vjerovatno bi bilo neko trostruko-cetverostruko ubistvo. 

  9. Mauricio Pochettino says he told the squad post-match Cole Palmer is now the official penalty taker. "It's a shame. I told the players [in the dressing room] we can't behave in this way. I told them this is the last time I will accept this type of behaviour. This is not a joke. It's impossible after a performance like this to see this type of behaviour. If we want to be a great team, fighting for big things, we need to think more in a collective way. I made clear to them, and now through the media, and I say to our fans, Cole Palmer is the penalty taker. And it's now his choice if he wants to give the ball to another player."

×
×
  • Create New...