Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Tiago Mendes (2004-2005, 51 nastup)

Istaknuti odgovori

[img]http://cms.442.haymarketnetwork.com/contentimages/blog/SerieAaaaargh/Tiago_Chelsea.jpg[/img]

[left]Tiago Cardoso Mendes, svima poznatiji kao [b]Tiago[/b], rođen je 2. maja 1981. godine (trenutno ima 31 godinu)[/left]
[left]
Portugalski fudbaler, trenutno igra za Atletiko Madrid.

Svestran vezni igrač, podjednako dobar i na mjestu zadnjeg i centralnog veznog. Zna s' loptom momak, nastupao je u 4 jače europske lige: Engleska, Španska, Francuska i u Italiji.

Za portugalsku reprezentaciju ima skoro 60 nastupa (58 tačnije) uz 3 gola. Nastupao je za reprezentaciju na 2 svjetska prventsva (2006. i 2010.) i na Euru 2008. godine.

Karijera:

[b]Braga[/b] 1999. -2002; 62 ligaška nastupa uz 4 gola.
[b]Benfica [/b]2002. do 2004. Zabilježio je 75 nastupa u ligi i postigao 19 golova.

2004. godine prelazi u [b]Chelsea[/b], tačnije 20.7.2004, za 15 000 000 eura. Dolazi kao 6. pojačanje Josea Mourinha, te sezone. Četvrti portugalac kog je Mou doveo. Postaje standardan prvotimac, zabija prvi gol na gostujućem debiju, protiv Crystal Palacea, 24. augusta (tu je i Drogba zabio prvi gol)

Zabija 'long-range goal' protiv Man Utd-a, 10. 5. 2005., u pobjedi od 3-1. Tada je Premier Liga bila osvojena, od strane Chelsea.

Bio je standardni prvotimac te sezone, protpustio je samo 4 meča u ligi. Na kraju sezone, dolaskom Essiena, iz Lyona, Tiago odlazi u Lyon za 10.1 miliona eura. Mourinho je priznao da je veliku grešku napravio što ga je pustio u Lyon.

Nastupio je 51 put za Chelsea i postigao 4 gola.

[b]Lyon [/b]- 56 nastupa u ligi, 10 golova. Igrao je u Lyonu od 2005. do 2007.

2007. godine prelazi u [b]Juventus[/b], za 13 miliona evra. Za Juve je skupio (samo u ligi) 42 nastupa, nije se upisivao u strijelce.

Sezonu 2010-11 proveo je na pozajmici u Atletiko Madridu, skupio je 49 nastupa i postigao 6 golova. Poslije toga odlazi za stalno u Atl. Madrid, za kojeg igra i danas, postigao je 1 gol i skupio 32 nastupa.

[/left]
  • 1 godina kasnije...

Ovo su novinari izmislili samo da bi prodali clanak, kao i vecinu transfer prica. Na kraju prelaznog roka samo se 0.000000001% nagadjanja ispuni.

Ako tražimo neko prijelazno rješenje na godinu dana - može.

Ruku na srce još uvijek igra na visokoj razini, a ove godine prijelazne starkelje etoo i švarci su se pokazali kao dobra rješenja tako da nemam ništa protiv. Makar bi rađe trajno rješenje a ne prijelazno

Ovo su novinari izmislili samo da bi prodali clanak, kao i vecinu transfer prica. Na kraju prelaznog roka samo se 0.000000001% nagadjanja ispuni.

Ti kao poznati kolumnista znas kako je to izmisljat price :D 

Podmlađivanje ekipe, odlaze tridesetšestogodišnji Lampard i tridesetčetvorogodišnji Ešli Kol, a stiže tridesettrogodišnji Tiago!

#KTBFFH

Al vole novinari pisati gluposti pa vece sanse imam ja da zaigram tamo,sto se tice sirine vise bih voleo da Ruben L.C. bude na klupi i odigra 2 utakmice kao Kalas nego da dodje on.

Ma daj Trba kakav Ruben Lima Carlos. Å ta će nam joÅ¡ jedan Brazilac u ekipi. 

Å alu na stranu, nije ovo joÅ¡ potvrÄ‘eno ali smatram da bi Tiago bio dobar za rotacije. Dolazi kao free igrač, može odigrati 2 solidne sezone jedino eto Å¡to Trba kaže Å¡to naÅ¡i mladići kao Å¡to su Chalobah i Loftus Cheek ne bi dobili priliku. 

Ne bi bio baš oduševljen njegovim dolaskom,jer me počinje nervirati dovođenje igrača koji spadaju u kategoriju "prelazno riješenje".Nema veze to što dolazi besplatno,sa druge strane još jednom šaljemo poruku našim mladim igračima.

Ne bi bio baš oduševljen njegovim dolaskom,jer me počinje nervirati dovođenje igrača koji spadaju u kategoriju "prelazno riješenje".Nema veze to što dolazi besplatno,sa druge strane još jednom šaljemo poruku našim mladim igračima.

To i mene živcira. Imali smo kao prelazno rješenje Meirelesa koji se zadržao jednu godinu, i sad ovog 33-godišnjaka. Što će nam to, bolje da za tih par utakmica koje bi igrao on, igra neki naš akademac.

Ne bi nikako ponovo volio vidjeti Tiaga u našem dresu ne vjerujem da ima još mnogo toga za ponuditi a realno i bolje mu je da bude standardan u Atleticu nego igrač za rotacije u Chelseau.

Ako Lampard ode onda je pametno ga dovesti.
Ne znam sta se sere s Lampardovim ugovorom. kako se sa Terryem sve brzo dogovorilo a daleko je vaznija karika u ovom trenutku nego li Lampard, koji sljedece sezone bi vecinu proveo na klupi.

Kad je Terry mogao uzet manje pare a odigrao prejaku seezonu, mozes i ti

• 1 mjesec kasnije...
  • 3 sedmice kasnije...

Speaking to the club's official website, he said: "The club offered me the chance to renew my contract.

"I felt proud because we had had an incredible season, but I had thought it was the right time for the cycle to come to an end.

"I have been offered the chance to play in various international leagues and have taken some time to evaluate my options during the summer, but my final decision became clearer, and Atletico was the only option.''

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.