Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

1/2 finala: Arsenal (A) 03.02. 21:00h

Istaknuti odgovori

Dati sve od sebe i hrabro, nikakvo kalkulisanje i taktiziranje. Steta sto nema Estevaa pa moram gledati Garnacha a s obzirom na pratiju kakvu je odigrao protiv WHU nadam se da mu je trener ukazao na greske i nevracanje nazad pa valjda moze biti bolji nego tad. Mada postoji opcija i da Palmer igra desno a Neto lijevo, kao u drugom poluvremenu protiv WHU. 

Vjerujem u prolaz, uvijek vjerujem taman da imamo zaostatak od 3 razlike. 

Ponovo Arsenal i Arteta koji nas siluju iz meca u mec, iz sezonu u sezonu. Itekako se s njima moze igrati, moze ih se i pobijediti. Pokazao je to United nedavno upravo na Emiratesu. 

Ne smijemo ponoviti istu igru kao iz prvog meca gdje smo 60 minuta ukupno potrosili na dodavanja izmedju 2 stopera i golmana. Pokusaji nekog iznosenja lopte kad nemas igrace za to. Trebamo biti direktniji, staviti njihovu odbranu pod pritisak. Zasto ne i dugim loptama, u prostor izmedju beka i stopera? Mi moramo igrati ofanzivno i hrabro, samo tako ce rezultat doci. Dolaziti sa vise igraca u 16-erac i zavrsnicu.

Takticki nam treba neka fora, neki faktor iznenadjenja. Ovo su utakmice u kojima se trener treba dokazati. Dosad nas je sreca pratila, nismo nimalo dobru igru prikazivali. Ali preokrenuti 0-2 nije lako, tako da ima nekog karaktera unutar tima. Veceras nam treba 90+ dobrih minuta. 

Uvijek sam skeptican za rezultat zbog nase odbrane, te golmana za koje nikad ne znas kad te mogu kostati par golova i rijesiti mec u korist protivnika. Upravo to se desilo na Bridgeu. Ako nas i pobijede to treba biti nekom golcinom, a ne da im se poklanjaju golovi. Bio bih zadovoljan dobrom partijom i hrabrom igrom prema naprijed, pa sta bude.

@Adi a tri razlike za nas ?😃

Sad nemamo prostora da Rosenior zajebe taktiku pa da se vadimo od poluvremena jer smo vec u minusu. Iskreno nekako bih vise verovao u prolaz da je bilo 2:0 za njih jer to ne ostavlja mesto ni za kakvo taktiziranje vec odmah mozes slobodno da jurisas na gol. Ovaj "jedan razlike sto vodi u penale" me plasi jer nasi treneri u skorasnje vreme bas i nisu normalni i uopste me ne bi iznenadilo da Rosenior proba da igra na taj jedan gol i da sve zabrlja zatvaranjem meca pre vremena. 

Naravno nasa je odbrana najveci problem ovde. Stigao je Sarr ali on niti je garancija niti ce ga odmah bacati u vatru. Ono sto nam ide na ruku je odlicna forma Joao Pedra i vreme je da se i Palmer stisne i odigra nesto.

Dosta je factora protiv nas jebiga ali ako se bude hrabrosti imalo mozemo do prolaska dalje.

Srecno plavci.

Moraju dati sve od sebe, i vise od toga. Igraju protiv gradskog rivala koji se ujedno i bori za vise titula na istom frontu, gdje ces bolje motivacije od toga. 
Sretno nasima veceras. 

Jaci smo za Caiceda, Palmera i Jamesa vjerovatno u odnosu na prvu utakmicu tako da bi trebali bolje izgledati na terenu večeras.

Mada što kažete mi počinjemo svaku utakmicu nebitno derbi ili ne u nadi da naši stoperi neće nešto zabrljati ili da Sanchez nece biti u lošem modu. 

Kako god nek momci daju sve od sebe, također se neću žaliti na krajnji ishod ako tako bude, a ne da gledamo mlitavi, izgubljeni pristup na terenu.

• Autor

Nismo bili ništa lošiji protivnik na Stamford Bridgeu, a sada nam se više igrača vratilo nego što će faliti u odnosu na prvi meč. Šteta što Estevao neće moći da igra, pa se na to nadodala povreda Gittensa i slanje Georgea na posudbu koji bi u ovoj situaciji bio kandidat za ući sa klupe. Pa da Saka sa Temua pokaže klasu pred pravim :D . Bez kalkulacija i pokazati onaj mentalitet iz prethodne dvije utakmice. Oni će pokušati umrtviti sve od prve minute, ne treba ući u nervozu i nasjesti na provokacije. Potrebna nam je utakmica u kojoj će odbrana biti 100% skoncentrisana, golman neće griješiti, neće biti glupih kartona, sastav i taktika pogođeni od starta, energija biti na maksimumu i još da imamo sreće. Možda je to previše stvari, ali nadajmo se.

Toliko dosadnu utakmicu nisam u životu gledao. 

Ali ajde da vidimo šta je gospodin "drugo poluvreme" smislio.

Ne znam samo šta je razmišljao sa Delapom na krilu. Kad sam vidio 3 štopera i Gusta i Cucua očekivao sam da će oni biti ti koji će špartati uz liniju i upućivati centaršuteve, a ovo što je uradio je nigdje veze.

Svim silama cu navijati za City, kakvi cigani mater im jebem.

Peter Benks je novi Cris Foy, svaki kontakt im je sviro, jebe nas vec 2-3 put ove sezone.

1 minute ago, reLo said:

Arsenal nas izrutinirao. Ali nismo bili loši. Nisam nezadovoljan. 

Nismo bili ni dobri. Jednostavno nismo ih mogli probiti, nekako i kad bi dosli do pred 16m tu nas zaustave. Svaki mec neovisno koji je to sastav imamo nekoliko igraca koji nisu nivo Chelsea i nisu dovoljno dobri i ne mozemo to kompenzirati. Delap, Fofana, Gusto, Garnacho, Gittens, Badiashile, Tosin, nisu dovoljno dobri za klub koji puca na najvise ciljeve. Jednsotavno nisu a uvijek neko od njih igra. U Arsenalu doslovno nema slabog igraca, Madueke koliko god da je slab i dalje je bolji od Garnacha i Gittensa. 

Na kraju moze se reci i da smo ispali u prvom mecu kada im je Sanchez poklonio 2 gola. 

I da se nadovezem, osim fulanja sa Delapom na krilu mislim da je s takticke strane Rosenior uradio koliko je mogao. Fali nam kvalitete pogotovo uzevsi u obzir da Estevao nije trenirao i ima nekih privatnih problema, Neto i James out kao i Gittens, dakle ostao je samo Garnacho koji nije zasluzio uopste da budu u protokolu nakon proslog meca kamoli da igra, plus na sve go Palmer rovit. Jednostavno falilo je danas kvalitete a nakon 60. minute Joao Pedro nije mogao sprint odraditi vise. 

Nista treneru ne mogu zamjeriti, potpuno egal utakmica. Jednostavno nismo imali raspoloženih pojedinaca prema naprijed i to je suština priče. Čovjek ubaci Garnacha da proba nesto prema naprijed njemu svaki pas nazad bio, Palmer isto tako nedorecen. 

Sve u svemu nisam zadovoljan ispadanjem ali postavkom jesam.

• Popularna objava

Dobar mec nasih. Bas dobar. Takticki i trkacki smo konacno izgledali kao ekipa. Kompaktni, blizu jedni drugima i presing na covjeka igrali. Drugo poluvrijeme nam nisu pogledali prema golu do onog suta Gabriela glavom, koji je dosao nakon nekog prekida. Nijednog kornera nisu imali 2. pol. Zna se da ovoj ekipi ne mozes stvoriti 5-6 zicera, zato smo trebali vise uraditi iz onih polusansi i slobodnih suteva sto smo imali. Enzo je 3 puta u odlicnoj poziciji bio, samo jednom pogodio okvir gola. Pa covjece sa 20 metara neometan moras makar okvir gola pogoditi, pa nek je golman vadi. United ih je pobijedio iz manje sansi i suteva, ali su ljudi zabijali takve situacije. 

Estevao i Palmer su premalo uradili, ocekivao sam da ce neku magiju dati.

Trener je apsolutno perfektan mec odradio. Potpuno druga prica u odnosu na prvu utakmicu. Naucio je dosta i pokazao fleksibilnost. Zategli smo odbranu, prestali pokusavati iznositi loptu od golmana i igrali okomitije. Da je Delap radio ono sto je trebao, imali bismo i vise od lopte. Ali na to ne mozes uticati kao trener. 

Sudija nas je citav mec na sitno jebavao, tacno me podsjetilo sudjenje na bosansku ligu. Kolje te konstantno, ne da da se razvije igra. Svaka 50-50 odluka na njihovu stranu. Za 97 minuta nijedan zuti karton nisu dobili, osim trenera. A trebali su vec u 5. minuti. Njihovim igracima sudi 2 faula koja im rodjeni otac ne bi sudio, a u te 2 situacije bi se nasa kontra razvila. Itd itd... Ma bas domacinsko sudjenje maksimalno. Falilo je jos samo da im onaj smijesni penal dadne.

Sve u svemu, zadovoljan sam bez obzira na poraz i ispadanje. Smatram da smo nocas najbolji mec odigrali pod Roseniorom, ma koliko cudno zvucalo. Zao mi je da se nije materijalizovalo pobjedom, jer bi igraci ogromno samopouzdanje dobili. Glave gore, idemo dalje.

Taktika ziv ocaj, stav da izadjes a da ne izgubis je ziv ocaj. Borbom zalaganjem i izmenama nisam nezadovoljan ali taktikom u prvom sam bas nezadovoljan. 

Ako mi neko objasni koja je ideja sa Delapom na krilu, kako da sa ovom koncepcijom ugrozis arsenal ja ga vodim na pice. Mada generalno tesko da mogu da shvatim koja je poenta dovodjenja delapa i jos mu neko namenio broj 9,  pa sad jos na krilu. Sve sam video u fudbali al ovo jos ne

Mi nismo prosli jer smo usli sa idejom da ne primimo gol a ne da damo gol. Sa tim stavom i ne mozes da prodjes. 

• Popularna objava
7 hours ago, cobinho said:

Taktika ziv ocaj, stav da izadjes a da ne izgubis je ziv ocaj. Borbom zalaganjem i izmenama nisam nezadovoljan ali taktikom u prvom sam bas nezadovoljan. 

Ako mi neko objasni koja je ideja sa Delapom na krilu, kako da sa ovom koncepcijom ugrozis arsenal ja ga vodim na pice. Mada generalno tesko da mogu da shvatim koja je poenta dovodjenja delapa i jos mu neko namenio broj 9,  pa sad jos na krilu. Sve sam video u fudbali al ovo jos ne

Mi nismo prosli jer smo usli sa idejom da ne primimo gol a ne da damo gol. Sa tim stavom i ne mozes da prodjes. 

Mislim da je taktika Maresce prosle godine bila mnogo bolja. 

image.thumb.png.02caa151fb4e057da399182051833ce2.png

image.thumb.png.83b85d65839ed268c45af74ea95ec792.png

Mani se Mareske. Koja je to taktika u kojoj centralnog napadaca koji ni to ne moze da igra stavis na krilu (sem ako mu ideja nije bila da manje smeta). Covek je u teskoj svadji sa loptom. Cak nisu morali ni da ga napadaju, sam je izgubi. 

Pa i sam je video koliko je to glupa ideja pa ubacio krstene igrace. Celo prvo poluvreme su bila ispucavanja i corak. Ja takav Celsi nisam odavno gledao.

Ja sam mišljenja da je Arsenal trenutno za nijansu kvalitetnija ali i mnogo zrelija ekipa. Zbog glupih transfera mi smo tu gdje jesmo. Imamo mnogo igrača u odbrani ali nedostaje KVALITETA dok je njihova odbrana sigurnija i manje sklona greškama. Sa druge strane mi napravimo grešku i ako nema pritiska. Zato je Rosenior krenuo sa ovakvom defanzivnijom taktikom ali smatram da je Delap bio promašaj a to je trener uvidio i zamijenio ga već sljedeće poluvrijeme.

Meni je ovo OK, nakon Mareske i svih patnji i gluposti koje smo kod njega vidjeli, pod Liamom vidimo neki napredak.

Oni imaju tim. Mi imamo grupu igrača koja pokušava da bude tim. U tome ne razlika. 

A ne možeš imati tim ako nemaš izbalansiran omjer iskustva i mladosti. Nešto što smo godinama imali. Pa prvo neko vrijeme donosiš vodu i čistiš kopačke Terryju, ako ne budeš dobar - jebe ti majku. Bukvalno. Mi imamo grupu nadobudnih klinaca od kojih svaki misli da je najbolji i najpametniji. Nema ovdje selameta dok se par iskusnih lidera ne dovede ili iskristališe. James je blizu, i to je to. Enzo možda i bude jedan od tih za 3-4 godine. Za sad je i on nadobudni balavac. 

Mislim da je sada vise stvar uigranosti i kontinuiteta. Oni su sebi priustili da ostave menadzera bez trofeja toliko dugo, jer svakako 20 i kusur godina nisu uzeli PL. Mi mijenjamo i trazimo pravog stalno. Isto je i s igracima. Jucer je egal mec bio, u prvenstvu takodjer. Tu sitnice odlucuju. 

Nije ovo vise ono od prije par godina kad su se igrali s nama pod Potterom i Lampardom, nit smo raspustena banda kojoj ce zabiti 5 komada kao pod Pocchetinom.

U odnosu na ta brukanja dosta smo napredovali, ali nam vec nekoliko puta malo fali. Problem je sto se taj negativan skor odrazi psiholoski. Igraci ulaze pod pritiskom u mec kad bi trebali biti opusteni. Zato je vazno da se nekako prekine niz pobjedom.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.