Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 16: Everton (H) 13.12. - 16:00h

Istaknuti odgovori

Nakon katastrofalnih 10 dana i 3 uzasne utakmice cekamo Everton kuci. Niko nije u formi, trener se gubi, raspad izgleda krece. Everton igra toplo-hladno ali sigurno ce u ovaj mec uci sa samopouzdanjem jer znaju da nas moze svako dobiti trenutno.

Ne lazimo se, znamo svi da cemo gledati ovo i nervirati se kao hiljade puta dosad. 

Sretno Plavci, dajte nam bar malo radosti danas.

Docekujemo Everton na Bridzu.

Everton ove godine izuzetno dobra ekipa koja rekao bih ove sezone ima i individualno veoma dobre igrace. Nije vise da ih krasi samo borba vec zaista tu ima i kvalitete prije svih mislim na Ndiayea koji igra na najvecem mogucem nivou sto jedno krilo moze da pruzi. Pored njega tu su jos nas bivsi igrac Dewsbery Hall i Grealish, kao i Garner koji je dobio poziv u reprezentaciju. O odbrani ne treba ni pricati mada ne igra im vec duze vrijeme  Branthwaite tako da su tu malo oslabljeni ali Tarkowski kupi sve.

Ne znam sta bih ocekivao od nas. Ako ne vidim neku reakciju to znaci samo jedno, da je Maresca izgubio i svlacionicu.

Ipak nadam se da cemo reagovati i dobiti ovaj mec ali zaista nista me ne bi iznenadilo.

I meni je Everton dobra ekipa, pred pocetak sezone sam ih okarakterisao kao moguce najpozitivnije iznenadjenje. 
Nece biti lako ali je vrijeme da nasi odigraju dobro jednu utakmicu. Palmer je spreman za 60tak minuta, nadam se da ce biti spremniji i u boljem stanju nego protiv Bormuta. Nadam se i Estevau u prvih 11, kao i Andrey Santosu u vezi zajedno sa Enzom.  

• Popularna objava

David Moyes do neki dan nikada nije pobijedio na Anfieldu, Stamford Bridgeu i Old Traffordu (ako se ne varam ni Emiratesu). Tradicionalno su mu ovo teška gostovanja. Kad smo kod tradicije, mi tradicionalno odigramo jednu baš dobru protiv Evertona i jednu baš katastrofalnu. Kako se igra na našem terenu, logično bi bilo očekivati da dođe dobra. Nadam se da će na golu biti golman, na beku bek, na štoperu štoper, na krilu krilo, u napadu napadač i u veznom redu veznjak. Ili barem što više igrača na pogođenim mjestima. I da ako bude loš rezultat da će biti izmjene sa smislom. Nadam se i da ćemo igrati sa Acheampongom, Santosom i Estevaom od početka.

2 hours ago, Adi said:

David Moyes do neki dan nikada nije pobijedio na Anfieldu, Stamford Bridgeu i Old Traffordu (ako se ne varam ni Emiratesu). Tradicionalno su mu ovo teška gostovanja. Kad smo kod tradicije, mi tradicionalno odigramo jednu baš dobru protiv Evertona i jednu baš katastrofalnu. Kako se igra na našem terenu, logično bi bilo očekivati da dođe dobra. Nadam se da će na golu biti golman, na beku bek, na štoperu štoper, na krilu krilo, u napadu napadač i u veznom redu veznjak. Ili barem što više igrača na pogođenim mjestima. I da ako bude loš rezultat da će biti izmjene sa smislom. Nadam se i da ćemo igrati sa Acheampongom, Santosom i Estevaom od početka.

0/3

• Autor

Sramotno da neki mogu igrati sta hoce i koliko hoce a druge se kaznjava za najmanju sitnicu. Protiv Leedsa su manje-vise svi bili vrlo losi ali se kola slomila na pojedincima. Enzo Fernandez da 4 autogola zabije i crveni fasuje, opet bi ga stavio svaki iduci mec, Nebitno koja pozicija, naslo bi se mjesta. Dok neki izgube 2-3 lopte i ne vide terena par mjeseci. Rekao sam prosle sezone i prije pocetka ove, dzaba sve igrace i materijal koji dovedes, opet je najvise do trenera. Nazalost, izgleda nista nije naucio.

Ovo je ocigledno najboljih 11 koje on smatra trenutno (minus Caicedo). Ide se na siguricu ovdje jer treba pobjeda. Barem da je ostvare pa nek ih rauba i dalje. Tako nam je grah pao.

Mislim da ćemo dobiti 2:0, volio bih da su Estevao i Santos dobili sansu ali nema veze, jedno su zelje drugo mogucnosti. 
Treba navijat i dat podrsku kad ne ide, da dobijemo ovo danas pa da se nadamo malo boljoj formi.

• Autor

Vodimo 2-0 na poluvremenu ali s obzirom kakva je igra bila ne bih nimalo siguran bio da cemo i pobijediti. Ako udju u drugo poluvrijeme kao da je 0-0 i krenu po jos koji gol onda bi moglo nesto biti. Al ako pocnu igrati sevu i trckaranje okolo lagano, ne bih se iznenadio da prospemo vodstvo.

Najvaznije lekcije iz prvog poluvremena:

1. Palmer mora uvijek igrati desno, a nikad vise lijevo

2. Kad se trce kontre i igra brza tranzicija, tu smo najopasniji

3. Govnaćo ne ucestvuje u odbrani, ocigledno misli da je Messi pa ne mora trcati za bekom

ma daj 3 boda jebes igru. Nekad nam je potrebno malo i srece, mozda se dozovu pa izadju iz ovog kanala. Nisam optimista sa ovakvom igrom logicno ali shvatate poentu. Nekad je malo potrebno da te sreca pogleda i onda opet se digne samopouzdanje, dobijes elana i zaigras na kraju dobro.

Vidjet cemo hajd, igramo posle Evertona liga kup, tu se moze rotirati pravo puno a onda Newcastle u gostima pa Villa kuci. 

Al hajd tek ovdje treba upisati 3 boda.

• Autor

Pisi ta 3 boda. Uz dozu srece ali ipak zasluzeno. Utakmica vise u trening ritmu, bez majstorluka Palmera pitanje je u kom smjeru bi otislo. Morat ce ovo u buducnosti dosta bolje sto se igre tice, ako se misle izvaditi iz silazne putanje.

Slijede 2 gostovanja, kup utakmica pa Newcastle.

1 hour ago, hamco said:

ma daj 3 boda jebes igru. Nekad nam je potrebno malo i srece, mozda se dozovu pa izadju iz ovog kanala. Nisam optimista sa ovakvom igrom logicno ali shvatate poentu. Nekad je malo potrebno da te sreca pogleda i onda opet se digne samopouzdanje, dobijes elana i zaigras na kraju dobro.

Vidjet cemo hajd, igramo posle Evertona liga kup, tu se moze rotirati pravo puno a onda Newcastle u gostima pa Villa kuci. 

Al hajd tek ovdje treba upisati 3 boda.

Nista manje ili mrvicu slabija utakmica je bila protiv Atalante. Da Gusto ne dade pred pauzu pitanje je kako bi zavrsilo.
Isto tako da James dade onaj zicer u Bergamu vjerujem da bismo pobjedili. Da je babi muda ….
Ovakve 50-50 utakmice sitnice odluce, mogu otici na obe strane, danas je otislo na nasu stranu i drago mi je zbog toga. Ne mogu reci da je nezasluzena pobjeda.

Neke stvari su pozitivne prije svega partija/forma stoperskog para Chaloba/Fofana. Takodjer i Sanchez je mnogo,mnogo sigurniji posebno kod prekida. Sa loptom u nogama ne komplikuje kao sto je to ranije radio , mnogo cesce ispucava loptu. Kakva loptu je poslao za Garnacha, prakticno ga spojio s golom. 
Neke stvari su zabrinjavajuce prije svega mislim na minutazu Esteva. Mnogo je bitno u njegovim godinama da igra, posebno jer je pokazao o kakvom se igraci radi. Nije sigurno igrac za zadnjih 10minuta.
Jos veci razlog za brigu jeste uloga,forma,uticaj na igru Joao Pedra ali o tome u drugoj temi.

Estevao je sa razlogom klupiran. I ja bih ga klupirao. Treba da se spusti malo na zemlju. On jos nije ni Mesi ni Vinisius da sebi daje za pravo da ne igra odbranu. Kad udje u igru uzme loptu i ne gleda nista.pogresi pa ga pojede nervoza. Mora da nauci da se nosi sa tim ili ce propasti kao fudbaler. 

Inace ovo je bilo u laganom ritmu i moglo je i 3 gola razlike komotno. Momci su pokazalo borbu i svorili dosta sansi protiv ni malo naivnog tima. 

Brine Joao Pedro, al momcima treba i malo pauze. Prilika da protiv Kardifa odmore Enzo, Kukurelja, Neto, James.....

5 minutes ago, cobinho said:

Estevao je sa razlogom klupiran. I ja bih ga klupirao. Treba da se spusti malo na zemlju. On jos nije ni Mesi ni Vinisius da sebi daje za pravo da ne igra odbranu. Kad udje u igru uzme loptu i ne gleda nista.pogresi pa ga pojede nervoza. Mora da nauci da se nosi sa tim ili ce propasti kao fudbaler. 

Inace ovo je bilo u laganom ritmu i moglo je i 3 gola razlike komotno. Momci su pokazalo borbu i svorili dosta sansi protiv ni malo naivnog tima. 

Brine Joao Pedro, al momcima treba i malo pauze. Prilika da protiv Kardifa odmore Enzo, Kukurelja, Neto, James.....

Estevao nakon izuzetne forme i nakon nesto losije partije protiv Leedsa nije ulazio 4 utakmice nakon toga... halo care moj 4 utakmkice? Pa ako neces Estevaa istrpiti zbog par gresaka onda nemas pojma o ovom poslu. Yamal ne bi bio u pola igrac kakav je sad da ga Xavi nije trpio, da li ti shvatas da pricamo o vanserijskom igracu a pri tome veoma mladom na kojem trener ostri kurac dok mu pojedinci igraju non stop neovisno o ucinku i igri?

Kakav rezon pojedinaca jebem ti sunce i logiku i fudbal i sve.

• Autor

Pa pisam ti ja takvog trenera ako mu je jedini nacin da nauci nesto mladog igraca taj sto ce ga zakucati za klupu. Znaci da on nema nikakvog autoriteta nit znanja.

1 hour ago, cobinho said:

Ja mislio da smo doveli Pepa v2.0, a mi doveli Mourinha v2.0.

Ako ne igraš odbranu - ne valjaš.

Eto nek Govnačo i Tosin igraju odbranu.

Nije stvar Murinho, Pep....svaki treener danss insistira da krila igraju odbranu. Pogotovu u 4231, pa i u 433. Ako imas defanzivni blok sa 5 ili 6 igraca u savremenom fudbalu ti si gotov. Nema te. 

@hamco posle Lidsa smo imali 3 meca zakljucno sa danasnjim, i ulazio je na 2 od te 3 sa klupe. Dobijace on sansu. Polako.. Tek je dosao.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.