Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: Bournemouth (A) 06.12. ~ 16:00h 

Istaknuti odgovori

Nakon 3 komada od Leedsa i lijepog otreznjenja te spustanja na zemlju, slijedi nam jos jedno tesko gostovanje. Idemo na noge Bournemouthu. Da li ce se ekipa i strucni stab iskupiti za brukanje koje su nam priredili u srijedu? Mogu li pokazati da je u pitanju samo los dan? Ili slijedi standardni raspad u prvenstvu, kakav dozivljavamo vec godinama unazad?

Ova ce utakmica dati neke odgovore. Bournemouth je dobro gurao, medjutim sada su upali u mini krizu i traze priliku da to prekinu. Iraola ce naloziti svoje igrace, ceka nas opasan presing, i jaci nego protiv Leedsa.

Napominjem i da se bitan mec u LS s Atalantom u Bergamu igra vec u utorak navece.

Ja ne znam za vas ostale ali meni je jedna utakmica protiv Leedsa totalno preokrenula osjecaj kakav sam imao prije te utakmice. Prije Leedsa imao sam osjecaj da smo napredovali duplo u odnosu na proslu sezonu i da smo u igri za titulu, nakon Leedsa imam osjecaj da smo losiji nego prosle sezone i da ce top 4 biti tesko ostvariti.

Jel to normalno za samo jednu utakmicu?

Evo ja ne znam sta ocekivati protiv Bournemoutha. Poraz od 3 razlike me ne bi iznenadio isto tako i pobjeda.

Managing minutes na vidiku, jer nas čeka “teško gostovanje u Italiji sredinom sedmice”. 

Očekujem Jamesa 45-60 minuta i Fofanu nekih 60. 

U napadu će sve biti isto, samo će možda Palmer dobiti ovaj put cijelo poluvrijeme. 

Ali nadam se da nije toliko glup da opet izvede debilan sastav, pa kad se raspadnemo pokušava izmjenama da nas vrati. 

ZAR NIJE BOLJE KRENUTI SA NAJBOLJIM ŠTO IMAŠ, RIJEŠITI SVE DO POLUVREMENA PA NA PAUZI OSTAVITI U SVLAČIONICI IGRAČE KOJE ŽELIŠ POŠTEDITI?

Uh, prebrzo dolazi ova utakmica nakon one bruke, nisam ono još preradio, nekako još uvijek mi se ne gleda fudbal.

Mozda je najpozitivnija stvar prije ove utakmice što teško da možemo odigrati slabiju utakmicu od one protiv Leedsa. Bukvalno je bilo kakva akcija koja ima nekog smisla već napredak, da štoper ne igra beka je vec napredak, uspješno dodavanje lopte na 10 metara je vec napredak, uspješan prijem lopte pojedinaca je vec uspjeh, jednostavno je nakon onakvog restarta koje smo imali u srijedu sve to nabrojano uspjeh.

Samo da ne bude X.

1 hour ago, reLo said:

Managing minutes na vidiku, jer nas čeka “teško gostovanje u Italiji sredinom sedmice”. 

Očekujem Jamesa 45-60 minuta i Fofanu nekih 60. 

U napadu će sve biti isto, samo će možda Palmer dobiti ovaj put cijelo poluvrijeme. 

Ali nadam se da nije toliko glup da opet izvede debilan sastav, pa kad se raspadnemo pokušava izmjenama da nas vrati. 

ZAR NIJE BOLJE KRENUTI SA NAJBOLJIM ŠTO IMAŠ, RIJEŠITI SVE DO POLUVREMENA PA NA PAUZI OSTAVITI U SVLAČIONICI IGRAČE KOJE ŽELIŠ POŠTEDITI?

Sta je najbolje sto imamo po tebi? Kojih 11 bi izveo? Fofanu smo pljuvali sad odjednom njega prizeljkujes pretpostavljam? Ko ce u vezi sa Enzom? Koga u napadu? Koga na lijevo krilo? Fakat sta je najbolje u ovom trenutku? 

Meni je ok i normalno da trener rotira, to sto imamo debile na klupi je nesto drugo. Ko je mogao ocekivati da ce Badiashile i Tosin biti bas toliko losi ili Delap i Pedro, pa cak i Estevao? Chalobah na desnom beku je iskljucivo takticka greska ali ostalo je sasvim ok kad skontas pred pocetak meca, barem na papiru. Jebes ti nasu sirinu ako ne smijes 2-3 izmjene napraviti u 2 meca koja se igraju u razmaku od 3 dana.

2 hours ago, reLo said:

Zato što nam niko ne garantuje da ćemo sa najjačih 11 riješiti Bournemouth do 90. minute. Ta priča može proći u Konferencijskoj ligi i Liga Kupu, u PL ne računaš da ćeš ikog lako dobiti.

1 hour ago, hamco said:

Meni je ok i normalno da trener rotira, to sto imamo debile na klupi je nesto drugo. Ko je mogao ocekivati da ce Badiashile i Tosin biti bas toliko losi ili Delap i Pedro, pa cak i Estevao? Chalobah na desnom beku je iskljucivo takticka greska ali ostalo je sasvim ok kad skontas pred pocetak meca, barem na papiru. Jebes ti nasu sirinu ako ne smijes 2-3 izmjene napraviti u 2 meca koja se igraju u razmaku od 3 dana.

Priznao je da je ostavljanje Acheamponga na klupi bila greška.

Baš to, ta neka "lažna širina" je naš problem vec duže vrijeme ne samo ove sezone, bukvalno ne smiješ pipkat tih nekih prvih 11 jer se sve sruši kao da nije ni postojalo a kao postoji širina.

Od ekipe koja izdominira Barcelonu i Arsenal do ekipe koju razmontira Leeds, i to sve zbog toga što je eto npr. Chalobah igrao beka, zvuči suludo. Zapravo je Chalobah na beku samo šlag na tortu u smislu razloga zasto je doživljen onakav debakl.

• Autor

Ne bih se slozio da je problem rotiranje. To je vrlo pausalno i povrsno gledanje na problem. Naprotiv, smatram da je rotiranje igraca dobar potez. Problem je sto moras bolje pripremiti utakmicu. Vise se truditi i dublje analizirati nacin igre te raditi na vise razlicitih planova pocetkom i u toku utakmice. Ne mozes samo zamijeniti covjeka za covjeka i ocekivati isti rezultat. Gittens prodisao u drugom poluvremenu, u prvom izgledao kao amater. Zasto? Nemaju svi igraci iste kvalitete, tj iste osobine i ne snalaze se jednako u svakoj ulozi. Takodjer, nije jednako igrati protiv Leedsa i Barcelone. Jedni ce stati svi iza lopte i igrati bunker uz jak presing, drugi ce povuci zadnju liniju na centar te se pokusavati nadigravati i na 3:0.

Trener se ne prilagodjava, takticki je vrlo ogranicen. Ima samo jedan plan igre za koji svi znamo. Zasto se ne uigravaju druge varijante formacije, rasporeda i uloga osim te jedne? Kazu ljudi ovdje, dzaba kad ne valjaju igraci. Volio bih da vidim prvo trenera koji ce nesto pokusati, neku ideju novu, nesto uigrati da vidis da je to s trening igralista doslo. Najlakse je svaliti sa sebe na igrace, posvadjati se i cekati otpremninu za otkaz.

I treca stvar: gdje pise taj zakon da se mora cekati do poluvremena da mijenjas? Protiv Leedsa je ocigledno bilo sve zivo promaseno i pogresno, vidjeli su to i oni koji ne prate nogomet u prvih 20 minuta. Takodjer se vidjelo da nece nista bolje biti samo zato sto minute prolaze. Trebalo je vec tad radikalno promijeniti situaciju, razmrdati igrace. Odmah 2 izmjene, ne da ti ponizavas nekog konkretno vec cisto da se ostalima stavi do znanja da tako ne moze dalje. To pravi trener radi. Ovaj se poslije smije na pitanje za Estevaa i govori kako se nije snasao, kako je tek sad dozivio pravu atmosferu Premiershipa. Pa druze, pokrij se usima. Dozivio bi je i Messi da nema nikakvu podrsku i da je odsjecen sam protiv 2,3 ili 4 igraca svaki put kad loptu primi. Plus imas sudiju koji pusta da ga tuku po nogama. Unistio si sam svoje najjace oruzje i nesto pricas o igracu pred novinarima. Dijete ima talenta, valjda treba da se gleda kako mu pomoci u igri umjesto suplje jeftine price u javnosti.

Wisey odgovor na rotacije relu je bio samo zbog ironicnog prozivanja trenera za managing minutes. Ako nece u ovom rasporedu rotirati onda nece nikada. 

Sto se tice formacije, plana igre i promjena, tu si sve rekao i nema potrebe da ista dodajem, svi se uglavnom slazemo.

Medjutim treba priznati da su pojedinci u mecu protiv Leedsa izgledali zaista amaterski. Ok Chalobah nije kriv sto igra beka ali Tosin i Badiashile i Pedro i Delap ono je bilo toliko lose da nema nikog na klupi ne smiju onako lose igrati.

Treba rotirati, ali treba još i više rotirati. Vjerovatno ćemo vidjeti Acheamponga na ovoj utakmici. Nismo ga vidjeli preko mjesec dana i ne bi trebalo biti nikakvo iznenađenje da odigra loše nakon što je sklonjen iz sastava dok je bio u odličnoj formi. Neće biti nikakvo iznenađenje kada Bouananotte dobije napokon šansu u kupu i ne odigra dobro, jer preko mjesec dana nije kročio na teren i kad god bi igrao brzo je bio vađen iz igre samo zbog svog prezimena. Doveden je da malo zamijeni Palmera, potreban nam je na terenu protiv slabijih protivnika, puno više nego još jedan bek na sredini ili štoper na beku. I nije odigrao minute u ligi od Palmerove povrede a patili smo se često. Hate nema još od onog košmara protiv Karabaga i neće ga još dugo biti, a mogao je nekad ući na 10 minuta. Da ne prizivam povredu Cucurelle, upitat ću šta ćemo kad skupi 5 žutih kartona. Hoće li Chalobah na lijevog beka? Svi ti igrači nama trebaju i ne smiju proći 3 utakmice u nizu da ne uđu u igru.

• Autor

@hamcoma znam ja da se @reLozajebava sa celavim. Vise sam se referisao na kojekakve pundite, pa vidim i John Terry da se javio s tim komentarom o rotaciji.

Ajmo bar danas pobijediti, pa s kojim god igracima na terenu.

Pa da, sve što @Adi kaže. Priču o managing minutes on može okačiti mačku o rep. Jer to selektivno radi. Jedni igraju dok ne umru, a prema drugima se ponaša kao prema princezama. 

Ko kod svakog privatnika - kad vidi gazda da si okretan, must će te do iznemoglosti. A za one osjetljive: Nemoj da mi on to radi, hafifan je. 

Pa cinjenica je da je sa Jamesom postigao da se manje povredjuje. Fofana znamo svi koliko se brzo povrijedi, Lavia i Badiashile takodjer. Sam je izjavio volio bi da mu James igra svaku utakmicu ali da ne moze.

Trebam jos jednom provjeriti ali mislim da je u citavoj ligi Chelsea ekipa koja je imala najvise promjena u prvih 11. 

7 minutes ago, hamco said:

Pa cinjenica je da je sa Jamesom postigao da se manje povredjuje. Fofana znamo svi koliko se brzo povrijedi, Lavia i Badiashile takodjer. Sam je izjavio volio bi da mu James igra svaku utakmicu ali da ne moze.

Trebam jos jednom provjeriti ali mislim da je u citavoj ligi Chelsea ekipa koja je imala najvise promjena u prvih 11. 

Ne govorimo samo o njima dvojici. Vrati se na Adijev post. Ima tu još dosta igrača koji čekaju svoju šansu, a ne mogu je dobiti. Neopravdano, jer imali smo i situacije gdje je utakmica riješena pa se taj neko mogao ubaciti 10-15 minuta. 

@reLoPa cekaj sta je problem onda kod tvog rezona, to sto ne daje sansu nekima ili managing minutes onima koji ne igraju dovoljan broj utakmica? 

Ja i govorim da treba rotirati i govorim upravo to da je managing minutes opravdan za pojedine igrace. Isto tako slazem se da neki trebaju i moraju dobiti vise sanse ali sve je to u kontekstu da treba rotirati a ne kao sto tebi smeta sto mu neki ne igraju stalno kao sto su James, Fofana ili neki drugi.

A ko to nije dobio nephodne minute? 
Mozda jedino Josh da je trebao igrati nesto vise ali i to mislim da ce se promjeniti i sam Mareska je priznao da je pogrijesio.  Santos igra, Estevao igra, Delap igra … apaolutno sve ijedan igrac je dobio i vise nego dovoljan broj minuta. 
Ja mu uopste ne zamjerim. Imas lijevo krilo Gittens i Garnacho, koji god da igra svejedno mi jer su podjednako dobri/losi. Imas desno Neta i Estevao, i njima veoma lijepo hentla minutazu, Neto zna igrali i lijevo. 

Enco Caisedo nisu odmarali jer nisu imali nikakog da ih zamjeni a i realno izmjene nisu taj kvalitet. Santos je bio povrijedjen i dobijao je svoje sanse i igra vise nego sto se ocekivalo. To sto je Lavia povrijedjen nije Maresca kriv. Kad je bio fit igrao je. Logicno da bi i on zelio da odmori Enza/Caiseda, da ih zamjeni igrac slicne kvalitete ali nemaaa. 
To sto mjenja stopere, takodjer mi puca neka stvar jer su svi istog kvaliteta. Sve je jasno kad prizivamo da Fofana starta. 

Idemo po tri boda danas, mozemo mi to.

• Autor

Uzas od igre i utakmice. Zabrinjavajuca je i kurcobolja kod mnogih igraca, ocigledno pored taktickih nedostataka imamo veliki problem s autoritetom. Na svakom gostovanju ove sezone smo podbacili, mozda jedino protiv West Hama nismo ali oni su tad u teskom kanalu bili. 

Svaka cast golmanu koji nam je donio ovaj bod, nema se sta reci.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.