Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05: Barcelona (H) 25. 11. - 21:00h

Istaknuti odgovori

5 kolo nam donosi duel starih znanaca. Sa novim ekipama i trenerima ali puno zajednicke historije. 

Nakon kiksa kod Qarabaga u ovom mecu igra samo pobjeda ako se zelimo plasirati dalje kroz top 8 grupne faze. 

Duel s Arsenalom poslije ovog igra se tek u nedjelju u kasnim popodnevnim satima, tako da ce biti sasvim dovoljno vremena za regeneraciju.

Ja vjerujem ako ovdje kiksamo da ce igraci biti zesci na tekmi protiv arsenala.

Ako ovdje poderemo kao sto smo psg poderali, sljedeci vikend ulaze nasi opusteno u mec i ne gine nam trica topnika.

Bitnija mi je tekma za vikend nego li ova

Mislim da se svi slažemo da nam je svima utakmica sa Arsenalom pa bar duplo bitnija od ove utakmice, nekako u tu utakmicu staje toliko toga.

Ovdje ocekujem baš dobru utakmicu za neutralce, mi se ne mozemo osloniti na našu defanzivu, ne mogu ni oni na svoju tako da očekujem zanimljivu utakmicu. Vjerujem da će oni pokušati dominirati, da će pokušati odmah jurnuti na nas, prostora za kontre ce vjerujem biti zbog njihove visoko postavljene zadnje linije. Tako da agresivno nazad i brzo i bez komplikovanja napred i vjerujem da mozemo igrati sa njima.

Idealan recept: igrati fudbal.

Bukvalno ovu sedmicu igramo protiv 2 od 3 meni licno najmrze ekipe.

1. Arsenal
2. United
3. Barselona

Tim redoslijedom. Maresca nek dobije obje utakmice ne zanima me ishod sezone imat ce moji bezuslovnu podrsku do kraja iste. Valjda to govori koliko ih ne volim.

On 11/23/2025 at 8:14 PM, reLo said:

Barca nije ona Barca što nas je karala, tako da je ovdje svašta moguće a vrlo moguća i naša pobjeda. Optimističan sam, ako ništa očekujem dobru tekmu barem za neutralce. 

za koga ces ti navijati

kekekekek

Bitno je da trener pusti igrače sa lanca, da se igra borbeno i napadački. Ovakve ekipe se pobjeđuju tako što ih se napadne. Na trenerovoj temi sam već napisao svoja očekivanja oko sastava, a to je ukratko: Sanchez, Gusto, Fofana, Chalobah, Cucurella, James, Caicedo, Enzo, Estevao, Neto, Garnacho. To su očekivanja šta će Maresca izvesti, ne što bih ja. Nedostajat će puno Palmer, velika je utakmica u pitanju, neko će morati preuzeti odgovornost i lidersku ulogu u napadu.

Njihova linija jest visoka, ali da je tako jednostavno igrati protiv njih, "nabij loptu u prostor i eto zicera", jer da jeste svako bih im davao 4 gola i ne bi igrali tako kako igraju. Igra se jak pressing, smanjuje se prostor za igru, linije su blizu jedna drugoj i jako malo vremena na lopti će imati naši igrači. Bitan je brz protok lopte u započinjanju akcija, imamo neke igrače koji su to u stanju, a trebat će nam i precizne duge lopte od strane Sancheza, nešto kao protiv PSG.

Pobjeda bi nam mnogo značila jer ova ekipa nema europsku pobjedu protiv velike ekipe (ako izuzmemo ranije spomenuti PSG). Značilo bi više od ta 3 boda. Pobjeda protiv Arsenala još više, ali o tome drugi dan.

Pravi evropski klasik. 

Tu smo gde nam je mesto. 

Ovaj je mec zanimljiv iz razloga sto igraju jedan protiv drugog Yamal i Estevao, dva najvrednija i najbolja mlada fudbalera trenutno.

Samo sad ne treba zatvarati, ubaciti odmah Jao Pedra ili Delapa, Jamsa vratiti na beka i da ih namlatimo za sva vremena.

Sve kako treba. Malo vodimo koliko smo možda trebali. Dobra stvar je ovo isključenje Arauja jer smo sad u jako dobroj poziciji. 11 na 11 pri 1:0 se ta prednost lako da anulirati, a ovako će biti puno teže za njih. Moraju napasti svim silama, a imaju igrača manje. I tek sad će kontre doći do izražaja. Jedino mi se nije svidjelo što smo kod ovog zadnjeg prekida kružili okolo bez namjere da centriramo, a na taj način smo dali sva 3 gola danas.

Prvi gol opravdano poništen, iako se u 10% situacija priznaje. Drugi gol isto opravdano poništen, iako se u 40% situacija priznaje. Treći gol nije za diskusiju jer su tehnologija i geometrija rekle svoje.

Gusto se uhvatio za mišić, Maresca je pokazao Santosu da ustane i jasno je koja se izmjena sprema čim se igra nastavi.

• Autor

Dobro igramo. Ima tu intenziteta, borbe, zelje. Doduse samo pukom srecom nismo gubili 0-1 vec nakon 5 minuta kad je njihov napadac promasio zicercinu. Nakon toga smo se digli i nismo im dozvolili da ozbiljnije zaprijete. Mora se priznati da je Maresca odlicno pripremio presing, ne dozvoljavamo im prostora nimalo. 
U napadu nam nedostaje inteligencije za zadnji pas. Da smo jos koju loptu znali podvaliti iza odbrane dosad bi stajalo 3 razlike za nas. Previse kasnimo i grijesimo u dodavanju, a ni zavrsnica nije na nivou.

Crveni bi trebao malo olaksati drugo poluvrijeme, ali nisam bas siguran kako cemo reagovati. S nasima se nikad ne zna. Trebalo bi sad ubaciti Delapa i krenuti silovito od pocetka po drugi i treci gol, da se mec rijesi.

Atmosfera na stadionu vrhunska, publika dize igrace kao u dobra stara vremena. To su lude evropske noci na Bridgeu.

Svaka čast treneru definitivno, odlično pripremljena utakmica, pravovremene i kvalitetne izmjene. Hajmo se sad usrati Arsenalu u rekord naš koji ganjaju i u utrku za titulu.

• Autor

Bravo momci. Tako se ispraca protivnik s Bridgea. 3 komada u mrezi, hvala i dovidjenja. Pomogao je njihov crveni ali bez obzira na to, ipak smo pokazali veliku zelju, borbenost i odigrali odlican mec. 
Ovaj pristup treba prenijeti u sve naredne utakmice, ne samo derbije vec i one “manje” tekme gdje se redovno okliznemo. Drago mi je da je trener vidio i da su igraci sami vidjeli da mogu protiv ovakvih top protivnika igrati ravnopravno te pobjedjivati.

Estevao i Santos su ove sezone donijeli veliki kvalitet i sirinu. Da nam je jedan takav igrac na stoperu dosao mogli smo se za titulu poganjati.

Sve u svemu, lijepa noc na Bridgeu. Ko nekad u stara dobra vremena. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.