Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: West Ham (A) 22.08. 21.00h

Istaknuti odgovori

Bas onako fina prilika da vidimo da li je Mareska sposoban da uci iz svojih gresaka, jer taktika koja nije funkcionisala protiv Palacea nece ni sada. 

Wh je dobio po picki od novajlije Sunderlanda, poraz na ovom mecu je za mene dovoljan za otkaz treneru jos u tunelu. 

Nama ce u odbrani biti lakse jer Fulkrug nije Mateta. Sto se napada tice Palmer mora na svoju poziciju, a mislim da bi imalo smisla da Delap igra spica a J Pedro levo krilo, da pojacamo raznovrsnost. Osim te promene sastav moze isti kao u prvom kolu. 

• Popularna objava

Gledao sam njihove hajlajtse protiv Sunderlanda. Imali su 2 dobre sanse na 0-0, drzali se do 60. minute i onda raspad nakon 2 gola glavom. Sve opasno sta mogu iskreirati u napadu ide preko Bowena tako da treba zalijepiti jednog igraca na njega, bukvalno flaster po citavom terenu i onda smo ok.  

Golman im je neki novi, ne znam da li ce on braniti protiv nas ili ce Areola na gol. Taj golman je imao jednu bas dobru odbranu u pocetkh ali kod prvog i treceg gola je dosta upitan bio, nesto ala nas idiot Sancez. Tu smo podjednaki.

Volio bih da Hato ili Acheampong pocnu. Takodjer mislim da bi nam valjao Santos na sredini, djeluje mi jedan od spremnijih. U napadu su svi podjednaki.

Od ovih zelja tesko da ce sta biti. Ocekujem da ce klupirati Gittensa i vratiti Tosina u prvi sastav. Mozda cak Fofanu ubaci, posto je ovaj prijetio nesto preko drustvenih mreza. Naravno, bilo bi potpuno nezasluzeno jer je Fofana trenutno 4. stoper ekipe i treba se prvo izboriti za svoje mjesto.

Pobjeda je apsolutni imperativ protiv klauna Pottera s obzirom na kiks i veoma losu igru u prvom kolu kuci.

Nas ako jebeni Potter pobjedi necemo izboriti ni top 4 ove godine jer ce to biti pokazatelj i dokaz da da su nasi ispuhali ili da nisu spremni, sta god ali top 4 ce biti nerealno ocekivati ako nas pobjedi jedan WHU kojeg trenira Potter i koji nema vise ni Kudusa u ekipi i koji izgledaju nikad gore zadnjih 10 godina.
Sve osim pobjede je veliki kiks i alarmi bi se trebali upaliti u citavom klubu.

Postava koju bih izveo 

Sanchez
James - Chalobah - Tosin - Cucu
              Caicedo - Santos
       Estevao - Palmer - Pedro
                        Delap

delovalo mi je da nemaju mnogo samopouzdanja, to je nešto na čemu trener mora raditi jbg, mnogo je tu mladih igrača bez iskustva, a to ti donosi bodove

Nije CP toliko dobro odigrao kolko mi se čini da su se našima odsekle noge, sad mislim da će bolje odnosno, nadam se da će malo rasterećenije igrati jel smo gosti

koga god da stavi podržavam, dal Gitens ili Estevao, sve jedno, trebalo bi da su i jedan i drugi željni krvi, a za Santosa nisam pametan, mislim da moraju da igraju Enzo i Kaisedo, a da sa njim proba od 60-65 minuta

Odbrana nam je svakako najkritičnija što zbog nedostatka kvaliteta, što zbog kikseva, valjda uspemo da damo gol više, a ovi mufljuzi mislim da će nešto uvaljati jel ih uvek sere protiv nas

uopšte ne vidim kako će nas nadigrati, samo neki krumpir da nam utrpaju eto to je to

West Ham je prošle sezone u jakoj konkurenciji bio najmalokrvnija ekipa u ligi. Davali smo im golove tako što nam ne pruže nikakav otpor. Nešto slično je Lopetegui uspio napraviti i od Wolvesa kojima su se isto protivnici šetali do gola. I onda je došao Potter i uspio nekako da unazadi ekipu za koju se činilo da ne može gore izgledati. Toliko su svi igrači propali u zadnjih godinu dana da nekada jak tim na papiru sada izgleda nemoćno za gornji dio tabele. Neke transfere ne mogu da shvatim, kao što je golmana iz Leicestera, kojeg su još za prvog golmana stavili. Uspjeli su upropastiti i ono što im je najbolje išlo od ruke - prekide.

Očekujem jednu jako dosadnu utakmicu. Ne zna se koja ekipa igra mrtviji fudbal. Ako ne zabijemo rani gol dosta ćemo se napatiti. Sa Fullkrugom neće biti ništa lakše nego sa Matetom. U ekipu bi se trebao vratiti Tosin tako da će to biti malo lakše. Acheampong još uvijek nije spreman na takve duele, iako je spreman za mnogo toga drugog. Očekujem još jednu promjenu u prvih 11, a to je da Estevao zamijeni Gittensa i da se Neto preseli na lijevu stranu.

Ne bi bilo pošteno dati Maresci otkaz ako ovdje ne pobijedi zato što nije imao nikakve pripreme. Govori neko ko je za otkaz od januara.

Imamo 1-3, ovi su u knock downu, navijaci odlaze sa stadiona... Ali i dalje nisam miran. S ovim golmanom je sve moguce, a malo me iritira i sto smo prestali igrati prema naprijed. Ne trazimo 4. gol da rijesimo mec, vec pokusavamo dodavanjima ubiti ritam i zadrzavati igru. Vjerovatno je to posljedica nedostatka kondicije i fizicke spreme kod momcadi. Ipak, ima jos puno poluvrijeme da se igra. Trener bi MORAO na vrijeme mijenjati, osvjezavati tim jer smo inace u banani. 

Ne sjećam se odavno kad smo dali 5 komada, nadam se najmanje još jedan.

Dobro da je Fofana ušao da proba ući u formu, ali ja bih tu 2 nova stopera, Adorabio i Chalobah mi djeluju jako nestabilno.

Odlicna pobjeda na kraju. Mnogo uvjerljivije i lakse nego sto sam ocekivao, pogotovo nakon vodstva West Hama. Ipak, nije to realan odraz nase kvalitete jer je veceras bas bilo katastrofalnih gresaka protivnika. Pozitivno je da smo u ovoj fazi sezone rijesili jedno nama inace tesko gostovanje i da nismo dozvolili jos jedan kiks. Takodjer dobro je da smo pobijedili bez Palmera, nek momci osjete da mogu.

• Popularna objava

Dobra stvar je sto nas nije poremetila ni povreda Palmera ni onakav gol na pocetku, brzo smo se digli i vratili, razguzili ovu poluekipu do kraja, jedina je steta sto i Estevao nije zavrsio svoju priliku golom. Bilo bi lijepo i da Delap uvali koji gol cisto da mu se digne samopouzdanje, daje puno, tuce se, trci samo nedostaje ono najbitnije, da ulazi u prilike i da se spoji sa golom.

Ja nisam imao dilema da ćemo ovo dobiti. Već sam prije utakmice napisao da očekujem nekoliko golova. U napadu izgledamo dobri. Napadači a i ostali su gladni golova. Opasni smo sa svih strana i dobro je što različiti igrači s različitih pozicija zabijaju.

Nisam se nadao ovakvom početku i mislim da će nas odbrana zajedno sa golmanom koštati mnogo bodova do kraja sezone. Nažalost i dalje smo tu najtanji posebno nakon povrede Colwilla a nema nekih naznaka da ćemo dovesti pojačanje u odbranu.

Vrlo pozitivna stvar je što smo se brzo vratili nakon primljenog pogotka.

• Popularna objava

Sve je lakse kada se golovi zabijaju iz prekida. Neko je spomenuo a i ja sam saglasan s time, uopste nismo igrali toliko dobro koliko rezultat pokazuje. Zapravo rezultat je realan odnosa snaga ali ne jer smo mi bili dobri vec je WHU bio los.
Toliko los da je Potter dobio srcani jutros kad ga je zena budila rijecima: "Honey wake up for work, it's 6".

Takodjer treba spomenuti da je Tuchek bio na tribinama i gledao svog sljedbenika u Chelseau, trenera koji ga je zamjenio. Mislim da je pravda zadovoljena. Nije Potter kriv sto je diablo bio njegov fan.

• Autor

Nekako smo rutinski dobili ovu utakmicu. Ono što je najbitnije - poslije primljenog gola nismo pali nego smo odmah krenuli po izjednačenje. Sjećamo se dobro prethodne 2 sezone gdje je primljeni pogodak na početku značio poraz ili najviše remi. Ekipa sazrijeva, nije još to ni blizu onome što očekujemo ali možemo biti pozitivni po pitanju nastavka sezone. 

@reLo poslije Palacea si pitao sta pokusavaju sa centarsutevima iz kornera na Cucija. Sinoc si vidio sta je bila ideja.

Proslo je, nadam se da ce sada nesto novo izmisliti.

Ovo je bilo sa pola gasa ali VH nije merodavan protivnik. Oni su skroz urnisana ekipa. 

Dobro je jer ekipa ostaje u londonu do pauze i taman Palmer da se revitalizuje aki preskoci repku.

6 hours ago, hamco said:

Takodjer treba spomenuti da je Tuchek bio na tribinama i gledao svog sljedbenika u Chelseau, trenera koji ga je zamjenio. Mislim da je pravda zadovoljena. Nije Potter kriv sto je diablo bio njegov fan.

Kakva pravda? Pa nije Tukel dobio otkaz jer su ovi bas htjeli Pottera. 

Dobio je zato sto je zasluzio da dobije otkaz. 

Evropski sampion a Ante Cacic ga poducio fudbalskim osnovama na Maksimiru. 

4 hours ago, Igi said:

Gubio je i Klopp na Marakni pa je postao evrospki prvak posle par meseci

Liverpool je prvo otreso Zvezdu 4-0 u cetvrtom kolu pa onda poslije izgubio. 

Mi smo u prvom odmah izgubili protiv Dinama. 

Kao što nije trebalo sve popljuvati poslije prve utakmice, tako ni poslije ove ne treba pričati kako smo kandidati za titulu. Svaka čast na tome što smo pobijedili, prvo bez Palmera, a drugo nakon što smo primili rani gol, pa onda još jedan koji je bio poništen, ali ovaj protivnik u ovom stanju nije neko mjerilo. Pobjeda je odlična, jer ovaj protivnik ima potencijal da se nekad u toku sezone malo sastavi i uzme nekom drugom dva ili tri boda. Golove smo zabili prelako i West Ham je izgledao kao drugoligaška ekipa iz kupa. Malo smo napunili samopouzdanje, pružili priliku nekim igračima, imali smo tu raznovrsnost kada su u pitanju strijelci i što je najbitnije - niko se nije povrijedio. Znali smo ovakve ekipe vraćati u život, eto barem se to promijenilo i išamarali smo mrtvog magarca.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.