Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Crystal Palace (H) 17.08. 15.00h

Istaknuti odgovori

Ako neko nije znao zbog cega je ponisten gol Palacu, evo objasnjenja. Prvi put cujem za ovo pravilo a fola jos iz 2019. godine.

• Popularna objava

Malo su ljudi previse kriticni. Prva stvar igrali smo protiv osvajaca FA Cupa i osvajaca Comuniti shielda. Nisu nikog bitnog jos uvijek prodali, ekipa ostala na okupu. Imaju kvalitetu da pobjede bilo koju ekipu Premiershipa.

Druga stvar ljudi su u trenaznom procesu vec mjesec dana dok su se nasi skupili prije 10tak dana.

Za razliku od vas ja nemam zamjerku na pocetnih 11. Iste igrace bi izveo na teren,apsolutno. Drago mi je da je Acheampong startao i da ima prednost u odnosu na neke druge stopere. Takodjer mi se svidja to sto je James igrao svoju poziciju a ne u vezi a na desnom beku gusto ili tako neke rokade. Pohvale za nase stopere stvarno su se svih 90 min borili za mozda i fizicki najjacim napadacem Premiershipa. Bilo je vidljivo da se mucimo sa igrom od pozadi. Chaloba je igrao lijevo dok je Acheampong igrao tog centralnog. Upravo na to se i zali Mareska tj. da niko ne moze igrati to kao Colwill. Steta za tu povredu Tosina, on bi ga zamjenio. Znaci svi nasi stoperi su priblizno iste kvalitete samo razlicitih karakteristika. Jasno mi je zasto Mareska trazi novog stopera koji bi igrao od pozadi ali isto tako mi je jasno i zasto upravo ne zeli da dovede nekog. Realno nema opcija na trzistu a svakako imamo previse kvantita na toj poziciji.

Tek je prva utakmica i bas je rano za zakljucke ali mi se cini da nisam pogrijesio sto se tice Gittensa, jako jako tanak igrac. Nadam se da ce me razuvjeriti u nastavku sezone. 
Pozitivno je sto imamo dva razlicite tipa napadaca Delap-Joao Pedro i ovisno o protivniku i rezultatu ih mozemo rotirati. Minus za Maresku jer je dosta ranije trebao ubaciti Delapa. Plus na ubacivanju Santosa,Estevaa (nadam se da nije samo iz razloga sto nema nikog drugog na klupi).

Ja ne bih naglio sa zakljuccima i nekom kritikom. Arsenal je danas zasluzio poraz protiv Uniteda, Liverpool nikako dobro nije izgledao protiv Bormuta, A.Villa Newcastle isto jako tanko. Ocekujem da ce nasi do povratka sa rep.pauze uci u formu.

Jos jednom pohvale za odbranu kako su izasli na kraj sa Matetom i ostatkom navale Palaca, osim onog suta Matete nisu ozbiljnije zaprijetili.

Ma svi su danas bili losi. Isto kao protiv psg-a sto su svi izgledalo dobri.

Dal je manjak motivacije ili cega ne znam.

Proslu sezoni smo krenuli dobro pa pali, valjda sad krenemp lose pa izguramo kasnije sve dobro, al i ovo lose da ne potraje dugo.

Bilo mi je bas krivo sto cu propustiti prvo kolo, ali sada mi je drago. Kad procitam sve upise i vidim hajlajtse jasno mi je. 

Kako vidim, taktika nabacivanja na Ćućurelju nam je glavno napadacko oruzje i dalje. Bravo za naseg vrlog strucnjaka.

Start sezone je jako bitan zbog psihologije i ako se kiksa u naredna 2 meca gdje protivnici isto nisu top 6 ekipe, onda ce se vec opasno ljuljati u klubu.

Moram priznati da me je Maresca uspio zavarati. Poslije osvajanja svjetskog prvenstva, solidnog starta u pripremama, mislio sam da su stvari dosle na svoje, i da cemo ozbiljnije startati sezonu. Ali evo, njegova izjava 'bili smo bolji' govori da se nista nije promjenio naspram prosle sezone. 

Sad mozda malo kontraverzno misljenje, ali Totenham je pogodio sa trenerom. Thomas Frank bi bio idealan za nasu mladu ekipu. Kamo srece da su nasi njega zaganjali prosle sezone. 

3 hours ago, Bari said:

Malo su ljudi previse kriticni. Prva stvar igrali smo protiv osvajaca FA Cupa i osvajaca Comuniti shielda. Nisu nikog bitnog jos uvijek prodali, ekipa ostala na okupu. Imaju kvalitetu da pobjede bilo koju ekipu Premiershipa.

Druga stvar ljudi su u trenaznom procesu vec mjesec dana dok su se nasi skupili prije 10tak dana.

Za razliku od vas ja nemam zamjerku na pocetnih 11. Iste igrace bi izveo na teren,apsolutno. Drago mi je da je Acheampong startao i da ima prednost u odnosu na neke druge stopere. Takodjer mi se svidja to sto je James igrao svoju poziciju a ne u vezi a na desnom beku gusto ili tako neke rokade. Pohvale za nase stopere stvarno su se svih 90 min borili za mozda i fizicki najjacim napadacem Premiershipa. Bilo je vidljivo da se mucimo sa igrom od pozadi. Chaloba je igrao lijevo dok je Acheampong igrao tog centralnog. 

Pa bas da je James igrao na svojoj poziciji, i nije. U postavci je on bio desni stoper sa 3 pozadi. Cak ako gledas dijagrame kretanja Caloba je bio ofanzivniji od njega. Meni je jasno da to mora da radi kad Kukurelja ulazi u sredinu al kad ne ulazi James mora da ima tu ofanzivnu ulogu , tim pre sto mora cesce da se eksploatisu njegovi centar sutevi i odlicne odluke u zavrsnoj trecini, od suta, pasa, pozicioniranja, utrcavanja.....

Ovo je i inace jedna od taktickih zamerki kako koristi Maresca Jamesa. Kad god je ofanzivan on je pretnja po gol protivnika.

Ne treba se zalijetati sa osudama debitanata na ovoj utakmici. Nekad kad je dobro - svi igraju dobro, nekad kad je loše - svi igraju loše. Danas nisu imali priliku da sa ostatkom raspoloženih igrača nešto više naprave. Uostalom, tek je prvo kolo sa slabo odrađenim pripremama. Prošle sezone je Caicedo bio loš u prve dvije utakmice i završio sezonu kao najbolji igrač ekipe. Ja nemam zamjerke na prvih 11, osim na golmana ali ne vrijedi trošiti vrijeme na to, nego na način na koji su bili posloženi na terenu. Trebao je James da bježi iz zadnje linije naprijed, a ne Cucurellla i trebao je Palmer da igra kao desni ofanzivni vezni, a ne kao lijevi. Pisao sam o tome i na pauzi između 2 poluvremena. Kako pripreme iz objektivnih razloga nisu urađene kako treba, trener je trebao ove utakmice da shvati kako pripremne i da ih tako tretira. Neki igrači su jedva stajali na nogama i trebali su biti ranije mijenjani. Svih 5 izmjena se trebalo izvršiti, neki igrači su trebali ranije biti poslani na teren. Jedini koji je na nivou što se tiče fizičke spreme je Pedro Neto i dok god se ovoliko zalaže na terenu treba da ima mjesto u ekipi. Mogla se ova utakmica nekako pobijediti, na kraju smo stvorili dobre šanse koje su završile na krovu stadiona, vrlo lako su se mogle odbiti i u gol, ali bi to samo prikrilo naše blijedo izdanje. Opet, pitam se hoćemo li išta naučiti iz toga, kad trener nije naučio gdje mu najbolji igrač treba igrati. Kornere ne želim ni komentarisati.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.