Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Conference League - Finale: Betis (28.05. 21.00)

Istaknuti odgovori

Ma idemo uzet i ovo kad smo vec dosli do samog kraja. Nama kao klubu nista ne znaci trofej u ligi konferencija (osim eto tog glupog rekorda da sve europske trofeje kompletiramo). Medjutim ovim mladim igracima bi svaki, pa i ovaj trofej puno znacio. 

Lakse se dise nakon plasmana u LS. Naravno da svi zelimo da se i ovo osvoji ali je pritisak mnogo manji i nije tolika steta s obzirom da je glavni cilj ispunjen. Definitivno ce mi manje znaciti nego da se nismo plasirali u LS. Nadam se samo da igraci nisu psihicki ispuhali nakon Foresta, zato je mozda vazno da se napravi barem 4-5 izmjena. 

Jorgensen
Gusto, Chalobah, Colwill, Cucu
         Caicedo, Enzo
Madueke, Palmer, George
           Jackson

Uspeli smo da se plasiramo u Ls, ali za ovs mlade momke je itekako bitno da podignu trofej sto pre, makar bila i LK. Tako se sazreva, tako se prave igraci. 

Betis je fina ekipa ciju osovinu cine uglavnom iskusni igraci ali sveukupno smo bolji tim i verujem u pobedu ako momci izadju na teren motivisani i igraju fudbal onako kako znaju a ne kako im naredjuje celavko sa klupe.

Koliko malo fali nasim navijacima da dignu atmosferu i euforiju. U Wroclawu je lom jos od ponedjeljka. Vidim da se raja dobro zagrijava iako je finale trecerazrednog evropskog takmicenja. 

Ne sjecam se nekog finala a da smo usli kao veliki favorit kao veceras. Realno, daleko smo najbolja ekipa Konferencijske lige mada se dosad nismo susreli sa nekim od te 2 druge dobre ekipe. Nismo mi krivi sto je sva ostala konkurencija kvalitetom 3 nivoa ispod. 

Elem, vecerasnja utakmica ce se moci opusteno i s uzitkom pratiti s obzirom da smo za vikend ostvarili odlicnu pobjedu i obezbjedili LS dogodine. To ce igracima dati impuls samopouzdanja koji ce se, nadam se, prenijeti i na veceras. 

Sretno momci.

15 minutes ago, Wisey said:

Koliko malo fali nasim navijacima da dignu atmosferu i euforiju. U Wroclawu je lom jos od ponedjeljka. Vidim da se raja dobro zagrijava iako je finale trecerazrednog evropskog takmicenja. 

Ne sjecam se nekog finala a da smo usli kao veliki favorit kao veceras. Realno, daleko smo najbolja ekipa Konferencijske lige mada se dosad nismo susreli sa nekim od te 2 druge dobre ekipe. Nismo mi krivi sto je sva ostala konkurencija kvalitetom 3 nivoa ispod. 

Elem, vecerasnja utakmica ce se moci opusteno i s uzitkom pratiti s obzirom da smo za vikend ostvarili odlicnu pobjedu i obezbjedili LS dogodine. To ce igracima dati impuls samopouzdanja koji ce se, nadam se, prenijeti i na veceras. 

Sretno momci.

Ako pod dizanje atmosfere mislis na peglanje s kim god stignu onda si u pravu 😄

Finale je finale i trofej je trofej, tako da ajmo plavci !

Sve sto se lose moglo vidjeti stalo je u ovo prvo poluvrijeme. Sve promaseno. Trener je ne dorasto da vodi klub kakav je Chelsea, bez obzira kako se utakmica zavrsila.

Los ulazak u utakmicu i sad je patnja. A patnja je jer nam je napad los i sterilan od Bozica naovamo.

Gusto u sredini je teski promasaj, to se ne smije dozvoliti u finalima. Plus guranje Badiashila koji igra svakih mjesec dana neke minute. 

Sve u svemu, tesko cemo sad probiti ovu defanzivu s ovakvim napadom. Trener nema nikakav plan B niti alternativna rjesenja u slucaju kad gubimo.

Gaće napunjene u tunelu kao da se igra protiv Bayerna na život ili smrt, a ne finale kupa nesvrstanih protiv Betisa kojem su nosioci igre otpaci iz Uniteda i West Hama. Nismo se mogli sastaviti sa loptom većinu vremena. Gusto svaki potez pogrešan, nije sve do pozicije, ali kada griješi uslijed pogrešne uloge, onda prestane dobro raditi i ono što je znao. Chalobahu koji inače nije loš nije lako pored Badiashilea i Gusta. Ne znam otkud mu ideja da mu Badiashile danas igra. Krila na pogrešnim mjestima i trebalo mu je 40 minuta da to skonta. Ako se išta zna, to je da Madueke treba igrati desno. Sve što je mogao lijevo da radi je da vraća loptu nazad, dok do Neta na drugoj strani lopta nije ni dolazila. Jest ono jednom kad je morao skočiti da je prihvati. Palmer u potpunosti isključen iz igre, Caicedo kasni u duele, zapinje za loptu, kasni u predaji lopte.. Baš katastrofa. Neto i Gusto trebaju odmah da izađu. Gusto je očajan, a za Netom možda nema više potrebe jer ćemo samo ganjati rezultat. Ako bude trebao ofanzivni igrač više kasnije, ima George.

• Autor
1 hour ago, reLo said:

Zasluženo gubimo na poluvremenu. 

Promašaj taktike po ko zna koji put ove sezone. 

Jedino optimizam gajim što nam je većina prvih poluvremena goli kurac. Dignemo se nekako u nastavku. 

Da se citiram. 

Kakvo gaženje u nastavku, nevjerovatno. Ova ekipa ima golem potencijal, ako nas trener ne sjebe - samo nebo je granica. 

Ispravio trener takticke greske, uveo neke igrace koji su trebali startati a ostatak ekipe predvodjen Palmerom i Enzom dodao gas. Palmer je odlucio ovu utakmicu. Betis je solidna ekipica koja bi osvojila ovo slabasno takmicenje da nismo mi bas ove godine zalutali tu. Steta za njih jer cekaju prvi ikad evropski trofej.

Lijep osjecaj za ove igrace da osjete osvajanje trofeja ali ne smiju se zanositi s Konferencijskom ligom. Protivnici su barem 2-3 klase ispod nasih protivnika u EPL. Za bilo sta ozbiljnije ovo nece biti dovoljno.

Nadam se da ce Uprava "pocastiti" trenera sa 3-4 kvalitetna pojacanja na ljeto.

• Popularna objava

Ovaj Betis je ove sezone dobio Real 2:1 i sa Barsom igrao 2:2. Nisu oni bas toliko losi sto se moze vidjeti i po njihovim individualnim potezima igraca. Nemojte padati na tu pricu kao da smo igrali protiv neke levatske ekipe, favoriti smo bili prije meca ali trebalo je to opravdati. Betis je sasvim solidna ekipa ali ipak smo mi bolji. Mec se igra 90 minuta tako da ne treba zuriti sa osudom i kritikama vec traziti rjesenja u vidu zamjena, rokada i slicno. Siguran sam da ne bi izgubili ni od Newcastle da nismo crveni dobili ali to je druga prica.

Cestitke momcima i treneru na reakciji i trofeju. Bravo!

Slazem se sa Hamcom, nije Betis uopste naivna ekipa. Imaju iskusnog trenera, starog lisca. Namucili su i Atletics i Bilbaa ako se dobro sjecam. 
Ova utakmica je pokazala pravo lice Chelsea, ovog modernog:prvo poluvrijeme tanko, igraci pogubljeni, bez nekih posebnih prilika (ni mi ni protivnik), individualne greske koje kazni protivnik. Drugo poluvrijeme skroz druga slika, zgazili smo protivnika koji nije mogao disati, nisu mogli doci do lopte i na kraju potpuno zasluzeno pobjedili. Chelsea od ocaja do sjaja. Drago mi je zbog Caiseda posebno jer je zasluzio poslije ovakve sezone pogodak u finalu. 

Siguran sam da ce ovaj trofej znaciti mladoj ekipi. Jebes ga eto zaokruzili smo te Europske trofeje.  

I ovo sam htio da okacim:

Sigurno su u nekim finalima Englezi bili favoriti pa nisu uspjeli slaviti

zadnje 3 godine smo postepeno uveli klub na ivicu propasti, samo da bi uverili širu javnost da smo u kanalu, kako ne bi bilo sumnjivo da zapravo jurimo sve trofeje u Evropi

jel kako onda objasniti ljudima izjavu našeg trenera da je najteže bilo da se igrači uvere u to da je nama ovo najbitnije takmičenje

Pohvale za ekipu, prijatno drugo poluvrijeme.

Pohvale i za naseg Peljtu, dobro je sudio, nije bez razloga u samom vrhu svjetskih sudija.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.