Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 31: Brentford (A) - 06.04. @ 15.00

Istaknuti odgovori

Manje od 3 dana od zadnje utakmice, čeka nas gostovanja Brentfordu. Oni su na solidnom 12. mjestu gdje ne mogu puno ni gore ni dolje, dok je kod nas bukvalno borba za život jer UEFA ne priznaje prihode od prodaje sestrinskim klubovima i stoga je pod moranjem da izborimo top 5. 

Ne ide nam u korist što smo najlošiji kad je pritisak najveći, tako da očekujem novi kiks. 

Najneugodnija ekipa za nas. Kao što se zna da ćemo uvijek pobijediti Tottenham, tako se zna da ćemo uvijek kiksati protiv Brentforda. Na početku sezone su bili strogo domaćinska ekipa i onda su odjednom postali puno bolji u gostima. Taj trend nam trenutno odgovara. Protiv njih je teško nametnuti svoju igru, a mi uglavnom igramo onako kako protivnik želi tako da neće biti lako. Pošto je svaka utakmica do kraja sezone finale Lige Prvaka, nećemo se nagledati dobre igre, nego će biti čuvanje rezultata čim se povede.  Nadam se Jamesu od starta.

1 hour ago, reLo said:

Manje od 3 dana od zadnje utakmice, čeka nas gostovanja Brentfordu. Oni su na solidnom 12. mjestu gdje ne mogu puno ni gore ni dolje, dok je kod nas bukvalno borba za život jer UEFA ne priznaje prihode od prodaje sestrinskim klubovima i stoga je pod moranjem da izborimo top 5. 

Ne ide nam u korist što smo najlošiji kad je pritisak najveći, tako da očekujem novi kiks. 

Ne ide ni u prilog protivnik koji nam po svemu ne godi. Fizicki domininantiji od nas, vise trce od nas, bolje se brane od nas i stoje uglavnom iza lopte na svojoj polovini a znamo koliko su nasi sterilini u takvim okolnostima a ranjivi nazad. 

Ovo je utakmica u kojoj je talenat najmanje bitan. Bitnije je da se potucemo, damo 100% i idemo maksimalno agresivno u svaki duel i tek onda ce mozda talenat isplivati u nasu korist. 

Dosli smo u period sezone kada vise nije bitno igrati lijepo vec traziti pobjedu posto poto pa taman to bilo i defanzivnim pristupom.

Nadam se pobjedi ali ocekujem kiks.

Bukvalno nam je potreban savršen dan naših i užasan dan Brentforda, sve manje od toga ce znaciti kiks, ne leže nam sekunde.

Stvarno ne znam kako ovdje mozemo izbjeći kiks, plus što smo najgori kad je najbitnije, uopste nemamo smisla za nošenje sa pritiskom, uvijek biramo da se lagano slomimo pod pritiskom valjda nam lakše tako, nismo ekipa koja zna trpiti, koja zna krvariti zarad ciljeva.

Smatram da ce nas jednostavno pretrcat, pobjedit nas na fizicku snagu, na voljni momenat..

Pa po nekom zakonu verovatnoće, mi prosto moramo neku utakmicu da dobijemo jel ja stvarno više ne znam za šta da se uhvatim. Na papiru bi trebalo da smo blagi favoriti i da se plašimo eventualno nekog kiksa odbrane, prosto je problem što generalno loše stojimo, jedino da se uzdamo da će Palmeru biti dan i da Sančez neće mnogo mašiti, na drugu stranu molim boga da neko od krila bilo šta napravi, zanči uhvatiću se za slamku, bilo šta da naparvi značiće

Ne vidim neku ambiciju kod Brentforda, oni osim čisto fudbalskih razloga i pobede za svoje navijače nemaju neki drugi razloga da izgaraju

ja bih probao sa Sančom i Maduekeom, u odbrani bih stavio prave bekove, ne zajebancije neke, daj bože da Dzejms odigra danas kako valja

Kakva je ovo postava? Ok znam da je rizik zbog povreda jer su se tek neki igraci oporavili ali previse je ovo izmiksan sastav. WTF.. najvise bode u oci Nkunku i Dewsbery Hall.

image.png

Ovdje je taktika bila "samo drzite nulu kako god znate dok ne ubacim Palmera". Tako su izisli i tako se ponasaju svi igraci. Zalostan pristup s obzirom da je Brentford tanak pravo. 

Sto je najgore mislim da bolje sa ovim igracima ne moze. Jednostavno osim njih par, ni jedan nije dovoljno kvalitetan. Zao mi samo sto jedan Mbeumo ili Wissa zaradjuju 10x manje od kurcevog Nkunkua koji se obezbjedio za zivota i sebe i svoje potomke. Mater mu jebem letargicnu i od sad svaki put jebem mater Maresci ako ga stavi u igru. Taman da imamo igraca manje ne treba ga staviti.

Kako vrijeme prolazi, sve više vjerujem da je Sarri bio idealan trener za fudbal koji mi želimo igrati. Što je najvažnije bio je uporan i doslijedan svojoj fudbalskoj filozofiji po svaku cijenu. Također, iz pojedinih igrača izvukao je najviše što se moglo izvući Kante, Hazard, RLC i Pedro je dobro igrao pod njim. Svi poslije toga, sem Lamparda u prvoj sezoni, su bili ziheraši, koji su na prve znakove problema u igri podizali gard i uvodili promijene u igri na štetu napadačke potentnosti da bi sebi produžili boravak u klubu na par mjeseci.

Just now, BT14 said:

Kako vrijeme prolazi, sve više vjerujem da je Sarri bio idealan trener za fudbal koji mi želimo igrati. Što je najvažnije bio je uporan i doslijedan svojoj,fudbalskoj filozofiji po svaku cijenu. Također, iz pojedinih igrača izvukao je najviše što se moglo izvući. Kante, Hazard, RLC i Pedro je dobro igrao pod njim. Svi poslije toga, sem Lamparda u prvoj sezoni, su bili ziheraši, koji su na prve znakove problema u igri podizali gard i uvodili promijene u igri na štetu napadačke potentnosti da bi sebi produžili boravak u klubu na par mjeseci.

Ma nije ni Sarri igrao nista ofanzivnije, zaboravljas sterilan posjed lopte i kruzenje oko odbrana i dodavanje do besvjesti a uz to imao igrace koji su mogli rijesiti bilo koju odbranu sami bez ikakave akcije. Hazard, Pedro pa cak i Willian su za ova nasa krila svemirski brod. Kantea ne treba ni spominjati, Rudigera, Azpija. Ta ekipa je mnogo jaca i iskusnija od ove sad a opet na terenu nismo nista bolje izgledali, ako i jesmo nismo puno. 

Necu ni spominjati bruke koje smo rezultatski dozivjeli pod njim u par meceva.

56 minutes ago, hamco said:

Ma nije ni Sarri igrao nista ofanzivnije, zaboravljas sterilan posjed lopte i kruzenje oko odbrana i dodavanje do besvjesti a uz to imao igrace koji su mogli rijesiti bilo koju odbranu sami bez ikakave akcije. Hazard, Pedro pa cak i Willian su za ova nasa krila svemirski brod. Kantea ne treba ni spominjati, Rudigera, Azpija. Ta ekipa je mnogo jaca i iskusnija od ove sad a opet na terenu nismo nista bolje izgledali, ako i jesmo nismo puno. 

Necu ni spominjati bruke koje smo rezultatski dozivjeli pod njim u par meceva.

Bilo je utakmica gdje je bilo kruženja oko odbrana, ali to nije bilo do Sarrija već do kvalitete igrača. To je bila prva sezona njegova, i tu sezonu smo završili treći i osvojili ligu evrope gdje smo u finalu razmontirali Arsenal. Ne slažem se ni da smo imali bolje igrače, Hazard koliko god igrao lijep fudbal na oko, nije nikad bio efikasan kao Palmer, Willianovo carinjenje lopte mi je ubrzalo dobijanje šećera sigurno za pet godina, lik koji bi znao završavati sezonu na tri gola u ligi i uzeo bih i Maduekea i Neta pa čak i Sancha prije njega, Pedro je bio bolji u smislu toga da je znao kako treba da se igra fudbal, ali nije imao potrebne kvalitete da bi bio odlično krilo, nešto kao Neto sad. Zato se i jeste proslavio pod Pepovom palicom jer je samo slušao šta mu Pep govori. Kepa je bio gori od Sancheza, Luiz kikser, Kovačićev doprinos u napadu tragičan, Alonso u odbrani rupa. Te debakle koje spominjes smo dozivjeli upravo iz razloga što nismo gledali ko je protivnik nego smo igrali onako kako trener zamišlja, što neki smatraju da je greška.Po meni je upravo to put do te igre koje mi zelimo, riješi se hamelja koji ne moze odgovori zadacima i idi naprijed. I objektivno, jedini razlog zašto je dobio otkaz jeste jer je Lampard izborio play off sa Derbyem. 

Rudiger, Kante, Kovacic, Hazard, Pedro, Wilian, Giroud bi hladno upali danas u prvih 11. 
Palmer koliko god efikasan bio i koliko god nam drag bio i koliko god ga smatrali top igracem, on ne moze cistiti kopacke jednom Hazardu. Sa Hazardom ovakve ekipe kao Brentford otkljucas bez problema. 

Da me ne shvatis pogresno, jasno je meni sta ti govoris kada su u pitanju stil i nacin igre, ali buducnost ovog kluba nije sigurno bila sa trenerom kao sto je Sarri. 

loši smo bili, ma kakvi loši, prvo poluvreme za to treba trenera streljati, u drugom smo bili bolji i da smo ih dobili makar sa jednim golom, bio bih zadovoljan

samo on zna šta je želeo da postigne sa onakvom postavom, ja stvarno ne znam u kojoj dimenziji Nkunku može nešto sam u napadu da uradi u premiershipu, a iza njega igrač nivoa drugoligaša druzberi rupa

Zna dam nam ovde trebaju tri boda za LŠ a on stavlja Dzejmsa levo, Kukurelju na klupu

Sančez klasika 2 greške već u 25minuta, to više ne treba ni komentarisati, i onda će tviter fanovi navaliti sad na Sanča, Maduekea, Nkunkua kako su oni krivi za sve i kako ih treba torpedovati jel su imali u svim statistikama po nulu, a Kaisedo će još jednom biti igrač utakmice a lik totalno nebitan u celoj priči sada

trči nam jedan igrač po strani, recimo video Nkunkua, nema kome da doda, niko se ne ubacuje, nema duplog pasa, i mnogo slabiji tim od žilavog Brentforda bi lako branio naše kvazi napade, druzberi rupa odradi par istrčavanja u prazno, presing i to je to

Žalosno je što to kažem ali bar 50% klubova u engleskoj ima boljeg trenera od nas za ceo nivo, pravo je čudo što smo uopšte u top 6 ekipa

4 hours ago, chiba said:

Žalosno je što to kažem ali bar 50% klubova u engleskoj ima boljeg trenera od nas za ceo nivo, pravo je čudo što smo uopšte u top 6 ekipa

Necemo jos dugo, raspored nam je paklen a Brentford nam je danas bio idealan za 3 boda. Ekipa na sredini tabele nema nekog rezultatskog imperativa ali nas trener od 60 minute tek poceo napadati i traziti pobjedu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.