Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 26: Aston Villa (A) - 22.02. @ 18.30

Da li Maresca zaslužuje da bude trener do kraja sezone? 8 članova je glasalo

1. 1. Da li Maresca zaslužuje da bude trener do kraja sezone?

• Želim broj od dilera
      100%
      7
    • Да
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Pošto je kvantitet uloženog truda kod uprave da se nešto promijeni u ova jadna vremena ekvivalentan Igijevom trudu uloženom za otvaranje teme odlučio sam da napravim pred-klizeći klizećem koji bi svakako Igi izvršio nad Hamčom te otvorim temu. Prošli put kad sam otvorio pobijedili smo, doduše Morečombe, ali bože moj. Kakva su vremena nije ni to za zanemariti.

Međutim, ni ovaj upis neće biti mnogo rječitiji od Igijevih jer je suvišno bilo šta srati. Villa igra dobro i u formi je, Chelsea igra loše, nije u formi, rasprodao je tuce igrača, a i ovo što je ostalo ili je povrijeđeno ili beskorisno. Ko će biti golman, da li ostaje Filipić koji prima sve što leti metar u radijusu dalje od njega ili Robert Sanchez koji ima širok asortiman sranja kako u rukavicama tako i u nogama. Šta uraditi sa Nkunkuom? Da li iskoristiti Enza Fernandeza na prirodnoj poziciji zadnjeg veznog ili tu poziciju popuniti sa invertovanim bekom, a Fernandeza gurnuti na vrh kaznenog? Zaista teška pitanja, pitanja oko kojih bi svaki klasni trener razbijao glavu, ali ne i Maresca, on ima svoj moto "Fake it, till you make it".

Mislim da je ovo dosta, suvišno je trošiti riječi, zato ću ostatak posta posvetiti stihovima Nedeljka Bajića Baje:

Srećo, adresu si mi zaboravila,
tugo, po meni sat si navila.

Uvek mi radi radio,
uvek mi svetlo u sobi gori,
ostavljam prozor otvoren,
dovoljno to o meni govori.

Da li će ovo biti posljednji good ebening za Marescu? Sumnjam, ali bilo bi poželjno.

2 hours ago, ker said:

Pošto je kvantitet uloženog truda kod uprave da se nešto promijeni u ova jadna vremena ekvivalentan Igijevom trudu uloženom za otvaranje teme

Alo ja makar nesto  radiiim

Da smo ona ekipa iz sredine novembra ovo bi bila rutinska pobjeda, kao u prvom dijelu sezone. Puno smo odmorniji od njih, u odbrani nemaju puno izbora, a još ni Disasi koji je došao da riješi te probleme nema pravo nastupa. Ovako sam siguran u poraz. Mi gol možemo zabiti samo slučajno. Napadačka igra nam je pročitana prije 2 mjeseca i ništa se promijenilo nije, a broj napadački orijentisanih igrača u ekipi se značajno smanjio tako da smo sad još predvidljiviji. Jedina želja mi je da Colwill ne starta. Imaju Adarabioyo i Chalobah, a imaju i Anselmino i Acheampong. Bilo ko treba igrati umjesto njega, barem na jednoj utakmici. Acheampong je sklonjen bez ikakvog razloga.

Nadam se da će ovo biti posljednja utakmica ovog stručnog štaba. Želja mi se ponavlja iz utakmice u utakmicu.

@Adi 

Acheampongu su malo mazali oci da potpise ugovor pa ga opet vratili na fabricka.

Jedino sto u ovom momentu mozemo da promenimo a da da rezultat je da bekovi opet budu bekovi i igraju u sirinu a da Enzo(4), Caicedo(6) i Palmer(10) kreiraju trougao na sredini a na krilima Sanco levo i Neto desno a beskorisnog Nkunkua staviti u spic. Dovoljno kvaliteta u napadu, plus bekovi koji se prikljucuju da se svakome stvori problem, ako celavi klipan pusti ljude da igraju to sto znaju. 

Stoperi su svi u kanalu trenutno, Acheampong zasluzuje da startuje, on i Tosa bi mozda bili dobra kombinacija. Svaka druga je losija.

Golmani su nam iz rubrike koji nam je kurac ovo trebalo. Jorgensen je manje od dva zla trenutno. 

Vila se pojacala iskusnim igracima koji mogu da donesu prevagu u svakom momentu i bice znatno opasniji protivnik nego prosli put, u boljoj su formi i sve to stoji.

Nama je ovo prekretnica sezone, ali bukvalno. Naredna tri meca odlucice o nasoj sudbini ove sezone.

Treba nam svih 9 bodova pre meceva sa Arsenalom i Totenhemom, jer derbije ne znamo da dobijemo.

Sve bolje od poraza od 2 razlike bit ce za mene veliko iznenadjenje. U teskom smo kanalu i samo je pitanje koliko cemo duboko potonuti do kraja sezone. Gostovanje kod Ville jebeno je i za nezaustavljivi Liverpul, kamoli nase jadnike.

Očajni smo,u završnici napada naši napadači djeluju tako desinhronizovano da u svakom trenutku završnice napada, bilo koji od 3 napadača mogu da se nađu bilogdje oko i unutar protivničkog šesnesterca i naravno onda ne možeš očekivati bilokakvo kombinovanje. Također, Palmer se preduboko spušta što valjda ne bi trebao raditi kada su tu Reece i Caicedo koji znaju s loptom igrati.

Poslije ove utakmice apsolutno se slažem s Adijem koji je rekao da nemamo šanse da završimo među ekipama koje će izboriti Europu, a o Ligi prvaka nema potrebe pričati. 
Pa nek vlasnici onda na kraju sezone drkaju kurac kad se bude trebalo prodati nekoliko kapitalaca da se namaknu novci za FFP. 

Mislim da sam jedan od rijetkih koji je gledao ovu "utakmicu". Takođe, mislim da je i posljednja za ovu sezonu jer nemam nešto puno vremena na bacanje.

Prosječna ekipa, prosječan trener, prosječni vlasnici, prosječan klub. 

Samo ću da vas podsjetim da su Enco i Kaisedo koštali preko 200 miliona €.

Laku noć i puno pozdrava iz Titograda

ja gledao nesto malo utakmice u prvom poluvremenu i na vrijeme ugasio. nemam ja vise zivaca za ovo. jos koju utakmicu da ne pogledam i mislim da me vise nece boliti nikakvi porazi. vrijeme lijeci sve.

55 minutes ago, reLo said:

Poslije ove utakmice apsolutno se slažem s Adijem koji je rekao da nemamo šanse da završimo među ekipama koje će izboriti Europu, a o Ligi prvaka nema potrebe pričati. 
Pa nek vlasnici onda na kraju sezone drkaju kurac kad se bude trebalo prodati nekoliko kapitalaca da se namaknu novci za FFP. 

Najgore sto je i palmer taraba.  Nece se uzet dobri novci na njemu

• Popularna objava

Sreca nisam mogao gledati mec. Ono sto bih ja samo spomenuo je cinjenica da smo od proslog meca imali 8 dana dok je Villa igrala prije 3 dana protiv Liverpula. Umjesto da prodjemo kroz njih oni su ti koji su nas u drugom preokrenuli.

Sramota za sve. 

Od svega je najzalosnija cinjenica da je ovo daleko najbolje sto mi u ovom momentu mozemo odigrati, a da je Villa izgledala totalno prosjecno (plus igrali su prije 3 dana intenzivan mec) i na kraju je opet rezultat 2:1 za njih.

Zaista kako stvari stoje i ako gledamo raspored, mi smo blize 10. nego 4. mjestu. I kada zavrsimo tako sezonu ocekivati je da ce se ova momcad raspadati. Ono sto valja ce zatraziti odlazak.

22 hours ago, Emcomne said:

Mislim da sam jedan od rijetkih koji je gledao ovu "utakmicu". Takođe, mislim da je i posljednja za ovu sezonu jer nemam nešto puno vremena na bacanje.

Prosječna ekipa, prosječan trener, prosječni vlasnici, prosječan klub. 

Samo ću da vas podsjetim da su Enco i Kaisedo koštali preko 200 miliona €.

Laku noć i puno pozdrava iz Titograda

Nazalost fudbal se ne igra sa 2 ili cak 3 igraca, nego sa 11. Caicedo i Enzo su bili uz Neta najbolji, bukvalno se ne mogu za ovaj mec kriviti ni pare koje su date ni oni koji su dovedeni, jer su odradili sve sto je bilo u njihovoj moci i vise. Jedan zabio gol i igrao kao dvojica igraca, drugi defanzivno odlican, a trebao imati i asistenciju za Palmera koji je glavni krivac za citav tok utakmice i na kraju i poraz.

Jorgensen da nije primio sramotan gol koji nijedan amater ne bi primio, izvukli bi bod, ali meni je vala isti kurac, kada Gusto i Palmer odrade kvislinski posao. Zato ne mogu kriviti ni golmana, nego odbranu gdje je Gusto zivi ocaj bio, a Palmer da nije malouman u zadnjoj trecini je trebao i morao donijeti fakticki laganu i lijepu pobjedu.

Onih 20 minuta na pocetku je pokazalo da mogu debili, ali onda dobiju brain fart i pocnu igrati kao Southampton. To je stvar mentaliteta.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.