Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 16: Brentford (H) 15.12 ~ 20:00

Istaknuti odgovori

Vrijeme je za još jedan gradski derbi. U pitanju je jedan od malih komšijskih derbija protiv Brentforda. Za razliku od drugog malog lokalnog rivala, Brentford nam je tradicionalno neugodan. I na ono malo utakmica što smo uspjeli izbjeći poraz, to je bilo jako teško.

Ovo će biti duel dvije najefikasnije ekipe i dvije od tri ekipe na čijim utakmicama pada najviše golova. Brentford je najbolji domaćin lige i najlošiji gost lige. Imaju samo bod na strani iz 7 utakmica, a na svom terenu su osvojili 22 od moguća 24 boda. Gledajući samo to, ova utakmica bi se trebala dobiti, bez obzira na to što smo mi prosječan domaćin i najbolji gost. Njihov napad će biti jako teško zadržati i možemo očekivati zabavnu utakmicu.

Prethodnih sezona nam je dosta problema pravila fizička sprema njihove ekipe. U tom segmentu smo dosta napredovali i trebali bismo biti u mogućnosti gurati se sa njima i trčati, dok smo tehnički superiorni. Iako smo im Arsenal i mi uzeli stručnjake za prekide, idalje znaju biti jako opasni iz svih vrsta prekida.

Naš sastav bi trebao biti kao protiv Tottenhama uz ulazak Maduekea umjesto Neta. Jedino što bi se moglo dodatno promijeniti je da Gusto uleti na beka, ali mislim da će to biti opcija za drugo poluvrijeme. Šteta što je Badiashile zakucan ispred Tosina u rotaciji. Prognoziram 4-2 za nas.

Bas gledam nismo ih pobjedili 3 godine vec, to je bas ozbiljan podatak, podatak vrijedan pažnje, ok da City i Liverpool nisi dobio 3 godine ali da Brendford ne pobjedis 3 godine znaci da ti bas ne leze, ne zbog previse  kvaliteta vec zbog osobina ekipe. 

Najveca zagonetka je sigurno njihova uzasna forma u gostima, ljudi su najbolji domacin i najgori gost u ligi, to je bas za analizu.

Mi njih nismo dobili 3 godine, oni samo bod u gostima od mogucih 21, znaci nema sanse za X su nikakve, ili mi njih školujemo ili oni nas školuju, treceg sumnjam da ima ovdje.

Nasa odbrana mi je opet taj segment koji donosi strah, jer Brentford ima napred igrace koji nas bas mogu kvalitetno namucit.

Biće ovdje borbe, trke, realizacija ce biti kljuc jer sumnjam da cemo ih ostaviti na nuli.

Ovdje ako ne pobijedimo pada u vodu citava ona sjajna partija kontra Spudsa. Moramo potvrditi te 3 bobe i nastaviti dobar niz. Mislim da imamo raznovrsnost u napadu da im stvorimo vise problema nego u proslim mecevima. Kao i uvijek odlucit ce partija nasa odbrane. Brentford je dobro organizirana ekipa tako da ako nam se ponove greske kao prosli mec, nema sanse da ce nam dopustiti lagan preokret.

Termin je u nedjelju u 20:00h. Onako dosta cudan termin za Premiership. Motivacije nece faliti jer je ekipa u naletu dobre forme. Imamo 3 pobjede u Premiershipu u 7 dana to protiv Ville, Sotona i Tottenhama, od toga 2 na gostovanju. Steta bi bilo sada da prospemo bodove kuci na Brentfordu. Ekipa je mlada i valjda ne sagore u zelji.

Najvise me brine naša odbrana ovdje jer su i Mbuemo i Wissa u formi i imat će sigurno bar dvije odlične prilike, ako ne i više. 

Ono što daje nadu u pobjedu jeste definitivno naša igra prema naprijed. Sistemski i individualno to izgleda jako dobro. Mislim da je ovo idealna prilika za Maduekea da dokaže da zaslužuje biti ispred Neta. U klubu vlada dobra atmosfera i u takvom ambijentu igrači lakše prihvataju kritike i postoji dobra šansa da poprave te loše stvari. Madueke je puno efektivniji od Neta ove sezone, bez obzira na svoju sebičnost i silne promašaje, i ako popravi ove dvije stvari mogao bi od njega izaći jako dobar igrač.

Pored Mbeuma i Wisse ove sezone su doveli jos dva napadaca teskasa, Schade i Thiago. Mislim da u ligi ne postoji fizicki dominantnija ekipa od Brentforda.

Mora ovdje igrati i Caicedo beka umjesto Gusta da nadjemo mjesta za Laviu i Enza. Treba nam cvrstina Lavie. 

Imam neki osjecaj da ce nam biti tesko stvarati prilike i da cemo osjetiti frustraciju tokom meca. Raduje cinjenica da ukoliko ne bude islo imamo dobre igrace na klupi. 

Ovaj mec moramo odigrati prije svega dobro u odbrani a vjerujem da cemo uvaliti makar jedan gol.

58 minutes ago, diablo_bih said:

Kako je Schade teskas ? Lik krilo normalnog stasa.

Ma jebat ga, nije ni Wissa teskas vise sam mislio na nove igrace. Thiago je s druge strane mrcina. 

Jebo mater veci mi pritisak i stres pred Brentford nego pred Tottenhem, tolike komplekse su nam nabili. Vise me strah Mbeuma i Wisse nego onomad Teveza i Aguera.

Ma generalno gledano mogli bi svi favoriti kiksati ukljucujuci i nas, ja sam optimistican i bio bi zadovoljan s bilo kakvom pobjedom.

Rezultati konkurenata napraviše sve ovo ozbiljnim, valjda neće biti prpa, al pobjeda bi dosta toga zapetljala 😂

edit: sad vidim da su svi isto napisali, al ja prvo serem pa onda čitam haha

ja bi volio da palmer da barem 3 gola pa da svi šaljemo na shoutbox ove smajliće 🥶🥶🥶, baš bi bila romantična atmosfera

1 hour ago, MASKO said:

ja bi volio da palmer da barem 3 gola pa da svi šaljemo na shoutbox ove smajliće 🥶🥶🥶, baš bi bila romantična atmosfera

taman doba godine i jest za te smajlice 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.