Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Southampton (A) 04.12 ~ 20:30

Istaknuti odgovori

Trećina sezone je iza nas i na diobi druge pozicije ulazimo u period sezone koji je prethodnih sezona često znao biti najproblematičniji. Ovaj put ćemo imati malo lakši raspored i tu vidimo šansu za nastavak serije dobrih rezultata. Prvi put u sezoni igramo utakmicu u sredini sedmice i vidjet ćemo hoće li Maresca ići na veliki broj promjena kao kada igramo kup utakmicu ili će odmoriti 4-5 najvažnijih igrača i u slučaju povoljnog rezultata ranije izvesti iz igre još 3-4 standardna prvotimca. Dobro je što nam je protivnik ekipa koja je usamljena na dnu tabele.

Southampton je Chelsea za sirotinju. Imaju jako mladu ekipu, insistiraju na započinjanju napada od golmana, imaju vrlo naivnu odbranu i imaju visokog mršavog lijevonogog youngstera na poziciji ofanzivnog veznog koji nosi tim na leđima. Po svemu bi nam trebali odgovarati, a posebno nam odgovara da igramo protiv njih baš sada. Prvi golman Bazunu im je povrijeđen, drugi golman Ramsdale isto, treći golman McCarthy se ne uklapa u stil igre (što se vidjelo protiv Liverpoola) tako da je u prošlom kolu debitovao četvrti golman. U prošlom kolu su 3 važna igrača zaradila peti žuti karton: Dibling - njihov najbolji igrač, Harewood-Bellis - štoper koji je prošli mjesec debitovao i zabio gol za Englesku (neka uđe u zapisnik da ga Joe Shields poznaje iz Citya) i Downess - bitan veznjak kojeg bi inače zamijenio Ugochukwu, koji eto ne može igrati protiv matičnog kluba, a još dvije moguće zamjene (Smallbone i Lallana) su također povrijeđeni.

Kad se sve uzme u obzir, ova utakmica je must win. Bit ću jako ljut i razočaran ako se ne upišu sva 3 boda. Jedina prednost koju oni imaju su 2 dana odmora više, koja je anulirana zbog velikog broja izostanaka. Želim vidjeti što ofanzivniju moguću postavu, naprijed igrače koji će igrati pressing i tjerati ih na greške i na taj način ulaziti u šanse i vrlo brzo steći prednost. Utakmica stvorena da se nabije gol razlika.

The official formations of the meeting are published: Southampton - Chelsea  - Telegrafi - Telegrafi

Bez zajebancije, ja mislim da trenutno igramo mozda i najbolji fudbal u ligi, ako ne najbolji onda sigurno u top 3. Maresca bi trebao rotirati malo ali ne smije previse, mozda 3-4 igraca a zadrzati kostur. Ne smijemo se zajebavati ko da je konferencija, ovdje 3 boda vrijede vise nego 3 pobjede u konferenciji.

Ako bi mene pitali, napravio bih 4 izmjene.

Tosin umjesti Fofane.
Felix umjesto Lavie.
Mudryk umjesti Sancha.
Nkunku umjesto Jacksona.

Ove promjene su cisto da se osvjezi malo ekipa i da sprijecimo eventualne povrede ili suspenzije.

Dakle,

Sanchez
Caicedo, Tosin, Colwill, Cucu
                   Enzo
Neto, Palmer, Felix, Mudryk
                   Nkunku

Mislim da je postava i dalje veoma jaka da pobjedi ovo bez problema. Ocekujem punjenje i novi clean sheet.

Kao i utakmica protiv Leicestera, ista situacija, po svim zakonima logike upišeš unaprijed 3 boda jer sve ukazuje na to i onda jebiga valja to pokazat na terenu. Ovu su najteže utakmice bar meni jer igras utakmicu gdje si vec upisao 3 boda, druga stvar kiks protiv Sotona nemas gdje nadoknadit jer je taj Soton trenutno najslabija ekipa u ligi.

Nista ne bi kombinovao sa sastavom, najjaci sastav na teren i juriš po 3 boda.

20 hours ago, hamco said:

ovdje 3 boda vrijede vise nego 3 pobjede u konferenciji.

Ne samo to, nego je Southampton jači od 90% ekipa s kojima smo igrali u konferenciji

Samo ponoviti jak presing kao protiv Ville, te ozbiljnost u zavrsnici i nema frke. Ovi pokusavaju nesto igrati a veze nemaju.

3 boda protiv Southamptona vrijede kao 3 boda protiv bilo koje druge ekipe. Ako ih ne osvoje sutra posrace se na sve dobro sto su uradili protekle sedmice. 

Ovo je utakmica za menadzera da pokaze ima li autoritet nad igracima, je li u stanju nametnuti profesionalan pristup bez obzira na sastav.

Sastav koji bih ja izveo

Jorgensen  

Gusto  Tosin  Kolvil  Veiga

Enzo  KDH 

Noni          Felix         Mudrik

Nkunku 

Ako ova ekipa ne moze mrtvi, oslabljeni Southampton da pobedi nemaju pravo glasa i prigovore da ne igraju dovoljno. 

@Whisper

Otprilike tu negdje je i ovaj sastav za koji se odlucio Maresca. Sasvim je uredu dati sansu drugim momcima veceras. Southampton je na tabeli zadnji, oni se moraju dokazati protiv ovakvog protivnika. Nema izgovora.

Uh ja sam ocekivao manje promjena, zanimljivo u svakom slucaju, hajde da vidimo na sta ce izaci.

Prilika za sve one koji misle da su materijal za prvu postavu, prije svih Nkunku i Felix.

Tosin-Disasi, takođe zanimljiva kombinacija.

Sta nam je sa Mihajlom??

• Popularna objava

Dobili smo 5:1 a osjecaj ne da smo mogli zabiti jos 5 najmanje.

Podsjecanja radi, prosle godine smo sa igracem vise remizirali protiv zadnje ekipe lige Burnley. Jos su nam stvorili i zicer na kraju za poptuni preokret. Poćetinu ovom prilikom ponovo jebem zenu.

Koliko su sansi promasili i sta je sve njihov golman poskidao, mogli smo dvocifren broj golova postici. 

Zadnje 3 utakmice igra nam djeluje sve bolje, tecnije i stvara se mnogo sansi. Posebne pohvale za presing koji igramo pod Marescom. Vidi se uigranost, organizacija. Svi igraci trce a oni koji nece da trce, ti ne igraju. 

Sada ovakve stvari ili barem slicne treba pokazati, odnosno pokusati protiv top 6 ekipa. 

• Popularna objava
16 hours ago, hamco said:

Dobili smo 5:1 a osjecaj ne da smo mogli zabiti jos 5 najmanje.

Podsjecanja radi, prosle godine smo sa igracem vise remizirali protiv zadnje ekipe lige Burnley. Jos su nam stvorili i zicer na kraju za poptuni preokret. Poćetinu ovom prilikom ponovo jebem zenu.

Maresca samo ubira plodove Pochovog rada.

• Autor

Nekako se sve odigralo u skladu sa planovima i najavama. Sastav malo izmiješan, nisam očekivao da će golmana promijeniti. Southampton puno ponudio, mi nešto od toga iskoristili i rutinski upisali ubjedljivu pobjedu. Stvorili smo najveći xG na gostovanjima otkako se to mjeri u PL. Prethodne dvije sezone nismo ovako lako izlazili na kraj sa lakšim protivnicima. Nastavila se dobra serija kada otvaram teme - gol-razlika je sada 20-2 i što je još važnije preskočili smo Arsenal na tabeli.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.