Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Andrij Ševčenko (2006-2009, 50 nastupa)

Istaknuti odgovori

Andriy Mykolayovych Shevchenko, ili jednostavno Ševa, u Čelsi je došao 2006. godine. Imao je veliku karijeru u Milanu i Roman Abramovi� ga je jednostavno morao dovesti u Čelsi. Došao je za 30.8 miliona funti (48,8 miliona eura), kao najskuplje plaćeno poja�anje u istoriji Čelsija. Ali nije opravdao o�ekivanja.
Debitovao je 13. augusta 2006. godine u Komjuniti Šildu protiv Liverpula. Za Čelsi je zabilježio 50. nastupa uz mizernih 14 golova. Slab u�inak za jednog od najboljih strijelaca u istoriji Lige Šampiona. 2008.-2009. sezonu proveo je na pozajmici u Milanu, u nadi da će vratiti staru formu. Ali nije pa je 2009. godine potpisao za svoj mati�ni klub Dinamo iz Kijeva u kojem igra i dan danas.

Karijera:

Šta vi mislite o ovome �ovjeku? Mislim da je veliki promašaj ali mi je veoma, veoma drag. :smile:
Hoće li Fernando biti veći promašaj od Šev�enka?

http://26.media.tumblr.com/tumblr_ljtwq2isq71qcmx01o1_400.jpg

• Odgovori 65
  • Pregledi 9,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Jedan je Sheva, igračina i ljudina. Taman kad smo se ponadali da je naučio na svojoj greški Roman doÄ‘e i napravi još goru stvar. Al to je do njega, Torrke sigurno ne vrijedi više od 35 milja. :)

PS. pogledajte malo imena ovih bivših igrača CFC-a, sve sama gotiva B)
Jos jedan Abramovichev promasaj. Sevchenko je bio dobar igrac, ali u Milanu. Bio sam protiv njegovog dolaska. :huh:
[quote][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Došao je za 30.8 miliona funti (48,8 miliona eura)[/font][/color][/quote]
Ako je 30 mil funti 48 mil eura, onda je Torres koštao 50 mil funti znači 70 mil eura? Nešto ti tu ne štima...

Šteta Ševe, on se trebo zaputit u Španjolsku poslje Milana.
[quote name='Tinmar' timestamp='1328809528' post='24740']
Ako je 30 mil funti 48 mil eura, onda je Torres koštao 50 mil funti znači 70 mil eura? Nešto ti tu ne štima...

[/quote]On se je zaebo sto je uopste isao iz Milana pa nije to neka prosjecna ekipa to je jedna od najjacih ekipa na svijetu ;)

[/quote]
U to vrijeme je funta bila dosta jaca, nezz u kunama ali ovak: 1 funta je bila skoro 3 km tj oko 1,5 eura, a sada je 1 funta malo manje od 1,2 eura ;)
  • Autor
I ja mislim da je

[/quote]

Ne znam brate ali kao što Elao reče bila je funta jača.. znači ako je bila 1,5 eura × 30.800.000 = 46.200.000 tu je to negdje. :D
[quote name='Tinmar' timestamp='1328809528' post='24740'] Ako je 30 mil funti 48 mil eura, onda je Torres koštao 50 mil funti znači 70 mil eura? Nešto ti tu ne štima... Šteta Ševe, on se trebo zaputit u Španjolsku poslje Milana.[/quote]

Tad je funta bila preko 11 kuna, a euro 7 kn...
  • Autor
[quote name='Kun Aguer0' timestamp='1328814296' post='24765']
matematicar ? :D
[/quote]

Imam dvojku iz matematike. :)

zadnji gol u plavom dresu:

http://www.youtube.com/watch?v=sn7HhXQD9Sc&feature=related
  • Autor
Imam tri dvice bez ijednog keca ove godine, prošao sam 100% :) to mi je samo bitno za math, a ostalo je lako

evo jednog prejakog gola, protiv yidsa

http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=zq1816p4vI4
Meni je mnogo drazi Torres od Shevcenka .

A sad da li je veci promasaj ili ne znam . Po nastupima i cijenama sigurno jeste ali prodaja dresova je debelo na strani Torres-a .
I Ševa je imao dvicu iz matematike...

Te godine kad je došao, nisam imao internet i puno manje sam i pratio Chelsea i novice o istom. Znam na dnevniku nekom je bilo, sportska rubrika to da je potpisao. Tada je došao i Ballack, čini mi se i Malouda. Uh kako mi je bilo drago, ipak su bili imena.

Ova druga dvojica su i opravdali očekivanja (Malouda ne baš velika, al eto donekle je zadovoljio u onoj jednoj sezoni), dok Seva daleko od toga da je. Nažalost imali smo u timu igračinu, svjetsku zvijezdu, ali to igrama kod nas nije pokazao i završilo se je kako se završilo.

Sve u svemu, bio mi je drag, i drago mi je što je proveo neki dio karijere u mom voljenom klubu.
ma nemožete uspoređivat Torkea i Shevu. 1: Sheva je meni uz Del Piera i Drogbu najbolji napdač zadnjih 10 godina sigurno (ono desetljeće 2000-2010) i definitivno među najboljim svjetskim ikada legenda MIlana i Ukrajine naosvaja se trofeja ko blata jednostavno dio one legendarne MIlanove postave, sa Didom ,Nestom;Maldinije,Gattusom;Ambrosinijem,Seedrfom,Inzaghijem itd.
Dok je Torke u Atleticu bio velik talent došao u Pool i tamo bio najbolji al ne sjećam se da je bio najbolji strijelac lige , nit da je osvojio neki trofej , pa čak ni LP nije nešto igrao. Tako da Torkeu vaka čast al daleko je on od jedne ovakve legende nogometa, barem u mojim očima. A ako je Shea promašaj kaj je onda Torres koji je više plaćen a ima puno slabiji učinak.
AL dobro ajd malo sam sišo s teme, al ni to tolko kolko matematičari :PP
Što se samog Sheve tiče mni je žao što je otišao iz MIlana bio je tamo najjači Milan je bio jako jak, sad dali je do para.... makar sam negdje čitao da je zbog žene došao u Chelsea a sad što bi to značilo neznam.
Al sve u svemu šteta što je uopće otišaoo iz MIlana bio ga je gušt gledat, al opet mi je i drago što mi je vjerojatno i najdraži nappdač igrao u voljenom klubu :))

A evo jedna zanimljivost ako niste znali... Sheva je bio na probi u NK Osjeku i Dinamu ali nije prošao.
[quote name='Vinko' timestamp='1328830131' post='24893']

A evo jedna zanimljivost ako niste znali... Sheva je bio na probi u NK Osjeku i Dinamu ali nije prošao.
[/quote]
youre kidding right????

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.