Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 03: Crystal Palace (H) 01.09. ~ 14:30

Istaknuti odgovori

Enzo je nepfofilisan igrac, niti je plej, niti defanzivni vezni, niti box to box ali je problem sto to neko treba da vidi. On ovakav kakav u bilo kom univerzumu ne moze da vredi vise od 60milki i on je plastican primer da nemamo sportski sektor kao i da nismo imali ideju kad smo ga dovodili niti imamo ideju sta on tacno treba da radi i sa ovim stilom i nacinom igre nije kompatibilan sa bilo kim

Mi smo “samo” trebali ovakve utakmice dobijati i drzati se pri vrhu. I raspored nam ide na ruku. Ovako samopouzdanje ce svakim kiksom padati sve vise.

Takodjer i clean sheet je postalo nesto nemoguce za ovaj tim. Apsolutno svaka utakmica je primljen makar 1 gol. 
Sta mislite, da li bi neki bolji golman odbranio onaj sut ili ne prestrogo prema Sanchezu?

23 minutes ago, hamco said:

Takodjer i clean sheet je postalo nesto nemoguce za ovaj tim. Apsolutno svaka utakmica je primljen makar 1 gol. 
Sta mislite, da li bi neki bolji golman odbranio onaj sut ili ne prestrogo prema Sanchezu?

malo koji golman onaj brani, mozda diablo ima nekog za kojeg moze reci da moze ono odbraniti.

ovaj gol je problem odbrane, ovakve prilike za sut se jednostavno ne smiju desiti, a Eze ju je opalio baš onako šmekerski. Caicedo je morao puno bolje reagovati kad je lopta dosla do Dukurea. Predaleko je bio od njega.

U ovoj situaciji ne bih krivio Sancheza nikako, nego odbranu. Imao je Sanchez finih odbrana u ovoj utakmici.

Ovakvih smo golova primali i kad je branio Cech a u odbrani bili Terry, Ivanovic i slicni. Odbila mu se lopta na 16m i savrseno pogodio dalji ugao.

Kakav god idiot bio ovaj na golu, za ovo se ne moze kriviti.

Gol sam po sebi nije problem. Problem je sve poslije gola.

32 minutes ago, Wisey said:

Mi smo “samo” trebali ovakve utakmice dobijati i drzati se pri vrhu. I raspored nam ide na ruku. Ovako samopouzdanje ce svakim kiksom padati sve vise.

City, Arsenal i Liverpool su jedine tri ekipe u ligi koje su u stanju dobijati "ovakve" utakmice na nekom dugorocnom nivou, svi ostali ukljucujuci i nas zavise od toga kakav im je dan i da li će 90% ekipe imati svoj dan, dok su jedino nabrojane tri ekipe u stanju pobjeđivati i kad ih ne ide bas nesto. Mi smo u proslosti imali tu sposobnost ali smo to izgubili kao sto smo izgubili i sve ostalo sto nas je krasilo i sto nas je cinilo velikom ekipom.

Treba biti realan, mi smo 2 koplja ispod te tri ekipe, računati nas i neku konstantnost u osvajanju bodova je u ovom trenutku pa u najmanju ruku neozbiljno. 

Odeš na nezgodno gostovanje kod Wolvesa, uzmes 3 boda i uvališ 6 komada, onda imas Palace kući, i tu dolazi ta klackalica koja pokazuje da li si kandidat za top 4 ili si za top 8, jer ces ako si kandidat za top 4 i ima od tebe nekog hljeba dobiti pa hajmo reći rutinski Palace 2-0, ili ces rutinski kiksat i opet kreniti ispocetka kada je stvaranje tog nekog pobjednickog okruzenja.

Još smo mi zeleni za vezanje par pobjeda najiskrenije i najrealnije receno.

Samo cuvajte živce...

Da bi takve meceve dobijali treba sem kvaliteta da imamo iskustva i na to iskustvo se dobijaju mecevi i kad ti nije dan. Mi em nemamo to, em nema kontinuiteta. City Arsenal i Liverpul sem kvaliteta imaju i iskustvo i kontinuitet i to nas bitno odvaja tako da su sva dalja uporedjivanja bezpredmetna. 

Otisao je Silva, nemamo iskustva, nemamo vodju na terenu, nemamo pored terena, nemamo igrackog iskustva. 

Pricao sam pred sezonu da ako ne dovedemo 2 3 igraca od 28 30 godina nemamo sta da trazimo i tako ce i biti. 

• Autor
1 hour ago, Wisey said:

Ovakvih smo golova primali i kad je branio Cech a u odbrani bili Terry, Ivanovic i slicni. Odbila mu se lopta na 16m i savrseno pogodio dalji ugao.

Kakav god idiot bio ovaj na golu, za ovo se ne moze kriviti.

Gol sam po sebi nije problem. Problem je sve poslije gola.

Bogami nismo, šut je bio neodbraniv to jest al šta je predhidilo šutu i haosu u odbrani, nesigurne intervencije svih u odbrani i što je najjače Colvil izbija čistu golmanovu loptu, pa Čeh bi se prodero na svakog ispred njega da se skloni i da se zba čija je lopta u petercu čista

Opet nisam gledao utakmicu uživo, već upozorio sve da mi ne govore rezultat.. Vratio snimak i poslije Palaceovog gola imao šta i da vidim - kad umro nisam od dosade.

Onoliki stepen nekreativnosti se ne može vidjeti ni na bosanskim oranicama. Poslije tog gola mi nismo postojali na terenu. Sramota za pristup. Nek nam je Allah na pomoći u nastavku sezone.

Bice dosta ovakvih utakmica do kraja sezone, najgore sto ce biti vise ovakvig nego onih kao ova protiv Wolvsa proslo kolo.

Uprava je napravila kardinalnu gresku sto nije dovela pravog napadaca koji zna zabijati u situacijama 1 na 1. Jer takav napadac bi nas spasavao od losih utakmica kao sto je ova danas.

Najsmjesnije sto je frajer zadovoljan nastupom. Skoro identicne izjave nakon poraza 0-2, pobjede 6-2 i remija 1-1. Ko tu koga hebe.. znam samo da smo mi navijaci uvijek donji.

Ja po obicaju (barem u pocetku) pokusavam naci pozitivne stvari za ekipu, igru i trenera. Za sad sam nasao samo jednu.

Ekipa ima jasno definisan stil igre u kojem Palmer i ove sezone ima mnogo slobode da se krece svuda po terenu tj nije zakovan za jednu poziciju kao sto smo mnogi mislisli.

Mnogo je vise negativnih stvari a one su:

1. Ritam i tempo utakmice. Sporo igramo i ne vidim napredak od prosle godine
2. Selekcija igraca
3. Izmjene
4. Odbrana i dalje veoma losa

Vidjet cemo, nije toliko lose jos uvijek ali alarmi se pocinju polako paliti. Barem kod mene.

Lako je sad biti pametan, ali nije trebao staviti sva 3 ljevaka od prve minute u situaciji kad se zna da će ova dva prodornija sigurno biti zamijenjena (Madueke zbog umora, treća u nizu od prve minute i Neto zbog nedostatka ritma i kondicije). Posljedica toga je da je morao staviti Nkunkua da igra desno krilo što mu nije prirodno. 

Ono što se može vidjeti iz prve 3 utakmice, što mi se nikako ne sviđa, je da se utakmice igraju onako kako protivnik želi. City je izašao na teren da pobijedi bez da se oznoji i mi smo ih podržali u tome. Wolverhampton se htio nadigravati i to su dobili. Palace je došao bez ikakve ambicije da nas napadne i mi smo im u drugom poluvremenu odgovorili mrtvilom sa svoje strane. Mi bismo trebali biti ti koji se pitaju u kojem smjeru utakmica ide.

Kad sam vidio da je u mecu United-Liverpool 0:3, koju sam odgledao punih 90 minuta, United imao veci taj xG shvatio sam kakvo sranje od statistickog parametra je to. Nista ne moze zamijeniti vlastitu procjenu i dojam. Takva analitika unistava fudbal.

Sto se naseg meca tice, prvo poluvrijeme je bilo dosta solidno. Mogao se mozda jos jedan gol zabiti. Ali drugo je sem prvih 5 minuta bilo ocajno lose. Od 55. do 90. minute nismo se sastavili s loptom i to je fakt, briga me sto ce statisticari izvuci. Sasvim zasluzeno je Palace uzeo bod. 

A dobro ali realno ono sto su Madueke i Jackson promasivali je nemoguce fakticki. Nije da smo nabijali onako taj xG, vec su to bile bas ogromne sanse. Liverpool inace iskoristava polu sanse, pa im ne znaci mnogo. Opet kada je ono Darwin silovao stative i precke protiv nas, imali xG bruku nesto.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.