Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

FA Cup Round 4: Chelsea vs Aston Villa (H) [26.01. Petak.] 20:45h

Istaknuti odgovori

Poraz. 

Nismo mi u stanju vezati neke bitne pobjede. 

Nkunku i Gusto se vratili u sastav, tj treniraju sa ekipom ali nece biti spremni za ovaj mec. 

Ove sezone kad god pomislis da su ostvarili neku prekretnicu i da ce poceti hvatati formu, nanizati neke pobjede - odmah u sljedecem mecu te razocaraju. Dosad je barem 3 takvih "prekretnica" bilo.

Ovo je dobar test a jos bolji je Liverpul iduce sedmice. Da vidimo od cega su i mogu li pobjedjivati ovakve timove.

Trener se hvali nekim pobjedama na Bridgu, ali zapravo tu je dosta buranije bilo. Nije reprezentativan uzorak.

Mi moramo ciljati pobjedu svaki mec, moramo imati taj mentalitet neovisno o protivniku. 
Ne slazem se da ce nam liga biti dosadno posle kraja februara, zapravo mi do kraja februara bi vrlo lako mogli biti na 6. mjestu jer i Brighton i Westham i United su samo par bodova ispred nas. 

Nama se polako oporavljaju igraci sto je dobar znak, imat cemo poprilicno jaku i klupu u nerednim utakmicama pa se u slucaju losije igre ili rezultata moze ubaciti kvalitetan igrac koji moze nesto popraviti. 

Vidjet cemo ali mi moramo imati pobjednicki mentalitet i nikako drugacije. Koliko su nas trener i igraci o toga, to je ono sto mene plasi.

Ma mora se nastaviti dobra forma, doduse bile su lose ekipe, ali moraju se i ovi bolji poceti guziti. Ako budemo iskoristili svoje sanse ne bojim se, ali tesko da je to moguce ocekivati.

Nkunku vec trenira duze vrijeme sa ekipom (tacnije dan, dva prije Boroa) nego ce ga Poch opet cuvati, jer misli da je od stakla.

1 hour ago, diablo_bih said:

Nkunku vec trenira duze vrijeme sa ekipom (tacnije dan, dva prije Boroa) nego ce ga Poch opet cuvati, jer misli da je od stakla.

Evo rekao je da je i za Liverpool upitan a kamoli za sutrasnji mec. 

Sto se tice Chilwella rizik je svakako da 3 meca zaredom starta u 7-8 dana. Ne bi bilo lose sutra nekih 20-30 minuta i onda protiv Liverpula 90 minuta.

Mozda ce vam zvucati cudno jer su skrhali preko 100 i nesto miliona na te pozicije ali ovoj ekipi treba dovesti klasnog krilnog igraca.

Madueke i Mudrik su godinu dana tu, odigrali su sasvim dovoljno utakmica da se moze vidjeti ima li tu kakvog slifa. U oba slucaja nema naznake da se tu stvara kvalitetan krilni igrac/napadac. Za godinu dana u najjacoj ligi svijeta mladi momci poput njih 2 morali bi mnogo napredovati, u svakom aspektu igre. 

Sto se tice meca, od ponistenog gola igramo solidno. Medjutim sve podsjeca na gomilu utakmica u kojima smo ovako pokusavali a onda u drugom poluvremenu primimo gol i ide raspad.

Dominirali smo prvo poluvrijeme, trebali smo povesti barem 1-0,  Martinez hobotnica jbte. 

Ako fizički ne padnemo u drugom poluvremenu, proći će barem jedna kako treba. 

Naravno bilo je i očajni poteza pojedinih igrača, ali sve u svemu dobro smo odigrali prvih 48min

Prvo poluvrijeme smo dosta bolji, steta propustenih zicera Maduekea 2x i Palmera. Nisu ni oni bezopasni ali u potpunosti smo bolji od njih prvo poluvrijeme. Ono sto moram naglasiti je da je presing i kontra presing mozda i najbolje odigran kada je ovo prvo poluvrijeme u pitanju. 

Treba nastaviti isto u drugom poluvremenu ali vremenom ce biti sve manje snage za tako nesto. 

Moram reci nesto, Madueke je ovaj mec mnogo bolji od Sterlinga, pogotovo sto je izoliran na toj strani. Imao je par finih dodavanja u prostor Galagheru koji je samo treba bolje dodati/ubaciti u 16m. Ipak, Madueke je morao ono zabiti, idealna prilika, ide mu na jacu nogu i dolazi lopta prema njemu. Da bira stranu i sve.

On 1/25/2024 at 2:01 PM, Bari said:

Poraz. 

Nismo mi u stanju vezati neke bitne pobjede. 

Nkunku i Gusto se vratili u sastav, tj treniraju sa ekipom ali nece biti spremni za ovaj mec. 

Prosli smo bolje od ocekivanog. 

Sto se tice same utakmice obe ekipe su bile bolje jedno poluvrijeme. Na kraju su nasi skroz pali fizicki mozda zbog toga sto smo igrali prije 3 dana. Izmjene su kasnije a igraci koji su usli nisu napravili nista na terenu.. 

Za 10tak dana nas ceka revans na Villa Parku, bit ce to teza utakmica jer su mnogo bolji na domacem terenu ali nama ce se vratiti Nkunku i Gusto tako da nam dajem iste sanse (pod uslovom da se niko ne povrijedi do tada). 

Palmeru su ljudi dvije sanse poklonili, kao i jednu polupriliku Galageru.

Opet smo zapravo kreirali jednu jedinu pravu sansu za 93 min igre. Al eto, malo bolji je presing. Trebalo mu pola godine da skonta da mladi igraci barem mogu trcati i presing odigrati.

Na Villa Parku sansu su minimalne. Realno ce nas sabiti gore od pocetka kao ovdje zadnjih 20 min.

Ja potpuno mogu razumjeti da se ovako odigra. Promašaji me više ni ne dotiču, nema me šta začuditi, gledam to godinama. Neki hvale Martineza, ali više je do naših igrača koji su loše šutali. Zadovoljniji bih bio da od početka igramo ovako. Na početku u jakom tempu, sa pressingom i visokom potrošnjom i koliko god možemo. Kad nestane goriva izmjene (koje su danas kasnile) i pokušati sačuvati ono što smo stekli. Trebali smo danas voditi 2:0, 3:0, međutim nismo i na kraju smo se morali boriti i za bod. Trebalo se ovo riješiti u prvoj utakmici, neće biti nimalo lako u revanšu kod njih.

Danas je i pristup i taktika bila dobra. Cak sta vise, sto kaze Adi trebali smo dobru igru iz prvih 60 minuta krunisati sa 1 ili 2 gola i zavrsiti utakmicu nekim kontra napadima bez srkleta. 
Ulazak Chilwella je s takticke strane poremetio sistem, igraci su se zarotirali po jednu poziciju u desno i time izgubili osjecaj za poziciju i takticki komfor koji su imali tokom utakmice. Na sve to treba dodati i umor koji je savladao ponajprije Enza, Sterlinga, Maduekea, pa cak i Palmera. Time je i nas presing postao slabiji a Villa osjetila da moze mozda nesto vise.

Sveukupno, ja sam zadovoljan igrom osim rezultata. 
Fali nam jos malo vise sirine, boljih igraca na klupi ali i u prvih 11. 

Ma ne znam, moje misljenje je da smo ovo mogli i trebali dobiti. Villa je bila opasna u prvom, ali su ih smirili. Jedina tegoba je sto ne znaju debili zavrsiti prilike. Sramota opet, ali eto dobro je i ovo, barem ce se naljutiti i zabiti 2 ili 3 gola protiv liverpoola. Dobit ce se ovo, ne treba puno sikiracije.......

Fino prikazano sve. Lepo se vidi da je pressing timski i takticki organizovan, samo ga treba uigravati dok ne postane rutina.

Padovi su normalni jer nema rutine jos uvek.

Igracki gledano nama trenutno fali jos jedna direktna pretnja po gol rivala, odnosno bolji finiser. Sa takvim bi ovaj mec glatko dobili.

Bice to dobro, samo se mora ponavljati do savrsenstva.

56 minutes ago, Whisper said:

Fino prikazano sve. Lepo se vidi da je pressing timski i takticki organizovan, samo ga treba uigravati dok ne postane rutina.

Padovi su normalni jer nema rutine jos uvek.

Igracki gledano nama trenutno fali jos jedna direktna pretnja po gol rivala, odnosno bolji finiser. Sa takvim bi ovaj mec glatko dobili.

Bice to dobro, samo se mora ponavljati do savrsenstva.

Za ovaj stil fudbala treba nam napadac koji ce pored zavrsnice imati i pluca za ovaj presing. Broja niti ima zavrsnicu niti moze puno trcati, totalno je los za ovaj sistem. 
Ono sto mene potencijalno brine kod Nkunkua je to sto je totalno fizicki van forme i sto on ovaj presing u ovom trenutku ne moze raditi. Jackson opet s druge strane radi sve dobro osim zavrsnice. 

17 minutes ago, hamco said:

Za ovaj stil fudbala treba nam napadac koji ce pored zavrsnice imati i pluca za ovaj presing. Broja niti ima zavrsnicu niti moze puno trcati, totalno je los za ovaj sistem. 
Ono sto mene potencijalno brine kod Nkunkua je to sto je totalno fizicki van forme i sto on ovaj presing u ovom trenutku ne moze raditi. Jackson opet s druge strane radi sve dobro osim zavrsnice. 

Kad linije stoje visoko napadac je taj koji najmanje trci u presing jer uglavnom napada golmana ili prvog stopera sa loptom i posle se vec pozicionira u slucaju presecenog pasa(primer promasena sansa Palmera protiv Vile),  krila i ofanzivni vezni tu obavljaju najveci posao. Svakako se slazem da je Nkunku trenutno van fizicke forme, cak i da ga ne treba preforsiravati odmah, ali eto videcemo.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.