30. decembar 2023.2 god. comment_351209 Alfie Gilchrist (born 28 November 2003) is an English footballer who plays as a centre-back for Premier League club Chelsea. Pochettino ga vec drugu utakmicu zaredom ubacuje pa hajde reko nek ima temu svoju, iako je to po par minuta bilo samo Ostao zapazen protiv palacea gdje ulijece glavom kad mnogi drugi nogom ne bi. Mogao bi nam u buducnosti peglat knjige Prijavi
30. decembar 2023.2 god. comment_351211 Kapiten, ali trenutno u akademiji ta zadnja linija je katastrofa, pa ne mozes vise ni skontati ko je dobar, a ko pravo los. Prijavi
31. decembar 2023.2 god. Popularna objava comment_351214 U pogledu mu se vidi da je Vinnie Jones 2003. godine obitavao u maminoj mu blizini. Uglavnom, pozitivno sam iznenađen, treba nam ovakvih luđaka. Prijavi
5. januar 2024.2 god. Popularna objava comment_351362 Ovaj igra tačno onako kako bih ja igrao da sam dobio priliku Prijavi
7. januar 2024.2 god. comment_351440 Uglavnom vidi se da je pun strasti i žestok momak, a sad hoće li biti šta od njega, vrijeme će pokazati. Na ljeto on loan Prijavi
7. januar 2024.2 god. comment_351442 Tesko, 20 godina, ako sada ne pocne igrati za normalnu ekipu, nece se puno naigrati. Prijavi
7. januar 2024.2 god. comment_351445 1 hour ago, EdvinTB said: Uglavnom vidi se da je pun strasti i žestok momak, a sad hoće li biti šta od njega, vrijeme će pokazati. Na ljeto on loan Nisam ljubitelj nikako posudbi. Ne moramo imati citavu ekipu iz omladinskog pogona. Mislim da se nasi omladinci trebaju razvijati vise kod nas. Ne mora ovaj momak igrati svaku utakmicu, ali mu se moze ukazivati prilika s vremena na vrijeme. Posebno kad se uzme u obzir sklonost povredama nasih igraca, evo recimo James kad zaigra neka James igra do 60te minute i ovaj neka uskoci. Mada mislim da je njemu prirodna pozicija stoper? Prijavi
7. januar 2024.2 god. comment_351448 Da, stoper je, ovo je igrao samo zato sto je agresivan pri oduzimanju lopte. Ima onaj crnac omladinac akpheocham kako vec, on je desni bek. Prijavi
7. januar 2024.2 god. comment_351450 33 minutes ago, Spaha said: Nisam ljubitelj nikako posudbi. Ne moramo imati citavu ekipu iz omladinskog pogona. Mislim da se nasi omladinci trebaju razvijati vise kod nas. Ne mora ovaj momak igrati svaku utakmicu, ali mu se moze ukazivati prilika s vremena na vrijeme. Posebno kad se uzme u obzir sklonost povredama nasih igraca, evo recimo James kad zaigra neka James igra do 60te minute i ovaj neka uskoci. Mada mislim da je njemu prirodna pozicija stoper? Pa nisam ni ja bio godinama, al mora se priznati da je zadnjih 4-5 godina bilo dosta uspješnih pozajmica. Mount, James, Gallagher ili npr. Guehi za kojeg smo fine pare uzeli nakon dobre on loan sezone, iako nije ni minute igro za nas. U trenutnoj situaciji da, ima prostora za njega, al bez povreda bi inače bio 5 štoper i igro bi u Hobby ligi PLReserves Prijavi
7. januar 2024.2 god. comment_351451 To je sve pod uslovom da smo mi normalan klub i da se pred početak sezone donese odluka da se jedan igrač iz akademije te sezone progura. Ali mi nismo takav klub. Nama i kad ispliva neko, kao Hall prošle sezone, ne da ga se neće forsirati, nego će se namjerno forsirati drugi igrači, koji su skuplji. Uvijek je previše igrača u konkurenciji da bi se neki junior normalno razvijao. Situacija je trenutno još teža, jer na svakoj poziciji već imamo po jednog, dva ili više kupljenih mladih igrača u koje se više vjeruje nego u ove iz akademije. Gilchrist ispred sebe ima Colwilla, Fofanu, Badiashilea koji su jako mladi, nešto malo starije Chalobu i Disasija, te Silvu. Na desnom beku ima Gusta koji je možda i mlađi od njega i malo starijeg Jamesa. Svi ti igrači trebaju dobiti minutažu kako bi se razvijali. Uzet' ću za primjer odbranu Liverpoola. Ušli su u sezonu sa odbranom u sastavu: Trent, Gomez, Van Dijk, Matip, Konate, Robertson, Tsimikas. Znači 2 lijeva beka, jedan desni bek, 3 štopera i Gomez koji popunjava štopera i desnog beka kad zatreba. I njima je dodat Quansah. I logično je da će igrač koji je u najgorem slučaju druga zamjena da se bolje razvija u matičnom klubu nego neko ko je peta zamjena. Prijavi
8. januar 2024.2 god. comment_351462 To da se razvija kod nas bi moglo funkcionirati da nam ekipa već nije prenatrpan mladima i ne iskustvom... Ovako nema mjesta za još jednog takvog... Ekipu treba nadograditi gotovim proizvodima, zadnje što nam treba je još jedan mladac. Prijavi
11. januar 2024.2 god. comment_351606 Ovaj igra onako kako bi mi svi sa foruma igrali kada bi dobili priliku. Momak svima totalna enigma a opet na terenu u 10 minuta pokaže više želje i energije od ovih plaćenih kuraca i showmana Sve nešto nahajpano, izgubi jedan duel ili ne dobije jednu loptu odma maše rukama i spusti glavu dole, tačno da mogu udario bi im jednu iza ušiju kad to urade Prijavi
11. januar 2024.2 god. comment_351633 Pa i jest navijac, ali nema ja mislim tu nekog znanja prevelikog, samo ogromna zelja i opet izgleda bolje nego ovi placenici. Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353237 Ovaj mali na beku veze nema. Ako je stoper inace ko sto kazete, nek ga stavi tu pa da vidimo imal materijala za igraca od njega. Na bocnom sigurno nema. Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353242 Nije on bek uopste. I ne znam koji kurac ga je na lijevog stavio uopste? Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353243 Mislim da formacija i pozicije koje smo vidjeli danas nisu relevantne za nastavak sezone. Za vikend je bila jedna izuzetno iscrpljujuća utakmica, ujedno najbitnija u sezoni, za naredni vikend se nastavlja liga i ta utakmica je bitnija od današnje. Na raspolaganju je bilo samo 14 zdravih igrača (u polju) koji su imali minutažu ove sezone. Odabrao je 4 igrača koji su ili bitni (Chilwell, Palmer, Gallagher) ili postoji zamjena za njih (Colwill) i od onoga što mu je ostalo je iskombinovao najbolje što je mogao. Na početku je to bilo 3-4-2-1 gdje smo na lijevoj strani imali i beka i štopera koji su dešnjaci što se osjetilo u nekoliko situacija. U drugom poluvremenu je to već prešlo u 4 nazad sa Gilchristom na beku. Nakon izmjena desni bek Chalobah, desno krilo Palmer, tandem koji također nema perspektivu. Tako da se radilo skoro jedino što se moglo. E sad zašto se Gilchrist najviše voza po pozicijama. To je igrač koji može biti presretan što uopšte igra, a drugi igrači u odbrani imaju viši status i veći kvalitet tako da se gleda da se oni postave na pozicije na kojima su najbolji, a ovaj će da zakrpi rupu koja se pojavi. Prijavi
29. februar 2024.2 god. comment_353262 U akademiji Ishe Smith igra sasvim korektno na lijevom beku, kao i jos neki (zak sturge, dylan willliams), ali ovaj degen odlucuje stavljati Gilchrista koji ni na stoperu nije nista posebno iako je kapiten te ekipe (valjda zato sto mu citava porodica ukljucujuci i njega navija za klub). Alfie stvarno igra srcem, ali ne znam hoce li to biti dovoljno da se razvije u nekoga sto ce biti koristan za ovakav klub. Poch kao sto smo vidjeli ima fetis da igracima trazi nove pozicije, pa ce tako i nastaviti. Prijavi
4. april 2024.2 god. comment_353995 Momak se trudi, borben je, voli klub i sve to, ali nisam siguran bi li igrao za QPR kad bismo ga sutra poslali. Beka sigurno ne bi igrao. Nema nikakve napadačke karakteristike i trener ga uvodi na beka protiv Manchester Uniteda kada ganja rezultat i to na stranu preko koje isključivo napadamo. Prijavi
4. april 2024.2 god. comment_353998 Ovaj ako nam je najbolji akademac onda nam buducnost i nije neka. A i to da se trudi nisam ni po cemu primjetio. 3-4 puta vec ulazi, igra samo 10ak-15 minuta i u tih 15 minuta nisam vidio da 2-3 sprinta uradi, uklize, udje u jaci duel itd.. Vjerujem ipak da i u akademiji se moze naci boljih igraca. Ovaj je realno zalutao u prvi tim na ovom nivou. Prijavi
5. april 2024.2 god. comment_354012 Koliko ja znam Alfiša je stoper a po onome što vidim može biti ili stoper u formaciji sa tri stopera ili neki DMF ala Gatuzo i to je to po do sad viđenom. Ima samo borbenosti i agilnosti, mozga bez, vještine bez. Prijavi
15. april 2024.2 god. comment_354293 Drago mi je za njega, jedna meni od (rijetkih) pozitivnih odluka Pochetina, je što daje šansu njemu. Znam da je kontroverzan, i da uvijek ima ono 'što njega a ne ovog ili onog', ali mislim ipak da ovaj gol i slavlje nijednog navijača e ostavlja ravnodušno. Prijavi
15. april 2024.2 god. comment_354313 Nemam njemu šta zamjeriti, baš je mlad,neiskusan. Svaka čast na golu, ali jako gorak ukus imam samo zato što će poketino opet sa njim prerano zatvarati tekme. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.