Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 18: Wolverhampton Wanderers (A) 24.12. @14:00

Istaknuti odgovori

Vratili se njima svi, cak ce i Pedro Neto biti na klupi vjerovatno. Kod kuce nisu izgubili na zadnjih 6 meceva sto znaci da treba ocekivati tezak mec.

Opet raduje sto cemo u drugom poluvremenu vidjeti Nkunkua, mozda ovaj put dobije koju priliku za sut.

Nadam se Palmerovom nastavku odlicne forme, a ovi ostali sta urade urade.

Aaaa da je dobit ovo i uvezati par pobjeda,uhvatiti prikljucak sa ekipama iznad, u borbi za Europu. Volio bi vidjeti Gusta desno, zabole oci od 2 stopera na beku. Gore Jackson prije Broje definitivno, Mudryk Sterling i Palmer. Ne zna se hoce li Enzo biti spreman a Lavia nije ni blizu spreman da pocne, takodjer ni Uguchukwu. 

Ne ocekujem laganu utakmicu, ali se nadam pobjedi. 

Ove utakmice oko Božića uvijek budu lude i nepredvidive a i 🐺 su uvijek neugodan protivnik gdje god se nalazili na tabeli. 

Ako hoćemo da se odlijepimo malo od donje polovine tabele, trebao bi nam puni plijen protiv nji i CP-a u srijedu 

Period sezone u kojem se u posljednje vrijeme raspadamo i koji me više ne čini sretnim kao nekada. Wolvesi su uvijek bili neugodan protivnik, oni će nazad da stanu, imaju igrače koji su dobri u kontrama, a pred kraj će da uvedu Kalajdžića koji ima 2 metra i centrirati na njega. Ako onakav prolazak dalje u kupu ne prodrma ekipu, onda ne znam šta će. Zadnje dvije nisam gledao uživo nego sam kasnije vraćao i imali smo uspjeha. Danas bih trebao da gledam kako treba. Ako izgubimo do mene je. Što se tiče sastava želja mi je da ne igramo sa 4 štopera u zadnjoj liniji. Ne znam zašto Gusto i Maatsen ne dobiju više prilika na utakmicama koje nisu presudne i nisu protiv najjačih timova svijeta.

Sanjao sam da je Nkunku izašao sam na golmana, lobovao ga i pogodio stativu. U sljedećem napadu izveo penal i golman mu odbranio. Nakon toga sam ugasio televizor. Valjda neće tako biti.

Enzo  Caisedo nisu u timu, Lavia na klupi, Ugocukwu na terenu, Gusto desno. Pa da vidimo na sta ce to liciti. 

Poprilicno saren sastav prvih 11. Nesto zbog povreda a nesto zbog gustog rasporeda, kako god ima nas/onih kojima nece goditi postava kakvu god da je izveo.

Nadam se samo da Caicedo nije povrijedjen jer ga nema ni na klupi.

🚨❗️Mauricio Pochettino:

"Moises Caicedo has a high fever so he is not involved today."

znaci nema ga ni protiv Palaca tj i ako mu spadne temp bice ko kurcina.

Kad ovo nismo iskoristili nema se o cemu dalje pricati. 

Wolves je imao 3 4 5 gresaka u opasnoj zoni, izgubili lopte ali ovi nasi ne znaju zavrsiti akciju. Jedino pozitivno je sto nismo primili go, a mogli smo. 

Broja ili Jackson vani pod hitno, nek udje Mudryk ili Nkunku ako moze 45 min izdrzati. 

Broja ne zna primiti lopte i maši loptu kad treba šutati, Jacksonova tehnika je mit kojem jedino uporiste driblanje u smjeru suprotnom od smjera kretanja protivnika, Sterlingova maloumnost zasluzuje klupu odmah. Nkunku i Mudryk odmah unutra.

Čisto sumnjam da je trener glavni krivac. I on je podbacio debelo, ništa nije napravio i sl. da se ne ponavljamo. Međutim, prvo poluvrijeme Broja i Jackson ne znaju da šutnu loptu koja im dolazi pod noge 7 metara od gola, da ne govorimo koliko su puta izgubili posjede poslije kojih timovi kao što su City i Liverpool lagano daju gol, zatim Sterling koji uništava šansu gdje njih trojica idu sami na golmana. Primamo gol glavom SA ZEMLJE gdje naši igrači uopšte ne skaču.

Evo dok pišem komentar Sterling se 5. put na utakmici baca da traži penal, jednom da je pokušao nastaviti možda bi dali gol jer su to sve dobre šanse.

Odavno ili mozda cak i nikad nisam gledao utakmicu sa ovolikim brojem individualnih gresaka. Silva, Badiashile, Disasi, Colwill, Gusto su imali barem po jednu kardinalnu gresku, za neke su kaznjeni za neke nisu. 

Cim sam vidio sastav znao sam da sr ne pise dobro, ne moze se i bez Caiseda i bez Enza. Ne zato sto su nekoj sjajnoj formi nego sto im je zamjena  ocajna. 

Jackson i Broja se takmice ko je gori i zaista je mrtva trka izmedju njih dvojice. 

Jedino pozitivno je prvijenac Nkunkua. 

Pricali smo vec: nije za sve kriv ali bolji treneri izvlace i iz ovih igraca mnogo vise. Evo Gary ONeill iz Wolvesa pravi primjer.

Pocchetino je nesposoban i neznalica koji apsolutno nista uradio nije. Obicna ubleha. Ovo smo mi imali i imali bismo i s Potterom i sa Lampardom. Brukanje iz meca u mec, nikakva igra, ni centimetar nekog pomaka ili napretka. Jos ima obraza traziti nove igrace u januaru.

Ovo je najveci sebicluk koji sam ja upratio za nekih 25 godina pracenja fudbala u svom zivotu. Ako ovo nije za kaznu, ne znam sta je. 
Na treningu, pred svima treba pokazati ovi situaciju i naglasiti da se za ovakvu sebicnost oduzima mjesecna plata i plus kazna trcanje dodatnih 10km svaki trening zestokog sprinta, par utakmica na tribinama. 

IMG_5497.jpeg

6 minutes ago, ker said:

Čisto sumnjam da je trener glavni krivac. I on je podbacio debelo, ništa nije napravio i sl. da se ne ponavljamo. Međutim, prvo poluvrijeme Broja i Jackson ne znaju da šutnu loptu koja im dolazi pod noge 7 metara od gola, da ne govorimo koliko su puta izgubili posjede poslije kojih timovi kao što su City i Liverpool lagano daju gol, zatim Sterling koji uništava šansu gdje njih trojica idu sami na golmana. Primamo gol glavom SA ZEMLJE gdje naši igrači uopšte ne skaču.

Evo dok pišem komentar Sterling se 5. put na utakmici baca da traži penal, jednom da je pokušao nastaviti možda bi dali gol jer su to sve dobre šanse.

naravno da je krivac. pogledaj samo kako se igra na terenu, igramo kao neki tim kojem je dosta sto jedan gol primi. kretanja igraca su kriminalna, akcije odigravanja u napadu isto kriminalne. drkanje lopte znaci barem svaki igrac mora je zadrzati 10ak sekundi.

mentalitet citave ekipe, je nikakav.

greske, promasaji golova, to se svakoj ekipi desava i desavace se, ali kada ovakve stvari postanu kontinuitet bez IKAKVE naznake da ce se to rijesiti, e onda je do trenera.

I onda se vracamo na sami pocetak sezone kada se trazio novi trener, a najvise sta smo recimo mi forumasi trazili kod trenera, nije bio napdacki fudbal, nego autoritet. A autoritet pokazujes kada ekipa grohne ovoliko nisko, a imamo ustvari potencijala za puno puno vise.

5 minutes ago, Spaha said:

naravno da je krivac. pogledaj samo kako se igra na terenu, igramo kao neki tim kojem je dosta sto jedan gol primi. kretanja igraca su kriminalna, akcije odigravanja u napadu isto kriminalne. drkanje lopte znaci barem svaki igrac mora je zadrzati 10ak sekundi.

mentalitet citave ekipe, je nikakav.

greske, promasaji golova, to se svakoj ekipi desava i desavace se, ali kada ovakve stvari postanu kontinuitet bez IKAKVE naznake da ce se to rijesiti, e onda je do trenera.

I onda se vracamo na sami pocetak sezone kada se trazio novi trener, a najvise sta smo recimo mi forumasi trazili kod trenera, nije bio napdacki fudbal, nego autoritet. A autoritet pokazujes kada ekipa grohne ovoliko nisko, a imamo ustvari potencijala za puno puno vise.

pa slažem se da je krivac, napisao sam u njegovoj temi zašto misli to, ali danas su mi oči bole individualne greške (naravno ima tu i taktike, selekcije igrača ali ovo prevashodno itd)

problem je što se uvijek traži jedan krivac, a ovdje nema jednog krivca, ovdje je čitav voz nesposobnih i prosto ne znaš odakle da kreneš

7 minutes ago, Wisey said:

Pricali smo vec: nije za sve kriv ali bolji treneri izvlace i iz ovih igraca mnogo vise. Evo Gary ONeill iz Wolvesa pravi primjer.

Pocchetino je nesposoban i neznalica koji apsolutno nista uradio nije. Obicna ubleha. Ovo smo mi imali i imali bismo i s Potterom i sa Lampardom. Brukanje iz meca u mec, nikakva igra, ni centimetar nekog pomaka ili napretka. Jos ima obraza traziti nove igrace u januaru.

saglasan sam i sa tobom, ALI ako si gledao današnju utakmicu pogotovo prvo poluvrijeme i napišeš kritiku samo na trenerov račun, a da ne spomeneš igrače koji su učestvovali u tom cirkusu onda stvarno ne znam

Sramotna igra u prvih 15 minuta drugog poluvremena. Ne smije se primiti gol na onakav način, iz kornera nam daje ne pretjerano visok igrač gol glavom bez da skoči. Nakon toga smo počeli malo da prijetimo i presjekla nas je povreda Dawsona, poslije koje se vratila ona bezidejnost i nemoć da se bilo šta sa loptom napravi. Maatsen nije dobio nijednu priliku da pošalje centaršut lijevom nogom. Vjerovatno ti centaršutevi ništa ne bi donijeli, ali je veća šansa nego da drugi igrači nabacuju kontra nogom. Trener je pogriješio što je krenuo sa Jacksonom i Brojom od početka, previše je da su obojica na terenu. Imao je zdrave Mudryka i Maduekea. Kad smo izveli obojicu nismo imali igrača na kojeg bi se moglo centrirati, a sva igra nam se svodila na to.

Sami smo sebe pobijedili, kratko i jasno. Da smo poveli onda bi se puno lakše igralo.

Osjetio se izostanak Enze Fernandeza.

Jackson, Sterling, Palmer i Gusto su dobili bezvezne kartone. Mislim da Sterling i Palmer zbog toga propuštaju narednu utakmicu. Gustov je bio prestrog, ali moraju se već jednom naučiti malo kontrolisati.

Njima po zuti a otvorenom kopackom po cevanici ni zuti i to posle vara, a za ono se daje crveni ko vrata

S ovim trenerom i ekipom necemo nigdje dospjeti. Zavrsit cemo vrlo vjerovatno u donjem dijelu tabele uz losu igru i stagnaciju kompletnog kluba. Jel to cilj Uprave nakon sto su pocistili gotovo citav tim te doveli nove igrace i strucni stab? Da budes na istom? Ovo se moglo i bez milijarde potrosenih eura ostvariti. Price o nekakvim projektima su obicne bajke. Projekat da kad zavrsis medju top 6 ili 4 , igra ti napreduje i poboljsava se konstantno pa se za godinu-dvije boris legitimno za titulu. Nema projekata nikakvih kad si blize ispadanju iz lige a kompletna momcad u rasulu.

Dakle, rezovi su neophodni. Do kraja ima jos dosta utakmica i dobar trener moze podici nivo igre a i rezultata.

• 1 mjesec kasnije...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.