Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EFL Cup 1/4 finals Newcastle United [H] 19.12.23 @ 21h

Istaknuti odgovori

Idemo dalje, EFL Cup, više poznat kao onaj 'ne bitni kup' ma da u našoj trenutnoj situaciji je svaki mogući uspjeh bitan da pokažemo znakove života. 

Dočekujemo Toon na Bridgeu, koji je nakon tri uzastopna poraza u subotu protiv Fulhama upisao čistu 3-0 pobjedu, za nas i našu (ne) formu se zna. U povređenim igračima vodimo sa 10:6.

Treba ići punom snagom sutra u ovu utakmicu, od ostalih preostalih 'veliki' tu je samo Liverpool ostao. Vjerujem kad bi kojim slučajem osvojili trofej krajem Februara, da bi to psihički dosta pozitivno uticalo na našu mentalno nejačku omladinu 😀

A taj Liverpool se sastave sa West Hamom,uopste nije lak protivnik. 

Ovo je najbolja sansa za uzeti trofej, treba zapeti svim silama. Po kladionicama smo favoriti, ne znam po kojem osnovu nam se daju vece sanse. 

Ja bih otišao korak dalje i rekao da nam je ovo jedina šansa za trofej ove sezone. Sa pola snage smo došli u četvrtfinale, imali smo sreće da neki favoriti ranije otpadnu i sad smo na 3 utakmice do trofeja. Svaka utakmica je bitna, svaki bod je bitan i svaki trofej je bitan. Priča da nešto nije bitno je samo loš izgovor. Nije neobično da nam (možda) više odgovara kup sistem. Totalno smo nepredvidljivi, možemo pobijediti svakoga i izgubiti od svakoga, pa su veće šanse da nešto napravimo u takmičenju sa 6-7 utakmica koje se ne igraju u nizu. Ne bih ni ja davao nama ulogu favorita, ali me raduje loša forma Newcastlea u gostima. U Ligi Prvaka nisu nikoga pobijedili, u ligi samo Sheffield i Manchester United u kupu. Domaći teren ih više inspiriše. I njima je ovo prilika za iskupljenje nakon ispadanja iz Europe, i oni "moraju" dobiti ovo.

U nekim drugim vremenima miki mouse kup, ali trenutno smo u takvoj situaciji da nam je svaki trofej dobrodošao. Zato u ovu utakmicu triba ić max jer se otvora solidna prilika za osvojiti. 

Trebala bi dobra tekma biti. Njukastl igra cvrsto, sa dosta tempa i ne boje se protivnika. Tako da nasima nece biti dozvoljena zajebancija i laganini dodavanja uokolo.

Bitno je da uvezemo 2 pobjede kako god znamo.

Ipak su pustili nase da se dodaju, skontali su da mogu na taj nacin lako do pobjede. 

Ocekivano bezidejnost i sterilnost u napadu. Nista drugo se ne moze od ovog trenera ni ocekivati.

Poklon golovi na obje strane. Al uprkos tome ocajna nasa igra u ofanzivi kroz gotovo citav mec. Nedostatak organizacije i uigranih akcija, kretanja, je evidentan. Nista ne mozemo odigrati smisljeno, sve je stvar inspiracije pojedinaca. A toliku individualnu kvalitetu nemaju ni dosta bolje ekipe.

Na kraju iznenadjujuce dobro izvodjenje penala i odlicna odbrana Djoleta.

E jest mi drago sto smo izbacili ovaj mrtvi Toon, počinju mi jako ici na onu stvar, imaju par ogavnih igraca, Tu prednjaci onaj cigan Brazilski sa zvakon u ustima, da mu hoce nego samar opaliti za ono glumatanje na terenu bas bi volio.  

Sto se tice same utakmice nista posebno, opet smo se mucili sa niskim blokom. Newcastle nije htio da igra fudbal, nisu pola presli a vodili su 90 i kusur minuta, kao Burnley iz najboljij dana. Drago mi je zbog Mudryka da sam birao ko ce dati gol izabrao bi njega (ili Nkunkua). Badiashile horor partija zaista, uopste nije bio siguran sto me iznenadilo jer je inace hladan i stalozen, siguran. I uz rani karton Caisedo prilicno dobar veceras, dvije lijepe partije je vezao sto me prilicno veseli. Broja ocaj zivi, ponovo. 

Ne znam sta se pokusalo za Gustom na lijevom beku, to je bila propast ziva. Ako se vec sjebo Colwill (ili je mozda takticka izmjena)  ubaci pravog lijevog beka s klupe. 

Na kraju smo prosli rekao bi zasluzeno, bili smo bolji. 

• Autor

100%zasluženo 

Ne bi li krenulo sad na bolje, s ovim prolazom, sigurnim golmanom i povratkom Nkunkua. 

Uz sve mane naše igre, najgore je bilo gledati Disasija i Colwila na bekovima. Toliko užasno da se radujem povratku Pudlice Cucurele

kad je ubacio dva beka na bekove umjesto štopera od po dva metra kao da smo počeli igrati fudbal

inače katastrofa

drago mi je zbog mudrika i petrovića

Zaslužen prolaz.

Osim gola, Newcastle nije ništa uradio i to im je poklonjeno bilo. Ciganski su igrali i drago mi je što smo ih izbacili. Ali moramo dosta raditi u napadu, stvarno ne mogu vjerovati da nismo u stanju iskreirati jednu normalnu akciju, da se vidi nešto uigrano bilo šta. 

Bravo za Petrovića, doktorske odbrane, odlične procjene. Lijepo je vidjeti i Nkunkua konačno, ali trebat' će njemu vremena da uhvati ritam, to je očigledno. Neka ga je i Mudryk uvalio mada je kritičan igrač nevjerovatno. 

Za kraj bih samo rekao kako je prelijepo vidjeti Bridge i navijače onako sretne na kraju, dugo nismo proživjeli ovakav osjećaj. Ajmo do tog trofeja.

12 minutes ago, EdvinTB said:

100%zasluženo 

Ne bi li krenulo sad na bolje, s ovim prolazom, sigurnim golmanom i povratkom Nkunkua. 

Uz sve mane naše igre, najgore je bilo gledati Disasija i Colwila na bekovima. Toliko užasno da se radujem povratku Pudlice Cucurele

Pudlica ti je bio na operaciji, ali vraca se Chilwell za sedmicu, ako ne vec za vikend.

• Autor

To mi je promaklo da je teže povrijeđen. 

A na Chilwela sam i zaboravio, možda jer kad pomislim na njegov povratak odma i mislim da će se opet nakon par utakmica povrijediti. 

Osecaj kao da igras protiv zida. Ekipa koja je u dobrom odbtambenom bloku pa jos bez zelje da napadne. Njima se to vratilo ko bumerang. 

Utisak veceri je Conor. Decko sve pokriva, trci, bez kompromisa u svaki duel. Definicija igraca koga vole svi treneri i navijaci. On nam je 30%tima. 

3 hours ago, Adi said:

Nema ništa bolje nego kad padne gol na Stamfordu i krene se kamera tresti. Nažalost rijetka pojava u zadnje vrijeme.

To je taj osecaj! Nista bolje nema! 

Pročitah na Twitteru jedan fun fact (nisam provjeravao jel istinit, al vjerojatno je). Prvi trofej pod Abramovićem je bio EFL cup (tj. kako god se tad zvao), u drugoj njegovoj godini, protiv Liverpoola u finalu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.