Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 21: Liverpool (A) 21.01. @ 13:30

Istaknuti odgovori

10 hours ago, Adi said:

Boehly je pripremio 60 milion funti za Gordona u slučaju da se Mudryk povrijedi

Nemoj naslućivati

25 minuta odlicnih, u nastavku evidentan pad. Steta sto nisu imali koncentracije u zavrsnici. 

da je ovo dobit

Sredina nam je baš loša, u odbrani su ok, ali su u napadu dosta tanki i onda ovi naprijed djeluju dosta odsječeno.

Hal se bolje snalazi po boku. Ovde trpi veliki pritisak na nema iskustva. Ne zna se ko je losiji mi ili liverpul. Izacice u drugo mnogo agresivnije , treba nam odgovor. 

Steta, bas steta sto nismo uspjeli zabiti i odnijeti 3 boda. Mislim da smo bili bolji i da smo zasluzili pobjedu. 

Opet stata boljka, zavrsnica i donesenje odluka nula bodova. 

Sasvim korektno odigrano. Skoncentrisano i agresivno. Uzeli smo dosta onih nicijih lopti, uvek smo bili tu negde. Falilo je dosta talenta i vica u igri da bi ovo dobili. Kod mnogih igraca je ta zavrsnica problematicna i mora da se radi mnogo na tome. 

• Autor

Ma samo da nam se vrate igrači, da više ne gledamo Jorginha, Gallaghera a vjerujem i Mounta. Računam da ćemo dovesti još jednog veznog tako da do Fulhama imamo skoro kompletnu ekipu.

Do Fulhama su dvije sedmice, super period da se kvalitetno iskoristi. Mislim da ćemo vidjeti skroz drugi tim u odnosu na danas. 

Što se tiče tekme, sve je već rečeno. Ostaje žal za propuštenim prilikama, ali veseli Mudryk, može biti strašan igrač.

Pohvalio bih još i Ziyecha, trudio se, pravio šanse, bilo ga je i u odbrani. Šteta za onu priliku kad je naredao nekoliko igrača ali je kasnio sa šutem. Silva također standardno dobar, Badiashile izgleda baš solidno, već se prilagodio.

Mount, Gallagher, Hall baš loše. Hall gubi lopte u kritičnim pozicijama, ali hajd njega i razumijem, bačen je u vatru, mlad, neiskusan. Ali Mount i Gallagher... Mount ima katastrofalnu sezonu i čim se oporave igrači treba ga klupirati, ni sjena igrača od prošle sezone. Gallagher je smiješan igrač, sapliće se, nezgrapan, nikako se ne snalazi. Možda da razmisle u upravi sa njim u vezi.

Silva badiashile i cucurela odlicnu nazad nema se sta reci. Al kako me nerviraju mount i gallagher pa to nisu istine ni jedan ni drugi nemaju osjecaj kad dodat u koji tren sutirat pa gallagher radi 3 dodira previse umjesto da napravi dodir i sut.. nasi igraci su klizali ko na ledu dans cudno stvarno, cukwu imao top priliku i evo uklizne se frajer. Mudryk dodao 2 odlicne lopte di bi bez pardona morali zabit, i sva ta kratka dodavanja u malom prostoru su bila odlicna. Decko ce bit igracina. A i ziyech je nesto odigriao hvala bogu.

• Popularna objava

Nisam gledao prvih 7 minuta, ali sam vidio da smo tada dali gol. Ispravite me ako griješim, uspjeli smo mi da se na Anfieldu nametnemo na startu utakmice. To nije lako bez obzira na stanje u kojem se Liverpool nalazi. I protiv Palacea smo dobro ušli u utakmicu, valjda je to neki pozitivan trend. Kad je Potter tek došao karakterisao nas je loš start utakmice. Baš smo u lošem stanju čim se pokušava naći bilo šta u čemu napredujemo.

Volim kad mi treba dosta vremena da uhvatim formaciju. Hall je pomagao lijevo u odbrani, Ziyech se dosta vraćao na desnoj strani, a Gallagher se pojavljivao na svim stranama. Na kraju se to ipak složilo u 4-2-3-1 i ostali smo sa 4 nazad do kraja.

Bili smo bolji na startu utakmice, onda smo nestali i vratili se kad je ušao Mudryk. Sa njim smo počeli smislenije da odigravamo kontre. Mnogo znači kad imaš pravo krilo na terenu. Ne može se reći da nismo išli na pobjedu, do kraja utakmice smo išli spuštenog garda. Imali smo dovoljno šansi iz kojih bi neka normalnija ekipa zabila gol, imali smo i situacije koje nisu završene kako treba zbog nekih čudnih pojava (Chuwuemeka se 2 puta oklizne, Gallagher prođe 2 igrača i padne, Mudryk loše primi loptu..) ili nedostatka uigranosti. Za tu uigranost ne mogu kriviti trenera. Na svakoj utakmici se neko novi pojavi na nekoj novoj poziciji. Stalno neki debitanti i stalno druga postava i to je problem koji ćemo imati do kraja sezone jer će se i oporavljeni igrači morati navikavati na nove saigrače.

Treba pohvaliti odbranu, Badiashile se nametnuo kao glavna opcija uz Silvu. Nije ni Chalobah bio loš, što se moglo i predvidjeti jer bez Diaza ne napadaju puno po toj strani.

Ja sam zadovoljan prikazanim. Imali smo ekipu koju smo sklepali kako smo umjeli, bolje od ovog nije ni moglo. Ostaje žal za propuštenim prilikama, ali i ovaj bod je super s obzirom sa je sada samo jedna utakmica od povratka najvažnijih igrača u ekipu. Ovo izgleda sada mnogo bolje nego prije 10 dana i optimistično gledam na nastavak sezone. 

Sto hamco rece, utakmica dva prosjecna odnosno ispodprosjecna tima. Kvalitete ni na mapi. Tek kad je mali Mudrik usao kod nas, a njima Trent nesto se odigralo. 

Sve u svemu, cekamo i dalje neki napredak u igri pod novim trenerom. TOP 4 ce biti neuhvatljiv ako se ne pobjedjuje, moralo bi se nanizati mnogo pobjeda a to izgleda dosta nerealno za ocekivati. Uzeti Palace na jedvite jade kuci i nerijeseno s Liverpulom nikakav uspjeh nisu. 

Pravi trener bi iskoristio ostatak sezone da kristalise svoj tim, odluci koje ce igrace prekriziti za iducu sezonu i ucini to odmah. Sasvim je dovoljno vremena proslo. Zatim bi se pozabavio mladicima, donijeti odluku ko od njih ima mjesta u timu a ko ne. Nece moci svi igrati, mozda nece nijedan ako zelimo dobru igru. Takodjer trebali bi postojati neki principi napadacke igre, neke akcije, nesto cime bi se igraci prilagodili i naucili.

Sve to sa 11 povrijedjenih igraca. Kako ces prekriziti sad Jorginha i Ziyecha kada su jedini ostali nepovrijedjeni. Ko da igra? Napadi su bili dobri ovu tekmu, ali zavrsnica izostajala. Da su pribraniji igraci u napadu, lagana pobjeda od 0-2 bi bila. Tek od Fulhama se mogu prekriziti obojica, a vjerujem da cemo sa par igraca koji se vracaju biti mnogo bolji.

Ma kurčeva utakmica, niko nije zaslužio da odnese bodove, pravi derbi sredine tabele. Tanki u odbrani ne znaju u napadu ni jedni ni drugi i to je to. To što diablo živi u svom nekom univerzumu u kojem nam je malo nešto falilo za 3 boda, da smo to zaslužili ha-hu to je sviranje kurcu

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.