Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EFL Cup - Third Round: Manchester City (A) 09.11. srijeda [21:00]

Istaknuti odgovori

Ovo je vec bolje nego ono sto smo gledali protiv Arsenala. Branimo se ali smo opasni kada krenu naprijed iz tranzicije. 

Mali Hall igracina, zasluzuje vise prilika, takodjer i Zakaria nije los, pa cak i Pulisic. 

Hall moze komotno u prvi tim. Ako ce vec Kukurela da igra stopera, nema potrebe na lwb gurati Sterlinga, kad ovaj mali kida.

Broja ima isti broj startova u sezoni kao ovaj Lewis iz Citya. Ja njega ubrajam u to. Kod nas su igrači za minutažu u kupovima već negdje na posudbama, vjerovatno bi Vale, Colwill i Maatsen ovdje bili u konkurenciji. Protivnik je ipak jedan City, a momenat je takav da se ne smijemo osramotiti.

Ovo što smo gledali u prvom poluvremenu je dosta bolje od onoga što smo gledali u prethodnim utakmicama u ligi i bolje od onoga što smo gledali protiv Citya prošle sezone. Hall je bio naš najbolji igrač. Kod njega se vidi najveća želja, ima hrabrosti da napadne driblingom i ima tu lucidnost i pregled igre. Prvi se sjetio dati loptu u prostor Broji. Šteta što nije iskoristio šansu u zadnjoj minuti. Vezni red se očekivano nije nametnuo, dešava se da iz auta na protivničkoj polovini u roku od 2 sekunde lopta dođe do Chalobe i Mendya. Napadačka trojka ne sarađuje dovoljno dobro.

Da hladno izgubimo od Citya i da to unaprijed znas nije nesto sto sam prosle godine ocekivao i imao takav osjecaj.

Na niske grane smo pali. 

• Autor

Jedva čekam da se završi i utakmica protiv Newcastlea u subotu. Onda mjesec dana bez ovih lopata. Milina.

Liga kup je ipak, probali se neki igraci, a cityeva sredina je pojela nasu dok nisu usli prvotimci. Hall i Pulisic imali najbolje sanse koje nismo iskoristili, a morali smo i to je sva razlika i vjerovatno bi X bio zasluzen na kraju. Ipak Koulibaly i Cucurella su tu da amaterski pogrijese kod njihovih golova, a placeni 100 miliona zajedno.

Ne znam sta bih reko. Jeste bilo bolje nego protiv arsenala i Hall je pravo osvezenje ali i dalje ostaje gorcina da su nam mnoge stvari neresene u igri. Mnogo knantiteta malo kvaliteta. 

Skoro se nkad nije desilo da apsolutno svi od pojacanja deluju kao promasaji i to mi ne ide u glavu i to za jebenih 300 milki evra. 

Kulibali ko s kruske da je pao, kukurelja nivo ispod onog u brajtonu, sterling ko pocetnik bez iskustva....

Mi definitivno ne mozemo sa 3 pozadi sem u slucaju kad je Tijago Silva centralni stoper. Niko od ovih ostalih nije za centralnog stopera i tu nije kriv Poter. Ali mi ne ide u glavu guranje Sterlinga na mestu spica i desnog krila a Haverza levo, ne ide mi u glavu i lose trcanje kod presinga, ne ide mi u glavu ni kalo 2 igraca iza spica lose stoje u presingu (kako stoje u zoni kao da ne postoje), ne ide mi u glavu kako igraci nemaju koncentraciju da imaju toliko gresaka kod prostih dodavanja bez opterecenja.....

Za mnogo toga stvarno nije kriv, los prelazni rok, preuzimanje ekipe koja je fizicki i psihicki bila apsolutno nepripremljena i to u gustom rasporedu bez vremena za trening, mnogo novih igraca koji su nominalno trebali da uzmu vecu odgovornost. 

Red je i da nas sreca malo pogčeda pa da uzmemo 3 boda protiv njukastla pa pred pauzu da ne bude sve tako crno.

Zadovoljene su neke osnovne stvari kada je igra u pitanju i automatski je sve izgledalo puno bolje. Koje su to stvari, napisao sam ranije. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i početi popravljati druge stvari. Dojam nakon ovog poraza je puno bolji od dojma nakon poraza za vikend. Tad sam 90 minuta želio od bijesa razbiti televizor i sve što me okružuje. Sada sam dobro raspoložen. Igrači su se borili, pokušavali su doći do gola do posljednje sekunde, nisu se predavali. Stvorene prilike nismo dobro koristili, raspoložen protivnički golman, loša realizacija i loše odluka su nas koštale prolaza dalje.

Ne znam šta su neki očekivali nakon onog protiv Arsenala. Da izađemo na teren, stvorimo 10 zicera i razbijemo Guardiolin City 3-0. Ne ide to tako brzo.

Sjećam se i da su neki bili nezadovoljni kada smo bili prvi u ligi i prvi u grupi Lige Prvaka u ovom periodu prošle sezone tako da me ništa ne iznenađuje.

Halla treba češće stavljati u protokol i u igru. Prvotimci bi se trebali ozbiljno zabrinuti za svoje mjesto. Šteta što nije Hutchinson dobio priliku, opet smo prevarili svog igrača.

Ispali smo i možemo se skoncentisati samo na ligu u januaru.

2 minutes ago, cobinho said:

Skoro se nkad nije desilo da apsolutno svi od pojacanja deluju kao promasaji i to mi ne ide u glavu i to za jebenih 300 milki evra. 

Kad ekipi ide dobro oni svi izgledaju kao prava pojačanja, kada joj ne ide onda svi izgledaju smiješno. Prije mjesec dana, kada je tek Potter došao, svi su izgledali dobro. Sterling je prestao zabijati, ali su nam u glavi ostale zadovoljavajuće partije sa početka sezone. Odbrana se stabilizovala i Koulibaly, Fofana i Cucurella su izgledali kao dobra pojačanja, a Aubameyang je zabio na par vezanih utakmica i bili smo zadovoljni.

Pa kakve su to presice nakon utakmice? Pa ovo je bas mentalitet dno dna, ja se stvarno ne sjecam kad smo zadnji put imali trenera sa takvim mentalitetom, ko da smo jebeni sauthampton.. jesmo losi vec godinama u ligi al svaki trener dosad bar u kupu motivirao igrace, ovaj se odmah usere

9AAECBD3-87B2-485D-A18D-C7A2C7219BD9.png

• 2 sedmice kasnije...

Koliko smo nisko pali za kratak period kad i prije same utakmicd znas da su izgubio. Sto je najgore, nisam imao takav utisak dok je Tuchel bio trener barem kada su ove top momcadi u pitanju.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.