Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Manchester United (H) 22.10. @ 18:30

Istaknuti odgovori

Chelsea vs Manchester United LIVE: Chelsea's winning run at stake – Follow  LIVE

Slijedi nam prvi ligaški derbi pod Potterom i najteži protivnik otkako je on na klupi. Kao trener Brightona je znao često da ih pobijedi ili da ih nadigra i ne dođe do pobjede na nesretan način. Dugo ih nismo pobijedili u ligi, čak se ne mogu iz glave sjetiti posljednje pobjede. Znam da smo ih dobili u kupu kad ih je Solskjear vodio. Nadam se da je ovo trenutak da se to promijeni. United je očajno otvorio sezonu sa porazom od Brightona i debaklom protiv Brentforda. Uspjeli su dosta da se poprave u odnosu na te utakmice. Uspjeli su da pobijede Liverpool, Arsenal i Tottenham, jedini derbi koji su izgubili je od Citya. Imaju gol-razliku 0 jer obično pobjeđuju sa 1 razlike, a kad gube mreža je puna do vrha. Jedan od razloga boljih rezultata je preseljenje Maguirea i Ronalda na klupu. Ronaldo je odstranjen iz ekipe za ovu utakmicu zbog odlaska u svačionicu prije vremena, a Maguire je navodno lakše povrijeđen i šanse su minimalne da ga vidimo. Dosta su se ispromašivali na posljednje 3 utakmice i nadam se da im nećemo dati priliku da protiv nas to nadoknade.

Mi smo u zadnje 2 utakmice odigrali ispod očekivanja. Sa takvom igrom ne možemo očekivati pobjedu protiv ovakvog protivnika. Sigurno će se ići sa najjačim sastavom, iako nismo sigurni koji je to sastav. Sa igračima koje imamo na raspolaganju najlogičnije je igrati 4-3-3: Kepa, Azpilicueta, Silva, Koulibaly, Chilwell, Kovačić, Loftus-Cheek (Jorginho), Mount, Pulišić, Aubameyang, Sterling. Vidjeli smo da je Potter protiv Milana oba puta igrao sa 3 nazad, moguće je da će to biti slučaj i za vikend. Ekipu nije teško motivisati za ovakve utakmice, odmorniji smo dosta od njih i očekujem visok voljni momenat. Oni bi mogli zaigrati sa većim brojem koljača u veznom redu i treba se paziti povreda i suđenja u njihovu korist. Utakmicu sudi Attwell, a VAR je Michael Oliver.

Treba Potter da pogleda mec Uniteda i Tottenhama. 

Conte im je dao loptu, postavio dupli blok i nije ni pokusavao nista ka napred. Zavrsilo se porazom, naravno. 

Treba im ograniciti prostor za igru preko krila, gde su svakako najopasniji, posebno desno jer se Ten Hag dosta oslanja na Anthonyja, ali i Rashford zna da napravi problem s leve strane. Takodje dosta i sutiraju negde sa linije kaznenog prostora, moraju nasi u vezi biti odgovorni u zatvaranju prostora..

Tottenhamu su oba gola dali nakon invidualnih gresaka , i jos par prilika su tako stvorili, tako da ne smemo dozvoliti manjak koncentracije pozadi, posebno u zacetku napada. 

Voleo bih da tandem na sredini bude RLC-Kovacic. Sve ostalo se manje vise zna.

Cekamo dugo pravi ispit za Pottera. Tekma protiv Milana je "upropastena" crvenim kartonom. Ovo ce sad biti okrsaj, oni imaju po imenima bas jaku ekipu. Mi smo malo oslabljeni ali i ovako moramo pokazati da na Bridgeu nema zajebancije.

Krene li Potter previse mudrovati i taktizirati, donji smo.

Kova je sjajno odigrao prosli mec, treba i ovaj poceti. Nadam se da Sancho nece poceti, jer zna bljesnuti, a dosta su losiji u igri bez njega. I dalje nemamo Fofanu, ali imamo Thiaga i Koulibalya. Dobro je i sto igramo kod kuce, pa ce nam biti lakse doci do pobjede. United se muci sa zavrsnicom, a znam ja nas, takvi uvijek nadju nacin da zabiju. Nekih 3-1 bi bilo zadovoljavajuce.

Sto kaze wisey samo da Potter ne pocne previse taktizirat i ziheraski udje u mec nego napasti od prve minute, ne dati im da disu, uzeti im loptu i agresivno u duele, na ivici faula. Na taj nacin ces u startu pokazati da nisu dobrodosli i da nemaju sta traziti.

Mene kod Pottera zabrinjava manjak presinga. Ocekivao sam mnogo vise toga, ali ajd vidjet cemo bas u ovom mecu gdje smo i sta smo.

Danas cemo vidjeti da li je Potter stvarno dobar trener ili je ono bio samo pozitivni sok usljed promjene trenera kao uz nesto lakse protivnike. Tu najvise mislim na igru, pred domacom publikom i to ovakav protivnik, zanima me iskljucivo igra a tek onda rezultat. 

Ono sto hocu da kazem jeste cinjenica da vidim napredak pod Potterom. Pobjedili smo Villu i igrali nerjeseno sa Brentfordom ali obje utakmice smo bili poprilicno losi. Ako se to ponovo desi protiv Uniteda onda imamo problem, neovisno o rezultatu.

Ne kazem da rezultat nije bitan, itakako jeste, ali meni licno je vaznija igra. Jebes pobjedu a protivnik te razvalio, uputio 20+ suteva i nisi mogao izaci iz 16m. 

Zelim vidjeti zelju i borbu, zelim vidjeti dominaciju nase ekipe. Ukoliko u tom slucaju nekim nesretnim okolnostima izgubimo ili ne pobjedimo, nemam kome sta zamjeriti.

Zato ajmo momci, ajmo Potter.

3:1 za Chelsea i svi sretni.

I ovaj United igra sistemom toplo-hladno zasad. Utakmica u kojoj su mene iznenadili je kad su dobili Arsenal, veoma lijepo taktički su to odradili, to što su dobili usrani Tottenham i nije neko iznenađenje.

Velika je šteta što nema Reecea, pogotovo zbog napada, lijevo su im Shaw i Malacia i obojica su mi onako prosjek igrači, Shaw je nekada odličan a nekada jako malouman, dok Malacia jako brzoplet, totalno neodređen bek, nije nešto dobar ni naprijed ni nazad, nigdje nikakvog učinka ali makar ne pravi amaterske greške ko Shaw.

Ako ta opcija prodora po njihovoj lijevoj strani padne u vodu, sledeća je presnig na Eriksena kod iznošenja lopte, treba iskoristiti to što se ni Casemiro nije skroz uklopio u ekipu, Brentford ih je tako satrao. U napadu također bih volio malo fizički dominantne igrače, naravno zbog Lisandra.

Kepa naravno na golu, ostali neka se biraju :D

Ukoliko se krene sa 3 pozadi, neka to budu Azpi, Silva i Koulibaly ali zato bih desno gurnu Sterlinga recimo a lijevo Chilz ili Ćućurela. Kova u sredini sa nekim, ne znam ko je odsutan sve, šta je sa Gallagherom ali Kova sigurno in, voli on jake tekme.

Cista sreca sto ne gubimo na poluvremenu, ubili nas ljudi na nasem stadionu.

Ulazak Kove donio je malo kontrolu nad loptom i posjedom, ali generalno totalno lose i totalno smo nadigrani prvo poluvrijeme.

Nije mi kriv Jorginho, kriv mi je Potter sto ga je stavio.

United bolji protivnik, mucili smo se s iznosenjem lopte. Kepe opet imao par sjajnih intervencija. Ulaskom Kovacica stvari su se malo popravile, 10tak minuta smo mi kontrolisali loptu. Na kraju mozemo biti zadovoljni s 0 : 0 na poluvremenu. Ne bih nikog posebno izdvajao od nasih. 

Akcije početi ne možemo, centar pređemo kad Kepa izbije loptu i onda je tu nekako iskopamo na sredini. Bolje je malo od ulazka Kove, do tada očaj sami. Ne znam šta je sa Koulibalyem sad, ovaj Ćabola mi je nesiguran skroz... 

Mada i ove duge lopte kad šaljemo, ako ne dođemo do nje, imamo problem...

Izlaskom Cucurele ćemo dobiti više bitku na sredini ali će biti više prostora za njih kad krenu u napad... 

Sreca samo pa oni ne znaju. Jedino iz tog razloga je nula. Jaci tim bi nam minimum 3 komada stavio s ovakvom igrom.

Pohvala Potteru za promjenu igraca i formacije, ali kritika za sve ostalo. Pristup i mentalitet je ocajan.

1 minute ago, Kun Aguer0 said:

Akcije početi ne možemo, centar pređemo kad Kepa izbije loptu i onda je tu nekako iskopamo na sredini. Bolje je malo od ulazka Kove, do tada očaj sami. Ne znam šta je sa Koulibalyem sad, ovaj Ćabola mi je nesiguran skroz... 

Mada i ove duge lopte kad šaljemo, ako ne dođemo do nje, imamo problem...

Izlaskom Cucurele ćemo dobiti više bitku na sredini ali će biti više prostora za njih kad krenu u napad... 

Koulibaly ima malu povredu koljena, samo ce ovaj mec propustiti.

Sto se tice prvog pol, ovo je grozno bilo, sreca pa je 0-0 i dalje. U drugom se mentalitet mora promijeniti, jer ovako ne ide.

2 minutes ago, Wisey said:

Sreca samo pa oni ne znaju. Jedino iz tog razloga je nula. Jaci tim bi nam minimum 3 komada stavio s ovakvom igrom.

Pohvala Potteru za promjenu igraca i formacije, ali kritika za sve ostalo. Pristup i mentalitet je ocajan.

Mentalitet da, taktika sa tri pozadi onako, kad imaš samo Silvu od stopera i moraš staviti Ćabolu i meni je to klimavo kume, vidjećemo šta će biti u drugom dijelu

Borba za top 4 kapak. Igra nikakva, pristup los, isti igraci, formacija, forsiranje dokazanih luzera i kloceva. Atmosfera na Bridgeu je sve pokazala, nikakvog zara nema na tribinama, niti zanosa kad gledas Celzi. Potter ovakvim fudbalom nece dugo potrajati, isto je nastavio gdje je sahista stao. Samo tako nek nastavi i njemu je uskoro noga, sto ce biti zasluzeno.

Na to sve dobijes poklon penal za pobjedu i ne znas sacuvati 6-7 minuta do kraja vec ti mrtvi Kazemiro daje gol.

Tačno ne zna čovjek šta bi više napisao, u vezi igrača, trenera, taktika, izbora prvih 11 i slično. Konačno se ponadam da ćemo dobiti ovaj ušljivi United pa makar i na guzove i opet nisu u stanju sačuvati mrežu 6 minuta. 

Razočarenje po ko zna koji put, ne znam samo što se živciram.

Jedini nacin da nam uvaljaju gol posle naseg vodjstva, je bio ovaj. Naravno kakvi su useri, gol nam daje ona ljiga Kazemiro, za mene je ljiga. Ne znam, pre smo znali da sacuvamo vodjstvo, ali u poslednje vreme, nemamo pojma. Bice bolje valjda, dok nas neko ne prospe sa par komada.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.