Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Group stage, Chelsea vs RB Salzburg (14.09.2022) [21:00]

Istaknuti odgovori

Odlicna odluka stavit u igru mrtvog azpilicuetu dok su fofana i kulibaly na klupi.. e moj potter.. a ziyech vec od dinama nebi smio prismrdit u ekipu

Ako cemo iskreno, ima pomaka u igri. Igralo se mnogo brze i sa vise energije, Salzburg je djelovao ekipa barem 2x slabija od nas. Da Silva nije pogrijesio ne bi nam nikad dali gol. Sto se tice nase ofanzivne igre, bolje to izgleda ali i dalje se mora raditi i bolja selekcija igraca praviti. 

Kako god, ne moze se Potteru puno toga prebaciti, prva mu je utakmica pa cemo vidjeti. Da su Ziyech i Broja bili malo prisebniji upisali bi 3 boda. Simple as that. Nije mi jasno kako je Broja ono mogao promasiti, bukvalno bez imalo pritiska, sa 5m na volej mu sjela. Zaista strasno, skoro nemoguce promasiti.

Jebat ga, sad nema fudbala skoro pa mjesec dana. 

Btw, jebem mater Havertzu i onom ko ga je slago da je fudbaler.

Meni je dobro izgledalo osim toga sto je Azpilicueta igrao, a Fofana i Koulibaly bili na klupi. Realan rezultat u ovoj utakmici je trebao biti 3:1 ili 4:1, ali posto smo nesposobni pred golom protivnika imamo 1:1. Nadam se da u buducnosti nece vise Azpilicueta igrati i naravno Ziyech. 

Ma sramota nema se sta drugo reci, ko god da je trener i kakva god je ekipa na terenu mora kuci dobiti Salzburga. Necu vise ni gledati utakmice.

2 minutes ago, hamco said:

Ako cemo iskreno, ima pomaka u igri. Igralo se mnogo brze i sa vise energije, Salzburg je djelovao ekipa barem 2x slabija od nas. Da Silva nije pogrijesio ne bi nam nikad dali gol. Sto se tice nase ofanzivne igre, bolje to izgleda ali i dalje se mora raditi i bolja selekcija igraca praviti. 

Kako god, ne moze se Potteru puno toga prebaciti, prva mu je utakmica pa cemo vidjeti. Da su Ziyech i Broja bili malo prisebniji upisali bi 3 boda. Simple as that. Nije mi jasno kako je Broja ono mogao promasiti, bukvalno bez imalo pritiska, sa 5m na volej mu sjela. Zaista strasno, skoro nemoguce promasiti.

Jebat ga, sad nema fudbala skoro pa mjesec dana. 

Btw, jebem mater Havertzu i onom ko ga je slago da je fudbaler.

Jesi vidio ti šta marokanac promaši sjeme mu jebem kakav volej i kurac tap in jebeni

• Autor

Ne mogu čovjeku suditi nakon 5 dana vođenja ekipe. Ne bi bilo smisla. Tješim se da je poslao u igru neke igrače tek da su uvjeri da su smeće. Drukčije ne mogu objasniti ulazak Ziyecha.

Ipak, indikativno je da mu igraju Cucurella i Azpi stopere, a Kouly i Fofy na klupi. Jeben je to eksperiment koji ne može uspjeti.

Ma nije to ni lose toliko bilo za prvi put. Bilo je prilika, drugo je sto je njima zavrsnica Bogu plakat. Bukvalno neke prilike teže promašiti nego zabiti.

Sta je falilo izmjenama? Pa nece covjek uvoditi Fofanu i Koulibalya pored zivih napadaca, a ganjamo rezultat.

Da je umjesto njih poceo defanzivce uvoditi, razapeli bi ga odmah nakon prve utakmice. 

Ziyech, Havertz po meni nemaju sta vise tražiti u klubu. Haj kontam profil igraca Ziyecha, ali ovaj drugi je teska taraba, ja vise ne znam ni sta on igra. 

Jos jednom da ponovim. Igrali smo poprilicno dobro, posle gola imali smo 15-tak minuta praznog hoda i tad smo i primili gol. To se ne smije desavati vise nego moramo odmah ici po drugi.

Generalno dobro smo odigrali, uz malo srece mogli smo napuniti mrezu protivnika.

Iskren da vam budem, svidja mi se cinjenica da je prodoran krilni igrac igrao lwb, u ovom slucaju Sterling. Pogotovo protiv inferiornijih protivnika to bi moglo biti veoma korisno. 

Ja sam igrom zadovoljan, napokon se moglo vidjeti da imaju neke kombinacije u napadu, da se nesto drugacije pokusava kada se napada osim idi na stranu i ubacuj. Nisam zadovoljan zavrsnicom, fulanje zicera je neprihvatljivo. Nezadovoljan sam Thiagom zbog greske, ali i ostatkom odbrane koja nije reagovala na fakticki jedinu njihovu sansu. Sada nazalost ide rep pauza, ali se vidi pomak vec, steta sto nije imao jos jedan mec, ali sta da se radi.

4 hours ago, reLo said:

Ne mogu čovjeku suditi nakon 5 dana vođenja ekipe. Ne bi bilo smisla. Tješim se da je poslao u igru neke igrače tek da su uvjeri da su smeće. Drukčije ne mogu objasniti ulazak Ziyecha.

Ipak, indikativno je da mu igraju Cucurella i Azpi stopere, a Kouly i Fofy na klupi. Jeben je to eksperiment koji ne može uspjeti.

Rekao je da ce vidjeti od lidera i starijih igraca sta kontaju. Vjerovatno je to razlog sto je tim bio sastavljen upravo od njih. Mora vidjeti da ne znaju, pa tek onda mladje stavljati.

• Popularna objava

Prvo imam jedno pitanje, kakav je osjećaj podržavati 10 mjeseci ničega da bi onda jedva dočekao kiks pod vodstvom novog trenera da bi došao na forum i vodio se parolom "isto sranje kao i DO SAD", ko tu koga zajebava, pitam za druga..

Idemo dalje, moje neko mišljenje nakon ove prve utakmice Pottera.

Za prvu utakmicu to je izgledalo sasvim uredu, lopta je išla brže, brže su se otvarale opcije u napadu, puno je se bolje kombinovalo. Tako da sam iz tog ugla zadovoljan, bilo je prilika nije da nije, ali opet je došla do izražaja činjenica da nema ko dati gol, bukvalno nema, fudbalsko groblje kada je realizacija u pitanju. Ulazak u igru Ziyecha i Pulisica je scena za horor filmove, kakvi mrtvaci, Havertz nista bolji, Aubameyang nepovezan sa ostatkom ekipe, Mount je sinoć i nešto odigrao za razliku od posljednjih par mjeseci, sviđa mi se kako Broja igra ali sa njim jos treba raditi prije svega na zavrsnici da u tu zavrsnicu ulazi sa vise rezona.Znači imamo jedino Sterlinga koji može u nekom momentu poslati loptu u mrežu.

Selekciju igrača je bespotrebno komentarisati, jer čovjeku je prva utakmica i logično da će se uhvatiti za to neko iskustvo npr. Azpilicuete kao kapitena kluba, to mogu shvatiti, sjetimo se sastava Tuchela protiv Wolvesa na njegovoj prvoj utakmici. Aubameyang u napadu je sigurica u ovom momentu itd, uvođenje Ziyecha i Pulisica je za kategoriju "oprostite mu nije znao sta radi" ali kažem vjerujem da će čovjek shvatiti da su to propali igrači. Jedino što "njušim" kao potencijalni problem je odnos Potter-Cucurella na štetu Chilwella, mislim da je Cucurella taj miljenik kojeg ima mislim svaki trener, Chilwell je se sinoć morao u jednom momentu pojaviti na terenu, rezultat je to tražio.

Dalje, konstantno sam kroz utakmicu imao osjećaj da nam fali samo da uvalimo taj jedan gol i da ćemo tek onda još bolje odigrati, da ćemo tek onda osjetit slobodu, međutim taj vodeći gol nas je bukvalno ugasio, ne znam zašto, da li je to ideja Pottera iako mi to ne liči na njega, ili je to ekipa uradila automatski po navici, ne znam. Pobjeda bi nam značila mnogo, tako da šteta..

Ovo takođe moram reći, igrač koji me razočara iz nastupa u nastup je Gallagher, jedno veliko ništa a toliko sam očekivao od njega, da igrač koji je toliko pokazao prosle sezone ne može doprinijeti ni 2% ekipi, stvarno mi nije jasno.

Ono sto je bitno bilo je zelje agresije i pomaka i pozicionim napadima. Brzina reakcija zelja. Golovi ce doci. Postoji neke intencije od strane Potera za sta ce trebati vremena ali se vidi sta zeli od tima. 

Ja sam zadovoljan

Nisam vidio puno od utakmice. Nijedna Arena koju sam imao nije prenosila, na multiprenosu je rečeno da je naša utakmica centralna, a najmanje se na njoj bilo. Nisam mogao hvatati stream, trebao mi je laptop za nešto drugo. Tako da ću komentarisati samo ono što sam vidio. Gledat ću da uhvatim reprizu negdje.

Čudna prva postava, ali nakon svih Tuchelovih eksperimenata navikli smo da nam ništa nije jasno. Vidjela se ponovo ona energija kao protiv Tottenhama, stvarno se trčalo i davao se maksimum. Vratili smo se na onu fazu da šansi ima, ali se ne koriste. Broja je pokazao da ima nešto u njemu, ali mu još uvijek fali da starta utakmicu i da zabije gol. Vjerujem da će poslije toga igrati onako kako očekujemo, samo se bojim da ćemo se načekati. Izmjene su mi bile sasvim dobre i logične, ušlo je 5 najofanzivnijih igrača kad se ganjao rezultat. Da je bila još jedna ušao bi Chilwell. To što neki od njih nisu odgovorili zadatku je drugo. Neriješen rezultat protiv Salzburga je neuspjeh. Samo 1 bod iz 2 utakmice protiv ovih timova je sramota. Sada moramo skupiti snagu i protiv Milana uzeti bar 4 boda ako želimo proći dalje.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.