Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05: Southampton (A) 30.08. @ 20:45

Istaknuti odgovori

Stvarno ne znam sta da kazem osim daj, dobij otkaz, svejedno je. Ovo je sramota sta gledamo ove sezone. Pa hljeb te jebo nebeski, protiv sviju smo se patili, pocevsi od predsezone. Boehly da potrosi pola milijarde, ne bi bilo dovoljno, jer je trener katastrofalan. Ziheraj kurca mog.

• Odgovori 53
  • Pregledi 1,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ovakvu sterilnost u napadu nisam vidio još od svog komšije Ferida koji nakon 3 ženidbe i dalje sa 60 godina života nema niti jedno dijete.

• Uvijek dezurni krivci kekek Elem, mogli bi sahista i Madjar iducu na lekcije kod Viswanathana Ananda ili Bobija Fisera kako se otvara napad. Treba mu reci da igraci mogu i ukrstene kretnje imati,

• Što se same utakmice tiče ono je bila patnja za gledati majke mi. Lijepo se krenulo i lijepo se otvorila utakmica, prvih 20ak minuta, mirisalo je na nekih rutinskih 0:2 ili 0:3 tako nešto. Još kad se

Mislim da je dovoljno reći da ove partije i rezultati nisu dostojni renomea kluba, renomea igrača i ulaganja.

Pogledajte imena i prezimena koja su nas pobijedila. Gavin Bazunu, Armel Bella-Kotchap, Romain Perraud, Romeo Lavia, Adam Armstrong, Ibrahima Diallo.. Pa ovakvu ekipu treba naš rezervni tim odučiti od fudbala. Prvih 35 minuta drugog poluvremena je izgledalo kao da imamo igrača manje ili kao ekipa koja se bori za opstanak. Baš loše. Golove smo primili naivno, dešava se, ali da u drugom poluvremenu ne stvorimo gotovo ništa je poražavajuće. Eto toliko.

Kakva je ovo lakrdija.

- kupuješ hrpu igrača bez ikakvog sistema

- u tvojim očima je najveći problem u stvari najbitniji igrač (danas ću izdvojiti ono mahanje rukama histerično da mu se doda lopta i čim mu je cucurella dodao idiot je vratio unazad silvi)

- neki igrači igraju bez obzira na formu, ne znam kako očekuje da igrači imaju motiv sa takvim načinom upravljanja postavom

- taktika se vjerovatno zove stoni fudbal, sa tim da su figurice na stolu malo fleksibilnije što se tiče taktike i formacije od nas

- jebena fifa ti vrišti kad jednog igrača staviš na pogrešnu poziciju, kontam da tuchel uđe u igricu osigurač bi iskočio koliko bi se igrica ispalila

Ovako sad. Sramota je da silva na 38godine je nas najbolji igrac-svaka mu cast. Cucurela vrlo dobar, trudio se previse. RLC greska nevidjena, strasan kikser. Jorginho - posle ove utakmice ako ga tuchel opet igra onda nek idu obojica. Ocigledno mu je miljenik. Ziyech dobro moze odigrati 20minuta. Pulisic katastrofa najveca. Mount katastrofa. Havertz mame ti jebem,promasuje ciste golove i rodjen je u ofsajdu. 

Ziyech,Pulisic, Rlc, Jorginho OUT

Bravo za broju, u 30minuta je pokazao vise nego mount i slepog havertza  u 5kola sto su prikazali.. 

Tuchel  malo ti je ostalo da sredis ovaj tim, ili pakuj kofere. 

Da se ne lazemo realan rezultat na kraju utakmice je trebao biti 4:1. U 45 minuta drugog poluvremena ili preciznije 50 mi nismo kreirali nijednu akciju osim one sanse Havertza poslije centarsuta. Proslo je 5 kola u ovoj sezoni, mi nemamo nikakvu igru. Imamo dvije pobjede od jednog gola razlike, dva zasluzena poraza i jedan remi gdje smo objektivno trebali uzeti sva tri boda.  Ovako nece moci u buducnosti, Havertza i Mounta bih licno zakucao na klupu u sljedecoj utakmici i nek dobro promisle kakav je njihov utjecaj na igru tima.

• Popularna objava

Uvijek dezurni krivci kekek

Elem, mogli bi sahista i Madjar iducu na lekcije kod Viswanathana Ananda ili Bobija Fisera kako se otvara napad. Treba mu reci da igraci mogu i ukrstene kretnje imati, nisu topovi.

Riba smrdi od glave. Pokusacu da nesto pojasnim tj iznesem svoje vidjenje. 

Prva i osnovna greska. Beoli ni pod razno nije smeo u ovu avanturu bacanja para da se upusti bez glave tj sportskog direktora pa makar i ne najkvalitetnijeg. I to se i sad oseca i osecace se dok ne dodje i dok ne stabilizuje stanje koliko toliko. 

Prosto neko mora da artikulise odredjenu fudbalsku filozofiju, postavi principe funkionisanja, kriterijume tj da se jasno vidi sta klub zeli i od igre i od funkionisanja. 

Boeli kao privremeni SD i tuhel kao tzv menadzer ne da nisu dorasli tom zadatku vec samo mogu da naprave jos veci rusvaj koji neko mora da pocisti. 

Ovde Tuhel niti zna sta hoce niti moze, izgubili su totalno kommpas. 

Da je bilo glave u klubu neko bi ga pitao alo kralju zasto 75milki za ful beka pored Cilvela a imas goruce probleme u sastavu? Pitao bi ga alo jel hoces sa 3 pozadi, e pa onda se ne menja cela linija u sred sezons? Pitao bi ga ok, 50milki za Sterlinga al sta zelis da postignes sa njim u igri, da igra klasicnog spica pa ne ide to tako? Pitao bi ga jel ti trebaju Pulisic i Zijeh a za koju ulogu u timu, ili ne onda ih se otarasi? Jel hoces da igras bez spica fudbal pa gde si to videi? Sta nameravas sa igracem u koga je ulozeno 90 milki (havertz) da ti igra levo sto nikad nije igrao ili hoces da se bije sa tim konstitucijom? Jel ti treba na centralnom veznom uloga u timu dodavaca u nazad i igrac koji gubi sve duele pa  u kom to univerzumu ima? Ili hoces da igras sa 4 pozadi bez duel igraca na zadnjem veznom koga bukvalno svaki tim u ligi sem nas ima? Jel hoces da uigravas tim na pripremama bez pola igrackog kadra? 

Ima jos mnogi takvih pitanja koje bi iole pismen sportki direktor pitao Tuhela tj ne bi dozvolio da ss mnogo toga naopakog desi tj reko bi mu ajde setaj pa to sto ti hoces raspitaj se gde to moze pa ti kad nadjes takav klub javni mi da znam. 

Cekamo njusu i Barija da kazu neku pozitivnu u odbranu Tuchela.

Ovo je stvarno postalo ocaj. Igraci su izgubljeni, ne znaju sta trebaju, gdje trebaju, totalno su bez kompasa.

Na sve to ne trcimo dovoljno, nema zara u igri, svaki protivnik nas nadtrci.

Ja se vise i ne sjecam kad smo zadnji put i neki presing odigrali. 

Ono sto mi najvise smeta jeste ta prividna dominacija u velikom posjedu lopte a zapravo smo inferiorni. Dodavanja su uglavnom izmedju stopera, stoper do beka, bek ponovo do stopera, ponekad do Jorginha i opet nazad. To me ubija. 

I na kraju slag na tortu. Forsiranje Jorginha. Zasto svaku utakmicu igra? U svemu koci ekipu, od distribucije lopte, tranzicija nam je spora, prebacivanja okomitim dodavanjima ne postoje, lopte u prostor napadacima jednom u 10 utakmica. Fizicki slab, gubi duele i prolaze pored njega kao pored cunja.

Sve bih Tuchelu mogao oprostiti ali ne mogu forsiranje Jorginha.

• Autor
  • Popularna objava

Što se same utakmice tiče ono je bila patnja za gledati majke mi. Lijepo se krenulo i lijepo se otvorila utakmica, prvih 20ak minuta, mirisalo je na nekih rutinskih 0:2 ili 0:3 tako nešto. Još kad se zabio gol kontam to je to. Kako ga zabiše tako su i stali i ništa više uradili nisu do kraja utakmice. Onda je Soton krenuo da igra. 

Lavia ga stavio sa 20ak metara, opet u golmanov ugao, šut je bio dobar nema šta ali opet... Sreća nije Kepa na golu bio ne bi živ ostao ni na Chatboxu ni na Kepinoj temi kada bi se vadio svaki post da treba priliku dobiti, ovako šutimo to je to. 

I kao da to nije bilo dovoljno pred sami kraj nam ga zabija Adam Armstrong, upišao sam se od smijeha tu, tačno ona Chelsea klasika, igrač koji meda ne može, Championship napadač koji ništa zabiti ne može lagano nam ga meće.

Prvo poluvrijeme zbog ovog prvog dijela i nije izgledalo toliko loše, Ziyech je slao loptu naprijed čim je imao priliku, napad je čak lijepo kombinovao, da je teren bio iole prikladan bilo bi to još bolje, Sterling je imao lijepih situacija koje je usrao. Ruben je bio smotan par puta kod dodavanja.

Drugo poluvrijeme, odigrao se jedan classic uspavanke, jedna šansa je bila i to za Havertza kada je morao bolje šutati da ne kažem zabiti, ovo ostalo mačku o rep okačiti. Kova je bio dobar vidi se da je spreman, Broja također zaslužuje šansu

Ako zelimo ligu prvaka sledecu sezonu, moramo ispast sad i probat osvojit evropa ligu, mi top 4 vidjet necemo.

Ova utakmica je za sve nas bila jos jedan dokaz da MANEKEN PULISIC NIJE ZA OVU EKIPU. Isto tako i Ziyech i skakavac Jorginho. I da sa igracima kao Havertz i RLC nemozemo nista. 

Tuchel je celi rok pricao kako netreba nam pojacanja u napadu a sad mu trebaju. Uzass. 

Cekali smo zadnji dan da se borimo za Zaha, Gordon i slicno... Eh moj jadni chelsea. 

Dobro jutro radni narode evo ispijam kafu i nemogu da verujem na šta je pao chelsea.

Gde početi za sinoč. Od panja Mendya, Jorginha itd.. baš katastrofa. Kad pogledam npr. City kakvu ekipu ima kako igraju pa to je razlika nebo i zemlja.

Uvek sam bio prvi za branjenje Tuchla ali ovo nemogu više da gledam. Nešto nije OK u ekipi. Neznam dal su posvadjani ali nešto ali ovo što gledamo je katastrofa. 

Več u startu kad izbaciš takvu ekipu nemožeš očekivati, da čemo pobjediti. Gurati jbnog Jorginha u ekipu koji dodaje svakom prvom nazad to bi moja komšinica od 80 godina mogla raditi. 

Fali nam napadač fali nam dinamike na sredini tako, da ako danas ne uspijemo ništa od ovog uzeti ja se bojim, da čemo tamo negde 7-8 završiti.

Kupujemo 50m za mladiče na sredini. Onaj italijan in onaj iz Ville.. Gde su? bolje uzeti nekog de jonga ili neznam nekog da nam ubaci sredinu u višji ritam. 

Prvo šta trebamo napraviti je, da se malo na klupu sedne Mendy, Havertz, Jorginho, Ziyech, itd...

Nzm ne vidim svetlu tačku našoj ekipi tako, da vidičemo danas šta če biti.

edit:

evo vam fino napisano ovde o sinočnji utakmici

https://www.goal.com/en/lists/chelsea-winners-losers-and-ratings-as-blues-falter-against-southampton/bltb63ccd0c3a355660#csb1ffd714e0f3a360

Hamco sjasi s kurca, jebo te njuso. Poslije svake utakmice prozivas. Imam svoje mišljenje, zadovoljan sam Tuchelom i odjebi.

Kun, dobar post, slažem se s tobom, fino si napisao i šta je bilo dobro i šta nije. Otprilike to je to.

Ljut sam na Tuchela što forsira Mounta i Havertza, a apsolutno to ne zaslužuju. U napadu su dobri i kreativni kao prosječan stoper prosječne ekipe. Katastrofa i nijedan ne zaslužuje minute do Decembra. Zbog takvog nezalaganja i trpe rezultati. Sinoć Sterling se slomi, 100x krene na odbranu Southamptona a ove dvojice nigdje, dugo me neki naš igrač nije iznervirao kao sinoć njih dvojica. Od početka sezone je tako.

8 minutes ago, njuso21 said:

Hamco sjasi s kurca, jebo te njuso. Poslije svake utakmice prozivas. Imam svoje mišljenje, zadovoljan sam Tuchelom i odjebi.

Kun, dobar post, slažem se s tobom, fino si napisao i šta je bilo dobro i šta nije. Otprilike to je to.

Ljut sam na Tuchela što forsira Mounta i Havertza, a apsolutno to ne zaslužuju. U napadu su dobri i kreativni kao prosječan stoper prosječne ekipe. Katastrofa i nijedan ne zaslužuje minute do Decembra. Zbog takvog nezalaganja i trpe rezultati. Sinoć Sterling se slomi, 100x krene na odbranu Southamptona a ove dvojice nigdje, dugo me neki naš igrač nije iznervirao kao sinoć njih dvojica. Od početka sezone je tako.

Ljudino ne razumijem prvo sto takav rijecnik a drugo ne primaj sve licno.

Zanima me zaista misljenje ljudi koji neovisno o igri i rezultatu brane Tuchela.

Pa ja takodjer cesto branim Tuchela ali ga i kritikujem.

Ne moze sve biti do igraca? Kakve to igrace imaju Soton i Leeds? Everton? 

Brate mi koliko ulazemo i kakve igrace imamo u poredjenju sa takvim ekipama sramota je ne pobjediti 2 razlike i imati potpunu kontrolu. Izgubiti ne bi se smjelo desiti ni u snovima.

Medjutim moze se desiti da ekipa izgubi, izgubi i City. Razlika je ogromna u nacinu na koji mi igramo i izgubimo i upravo taj City.

Spominjes Mounta i Havertza, ok nisu u formi. Ali nas je sinoc nadigrala ekipa kojoj igraju sljedeci igraci:

Bazunu, Bella-Kotchap, Lavia, Perraud, Aribo i slicni.

Bog te mazo o cemu dalje da pricamo. 

Najveci problem je nasa igra i taktika. Mi ne negujemo stil kao City, arsenal i Liverpool. Oni prvo su izgradili IGRU i taktiku pa onda se igraci prilagode na to. Kod nas obrnuto, mi jos uvek se oslanjamo na poedince i ocekujemo da jedan/dvojica resi utakmicu a druge nista. Tako je bilo i sa hazardom i sad. Nasa pobjeda zavisi od jedan/dva igraca kao sto su James, Sterling. Moramo promeniti taktiku. Dok je Tuchel bio u PSG imao je sjajne igrace ali dzaba, katastrofalno su igrali. Ja vidim problem u njemu 

2 hours ago, Zemo said:

Formacija se mora promijeniti i dovesti napadac.

Sa trenutne igrace jedino nam odgovara 4-2-3-1...

Iza napadaca da imamo havertz, ziyech ili mount al ocanjo nam treba desno krilo 

A mi jurimo Zahi, Neimara Imamo sterlinga. Sve desnokrilni napadaci 😂 Ili ce nemac da izmisli asimetricnu firmaciji sa 3 levokrilna napadaca. Samo mu je problem kako ce ih postaviti u krug formaciju 🤣

Sloppy je njemu u mozgu. Zamisli ti lik od nikud izmisli ponovo marokanskog glumca u prvu postavu. Ovaj nije 3 postena meca sastavio kako je u Celziju i jos skoro jednom nogom van kluba. Takve bravure samo nas trener moze smisliti.

Mendi je prosjek od golmana a zasticen ko polarni medvjed. 

Haverc na centarforu, napadacki genije i dalje misli da je to njegova sjajna ideja. Kao on ce sa Sterlingom fluidne napadace glumiti.

Zlatna Lopta je ispricana prica, trebao je nogu dobiti vec odavno samo radi guranja tog igraca. Zapravo ja bih ga istjerao cim je izjavio za stampu kako ga smatra glavnim igracem u vezi.

Potrosio na rezervnog beka 60 miliona samo iz razloga jer ne vjeruje Cilvelu. Dragocjen novac koji je mogao otici na mnogo potrebnije igrace. 

Da ne idemo u malo slozenije analize ofanzivne postavke, vjerujem da ima raje na ovom forumu koji se vise u to kuze nego nas vrli strucni stozer.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.