Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 33: West Ham (H) 24.04. ned [15:00]

Istaknuti odgovori

Mendy
James azpi silva calaba alonso
rlc jorginho
Mount havertz werner

Ovako bi izaso u nedjelju kanteu je vakat odmorit

Neka izbaci koga hoće, neka igra ko hoće samo da napokon uzmu tri boda. Lijepo bi bilo i da odigraju još koju dobru utakmicu nije Liga Šampiona jedino takmičenje

Da smo Arsenal pobjedili u srijedu, mogli smo ladno da do kraja prvenstva igramo sa Valeom, Websterom i da odmaramo pola igraca za finale FA kupa uz poneku minutu da ostanu u formi. Ili igrati utakmice sa 80% snage i uigravati neke akcije, probati razlicite formacije, svasta nesto.. ovako valja sad i za top 4 igrati.

Da smo Arsenal pobjedili u srijedu, mogli smo ladno da do kraja prvenstva igramo sa Valeom, Websterom i da odmaramo pola igraca za finale FA kupa uz poneku minutu da ostanu u formi. Ili igrati utakmice sa 80% snage i uigravati neke akcije, probati razlicite formacije, svasta nesto.. ovako valja sad i za top 4 igrati.

Je li se to joÅ¡ nadaÅ¡ da ćemo probati neku formaciju sa 4 pozadi  :hljeb:

West Ham uvijek igra sa najjačih 11. Mijenja nekog samo kad se povrijedi. Tada upada drugi igrač i ni njega nikad ne mijenja. Tako igraju čitav drugi dio sezone u ritmu četvrtak-nedjelja. I naravno prvu sedmicu odmora dobiju baš pred utakmicu sa nama. Mora se odigrati puno bolje nego protiv Arsenala, gdje smo ostavili loš dojam. Vjerovatno ćemo mi napadati, odnos u šutevima će biti 20-5, a posjed 68-32. Bitno je da ih ne častimo kao Arsenalovce i 3 boda su naša. Očekujem da počne Chalobah, a da Christensen bude u civilu sa Chilwellom.

• Autor

Ne znam koji nam je plan za ovu utakmicu, ali će se morati dobro napatiti za tri boda. Šteta za Rudigera, očekujem da se Silva vrati i da se malo stabilizujemo u odbrani. Nadam se da Bowen neće imati svoj dan.

Kada bi malo treneri jednom pokusali biti nepredvivi i unijeli rizik u igru:

James---Thiago---Ridiger---Alonso
--------------Kante--------------
-----Loftus-----------Havertz----
--------------Mount-------------
--------Pulisic------Werner------

Recimo. Moze i Lukaku umjesto Wernera, Mount gore a Ziyech nize, Havertz istureno a Mount polulijevo itd..
Poenta je da imamo razne opcije a obicno igramo jednu ili dvije varijacije.
Rudiger nece igrati sutra.
A ko bi u ovoj gore formaciji povezao odbranu sa ofanzivnim dijelom ekipe?
Lijepo to izgleda na papiru i u FM menageru ali u stvarnosti sumnjam da bi prolazilo.

Rudiger nece igrati sutra.
A ko bi u ovoj gore formaciji povezao odbranu sa ofanzivnim dijelom ekipe?
Lijepo to izgleda na papiru i u FM menageru ali u stvarnosti sumnjam da bi prolazilo.

Da ne bi Jorginho mozda? :D

https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1518198652438728704?t=t2rXuIuNdlN4iCIY8JN-gA&s=19
Krasno!
https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1518198185365323778?t=U6syPj-otGbp9sRg-DRR0Q&s=19
Svidja mi se trojka u napadu.

West Ham bez Rice i Bowena u prvih 11

Zna li se išta više o povredi Jamesa? Ne sviđa mi se Christensen u prvih 11, njegovo mjesto je na tribinama.

West Ham je jedva sastavio odbranu, od 4 štopera samo 1 na raspolaganju. Vjerovatno će igrati 3-4-3 sa 2 beka u zadnjoj trojci. Naprijed odmaraju Ricea, Bowena i Antonia. Neće biti toliko opasni iz kornera jer mi imamo visinsku prednost.

• Autor

A jesmo baksuzi sa ovim povredama, to je nevjerovatno.. Daj tri boda pa kako bilo. West Ham odmara igrače očigledno pred polufinale. Treba iskoristiti to.

Zna li se išta više o povredi Jamesa? Ne sviđa mi se Christensen u prvih 11, njegovo mjesto je na tribinama.

West Ham je jedva sastavio odbranu, od 4 štopera samo 1 na raspolaganju. Vjerovatno će igrati 3-4-3 sa 2 beka u zadnjoj trojci. Naprijed odmaraju Ricea, Bowena i Antonia. Neće biti toliko opasni iz kornera jer mi imamo visinsku prednost.

Ma predostroznost.

Kakva igra Kantea prvo poluvrijeme.. Ovo djeca da gledaju i uce sta je vezni igrac, drzi sam sredinu terena.
Ujedno i poruka mnogima na ovom forumu koji ga vec otpisuju nakon nekoliko partija ispod vlastitog prosjeka.

Utakmica inace jos jedan klasik. Napadanje bunkera bez ideje, smisla, dodavanja na sigurno do iznemoglosti i bez ijedne stvorene sanse.
Sada trener koji ne kalkulira vec na poluvremenu radi sljedece izmjene:
Jorginho out - Pulisic unutra
Werner out - Lukaku unutra

Formacija drugo poluvrijeme:
Odbrana isto
Sredina:
Kante, na dvije polutke Mount i Havertz
Gore Pulisic i Lukaku

Kasnije izbacis jednog stopera ili beka a ubacis Ziyecha ako treba
Odlican prodor i pas Alonsa, sjajno utrcavanje Pulisica i super gol na kraju. Moze se odigrati brzo i jednostavno ipak. Ne mora sve biti ziherica.
Nazalost, nagledacemo se mi jos ovakvih patnji. U mnogim tekmama necemo imati srece da ga zabijemo u 91. minuti.

Danas ipak strasno bitna pobjeda. Moramo se osigurati za 3. mjesto. Da Tuchel malo sire razmislja mogao bi onda u preostalim mecevima isprobati razne varijante s formacijama i odigrati nesto drugacije od ovog dosad.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.