Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 32: Arsenal (H) 20.04. sri [20:45]

Istaknuti odgovori

Jebo majku kakvo vrijeme dodje. U sta se ovaj fudbal pretvori. Doslo vrijeme da ljude boli qrac, setaju se na terenu. Bez ikakvog respekta na svom stadionu pustas ekipe kao Arsenal da uvale 4 gola.
  • Odgovori 53
  • Pregledi 1,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Steta da nije 5 komada. Trebalo je biti da guzenje bude u punom stilu.

Fudbal poslije 2-3 kad je trebalo ganjati gol je primjer zasto mi pod Tuchelom ligu osvojiti ne mozemo. Jednostavno nedovoljno dobra ofanziva. Nikakve kombinacije, nema uigranih kretnji, sporo, bezidejno, sterilno. I to je cesto tako nebitno ko je od igraca na terenu.
Nama je odbrana uvijek jaca strana, jer je sistem postavljen primarno tako da se prije svega stiti nazad, a naprijed ako sta igraci iskombinuju dobro i jest.
Tuchel je odlican, vrhunski trener za kup takmicenja, medjutim ovaj njegov fudbal na 38 ligaskih utakmica ne prolazi. Istini treba u lice pogledati i biti posten. Nije cudno da je samo jednu titulu osvojio u karijeri, i to sa Parizom.

Malo je nerealno ocekivati da se napadaju titule sa Mainzom i Augsburgom, pa cak i kad je vodio Dortmund tad je Bayern uveliko nizao takmicenja. :D

Mislim da je nama veci problem u osoblju, tj. pojacanjima. Kako drugi timovi ubadaju sa pojacanjima, tako mi ovde masimo sve, pa su se danas za sutra menjao nacin poslovanja u zavisnosti od toga ko je tu.

Ovo je velika sramota.

Pristup utakmici kao da se podigao trofej prije 7 dana sa oborenim svim rekordima. Sve i da jeste tako, opet se ne može ovako igrati. Kakav je to mentalitet? Čim imamo malo "lufta" odmah ide opuštanje. Pa mora li se svake sezone čekati zadnje kolo da se ukaže neki Solanke, Lingard ili Bale i odvede nas u Ligu Prvaka? Može li se jednom na vrijeme riješiti? Igramo utakmicu protiv najvećeg gradskog rivala, direktna borba za top 4. Ako dobijemo treba nam još 7 bodova iz 7 utakmica. I ja nijednog trenutka nisam osjetio da mi želimo da pobijedimo. Nijedan jedini centaršut za 70 minuta igre. Imaš Lukakua u 16-ercu, pa nabaci mu. Nema dodavanja naprijed, samo kruži lopta okolo. Gubiš 2-3, šta možeš više izgubiti? Kao da je 11 Jorginha igralo. Mora li uvijek voda doći do grla da se počne igrati? Vidjeli smo u Madridu kako se igra kada gori pod nogama. Tako treba uvijek da se igra. Nismo se valjda zadovoljili sa trenutnim učinkom. Zar je top 4 dovoljno? Zaslužili su da im niko ne dođe sljedeći put na Stamford Bridge. Kad igraš za Chelsea moraš i u prijateljskoj ići na pobjedu.

Kakve su sve gluposti napravili igrači u odbrani. Nemoguće je da se sve ovo na jednoj utakmici desi. Odbrana na nivou Lampardove prve sezone. Sve cirkusant do cirkusanta. Tzv. ball-playing defender je toliko skoncentrisan na igru da je u 13. minuti poklonio protivniku loptu. O gospodinu koji svakog ponedjeljka na žiro račun dobije uplatu od 120 hiljada funti ne znam šta da kažem. Učinio je da Nketiah izgleda kao ozbiljan igrač. I onda vrhunac sa iskusnim kapitenom koji pravi naivan penal. Masterclass Alonsa kao u najgorim danima i Mendy koji nije uspio ništa da spasi.

Pozitivne stvari: Znamo da se Sarr mora prodati na ljeto. Znamo da Rudiger mora da ostane. Znamo da za Christensenom nećemo nimalo žaliti. Jedino šteta para koje su se mogle uzeti. Pozitivno je i to što je Nketiah dao 2 slučajna gola i možda uvjeri upravu Arsenala da produži ugovor sa njim, to bi bilo jako dobro.

• Autor

joj čuj 4 komada od arsenala mrtvog, još se ne mogu oteti utisku... hahah 

mi ko neka humanitarna organizacija za ove buhare koji prije nas izgube tri utakmice i dođu i razguze te na tvom stadionu...

Malo je nerealno ocekivati da se napadaju titule sa Mainzom i Augsburgom, pa cak i kad je vodio Dortmund tad je Bayern uveliko nizao takmicenja. :D
Mislim da je nama veci problem u osoblju, tj. pojacanjima. Kako drugi timovi ubadaju sa pojacanjima, tako mi ovde masimo sve, pa su se danas za sutra menjao nacin poslovanja u zavisnosti od toga ko je tu.

Klopp sa kojim ga se ovdje poredi uzeo 2 titule sa Dortmundom kraj Bayerna i igrao finale Lige Sampiona. Zatim uzeo s Liverpulom koji je prije toga imao 30 godina suse.
Ne kazem da je to neki podatak, samo je indikativno da oduvijek ima bolje rezultate u kupu. Znam da je Tuchel pokusao odbaciti ovu tezu jednom prilikom, no njegov ga vlastiti tim i igra koja se prikazuje jako cesto demantira.
Nadam se da ce dogodine barem znati malo bolje s pojacanjima, jer je Lukakua docekao rasirenih ruku i time pokazao da nema bas oko za procijeniti igraca.

Ima li neko mail da pošaljem CV za stopera Chelsea ? Neću biti gori od Sarra i Christensena majke mi

Klopp sa kojim ga se ovdje poredi uzeo 2 titule sa Dortmundom kraj Bayerna i igrao finale Lige Sampiona. Zatim uzeo s Liverpulom koji je prije toga imao 30 godina suse.
Ne kazem da je to neki podatak, samo je indikativno da oduvijek ima bolje rezultate u kupu. Znam da je Tuchel pokusao odbaciti ovu tezu jednom prilikom, no njegov ga vlastiti tim i igra koja se prikazuje jako cesto demantira.
Nadam se da ce dogodine barem znati malo bolje s pojacanjima, jer je Lukakua docekao rasirenih ruku i time pokazao da nema bas oko za procijeniti igraca.

Ne znam baš za ovo, koliko sam ja pročitao i vidio Tuchel je htio napadača ali nisam siguran da je baš on htio Lukakua. To da ga moraš dočekati raširenih ruku stoji, moraš jebi ga ipak je tvoj igrač

Ima li neko mail da pošaljem CV za stopera Chelsea ? Neću biti gori od Sarra i Christensena majke mi

Ne znam baš za ovo, koliko sam ja pročitao i vidio Tuchel je htio napadača ali nisam siguran da je baš on htio Lukakua. To da ga moraš dočekati raširenih ruku stoji, moraš jebi ga ipak je tvoj igrač

Jedan savjet, nemoj se nikada u životu potcjenjivati i porediti sa gorima od sebe.

Drugaciji kontekst, Bayern nije ni blizu bio toliko mocan kad je Klopp bio tamo. Kad im pogledas procenat pobeda npr, vidis da je Tuchel dobio veci procenat utakmica od Kloppa na klupi Dortmunda. Npr. vidis da je Klopp u jednoj sezoni sa 75 bodova osvojio Bundesligu, a Tuchel je sa 78 bodova zavrsio kao drugi sa minusom od 10 bodova u odnosu na Bayern. :D

Necemo nikad saznati vjerovatno, sem ako Abramovic ne izidje i sam kaze.
Ipak ja sam sklon tome da vjerujem da ipak se nesto trener pita, i da ne bi niko platio 115 miliona eura za igraca bez da barem upita trenera je li za ili protiv. Nisam tog misljenja da Tuchel nikad nije imao sanse i da je bas u potpunosti nevin.
Al opet velim, necemo nikad saznati

Igi
Pokusavas mi objasniti da ne stoji teza Tuchel bolji u kup takmicenjima? Ili da je jednako dobar kao Klopp u ligaskim utakmicama? Ne razumijem. Njegov pomocnik se pocetkom sezone zalio da ne mogu motivisati igrace. To je indikativno, jer za ovakvu vrstu taktickog i pretezno ziheraskog fudbala moras konstantno loziti igrace, psihicki drzati na izuzetnom nivou koncentracije. To je gotovo nemoguce u prvenstvu od 38 utakmica. U knock out utakmicama na ispadanje je ipak druga prica.

Mozemo samo da pratimo sta se desava, interesantno kako se klupiranje Lakake pogodilo sa sankcijama klubu, da li ima neke korelacije, ko zna.

Vjerovatno su se svi složili da je napadač to što nedostaje i lista je izgledala ovako: Haaland, Kane, Lukaku. To su u tom trenutku bila 3 najbolja napadača koji su mlađi od 30 godina.

Mozemo samo da pratimo sta se desava, interesantno kako se klupiranje Lakake pogodilo sa sankcijama klubu, da li ima neke korelacije, ko zna.

Lukaku ima najveći bonus za date golove od svih igrača. Mora se na nečemu uštediti.

Lukaku je iz vise razloga najgora kupovina. Ponajvise iz sljedeceg: igrac koji je vec nastupao za vise klubova u Engleskoj nekoliko sezone, gdje se moglo apsolutno sve vidjeti. Sve mane i limiti koji ga ogranicavaju da u Premiershipu nije dovoljno dobar. U Italiji takav igrac moze i izgledao je dobro. Zatim poznavanje karaktera jer je vec bio u klubu, slaba psiha.
Ko god je ucestvovao na bilo koji nacin je direktno ostetio klub za preko 100 miliona, a vjerovatno ga unazadio i nekoliko godina u progresu. Jer sada smo zapeli s Lukakuom, pare su potrosene i nema nazad. A neces moci ni 30ak posto od ulozenog vratiti. Tako da bi sve te osobe morale hitno dobiti otkaz.

Koliko nam bodova treba da matematicki osiguramo LP?

Pretpostavljam 10-11 ako Arsenal i Tottenham pobjede sve svoje meceve, a imaju igrati i izmedju sebe...

Vjerovatno su se svi složili da je napadač to što nedostaje i lista je izgledala ovako: Haaland, Kane, Lukaku. To su u tom trenutku bila 3 najbolja napadača koji su mlađi od 30 godina.

Lukaku ima najveći bonus za date golove od svih igrača. Mora se na nečemu uštediti.

Mislim da je Lukaku bio jedini dostupan od te trojice te da je to bio problem. Moglo se ići i na neku jeftiniju varijantu. Skautirati nekoga špica koji bi manje koštao i na kojeg bi se manje pritiska vršilo. Ali eto Evropski prvaci pa se odma mora stotka pljunuti

Onda bolje da je igrao manje bismo golova dali

11 bodova od mogucih 21.

No jel neko stvarno misli da ce i arsenal i kokosi sve do kraja uzet. Pa vec sljedece kolo ce kiksat

11 bodova od mogucih 21.

No jel neko stvarno misli da ce i arsenal i kokosi sve do kraja uzet. Pa vec sljedece kolo ce kiksat

Nema šanse da sve uzmu, naprotiv siguran sam da će više puta kiksati  od nas. 

Hvala na odgovorima, takodjer sumnjam da ce uzeti sve bodove. Informacija me zanimala da znamo na cemu smo mi, treba sto prije skupiti te bodove i privesti sezonu kraju u ligi.

To se podrazumijeva, sa pristupom od jucer cisto sumnjam da bi pobijedili Watford u zadnjem kolu koji ce vec tada biti u Championshipu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.