Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Round of 8: Chelsea vs Real Madrid (06.04. sri.) 21h

Istaknuti odgovori

Kad ti zabiju onakva 2 gola zadrhtiš svaki put kada pređu centar. Problem br. 1 je taj što igramo kao protiv Brentforda, ne možemo da stvorimo šansu na postavljenu odbranu. Najbolje je da uvedemo Lukakua i centriramo na njega. Također da u nekom trenutku uđu Ziyech i Alonso i da šutaju izvan 16-erca.

Napadaju nas samo po strani gdje su James i Christensen. Vinicius izvlači Christensena na 50 metara od gola i onda mu bježi. Ili da se on i Rudiger zamijene ili da ga ovaj pusti kad je na daleko od gola. Po drugoj strani nas uopšte ne napadaju, mogao je komotno Alonso da igra i da možemo nešto i u napadu. U napadu najviše toga stvara James, dok u odbrani nije ništa bolji od Christensena i Silve koji su loši.

Nije ovo još gotovo, ali se nešto mora promijeniti. Ne mislim samo na igrače.

• Odgovori 50
  • Pregledi 1,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ne mogu da vjerujem kakve mi golove primamo, moramo imati jaci presimg u drugom i krenuti po izjednacenje.
Kristensen je poznata kiksera, to izgleda ne mogu 4 Tuchela promijeniti.
Bitan gol Havertza pred kraj poluvremena. Par taktickih rokada i nadam se da mozemo do preokreta.

Idemo Plavci!

@hamco ne stigoh ti odg, ali citao sam na vise domacih portala

Katastrofalna utakmica, skoro svaki pojedinac je bio los, izuzev Havertza. Ja ne znam da li je na ovo uticalo sve ovo sto se desava van terena, ali kao da nisu jeli i spavali jedno 3 dana zaredom. Na kraju i Mendy nas je ukopo onom greskom, sasjeko nas je totalno. Ipak i pored toga mogli smo dati makar drugi gol ali Lukaku i Ziyech ono ne smije masiti.

Jebat ga, nije jos gotovo ali sanse su nam sad minimalne za prolaz. Posrali su mi se totalno u ovu sezonu ovim porazom.

Jebem vam mater svima.

Na 1-2 smo ih imali, a onda te golman u po naleta ukopa u prvoj minuti drugog poluvremena. Mi smo 95% vani i to zasluzeno.
Napisao sam fino prije zrijeba dok su svi ovdje prizeljkivali Reala misleci da ce biti isto kao prosle godine, da ne bih nikako volio taj mec i znam dobro zasto. Nazalost ispostavilo se onako kako sam mislio da ce biti. Ljudi dosli mnogo motivisaniji, oprezniji i razbili nas. Da mi okrenemo ovo na strani je prakticno nemoguce, al eto treba se s obrazom oprostiti.

Što je najgore uopšte nismo bili lošiji tim, ali sami smo krivi za ovaj rezultat. Nismo bili lošiji, a odigrali smo katastrofalno. Ljudi su nam dali 3 gola iz ničega, a imali su 3 bolje šanse od ovih golova. Najbolje smo igrali oko 70. minute, tako trebamo uvijek igrati. Nemam više ništa da kažem.

Tuhel ako je resio da se drogiraili da jede bunike onda treba da batali fudbal. Ovo sto je on uradio veceras moze da radi samo neko ko treba da ode na lekarski pregled. Strasno sta covek radi od izmena formacije, instrukcija.....
A postoji i druga opcija u koju ne verujem ali sta smo radili na terene lici i na drugu opciju a to je da smo ovo prodali ali ja u to ne mogu da poverujem.
Sto ti je rec kad imas igraca svjetske klase u napadu koji bukvalno al bukvalno izmisli golove. Kakva majstorija kod prvog ustati i zapljeskati, ni drugi nista ne kasni za prvim. Strasna partija Benza.
Najvise me iznenadilo kako smo glupo ispadali kako izadjemo u neki presing (mada to i nije bio presing) i suvise lako su se oslobadjali igraci Reala i iz 2 3 dodavanja dolazili na nasu polovinu.
Neko rece da nismo bili losija ekipa, suludo je bilo i za ocekivato da Real na 0 2 nesto napada, povukli se i dvojni blok i cekali priliku.

Zasluzena pobjeda Madridjana nema tu sta.
Treba naglasiti da su pored Tuchela i igraci as zakazali. Najobicnije pasove su grijesili, stalno su nesto proklizavali i na kraju Mendy sa onim poklonom je ubio utakmicu.

Ipak da ono drvo zna zabiti gol sa 3m imali bi ako nista poraz od jednog gola razlike i to bi bilo sasvim ok za stici u revansu.

Generalno je sve veceras islo naopako, Silva je toliko bio los da ga nisam ni jednom vidio da ovoliko ispada u pozicioniranju od kad je dosao u klub.

Niko osim Havertza nije bio na nivou ali bas niko drugi.

I sto kaze Adi, mi uopste nismo bili losiji od protivnika a odigrali smo katastrofalno.

Mislim definitivno je da smo uzdrmani svim desavanjima van terena, od igraca do trenera. Nema sta nas nije safatalo ove sezone i tesko je ih je i kriviti nakon svega.

Jebat ga, ne treba se ni predavati unaprijed, jedan gol da im damo u prvom poluvremenu i voda im je u usima. Bice tesko proci ali ne i nemoguce.

Onako kako je odigrao Real u prvom poluvremenu ja sam očekivao da ćemo mi igrati, brzo i konkretno, bez puno komplikacija... Kod prvog gola ne znam šta je SIlva radio 10 metara od Benzeme...ispadanje Christensena neću da spominjem...

Drugi gol, lijepa lopta Luke i ponovo majstorija Benzeme, jedinog igrača kojeg je trebalo čuvati, ovde ne mogu da se otmem dojmu da je Mendy mogao bolje ali da je nekako ostao ukopan i bacio se u mjestu...

E tu nekad prije našeg gola bi ja gospodu Christensena i Jorginha poslao fino u svlačionicu jer su bili goli kurac i odron. Jorginho bukvalno ne zna krenuti naprijed, čovijek vuče polu-kontru i osvrće se i gleda nazad, ne zna da potrči sa njom, sreća pa mu ona asistencija za Benzemu nije prošla... Treba ga jedino pohvaliti za asistenciju kod gola Havertza...

To nas je podiglo, razigralo se ali onda je maloumni crnac rješio da nas odmah u početku poluvremena zakopa jer nakon 20 godina igranja fudbala ne zna da primi loptu i doda igraču 5 metara od sebe, nešto što smo svi mi kao maloumni klinci radili na prvim treninzima...

Igrači koji su ušli nisu učinili mnogo, Kova je bio na visini zadatka trebao je startati, Ziyech onako, iznad prosjeka i bolji od Pulišića, RLC i Lukaku očaj.

Ma ispali smo, suludo je nesto ocekivati u revansu, mi smo u zadnje 2 utakmice primili 7 golova, ne znam kad se to desilo. Ocigledno je da sva desavanja u klubu i oko kluba negativno utice na tim, i na kraju svaki put nas izjebe reprezentativna pauza nabijem je na kurac.
Jednostavno ove sezone nas je sve satralo.

Vidi se iz aviona da nemamo onu energiju koju smo imali prosle sezone, presing nije ni 50% efikasan kao lani, kontre i tranzicije skoro da nemamo, agresivnost nula.

Na sve to doveli smo napadaca od 100 miliona koji je citav klub unazadio. Apsolutno katastrofalan transfer, zbog cijene mozda i najveci flop ikada.

Covid, povrede kljucnih igraca, Lukakuova izjava, rat u Ukrajini koji je generalno uticao i psihicki na sve, zatim sankcije za klub i prodaja Abramovica, Tuchel se razvodi od zene.. ne znam jesam li jos sta zaboravio?

Nije zamjerit u takvim okolnostima ni treneru ni igracima. Realno.
Za ovo veceras je tuhel jedini krivac. Preneo je nervozu na igrace promenio sistem sa 4 pozadi, poceo sa mrtvim pulisicem, zamenio kantea i vrhunac Lukaku (koji ako ga zabole ne sme da igra a ako igra po njegovim instrukcijama ne targer mena nego stajaca koji ceka centar sut je u najmanju ruku ili glupost trenera ili bezobrazluk Lukakua). Pa onda u finisu uparuje RLC a i Kovu je tek glupost bez presedana.

Jest nas Mendy sve iznervirao danas, ali nije ni Kepa rješenje nakon što mu se srušilo i ono malo samopouzdanja poslije utakmice sa Liverpoolom.

Stvarno nas je ove sezone pogodilo sve što je moglo i jedino što napreduje u čitavom klubu je Havertz. Je li moguće da već 8 godina imamo ekipu koja se lako zasiti i teško se motiviše? U međuvremenu su se svi igrači promijenili.

Benzema je nestvaran. Kakav napadac. Ona dva prva gola pff.. mozda havertz moze nešto onako kod nas uraditi ali sumnjam opet. Da je barem jedan gol razlike, pa hajd.. Ovako tesko..

Ne znam cemu da se nadam u uzvratu. Neko cudo nam treba. Krivo ce mi biti ako ispadnemo jer je ovo tim koji vuce Benzema naprosto. Steta zbog rezultata...

Nesto razmisljam bolje ispasti od Reala, nego izgubiti 4 puta od Sitija u sezoni. :D

Sta reci o utakmici, mislim da opisuje nasu sezonu, toliko pehova, gresaka i ostalih stvari. 

Nista idemo u Madrid boriti se, pa sta bude na kraju, a sanse za prolaz su nam 1%.

Gdje su

Mendy na golu nakon povratka sa AFCONa pored Kepe živog

gdje ste bili da pisete ovo prije utakmice

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.