Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EFL Cup 1/2 finals: Tottenham (H) 05.01. srijeda [20:45]

Istaknuti odgovori

Danas se ne smije krilo vracati nazad, pomagati odbrani, odmah ispade 5 nazad. Ako ubrojimo Mounta to je 6, a vracao se i Lukaku, znaci sa 7 nazad je igrao. Ma daj ba.

Ko imalo gleda fudbal, vidio je da je formacija druga, da su 4 nazad i da Azpi igra klasicnog beka, samo sto je star, pa ne moze non stop jurisati naprijed, kao sto bi vjerovatno James radio. Ziyech je odlicno pomagao u fazi odbrane i svaka cast na tome, trcao je kao lud.

Sinocnje prvo poluvrijeme, mozda i najbolje u ovoj sezoni, apsolutno unistili protivnika. Bravo momci. Pocetak drugog poluvremena, nije bio slab ali hajde, kokoske su izasle kao nabrijani i to je trajalo 5-10 minuta i to je to, ostatak mi opet dominirali.
Steta sto nije ubjedljiviji rezultat, pa da u drugoj utakmici se ne trosimo bezveze, al ne znamo mi napuniti protivnicku mrezu do vrha, jednostavno ne znamo.
Pa ovo je u osnovi 3412 ali malo asimetricna gde su alonso kao Wb ili Azpi kao DRC skoro pa podjednako istrcavali na polovinu protivnika a zijeh je vise visio gore nego alonso tako da je xesto u postavci delovalo kao 4231. Ali kad vidis postavku od zacetka napada i u def bloku su 3 odnosno 5 pozadi. I meni je licilo na 4 pozadi na pocetku. Zijeha mora da pohvalim u defanzivnim zadacima mnigo bolji od Pulisica.

Baš je teško odrediti šta smo igrali. Možda je to dio taktike, da ih zbunimo. Ali eto i sam Tuchel je rekao da smo miksali. Napade smo započinjali sa 3 nazad, kada god je zadnja četvorka bila u liniji bili su pomjereni prema lijevo i bilo je situacija kada su u odbrani Ziyech i Alonso bili u liniji malo ispred. To me navelo da kažem da je bio neparan broj igrača nazad. I to nije nikakva kritika, niti pohvala, to je konstatacija.

Igrali smo protiv Barsnleya u FA kupu prosle godine takodjer sa cetiri pozadi, cisto informacija da se ne zaboravi. 

Slazem se da jednostavno ne znamo protivnike dotuci protivnike i ostvariti ubjedljiviju pobjedu.

Kako god i sta god igrali, upravu je soxx. Toliko smo visoke standarde postavili da je postalo normalno pobjediti Totenhem i sa B timom. Nekad smo se i sa ovim Totenhemom mucili sada ih pobjedjujemo sa 30% efforta.

Takodjer realnost je da je Tuchel kvalitetniji strucnjak od Contea.

Takodjer realnost je da je Tuchel kvalitetniji strucnjak od Contea.

Hmm ne znam bas. Conte titule u Engleskoj i Italiji, FA kup u LS slabiji. Tuchel 1 Liga Sampiona i titula u Francuskoj sa PSG-om. U Njemackoj cini mi se DFB pokal sa Dortmundom.
Reci da je Tuchel kvalitetniji je u najmanju ruku diskutabilno. Mozda ti se ne svidja Conteova igra, nacin vodjenja ekipe, ponasanje ili nesto deseto ali je covjek itekakav strucnjak.
Bil Conte u ovakvoj konkurenciji osvojio sa onim Chelseam titulu u Premiershipu?

Nisam ja rekao da je Conte los strucnjak ali smatram da je Tuchel kvalitetniji. Naravno moje misljenje i naravno da je diskutabilno.
To bi pitanje imalo smisla da je Tuchel osvojio. Kad ih poredis vec. Cinjenica jeste da je Conte i onda sa dosta prosjecnih i kiks igraca napravio sampionsku ekipu. To je mozda jedini put da je Celzi osvojio titulu a na papiru nije imao najjaci tim.
Tuchel ima argument Lige Sampiona na svojoj strani, no nju su osvojili Di Matteo, Flick i mnogi koji na kraju nemaju velike trenerske karijere iza sebe.
Opet kazem, mozes ne voljeti Contea, imati simpatije prema Tuchelu ali argumenata za "kvalitetniji strucnjak" i nema bas mnogo.

Onda od Murinja nije trenutno niko kvalitetniji? Ne mozes gledati samo iskljucivo trofejima, pogotovo nije fer prepisati Conteu veci uspjeh osvajanjem Premiershipa nego Tuchelu ligu sampiona. Isto vazi i za titule osvojene sa Juventusom spram titula osvojenih sa PSG-om. Obje ekipe su u tom trenutku bile predominantne spram ostale konkurencije. PSG je gubio titulu u domacem i sa Ancelotijem, Emeryem i sa Pochetinom. S Tuchelom nije.
Takodje meni je veci uspjeh Tuchelova titula lige sampiona prosle godine nego Conteova titula Premiershipa lani.

Pogotovo Tuchel ima samo ove sezone priliku osvojiti jos par trofeja. Vidjet cemo.

Kako god i sta god igrali, upravu je soxx. Toliko smo visoke standarde postavili da je postalo normalno pobjediti Totenhem i sa B timom.

O utakmici se nema više šta reći. Oni nam se nisu ni primakli golu, mi bili bolji, svi igrači bili dobri, sve pohvale i doviđenja. Zadnji put kad smo hvalili preko mjere dobili smo mjesec dana patnje i kikseva. Najinteresantnije u svemu i jeste taktika kojom smo igrali.

E sad Tuchel ili Conte. Obojica spadaju među najbolje trenere svijeta. Kvalitet trenera = (uspjeh + igra) / uslovi. Conte ima bolji odnos uspjeh/uslovi, a Tuchelovi timovi igraju bolje. Conte je malo duže na sceni, a o njima svakako treba suditi tek za nekoliko godina.

Meni se subjektivno Tuchel više dopada. Ne usuđujem se tvrditi ko je bolji, svako ima svoje adute.

Najbolji odgovor cete dati sami sebi na pitanje: Da li biste zamjenili Tuchela sa Conteom?

ne bih sad, naravno, ali ne bih ni onda davao otkaz Conteu, nego bih mu doveo prava pojacanja, a ne one ojebine onomad u vidu drinkwatera, bakayoka i sl.

nedostaje mi ono vristanje i skakanje pored klupe samo tako. malo je danas takvih trenera.

sjecam se da je stalno na preskonferenciji kod nas bio sa promuknutim glasom.

sjecam se da je stalno na preskonferenciji kod nas bio sa promuknutim glasom.

Skoro sam svaku njegovu presskonferenciju pogledao. Prijao mi je njegov promukli glas u kombinaciji sa jednostavnim rečenicama na engleskom.

Pošto nikad nije rotirao uvijek ga pitali za nekog sa klupe hoće li dobiti šansu. Uvijek je odgovor "He needs to work hard"

Onda od Murinja nije trenutno niko kvalitetniji? Ne mozes gledati samo iskljucivo trofejima, pogotovo nije fer prepisati Conteu veci uspjeh osvajanjem Premiershipa nego Tuchelu ligu sampiona. Isto vazi i za titule osvojene sa Juventusom spram titula osvojenih sa PSG-om. Obje ekipe su u tom trenutku bile predominantne spram ostale konkurencije. PSG je gubio titulu u domacem i sa Ancelotijem, Emeryem i sa Pochetinom. S Tuchelom nije.
Takodje meni je veci uspjeh Tuchelova titula lige sampiona prosle godine nego Conteova titula Premiershipa lani.

Pogotovo Tuchel ima samo ove sezone priliku osvojiti jos par trofeja. Vidjet cemo.

Teze je ligu PL osvojiti nego LP, posebno ono cudo sto je uradio Conte i Di Matteo prije njega sa LP.

Za ligu prvaka ti treba sreca zrijeba, par finih pripremljenih meceva, a nekad ni to, nego opet sreca i eto osvojene lige sampiona. Dokazano sa bruku prvaka, pa i Real Madridom.

Za PL trebas pripremati svaki mec, svaki trening grupni, individualni, pa onda razmisljati gdje ces odmarati igrace, gdje neces, jer ti dolazi jaci ili slabiji protivnik. Sve to gledas sa bodovima u dzepu, jer nemas blage da li ce se desiti povreda tvom bitnom igracu ili ce ti jednostavno sve krenuti po zlu.

Vecinom takvih meceva nepripremljenih se desilo ove sezone, jer se mislilo lahko cemo. Zato kasnimo 10 bodova.

Od starog Mourinha i nema kvalitetnijeg, ali onog starog, ovog kurca palca ima 90 posto boljih.

Trenutno uvijek Tuchel, ali Conte sa svojim igracima kao sto je i priznao poslije poraza da nema nikakve sanse da se takmici. Realno ko ima sanse da se takmici sa daviesom, tangangom, dohertyem, pa gore winksom, mourom, reguilonom i tek sto treba doci sebi skippom? S nama je uspio, jer je imao par odlicnih igraca u svakoj liniji.

Conte je te sezone imao 13 pobjeda zaredom i to u prvom dijelu sezone. Ono sto je zanimljivo jeste da bi i nakon toga svega, poslije 21 kola bio iza trenutnog citya. 51 bod bi imao, celsi ima trenutno 43. 8 bodova je razlike a i sami vidite kako je usrana sezona s povredama. Znaci nismo daleko

Ne treba zaboravit da je conte imao costu i fabregas i azara.

Talijansku ligu uzima inter i bez contea.

Conte je odlican trener al vise mi se dopada tuchelova filozofija.

Teze je ligu PL osvojiti nego LP, posebno ono cudo sto je uradio Conte i Di Matteo prije njega sa LP.

Za ligu prvaka ti treba sreca zrijeba, par finih pripremljenih meceva, a nekad ni to, nego opet sreca i eto osvojene lige sampiona. Dokazano sa bruku prvaka, pa i Real Madridom.

Za PL trebas pripremati svaki mec, svaki trening grupni, individualni, pa onda razmisljati gdje ces odmarati igrace, gdje neces, jer ti dolazi jaci ili slabiji protivnik. Sve to gledas sa bodovima u dzepu, jer nemas blage da li ce se desiti povreda tvom bitnom igracu ili ce ti jednostavno sve krenuti po zlu.

Vecinom takvih meceva nepripremljenih se desilo ove sezone, jer se mislilo lahko cemo. Zato kasnimo 10 bodova.

Od starog Mourinha i nema kvalitetnijeg, ali onog starog, ovog kurca palca ima 90 posto boljih.

Trenutno uvijek Tuchel, ali Conte sa svojim igracima kao sto je i priznao poslije poraza da nema nikakve sanse da se takmici. Realno ko ima sanse da se takmici sa daviesom, tangangom, dohertyem, pa gore winksom, mourom, reguilonom i tek sto treba doci sebi skippom? S nama je uspio, jer je imao par odlicnih igraca u svakoj liniji.

Prije svega da te pohvalim za odlican post, vidis da mozes kad hoces :D

Nego nije da se ne slazem s tobom u potpunosti za to poredjenje lige i lige sampiona. Samo sto nama prosle godine uopste nije sreca igrala ni najmanji faktor. Svaku utakmicu smo od prve do zadnje minute igrali na vrlo visokom nivou i svaki mec smo bili mnogo bolji protivnik od protivnika.

Slazem se da smo prosle sezone izdominirali, ali dobili smo Porto, dok su se drugi kljukali jedni protiv drugih. Tuchel je vidjelo se bas takticki dominirao nad suparnicima i to nam je i donijelo titulu kad smo se najmanje nadali, jer smo imali probleme sa odbranom pod Lampardom.

Ne kazem da je svaki osvajac LP sretno osvajao, nego da treba dosta i srece da se neke stvari poklope. Ipak je to knock out faza, tu svako ima sanse. Kad je jebeni Tottenham dosao do finala, znas koliko je sati :D

A opet iz druge perspektive u ligi imaš više prava na kiks. U Ligi Prvaka možeš jednu u grupi loše da odigraš, poslije u knock-out fazi nemaš prava na grešku. Pretprošle sezone City odigrao jednu lošu i ispao od Lyona, prije toga Varane odigrao katastrofalnu utakmicu i sam izbacio Real. Prošle sezone Liverpool jedno loše poluvrijeme protiv Reala i ispali, Bayern ostao 20 dana bez Lewandowskog i ispali od PSG-a.

Oboje je teško, samo što PL (ili bilo koju ligu) skoro uvijek osvoji onaj najbolji, a u LP to nije uvijek slučaj. Kad imaš više utakmica kvalitet lakše ispliva.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.