Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 18: Wolverhampton (A) 19.12. ned [15:00]

Istaknuti odgovori

Kurcisić i Blejas opet, eto porza u najavi. Jedino dobro sto Kante pocinje al pitanje je koliko moze.
Malo vise da se dodaju izmedju sebe trojka pozadi i Mendi valjalo bi.

Valjda ga nekako uvaljamo u drugom iz niceg, jer sanse necemo kreirati.
Prosto konfuzija citavog tima i Tuchela. Tuchel i Azpi se raspravljaju dva tri puta, Mount se pita sta igra dok Alonso, Ziyech i Pulisic uopste nemaju ideju gdje se nalaze i sta im je osnovni zadatak.

Ovo ako dobijemo bice vece iznenadjenje nego osvajanje lige sampiona prosle godine.

Ja sam ponosan na ovu ekipu. Jebes mu mater, koliko problema imamo realno uspjeh je sto nismo izgubili. U drugom poluvremenu smo terenom zavladali kao u nnajboljiim danima ali nema ko dati gol, nemas jednostavno kvalitete. Steta za sansu Pulisica.

Ono sto sigurnno raduje je povratak Kovacica i Kantea. S njima dvojicom ekipa je mnogo bolja. 

Ja ne znam samo koji je kurac Ziyechu. Zaista taj momak se ponasa kao da ga zaboli onna stvar. Nit sprinta, nit se nudi bez lopte, nit suta nit salje loptu u prostor. Nista. Bukvalno kao da ga nema. 

Saul se nece oporaviti nakon onakvih katastrofalnih partija. Danas je toliko puta biilo prostora da uputi loptu napriijed a on je vraca nazad.

Nema sta. I da smo kompletni ovu ekipu Wolvesa je tesko pobjediti na nnjihovomm terenu, danas je to nama bilo 3x teze zbog poznnatih razloga.

Smatram da se previse pljuje po ovoj nasoj ekipi i ssmatram da smo puno bolji nego sto trenutno rezultati govore.

Od mene cestitkee za danas i osvojen bod. Koliiko god to cudno zvucalo.

Dobar post takodjer sam zadovoljan igrom u drugom poluvremenu, kako god moramo se trznuti i poceti pobijedjivati, ali da je ovo u drugom poluvremenu izgledalo dosta bolje u odnosu na zadnjih 4 5 utakmica definitivno jeste napokon se vidjela kontrola igre. 

Drugo poluvrijeme hajde inekako, ali prvo katastrofa. Nema od ovoga nista, ne racuna se na akademiju uopste, to se lijepo vidi, jer niko tu nije zarazen, pa nema straha da ce se neko zaraziti od omladinaca. Ziyech izasao, Kovacic usao, cak i bolje izgledalo napadacki. Imali smo jednu sansu Pulisica, ostalo sve za zaborav. Bukvalno sam se smorio gledajuci ovu utakmicu.

U drugom poluvremenu smo imali 73% posjeda uz dopustenih 0 suteva prema golu.

A u gotovo stotinu odigranih minuta imali smo isto suteva prema golu i u okvir gola kao Wolwerhampton, tj. po jedan.
Ne znam na sta je tu biti ponosan sto smo cijeli mec kruzili s loptom protiv ekipe koja te svakako nije htjela napasti.

Al hajde bicemo u ekipi "pljuvaca" heheh
I bio si bez sedam skoro pa glavnih igraca.

Nisi aktivan bio do prije mjesec dana, strucko. Sad sve znas, kako i sta treba.
Zijeh je slab ali zato spor, zijeh nema dribling ali zato ima los pas, zijeh ne igra odbranu ali zato se ne seti da utrci napred. I dalje mi nije jasno na koju foru je ovaj lik doso do nas.
Da li postoji ijedan ali samo jedan kvalitet koji on ima?
Dakle Tuhelu slobodno ga drzi jos koji mec pa ces i ti da pakujes kofere sa njim.
Ok, ako postoje pljuvači postoje i ovi što ližu. I to ponosno.

Ne može niko ni kritiku više napisati..
Pa moze kritika ali treba biti realan. Zasto je Liverpul prosle sezone igrao lose? Zato jer mu je komplet odbrana bila povredjena veoma dug period.

Zasto smo mi sad losi? Zato sto nam je komplet ili sredina ili napad povredjeni.

Ne shvatam zaista sta ocekujete. Nije isto imati ili nematj na raspolaganju:
Jorginha, RLC, Christensena, Chilwella, Odoia, Havertza, Wernera, Lukakua.

Srecni praznici, Wis kuka otkako je dosao Tuchel, sad moze da nam trlja na nos da je bio u pravu nakon godinu dana. :D

S tim receno, jesmo igrali ko kurac i jesmo u kanalu

U najboljoj utakmici se može pronaći nešto što je bilo loše, u najlošijoj utakmici se može naći nešto što je bilo dobro. Sa tim nečim dobrim se možeš utješiti, ali previše bi bilo reći da sam ponosan na ovo danas. Nismo igrali sa juniorima protiv prime Barcelone.

Prvo poluvrijeme je bilo nešto najlošije što sam gledao ove sezone. Utisak je pojačala i magla/kiša, kao i gledanje na SK8 u lošijoj rezoluciji. Uopšte nismo dobro izgledali, igra nije imala nikakvog smisla, a protivnik je vrlo lako mogao da povede, što ne bi bilo nezasluženo. U drugom poluvremenu smo izgledali nešto bolje od protivnika. Saul je na momente ličio na profesionalnog fudbalera, čak je stvorio dobru šansu za Kantea. Za razliku od završnice utakmice protiv Evertona, kada ne bismo stvorili šansu niti dali gol da se igralo još 100 minuta, mislim da bismo ovdje zabili gol da je ostala još koja minuta. Ali je trebalo ranije krenuti sa ozbiljnijim napadima.

Ozbiljniji napadi su naš veliki problem. Bržu razmjenu dodavanja na protivničkoj polovini smo imali pod Sarrijem, pogledajte samo neke golove koje smo dali u toj sezoni. Sada imamo puno bolju tranziciju, ali kombinatorika je dosta spora. Kada radimo saradnju beka i krila na strani, to je vrlo rijetko dupli pass nakon kojeg neko od njih dvojice utrči u prazan prostor. Iz nekog razloga se mi sa tim duplim passom često vratimo koji metar nazad. Na taj način ništa ne dobijamo. Ne razumijem odluku da pred kraj utakmice Azpilicueta stoji na terenu ispred Jamesa. Pokazalo se da je Azpilicuetin centaršut jedino opasan sa 20-30 metara, iz pozicije sa koje je svojevremeno gađao Moratu u trepavicu. Sa pozicija 5-10 metara od gol-aut linije je svaka lopta završavala u rukama njihovog golmana. Problem je bio i to što nije imao ko da zabije na te centaršuteve, jer su oba visoka napadača out.

Ne vidim problem u našoj današnjoj klupi. Imaš 2 seniorska golmana, imaš 9 mjesta na klupi i nema nikakvih problema da se povedu obojica. Ako jedan dobije crveni karton, a drugi se povrijedi da ima ko braniti. Jeste šansa da se to desi 1:10 hiljada, ali ako već nemaš koga stavi 2 golmana. Zašto bi neko vodio na gostovanje (jako bitna informacija) nekog od 17-18 godina ako je veća šansa da pokupi virus nego da uđe u igru. Imali smo 4 seniorska igrača u polju, a samo 3 mogućnosti za izmjenu, od kojih smo iskoristili dvije. Drugo je što Leeds nema seniora ni za prvu postavu pa vodi 10 njih na utakmice i popuni klupu, ali to traje već mjesec dana.

Ovaj remi bez 10 igrača je ništa u odnosu na utakmice kada smo bili puno kompletniji protiv puno slabijih protivnika i kada nismo osvajali sva 3 boda. Ali zašto ne bismo nekad pobijedili uprkos svemu, a ne uvijek kiksali zbog svega. I da, ovo se nije trebalo igrati.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.