Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: West Ham (A) 04.12. sub [13:30] / SK2 HD

Istaknuti odgovori

west-ham-vs-chelsea.jpg

Nakon neprepoznatljive partije i teško stečena tri boda Tuchelovih pulena protiv Watforda, očekuje nas londonski derbi. Otvaramo 15. kolo ranim susretom protiv West Hama koji igra fenomenalno ove sezone. Trenutno se nalaze na 4. poziciji u prvenstvu. Ne tako davno su uspjeli iznenaditi Liverpool te uzeti puni plijen protiv Kloppove momčadi. Chelsea se nalazi u nezahvalnoj situaciji i prolazi kroz tešku krizu sa povredama što će znatno uticati na Tuchelov izbor ovog vikenda.

Mogući izostanci:

West Ham: Ogbonna, Cresswell

Chelsea: Kovačić, Kante, Chalobah, James, Jorginho

Sudac: Marriner A. (Eng)
, 
Stadion: Olympic Stadium (London)

Subota, 13:30h 

SK2 HD
Mendy
Christensen, Silva, Rudiger
James(Pulisic), Jorginho, RLC, Alonso,
Mount, Havertz, Odoi

S klupe Lukaku, Ziyech i Werner(Barkley).

Bice jebemo, fizicki izuzetno mocna ekipa WH.

Jako nezgodan i uz to jako kvalitetan protivnik. Imaju ubojite kontre preko Bowena, Benrahme, Antonija i Fornalsa i još ubojitije prekide gdje u zraku dominiraju Zouma, Souček, Rice, Antonio i drugi štoper koji će biti Dawson ili Diop. Plan A će im biti da stanu nazad i čekaju kontru. Plan B je da nas napadnu, a to rade tako što kruže okolo čekajući da se Souček pojavi u 16-ercu i onda ide centaršut i to ne kod korner zastavice nego 15-20 metara iza.

Trebamo po hitnom postupku oživjeti Jamesa, jer bez brzih bekova ovdje teško možemo do pobjede, i naravno nekog u veznom redu. Za napad mi je potpuno svejedno, nemam posebnih želja, neka igra bilo ko.

Jedino je dobro sto nemaju odbrane, valjda se nece oporaviti Creswell.

Adi, James je ziv, samo je odmoren, kao i Jorginho i Werner.

Opasni su, ali puno kiksaju, vjerovatno sto su odigrali svaki mec u ligi isti igraci i nisu odmarani. Moyes ocigledno ne zna taj segment igre da odradi kako treba.

Adi, James je ziv, samo je odmoren, kao i Jorginho i Werner.

Opasni su, ali puno kiksaju, vjerovatno sto su odigrali svaki mec u ligi isti igraci i nisu odmarani. Moyes ocigledno ne zna taj segment igre da odradi kako treba.

Mislio sam da je nešto veći problem sa Jamesom, jer nije bio ni na klupi za razliku od ove dvojice.

Moyes i ove i prošle sezone mijenja samo kad se neko povrijedi. Rotira u drugim takmičenjima, igraju Lanzini, Vlašić, Noble i ostali, ali u ligi uvijek najjači sastav.

Tvrd je WH, ako ođe izvucemo 3 boda igrace i Tuhela u jaja da ljubimo, obzirom da imamo masu povrijedjenih igraca. Pokusati sa najjacim mogucim sastavom npr. Mendi Silva Rudi Chris Alonslow James RLC Jorgi Cho Maunt Lukaku.
Antonio nije zabio od devetog kola, smrdi mi da bi mogao protiv nas prekinuti taj post.

I WH je u malom padu forme ali idalje jako opasan protivnik medjutim vjerujem u ove nase momke a posebno u Tuchela. Očekujem laksu utakmicu nego protiv Watforda i naravno tri boda.

Jebo majku, imas superbrzog igraca u vidu Wernera koji bi da je iole normalan napadac ovakvoj ekipi mogao hladno uvaljati 2 gola samo na svoju brzinu. Zouma i Dawson krupni i ne tako brzi igraci, Westham takodjer zna izlete praviti naprijied i bice mnogo prostora za kontra napade. Ovako znas da od toga nema nista i molit boga da imamo 70% posjed lopte i iz pozicione igre zabiti koji gol. 

Iako smatram da je sve osim pobjede veliki kiks, ovdje mi nerjesen rezultat bio mozda i ok obzirom na velik broj izostanaka i nespremnih igraca.

Ako se "ne pojavimo" kao što se sinoć nismo pojavili kiks nam ne gine, u pitanju je puno kvalitetnija, puno organizovanija ekipa od Watforda. Očigledno nam ne odgovaraju te fizički jake ekipe, trkački jake ekipe. Prekidi i kontre to su naravno dva segmenta koji će uglavnom činiti igru West Hama, apsolutno se odlično snalaze u takvoj ulozi, prije svega imaju igrače za tako nesto, zato i igraju tako, znači ne pokušavaju nešto što nisu. Vrlo nezgodna ekipa su postali, Moyes je to dobro posložio, svako zna svoju ulogu, nemaš tu nekog padobranca za kojeg se zapitaš "sta ovaj radi?" nego su jednostavno stavili u taj svoj sistem samo igrače koji to mogu iznijeti. Jednostavno treba nam dobra partija ako hocemo pobjedu, naravno ne treba ni od njih praviti neku super jaku ekipu nisu ni oni sad neki bauk, ali da su nezgodni jesu.

Što se nas tiče, povrede su nas iskasapile, toliko povreda, toliko nespremih igrača, toliko igrača koji igraju nespremni, ne znam zbog cega se to odjednom dešava. Ti kad pogledaš nama je pa nekih 60-70% te neke najjače postave povrijeđeno ili nedovoljno spremno, to nije šala, plus na to dodaš ovaj sistem da se igra svaka 3 dana, katastrofa. Mora bolje nego protiv Watforda u to nema dileme, ako hocemo da se ovdje borimo za bodove. Diskutovat o sastavu mozemo tek nakon sto Tuchel kaze ko je uopste spreman.

Ne znam, ovdje je i bod ok.
Christensen umjesto Azpija. Treba nam vise cvrstine i visine u ovom mece koliko god to zvucalo otrcano. I dalje bih nastavio sa Havertzom umjesto Lukakua jer djeluje da je ufatio ritam. Igra poprilicno dobro u zadnje vrijeme.

Mendi Silva Rudi Chris Alonslow James RLC Jorgi Cho Maunt Lukaku.

Promasio sam dvojicu.

Nije problem poraz nego koliko gresaka pravimo tokom utakmice. Odoi nema stra traziti u ovom sistemu pogotovo na poziciji beka, licno za mene bolje igramo sa Havetzom nego sa napadacem, Lukaku je takav tip igraca ako mu serviras i zavrsice. Chilwel nam je pola ekipe.

Neugodna su ekipa realno, ali ovdje imas 4 igraca da znaju fudbala i nama je poraz samo zahvaljujuci vlastitoj nesposobnosti.

A ako cemo i pravo, ovdje je previse losih partija u ofanzivi odavno i bilo je samo pitanje vremena kad cemo se poceti raspadati. Nakon ovoga, imajuci u obzir povredu Cilvela, vrlo moguce da smo se oprostili od borbe sa Sitijem i Liverpulom
Očekivati bilo sta sa ovolikom količinom gluposti protiv ovakvog West Hama, ma nema govora.

Samo da smo bar malo odigrali pametno dobili bi ih bez problema, uopste nisu bili toliko dobri, ali retardirani potezi naše gospode su odlučili utakmicu.

Ne mogu da vjerujem kolika količina gluposti u jednoj utakmici, idioti.
Ovom govnaru sa sport kluba da se najebem svega sto ima jebem ga u usta vasljiva.
E moj tuhelu od ovih govnara mesara gubis. Sve si promasio.
Dobar je westham ne treba pretjerivat. Vidio je i to liverpul, tottenham a i city u kupu.

Mi smo nazalost danas sami sebe porazili.

Zalosno je kakvog panja smo doveli u napad. Ne uklapa se ova bukva u nas stil igre. Opasniji je werner bogtemazo
Danas je vise kriva igraca nazad i samog golmana nego napada. Kako smo glupe golove primili, Mendy se pretvorio u Kepu. Ako je Tuchel dosljedan igranju igraca po formi, Mendya treba klupirati.

Havertz > Lukaku. Simple as that. Preruzno igramo sa Lukakuom u fazi napada, nema nikakve kombinatorike vec se on uvaljuje kao sidras a to ne prolazi u Engleskoj. Takodjer nam je i presing mnogo slabiji sa njim jer se mrcina umori nakon 2 sprinta.

Kako god, za danasnji poraz najvise krivim Mendya, Jorginha, zRudigera i Christensena. Zadnja dvojica jer je Antonio izgledao kao prime Drogba.

Jebem vam mater svima, pokvarise mi vikend.
Sta je Tuhel promasio? Jel on vratio loptu Mendiju onako sporo, jel on napravio penal?
Nego da se osvrnem, svake jebene godine gubimo od ovih smradova mesarskih. Potpuni pad koncentracije cijele odbrane. Osim Maunta i RLC naprijed niko veze nije imao.
Sto je najgore nije Westham odigrao posebno dobro kako inace znaju. Vise smo sami sebe zajebali. Prvi gol nakon penala koji je iz niceg napravljen, treci gol jednom u 20 godina ces ovakav primit.

Ova ekipa bez Kantea je toliko slabija da je to nevjerovatno. Fali i Kovacic, pogotovo kada je Jorginho u kanalu kao zadnje vrijeme. Kova zna stati na loptu, distribucija iste je veoma dobra, cak je i u defanzivi mnogo bolji od Jorginha.

Ok, nije smak svijeta ni ovaj poraz toliko, nije sezona gotova ali vidno je da smo popustili malo, sto zbog povreda sto zbog gustog rasporeda.

I dalje je sve otvoreno ali jebes mi sve, ja ne znam sta je vise sa ovim povredama i to sve kljucnih igraca.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.