Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 11: Burnley (H) 06.11. sub [16:00]

Istaknuti odgovori

Ovo je ta standardna Burnley utakmica:
guzeni cijelo vrijeme nekako prezive i zabiju glup gol ko kurac.

Raduje što ćemo i nakon ovog kola ostati prvi na tabeli, ali je propuštena golema prilika. Baš iritiraju ovakvi rezultati, dominiraš ali ne znaš zabiti na kraju. Ovo su utakmice za Lukakua, nadam se da će biti spreman za Leicester.

Kostala nas je sebicnost svi su htjeli da zabiju gol pogotovo Barkley i Odoi u onim mrtvim sansama, moralo se na kraju obiti o glavu jednostavno to je tako u fudbalu. Tuchelova jedina greska je ta sto je kasnio sa izmjenama. Nista, idemo dalje ukoliko docekamo januar sa bodovnim saldom kakav je sada mozemo se nadati tituli, slijedi nam mnogo tezak i zgusnut raspored.

Ma tebra to se sve izdesavalo u nekih 10-15 minuta tokom drugog poluvremena. Imali smo par dobrih sansi, istina. Ponajvise Odoijev i Barkleyev sut. Opet daleko je to bilo od zicera i od neke opsade gola. Ostatak utakmice se kruzilo opet ko kisa oko Kragujevca. Posebno me iznervirao kraj prvog poluvremena kad su poveli i poceli se zajebavati, prodje 15 minuta utakmice ni u cem.

Ne znam hamco, mozda sam se previse iznervirao pa pisem vruce glave. Tako mi se ucinilo da je bilo bas dosta praznog hoda danas

Ma brate, danas je sve bilo osim cuvanja nule. Pa non stop smo napadali, cak sta vise da smo stali malo na loptu mislim da nam ne bi ni dali gol.

Ovo je cista nesreca ili neznanje pojedinaca ali nikako takticka pogreska ili ziheranje trenera.
U prvom poluvremenu sansa Odoia iz dvostrukog suta, James blokiran u zadnji sekund, sut Christensena glavom, sanse Rudigera, Silve i Jorginha iz kornera, sut Barkleya sa distance, sut Jamesa i odbrana Popa i gol Havertza.

U drugom poluvremenu Silva stativa, sut Havertza s 2m preko gola, nemoguci promasaji Odoia i Barkleya, i jos 10- tak polusansi i sansi koji ili nisu zavrseni sutem ili su blokirani u zadnji cas.

Znaci bukvalno da je uslo pola sansi mogli sko pobjediti 5-6 razlike.

Danas je falio tacno igrac kao Lukaku, ugurao bi makar jos jednu. Medjutim, nakon ovakve partije smatram da je razlog kiksa samo losa sreca i ne mogu cak ni igrace kriviti za promasaje jer su generalno odigrali dobru utakmicu. A pogotovo ne mogu trenera kriviti.
Definitivno je problem bila realizacija sansi, i nista drugo.
Nikakva ziheraska igra niti cuvanje nule. Sve vreme je ekipa bila u napadu, kontrolisali smo mec i napravili dovoljno sansi, koje na zalost nisu iskoriscene.
Nema potrebe da se svaljuje krivica na trenera niti da se izmisljaju stvari koje se nisu desile.
Sem sebicnosti Barklija nisam primetio niti jedan detalj koji se moze da se uzme kao zamerka bilo kome na terenu.
Sve sto dalje treba uraditi je dati sve od sebe da se pobedi naredni mec.
Odoi je juce bio fenomenalan. Imao je sam dvije sanse za gol, u prvom i u drugom poluvremenu. Napravio je i tri zicera za saigrace, Christensenu u prvom i Kaiu i Barkleyu u drugom.

Pohvalio bih i Reeca, svaki mec je sve bolji i bolji.

Kai mi je takodjer opet bio dobar, dao je vrhunski gol al eto.. mogao je uvaliti jos jedan, steta za onaj promasaj na ubacaj Odoia.

Sta cemo, idemo dalje, nismo ni prva ni poslednja ekipa kojoj se desava ovakav rasplet utakmice nakon velikih promasaja.

Treba da nas raduje ponovo dobra igra, stvaranje velikog broja sansi. Steta sto dolazi pauza, mogla bi nam poremetiti ritam koji smo ufatili pogotovo sto nam dolazi tezi raspored.

Nadati se da ce se Lukaku, Werner i Kovacic oporaviti za ovaj period a da nece biti novih povreda.
Veliki kiks svakako, ali sada hladne glave mogu reći da se takve utakmice jednostavno dešavaju, sve je to fudbal.

Odigrali smo dobru utakmicu samo je falio taj drugi gol, ali kad neće neće..
Gledo opet snimak utakmice, pa mi smo odigrali maestralnu partiju. Obzirom da sam sad gledao hladne glave vise sam posvetio paznju nekim drugim detaljima koje inace ne stignem vidjeti jer mi je gledanje lopte najvaznija stvar dok je utakmica live.

Mi smo se toliko dobro kretali sa i bez lopte, a igranje Barkleya na pozociji 10-ke je cista Tuchela genijalnost. Protol lopte izmedju linija nam je toliko bio dobar upravo zbog Barkleya i te pozicije. Rekao bih da je Barkley takodjer odigrao veoma dobro svoju rolu juce, samo da je malo bio prisebniji u zavrsnici dobio bi ocjenu 10.

Jednostavno, nismo imali srece. Odigrali smo vrhunski mec.

Barkley je bio među najboljima, šteta pa onu šansu upropasti, ali to je tipično za njega.

• Autor

Nisam gledao utakmicu, pogledao sam samo proširene sažetke. Ovo je jedna od onih utakmica kada se ispromašuješ i ne može ništa da ti uđe i na kraju ti gol zabije čovjek koji daje 2 gola po sezoni. Imali smo sreće protiv Aston Ville i Brentforda, a sada nam se vratilo. Sezona je duga i svakom se ovo desi, samo da nam ne pređe u naviku. Nakon pauze ćemo biti skoro kompletni u napadu, pa se očekuje bolja realizacija.

• reLo zaključava sadržaj: tema
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.