Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 07: Southampton (H) 02.10. sub [16:00]

Formacija 8 članova je glasalo

1. 1. Koju biste formaciju postavili?

• 3-4-3
      25%
      2
    • 3-5-2
      0%
      0
    • 4-4-2
      0%
      0
    • 4-3-3
      25%
      2
    • 4-2-3-1
      25%
      2
    • 4-1-4-1
      0%
      0
    • 4-2-2-2
      25%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Chelsea-vs-Southampton-Prediction-PL-021

Nakon prvih poraza u sezoni od Manchester Citya i Juventusa slijedi nam utakmica protiv Southamptona u kojoj ćemo se pokušati vratiti na pobjednički kolosijek. Ovo će biti naša posljednja utakmica pred odlazak igrača na reprezentativnu pauzu i očekuje se da damo sve od sebe da dođemo do sva 3 boda.

Nakon 6 kola se nalazimo na diobi drugog mjesta sa čak 5 drugih timova i sa jednim bodom manje od Liverpoola. Prošle sezone smo imali problema sa Southamptonom i dva puta smo remizirali protiv njih. Iako je uzorak mali, čini se da ove sezone lakše izlazimo na kraj sa timovima koji pripadaju donjem dijelu tabele. Imali smo najteži raspored od svih rivala, tako da smo igrali samo sa Crystal Palaceom od timova koji će se boriti za opstanak.

Southampton je u novu sezonu ušao bez 3 bitna igrača. Otišli su im prvi napadač Ings, glavni odbrambeni igrač Vestergaard i naš bivši igrač Bertrand. Igrači koji su došli da ih zamijene su po renomeu slabiji. Doveli su i 3 naša mlada igrača: Livramenta i Simeua zastalno, te Broju na posudbu. On neće igrati protiv nas zbog pravila lige. Ostali bitni igrači će im biti spremni za utakmicu. Nemaju još nijednu ligašku pobjedu u sezoni, ali imaju čak 4 remija i to 2 protiv Manchesterskih klubova. I preostale dvije utakmice koje su odigrali bile su tvrde.

Očekujem da ovu utakmicu dobijemo i da ostanemo u dobroj poziciji. Želim da vidim najjači sastav i da odabrani igrači lete po terenu. Prošli smo neke od najgorih utakmica i sada imamo 5 lakših protivnika. Ove utakmice se moraju pobjeđivati ako želimo borbu za titulu. Volio bih vidjeti neku promjenu formacije, ali nešto ne vjerujem da će se to desiti, tako da bih volio nešto slično ovome:

Mendy - Azpilicueta, Chalobah, Christensen, Rudiger, Chilwell - Kovačić, Jorginho - Odoi, Lukaku, Werner

Mislim da Mount nije spreman da starta, Silva je igrao dvije zaredom pa treba da odmori, Havertz je zaslužio klupu, a o Ziyechu da ne pričam. Dajte tom Odoiju da igra lijevo krilo, pa da vidimo i to čudo. Može i 433 samo RLC umjesto Chalobaha.

Za ovo kolo je važno napomenuti da Liverpool i City igraju međusobno, a United igra protiv Evertona.

Glasao sam za onu kerovu formaciju 4-2-2-2 

Utakmica će biti teška jer su jebena i organizovana ekipa. U prilog nam sigurno ide ne igranje Livramenta te također što S. Armstrong još nije spreman, bitni su to igrači.

Å to se nas tiče bilo bi veoma bitno da se vratimo dobroj igri a prije svega rezultatima. Ne vjerujem da će Tuchel mijenjati formaciju nakon dva poraza ali se nadam neÅ¡to boljem izboru igrača. Volio bih Wernera sa Lukakuom da vidim, može i neÅ¡to tipa Lukaku, Werner, Kai. Pitanje samo koliko je Mount spreman te kakva je uopÅ¡te povreda bila možda nije neÅ¡to bitno tako da može i on naravno od prve minute. 

Volio bih takoÄ‘er i Chillwela od prve minute. Å to se mene tiče može startati i Ruben, treba rotirati malo Kovu i Jorginha da i njih umor ne stigne. Ako niÅ¡ta dobar je termin za utakmicu 

Momci, vi izgleda zaboravili kakve su nezaboravne partije pruzali nasi stoperi u formaciji 433.

Tako su dobro igrali, da smo ih sve htjeli najurit iz kluba, da smo se mi navijaci sta pitali nijedan nebi ostao. Dosao Tuchel, stavio tri igraca nazad, ucvrstio odbranu, najjacu odbranu imamo u Evropi, od njegovog dolaska naravno, zasto bi sad mijenjali?

Nije kriva formacija za slabu igru, brzo ste zaboravili kako smo dobro igrali prosle sezone i na pocetku ove, sve sa ovim igracima i sistemom.

Samo da je, da ovi iza Lukakua udju u formu, da se James vrati, da Chilwell starta i bit ce to ok.
Evo Ben starta, Havertz klupa. Sta cemo danas naci Tuchelu i zamjerati ako puleni pruze losu partiju?

Evo Ben starta, Havertz klupa. Sta cemo danas naci Tuchelu i zamjerati ako puleni pruze losu partiju?

Vec znamo da ce CHO biti MOTM i da nista ne uradi. :D

Nema sta, popravio je tim, opet mu zamjeram visak defanzivaca, ali vidjecemo sta ce biti.

Edit: Volio bih da je stavio ofanzivnog veznog da poveze sredinu umjesto sto igra sa 3 defanzivna vezna. Jehova visak (ili neko drugi).

Vec znamo da ce CHO biti MOTM i da nista ne uradi. :D

Nije na wing back poziciji, danas se mora pokazati CHO. :D

A mozda je i Chalobah treci stoper a Azpi wingback. Vidjet cemo kako ce to na terenu izgledati, formacija je samo na papiru.

Vidjecemo sve kada počne tekma, možda će ići sa 4 pozadi a CHO na krilo, možda će Chalobah biti stoper, ugl sa ovim izborom igrača može se puno toga rotirati na terenu.

Jebe me što je Kai na klupi zbog Fantasya jebem mu hljeb, valjda uđe makar pola sata :D

NAPOKON KLUPERDA ZA ALONSAAAAAAAAAAAAAA

Ako bude neki gol u drugom poluvremenu, mogu da premotaju VAR nazad do one situacije gde je Rudiger uzeo loptu Livramentu pa da retroaktivno dosude neki faul.

Steta za gol Wernera, totalno bezveze.

Imali smo mnogo prilika, Werner, Lukaku, Odoi, RLC, mogli smo i trebali voditi makar 2 razlike.

Bitno je da pobjedimo do kraja kako god znamo i umijemo. Ionako ide pauza sad. Valjda se ne uvuce nervoza nasima jer vodimo samo jedan razlike.
Odoi ubija. Konacno da ga stavi na pravu poziciju. Vise sam ocekivao da ce ga na stopera stavit, nego na krilo al dobro je.
Možda samo još fali promjena formacije.Ne nužno danas, ali za ubuduće. 4 3 3, Mendy,RJ,Azpi/Thiago,Rudiger,Chilwell, Kante,Kova/RLC,Mount i u napadu Werner,Lukaku i CHO.
  • Chilwell zamalo tragičar, igrao dobro pored tog ispada, drago mi je i za gol.
  • Werner baksuzan, Å¡teta za poniÅ¡teni gol, imao je dobrih Å¡ansi, trudi se, i dalje se od njega odbija lopta kao od drvo, ali je ubjedljivo najopasniji igrač kojeg imamo. Ne da mira odbrani. Neka je i taj gol dao viÅ¡e.
  • Igra do penala dobra, zatim malo pao ritam. I crveni je dobro doÅ¡ao.
  • Izmjene i dalje tragikomične, juriÅ¡ rezultat sa igračem viÅ¡e i mijenjaÅ¡ veznog sa veznim. Na kraju to ispade i dobro, ali je ziheraÅ¡ki.
  • Mount unio živost u igru, mislim da je to prevagnulo.
Veoma bitna pobjeda. Zasluzili smo je realno. Do penala smo bili mnogo bolji, oni osim suta Ward-Prowsa nisu ama bas nista uradili.

Ovo sto ker kaze za Wernera je bas sto posto tacno. Non stop je u sansama, ne staje sa trcanjem i neda odbrani mira ni sekunde. Steta sto ga golovi ne idu jer bi bili bas jebeni u ovoj kombinaciji sa njim i Lukakuom.

RLC takodjer veoma dobar kao i Chalobah. Jedva cekam i Pulisic da se oporavi, njegovi driblinzi i ulasci s klupe na umorne igrace je ono sto nam trenutno bas fali.

Kakav ba Ziyech i Havertz(mada za njega ima jos vremena) ali Pulisic i Mount su igraci poteza.

Nadam se i da je Chilwel ponovo zacementirao poziciju u prvih 11.

Sve u svemu apsolutno zasluzena pobjeda a malo je falilo da kiksamo.

Prvi na tabeli.
  • Autor

Prvo poluvrijeme jako dobro. Napadalo se, imali smo puno prilika, moglo se i ubjedljivije voditi. U drugom poluvremenu smo pali, ne samo da nije bilo šansi za gol, nego smo i izgubili na energiji. Ulaskom Mounta smo se vratili na nivo iz prvog poluvremena. Djelovalo je još bolje nego tada, jer smo imali igrača više. Na kraju smo došli do zaslužene pobjede.

Promijenili smo dosta igrača, a nije se vidjela razlika. Igrači koji su dobili Å¡ansu su dali sve od sebe da je opravdaju. Napisao sam da bih volio Wernera i Odoija kao krila, želja mi se ispunila, a oni su odradili svoj posao. Loftus-Cheek je ponovo odigrao dobru utakmicu. Iz dana u dan je sve bolji. Barkley se vratio u život, može ovako povremeno sa klupe da ulazi, posebno u Ligi Prvaka kada možemo uvesti viÅ¡e igrača. 

Tuchel je danas pokazao da mu nije problem da kazni igrače koji su na prethodnim utakmicama igrali jako loše. Logično je bilo da pri zaostatku ulaze Ziyech i Havertz, ali pošto su pokazali nedovoljno volje u zadnje vrijeme priliku su dobili neki drugi igrači. Na kraju bitna 3 boda, Manchester je kiksao, a sutra bi nam svaki rezultat valjao.

Mene je bas Werner nervirao u prvom poluvremenu. 5 ili 6 situacija imao gdje napada lijevog beka (ili Salisua) u 3 navrata na sirokom prostoru 1 v 1 i maksimalno sto je uspio izboriti jeste korner (poređenja radi Livramento je imao 1 v 1 sa Chilwellom pa ga slomio kao pjetlica, ko je za Timu misaona imenica, samo zna zabit glavu i trcati do iznemoglosti).
Lukaku takodjer danas tanak, dobio je neke duele al nista posebno. Mozda i njemu treba malo odmora.
Mendy u par navrata dosta nesiguran, ne znam sta je razlog, mozda samo los dan.
RLC je vec sada sasvim dobar squad igrac, nadam se da ce jos vise napredovati i pokucati na vrata prvog tima.

Sve u svemu malo bolja predstava nasih ali nista posebno. Na kraju smo trebali i 'poguranac' da bi dosli do pobjede (ruku na srce zasluzene).
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.