Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u UEFA Champions League 2021/2022

Istaknuti odgovori

Realno i prosle godine su Bayern City i Liverpool bili najveci favoriti pa na kraju mi osvojismo.
Ne kazem da cemo opet, vrlo je tesko, narocito jer ekipa nam nije kompletna i nece ni biti do kraja sezone (Chilwell), ali hocu reci da ne mora znaciti da ce osvojiti neko od tih.

Prosle godine Real izbaci Liverpoola, a mi poslije isti taj Real unistili u dvomecu. Neke ekipe ne odgovaraju drugim, iako su mozda slabije. Nama je Lille vise problema napravio i tezi protivnik su bili nego recimo Real sto bi, siguran sam, a znamo gdje je Real a gdje Lille.

Samo da nam se klub proda, da se smiri situacija u klubu, da nemamo problema s povredama i vjerujem da mozemo opet blizu ako vec ne do samog kraja, a bilo bi prejako da ponovo osvojimo u ovakvoj sezoni, to bi bio jedan od najvecih poduhvata.

Sto se tice 1/4 finala Benfika ili Villareal, ali ako mora neko od jacih, onda Real ili Bayern (mislim da imaju smijesnu odbranu i takticki zelenog trenera).
  • Odgovori 69
  • Pregledi 3,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Liverpool
City
Bayern
Celsi
Real

To je moj redoslijed favorita

Uglavnom bolje stojimo nego prosle sezone kad smo osvojili
A što svi stavljate Liverpool kao prvog favorita? Gledao sam ih i uopšte mi ne djeluju toliko sigurno.

A što svi stavljate Liverpool kao prvog favorita? Gledao sam ih i uopšte mi ne djeluju toliko sigurno.

I meni uopste nisu toliki favorit. Pa nisu od nas bolji, u svakom duelu smo u najmanju ruku bili izjednaceni, mozda cak i bolji od njih. Da ne pricam City, pa cak i Bayern. 

Vidjet cemo, ali volio bih duel City - Bayern odmah sad, nek se kolju i nek odmah ispadnee jedan.

Not great not terrible. 

Mogli smo proci i gore ali i bolje. Sta ja znam, nije nemoguce ispasti ali smatram da smo opet jaci od njih. Oni ce vjerovatno biti vise nabrijani nego prosli put jer ce zeljeti osvetu. Moliti boga da nam budu spremni kljucni igraci a to su Mendy, Silva, Rudiger, James, Kante pa i Havertz(da ne gledam onog bizona). Ostali se koliko toliko mogu zamjeniti ali ovi igraci ne. Mount je takodjer kljucan igrac da ne misli neko da sam ga zaboravio ali realno njega mozemo zamjeniti. Ostale nabrojane i ne bas.

Mislim da smo blagi favoriti, rekao bih 60:40 posto sanse.

City - Atletic 80:20
Bayern - Viljareal 90:10
Liverpul - Benfica 90: 10

Kako god, sve osim barem jednog predstavnika engleza u finalu je veliko iznenadjenje. 

Ja ne mogu da se odlučim ko je najveći favorit za osvajanje, pa sam zato i postavio pitanje. Potpuno očekivano dobio sam različite odgovore, što govori da pravog favorita nema.

Bayern trenutno igra u formaciji 3-4-3, gdje su desni i lijevi štoperi Pavard i Hernandez koji za reprezentaciju igraju bekove. Wing-bekovi su im Coman i Gnabry koji su klasična krila, a jedan od 2 veznjaka u sredini je Musiala koji je ofanzivni vezni/krilo. Naprijed su još Muller, Sane i Lewandowski. Nekad se desi da zabiju 7 golova Salzburgu, a nekad se desi da prime 4 gola od Bochuma. Dosta su ranjivi, u ligi svaku drugu kiksaju što se ne dešava svake sezone.

City bi prije mjesec dana bio prvi favorit, ali su u međuvremenu ispustili bodove u ligi protiv Tottenhama, Crystal Palacea i Southamptona, te na prevaru pobijedili Everton. Za razliku od Bayerna imaju ozbiljnog rivala u borbi za titulu, a moraju napasti i FA Kup da se ne bi desilo da bude sezona bez trofeja. Napominjem da nisu ni Community Shield uzeli. Ne mogu se u potpunosti posvetiti Ligi Prvaka, iako im je to najveća želja.

Liverpool će se ganjati do kraja u svim takmičenjima, zaostaju bod za Cityem, na pragu su polufinala kupa, jedan su već uzeli. Prevelika je potrošnja, ali su proširili rotaciju sa Konateom, Diazom i ovim igračima na sredini. Igraju dobro, 9 pobjeda zaredom u ligi, svaku su bili bolji od protivnika, iako su protiv West Hama opasno visili. Protiv Intera su odigrali bezveze, kao i mi protiv Lillea. 

Mi imamo tu seriju pobjeda, ali daleko je to od neke dominantne igre. Šanse postoje, ali su problemi veći nego prošle godine, a i put je teži. Pokazali smo da možemo sa Liverpoolom, sva tri puta egal utakmica, prošle sezone smo pokazali da možemo sa Cityem, a ove sezone smo se prepali bez ikakvog razloga. Za Bayern ćemo vidjeti..

I jedna važna napomena, između dvije četvrfinalne utakmice se igra City-Liverpool u ligi.

Bice klucno sto se prvo igra u Madrid, iako ne vazi gol u gostima. Veoma je vazno napraviti dobar rezultat u prvoj utakmici.
Brinu me Alonso, mecevi u pl i realizacija. Napomenuo bih da Jorginha ne sjebe svetlo pri prijemu, da ne napravi penal i tako.
Ostalo je ok.

Lose smo prosli prvo Real, pa ako prodjemo vjerovatno City u polufinalu koji nam je najtezi protivnik za igrati u dvije utakmice. 

Ako gledamo krug favorita Bajern i mi smo najopusteniji, jer se njima titula svakako ne dovodi u pitanje, a mi cemo puno lakse ostati u top4, nego sto ce dvojac ispred nas do titule.
Stvarno verujem da mozemo proci Real. Trkacki i takticki smo puno bolji od PSZa, nama se Modric onako nece setati u zadnjoj trecini, i tu je nasa glavna snaga i sansa, sto imamo dovoljno snage u nogama da ih zaustavimo tu gde su najjaci.
O polifinalu ne bih mnogo pisao unapred,iako sam siguran da cemo biti tamo.
Sto se tice top 4 pl, meni je samo bitno da razguzimo arsenal, jer su se mnogo digli.
Za LS mi je svejedno, ali mi je na primer bilo teze kad smo sa Lampsom izvukli bajern, nego sad. Sada znamo sta sve ekipa i Tuchel mogu.
Realno uzasan zrijeb. Ne zato sto smo mi i Real Madrid izvukli jedni druge, vec zato sto sva ostala 3 favorita imaju prelagane zadatke i naci ce se 90% u polufinalu.

Iskreno nisam htio ponavljanje proslogodisnjih duela, ali eto. Reala nismo izvukli 20 godina i sad 2 puta u 2 sezone. Valjda se ne uspiju osvetiti, iako mislim da su dosta bolji ove godine a i motivisaniji. Plus na to nama lijevi bek Alonso. Bit ce jako teski mecevi.

Dobro je da smo prvu na strani opet, bez obzira sto nema gola u gostima.

Idemo jako.

Prvu smo domacini

A za polufinale jel prvh domacin pobjednik iz nase tekme ili

U polufinalu je prvu utakmicu domacin pobjednik iz utakmice City/Atletico.

• Autor

U polufinalu je prvu utakmicu domacin pobjednik iz utakmice City/Atletico.

Tačno a ko iz ovog dijela našeg uđe u finale tu će biti gost...

I meni je krivo što su Lpool i Bayern dobili ovu sprdnju ali jebi ga šta da se radi. Opet sa Realom se može igrati ne vjerujem da su nešto puno bolji u odnosu na prošlu sezonu dok mi sigurno jesmo...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.