Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Quarter - finals: Chelsea vs Porto (13.04. uto.) 21h

12 člana su glasala

1. 1.

• PuliÅ¡iÄ?
      9%
      1
    • Werner
      27%
      3
    • Giroud
      9%
      1
    • Havertz
      45%
      5
    • Abraham
      9%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Chelsea-vs-Porto-702x336.jpg

Uzgred veoma lošoj igri u prvoj utakmici uspeli smo da pobedimo ekipu Porta sa 2-0 zahvaljujući prvenstveno otvaranju teme od strane moje malenkosti. Očekujemo prolaz dalje, ali se ne smemo opustiti i potceniti Porto jer upravo smo najteže poraze pod Tuhelom imali kad smo pristupali olako utakmicama protiv dosta slabijih ekipa. Nema povređenih kod nas, a od žutih kartona moraju da se paze Hrvati Pulišić i Kovačić jer u suprotnom preti im suspenzija neigranja u polufinalu protiv Real Madrida.

Vaša očekivanja u pogledu sustava?

• Odgovori 50
  • Pregledi 2,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ocekujem dosadnu utakmicu i da je rutinski odradimo. Najbitnije je da se prodje u 1/2 finale Lige prvaka, ne trazim ljepotu od igre.
Ne treba puno ni eksperimentisati sa postavom. Uci u utakmicu ozbiljno, ne treba im dati sansu za neka cuda i comebackove.

Očekujem neke 3 promjene u odnosu na sastav protiv CP FC. Uvijek Tuchel nešto promijeni i nikad ne ponavlja sastav. Vjerovatno je jedna promjena James umjesto Odoija, druga Kante umjesto nekoga (vjerovatno Kovačić da ne dobije žuti karton), a treća u napadu jer nas tamo uvijek iznenadi sa nečim. Ja bih onu trojku sa prošle utakmice ponovo izveo na teren, a ako bih pravio neke promjene to sigurno ne bi bio Werner. Ne očekujem neku silovitu igru. Vjerovatno se nećemo truditi previše da se nametnemo. Ako damo prvi gol tu je priča gotova. Utakmicu treba shvatiti vrlo ozbiljno, kao da smo prvu pobijedili na domaćem terenu 2:0, pa je sve još uvijek otvoreno.

Porto ce biti jaci za dvojicu najboljih ove sezone, Oliveru i Taremija. Ni jednog ni drugog ne treba podcenuti, kao ni ostatak ekipe Porta iako smo dobili prvi mec.
Oni nemaju šta da izgube, tako da će morati da krenu jako od samog početka meca. Ključna ce biti nasa igra ba sredini terena, jer će oni udariti presing po Zorzinju, tako da ce nasi vezni igraci ali i bekovi morati puno i kvalitetno da se kreću bez lopte, da ne bi gubili posed u ranoj fazi napada.
Sto se napadačke igre tiče verujem da ce igrati Verner, te da ce u slučaju da Porto izadje visoko biti korišćena slična taktika kao protiv Liverpula onomad,sa okomitim dugim loptama iza ledja odbrani.
Smatram da ce se Tuhel osloniti na odbranu, tako da očekujem da startuju Silva i Kante,voleo bih i Cilvel, jer moze brže da pokriva veci deo terena od Alonsa.
Naravno nikakva opuštanja i manjak motivacije ne smeju biti dopušteni,jer kažnjavali su nas i gori timovi zbog lošeg pristupa.
Ali potpuno verujem u prolaz.
Ključno je da odbijemo taj njihov prvi juriš, ako ih uspijemo smiriti odmah na početku uradili smo dobar dio posla, jer oni sada jedva čekaju utakmicu da bi krenuli na nas sa ciljem da nekim golom u prvih pola sata maksimalno uzdrmaju našu ekipu. Naši igrači nisu odigrali puno utakmica sa ovolikim ulogom ipak je za nas trenutno polufinale LP ogroman zalogaj, tako da nadam se da nećemo praviti neke naivne greške i prepasti se prolaska u polufinale. Moramo igrati kao da je prva utakmica zavrsila 0-0..

Nadam se da Kante počinje.

Sada vec tradicionalno nabijanje na kurac  za srecu, dobra su ekipa, talentovani glumci,  ali to ce nas uciniti jos jacima, idemo u polufinale.

priželjkujem sledeću postavu

Mendy, Azpi(jer da nema nade da neko drugi igra), Christensen, Zouma(jer je malo inteligentniji od Rudigera)

Sredina Kante i Kova ipak, WB Reece i Chilly, u napadu Werner iza njega Pulišić i Mount.

U odbrani tvrdi, jaki na sredini a u kontrama ultra brzi, treba ovo rutinski završiti, mislim da će Porto prvih pola sata čekati, da neće odmah krenuti sa jakim presingom, pokušaće nekako zabiti prvi gol. Ako od toga ne bude ništa idu oni all in

Prvo poluvrijeme odradjivanje posla. Ne silimo, organizovano se branimo, apsolutno bezopasni i mi i oni sto nam odgovara.
Pa ja mislim da je svjesno. Ne vidim razloga da previse stojimo visoko ili igramo neki presing pa da rizikujemo da ispadnemo i napravimo im prostora nazad.
Nek nam je srecno polu-finale nakon mnogo godina!
P.S
Uzasna utakmica, Pulisica su nagrdili nocas. Dabogda se raspao ovaj Porto koliko je mrzan!
Nasli smo se medju 4 najbolje ekipe nakon dugo vremena.
Sve u svemu dosadne obje tekme porta al odradjene bez vecih problema.

Dalje sta Bog da. Ne trebamo se previse zanositi. Nismo favoriti za osvajanje LP. Protiv reala bez pritiska pa sta bude.
Logicno da se nadam finalu al bit ce tesko. Real je iskusna ekipa sa odlicnim igracima a i hazard ce se vratit haman do tad u sastav. Steta sto nema navijaca pa da nam hazard dodje na stamford bridge
Ajd dobro je, nije samo da Kepa prima ovakve eurogolove. Realno odradilo smo ih rutinskin ovaj mec, imali smo toliko kontri i polukontri gdje smo mogli bolje realizovati i zavrsiti sanse al jebat ga. Igrali smo ziheraski ali tako i treba ovakve meceve.

Cestitke momcima i treneru.
Ma ovaj poraz moze samo dobro doci ekipi, da nauce da se nikad ne treba opustati. Mislim da Tuchel nije bas najzadovoljniji, to se vidjelo na klupi kako se nervira. To mi se svidja.

Ocekivao sam ovakvu utakmicu, dosadnu bez puno prilika. Imali smo nekih polusansi, moglo smo voditi i pobjediti ali nema veze. Nikog ne bih posebno izdvajao, svi su bili solidni, mozda Jorginho i Kante nesto boljih od ostalih.

Sutra opusteno gledati utakmica i cekati protivnika.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.