Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 28: Everton (H) 08.03. pon. (19:00)

13 člana su glasala

1. 1.

• Ne, jer formacija 3-4-3 daje rezulate
      46%
      6
    • Da, u 4-3-3
      23%
      3
    • Da, u 4-4-2
      0%
      0
    • Da, u 4-2-3-1
      30%
      4

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

[attachment=214:Chelsea-v-Everton-stamford-bridge-780x4051.jpg]

Chelsea v Everton

Još jedan derbi u nizu za nas, jos jedna teška utakmica, još jedna utakmica protiv direktnog rivala za top 4 - u goste nam dolazi veoma neugodna ekipa Evertona koja u nizu ima 3 pobede, između ostalog i pobedu protiv njihovog ljutog rivala Liverpula. 

Njima neće igrati James Rodriguez dok su za nas upitni Silva i Abraham. 

U prvoj utakmici, u decembru su nas dobili, ali veoma bitna stvar je sledeća: na tom meču nas vodio bivši trener Lampard dok je sad situacija dosta drugačija pod novim trenerom Tuhelom - trenutno smo bez poraza sa veoma utegnutom i čvrstom obranom, a takođe treba napomenuti da Tuhel veoma dobro zna taktički da spremi derbi utakmice i da ima dosta uspeha.

Ono što je specifično za ovu utakmicu je to da se igra na dan žena, osmi mart, a opštepoznato je da sam na taj dan rođen, a kao najveći poklon bi mi upravo bila pobeda protiv navedenog rivala. Srećno momci !!! 

Naravno, cenjena mišljenja članova ovog foruma očekujem u komentarima ispod.

Klicko studiozno obavlja novu funkciju na forumu, nemam zamjerke.
Što se tiče utakmice i nas mislim kako se više manje sve zna od formacije i izbora igrača, jedino su dvojbe oko CHO i veznog reda. Moramo dobiti ovo

Ja sam iskreno iznenadjen Ancelotijevim pristupom utakmicama. Pogotovo protiv jacih protivnika igra maltene bunker. Ne kazem da nema pravo na to, za sad mu i rezultati idu na ruku samo kazem da sam iznenadjen.

Ocekujem dominaciju naseg tima ali i veliku patnju pred golom. Vjerujem kako cemo u potpunosti kontrolisati utakmicu ali da cemo imati i problema zabiti gol. Misljenja sam da ce u ovoj utakmici Giroud biti od vece koristi nego Werner a ne bi bilo lose probati konacno i Havertza. CHO bi mogao umjesto Jamesa u prvu a iskreno ocekujem i Alonsa ako nista zbog kompenzacije u visini i branjenju prekida.

Kako god, ocekujem pobjedu. 

Nije tragedija ako se ne pobijedi, ali mislim da smo bolji tim i da bolje igramo, takođe red je pobjeđivati direktne konkurente za top 4. Što kaže hamco očekujem bunkerčinu, takođe očekujem Girouda u startnih 11.

Ne bi bilo loše Havertza umjesto Ziyecha, ali čisto sumnjam da će mu dati priliku. Još jedna opcija je Pulišić koji mi mrljavije djeluje od svih konkurenata na poziciji, ali opet nije nijednu startovao i možda ne bi bilo loše dati mu šansu.

Nekako protiv njih svake sezone odigramo jednu dobru i jednu lošu utakmicu. Sjećam se mnogih poraza, ali i ubjedljivih pobjeda (6-3, 5-0, 4-0). Mislim da sada slijedi naša pobjeda. Oni su u prva 4 kola dok je James još bio zdrav ubijali protivnike, a poslije toga su prešli na jedan potpuno drugi stil igre. Protiv nas su igrali sa 4 štopera u zadnjoj liniji, a bilo je i primjera da igraju njih 4 i još ispred Digne i Iwobi sa izraženim defanzivnim zadacima, a u sredini vezni red sastavljen od igrača koji više služe za destrukciju protivničke igre, nego za konstrukciju njihove igre. Od svih igrača (osim Jamesa) zahtijeva se igra u odbrani. Richarlison je to doktorirao i u prethodnim sezonama, Iwobi kao čest izbor za drugo krilo isto zna igrati odbranu. Calvert-Lewin je dobar u skoku i služi za odbranu prekida. Čak i od Sigurdssona traži da se vraća nazad, pa on nekad napravi glup faul jer jednostavno tu nije baš tako dobar. Igraju tvrde utakmice i danas sam negdje vidio da imaju najviše pobjeda od 1 razlike u ligi. Očekujem bunker samo takav. Najveće opasnosti u zadnje vrijeme su Richarlison i Sigurdsson, a DCL bi eto baš protiv nas mogao opet proraditi. Imaju visoke igrače i treba se paziti i prekida.

Kod nas očekujem jednu promjenu na bekovskim pozicijama (vjerovatno James umjesto Odoija), jednu promjenu na sredini (Kovačić umjesto nekoga od one dvojice) i jednu u napadačkoj trojci (neko umjesto Ziyecha). Ne vjerujem da će odbranu i golmana mijenjati. Bitno je ne primiti prvi gol kao u prvom dijelu sezone, ne bi nam bilo nimalo lako vratiti se. Nadam se pobjedi koja će nas pogurati ka novoj sezoni u Ligi Prvaka.

Bitno da smo nakon ova dva derbija ostali tu negdje oko TOP 4 čak smo i malo smanjili razliku u odnosu na Leicester i United, ne smije se dozvoliti da nas pobjeda protiv Liverpoola opusti jer ni jedna pobjeda nece doci sama od sebe.

Kao što Adi każe Everton je samo na početku sezone izgledao lepršavo onda su prešli na taj sistem gdje naguraju sastav "traktorima" i tu su 2 igrača od kojih se očekuje da donesu nešto u ofanzivi, ali ok to im očigledno donosi rezultat jer su u vrhu tabele. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj ćemo mi imati posjed eh sta cemo uraditi iz tog posjeda ostaje da se vidi..
Ne smijemo ih podcijeniti nikako, očekujem ovdje težu utakmicu nego na anfieldu, pogotovo iz razloga što će oni stati u dvostruki blok koji će nam biti teško probiti, pogotovo sa ne baš bajnom napadačkom formom.
Protiv liverpoola je funkcionirao werner jer je imao prostora protiv njihove visoke linije, ovdje ga neće biti toliko. U špicu bih volio havertza ili girouda ovdje

Jesam li ja jedini koji priželjkuje nešto tipa Werner, Mount i Havertz u napadu. Možda bi Nijemci upalili zajedno.

Sranje je sto su i lester i man utd dobili. Direktni konkurent za top 4 , mora se dobiti. Naravno da anceloti nije naivan i da ce itekako dobro da nas prostudira. I ja bih pre Zirua nego vernera, sa veernerom ce biti patnje sa sumom igraca i njegovim prijemom. Cak mozda ne bi bilo lose i sa Kaiem da proba u spicu ili kao poluspica uz Girua. Visok je, mozda i uhvati neki centar sut a i kvalitetnine odigrava na prvu kad je taj niski presing.

Slazem se sa cobinhom. Giroud se ubio za ovakve utakmice. Wernera ce pojest njihovi gorostasi. Takodjer i ja sam primjetio da bi Havertz bio idealan protiv ovih bunker ekipa upravo zbog tog first toucha. Vidjet cemo ali ne bi bilo lose malo i izmiksati sastav, ne pretjerano ali radi svjezih nogu, sto da ne. 

Očekivao sam da ćemo vise profitirati od ovog kola, ali ispostavilo se na kraju da ćemo biti pod pritiskom da zadržimo priključak sa Unitedom i Leicesterom. Tako će biti do kraja jednostavno svaka utakmica će biti finale..

Što se tiče Havertza, Tuchel ga do sada uopšte nije ni uključivao u neke ozbiljne planove, osim one utakmice protiv Wolvesa mislim da je skupio još desetak minuta, tako da ta njegova uloga je nešto što na čemu tek treba da se radi i tek treba da se utvrdi sta je njegova uloga i da li će je uopšte ima. Mislim da Tuchel bar što se tiče ove sezone nema namjeru da se bavi Havertzom i njegovim prilagođivanjem na ligu jer prosto ima važnijih stvari a to je u ovom trenutku TOP 4, u uslovima gdje je svaka utakmica finale mislim da Havertz nece imati previse minuta, tako da smatram da će do kraja sezone igrati oni koji su u ovom trenutku ili iskusni ili jednostavno u boljoj formi, tako da ga ne ocekujem protiv Evertona.
Ajmo Havertz da vidimo od cega si. Zouma, Alonso, Kovacic, Odoi i Havertz u prvih 11 u odnosu na prosli mec. Poprilicno je rotiro.

Nadam se da ce Havertz pokazati zasto vrijedi makar pola one cijene koja je kesirana za njega. Vrijeme je da konacno nesto pokaze. Dosta je vise zajebancije, ili jesi ili nisi.
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1368969821266862088

Jako dobar sastav.
Igrace Tuhel na individualni kvalitet naših ofanzivaca i brz protok lopte kroz zgusnutu odbranu.
Zouma zbog skoka protiv Calverta, kun zadovoljan nema Rudigera. Sve uredu 😄

Dobar sastav, pojedini su morali odmoriti iako su za prve postave, Mount npr, ali svejedno, dovoljno jak sastav da upisemo pobjedu.
Ovo je vjerovatno odmor za mounta naseg najboljeg igraca a isto tako prilika havertzu i chou naprijed da se pokazu. Protiv atletika mora neko zamjenit mejsona.

I ja sam volio vidjet chillia al napisao sam vec da ocekujem alonsa

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.