Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Manchester City (H) 03.01. (17:30)

Istaknuti odgovori

0_ChelseaManCity.jpg

Prvi derbi u 2021. godini, duel dvaju plasicnih klubova. 
Citiju fale par igraca, da li ce Frank Lampard uspjeti napraviti taktiku koju ce igraci moci sprovesti u dijelo? Da li mozemo uzeti tri boda Citiju?

Ostavite svoje misljenje u komentarima ispod.

Mi smo plasljivi tim, a oni su plasticni. Salu na stranu sa nama je sve moguce, gosti su bez nekoliko igraca u ovoj utakmici, a nama fali Reece James. Zelja mi je u ovoj utakmici da prestanemo stalno forsirati centarsuteve i da probamo kroz sredinu neku akciju napraviti. 

Jedino nas moze spasiti to sto kubure sa koronom, mada se ni to još uvijek ne zna. Ne bi me iznenadilo da su odjednom svi negativni i da izvedu najjači sastav.

Ukoliko bude taj neki kombinovani sastav očekujem remi i kurac od utakmice, naše čuvanje rezultata i taktiziranje.

Ukoliko izbace dobru ekipu od nas opet očekujem kurac od igre i taktiziranje, samo što u ovom slučaju ide poraz

Zadnjih 10 njihovih utakmica:

Man City vs Newcastle 2:0

Southampton vs Man City 0:1

Man City vs WBA 1:1
Man Utd vs Man City 0:0

Man City vs Fulham 2:0

Man City vs Burnley 5:0

Tottenham vs Man City 2:0

Man City vs Liverpool 1:1

Sheffield vs Man City 0:1

West Ham vs Man City 1:1

Sve je to na malo golova, jedino je Burnley izuzetak koji često zna da odustane od utakmica protiv velikih. Protivnicima poput West Hama, Fulhama i WBA daju po 5 komada u normalnim situacijama. Prisjetimo se naših derbija u kojima ne samo da mi nismo imali želju da napadnemo, nego u većini slučajeva ni protivnik nije imao. Derbiji koje je City odigrao nisu ništa drugačiji. Stojiš i čekaš da protivnik sam sebi zabije gol ili da nekog lopta pogodi u ruku. Sve ovo nagovještava jednu dosadnu utakmicu.

Fali im dosta igrača zbog korone. Golman Ederson za koga ne znam kakva im je zamjena. Ima onaj Steffen ili kako već i iskusni Carson. Nisam siguran koliko ga mogu zamijeniti. Fali Walker koji je prva postava kako god okreneš i Jesus koji je bitan kada nema Aguera, a nikad se ne zna ima li ga. Ne znam jesam li sanjao ili su stvarno ostala dvojica Cancelo i Torres. Neka neko ovo potvrdi ili demantuje.

Mogu zamisliti da Guardiola izvede još slabiji sastav nego što se očekuje. Ima savršen alibi. U srijedu igra protiv Uniteda polufinale kupa, idealna prilika da uzme trofej (koji uzme svake godine). Fali mu dosta igrača, a na to odmori još neke jer ne smije dozvoliti povredu recimo De Bruynea ili Rodrija. Protiv nas izađu Zinchenko, Garcija, Delap, Steffen i još jedan za kojeg nikad nismo čuli i namlate nas kao i Arsenalovci.

Bez obzira na ove pretpostavke, ja mislim da ćemo mi ovo pobijediti. Jednostavno nekog moramo, City nikad slabiji, loši smo bili na svim derbijima, a ako će nam iko ostaviti prostor oni će. Očekujem igru na 0:0 sa njihove strane, nažalost očekujem i sa naše strane, ali vjerujem u neki gol Zoume iz prekida. Očekujem posjed 52 - 48 za njih, gdje ćemo mi imati priliku i za normalne napade, ali i za kontre. Nadam se da će Havertz od prve minute, jer red je, očekujem povratak Kovačića i standardnog štoperskog para. Pobjeda ovdje bi mogla dosta toga da preokrene. Naravno, od same pobjede još bitnije da u trenucima kada imamo loptu idemo naprijed i radimo nešto smisleno.

Nasa pobeda bi bilo iznenadjenje a poraz bi bio uvod u ultimatum lampardu. Imaju previse ozbiljnu idbranu da bi prolazilo ovo nase sorisanje. Jedini nacin da ih ugrozimo su prekidi.

Ma napadački se apsolutno ništa neće promijeniti u to sam siguran, makar City omladince poslao na teren. Opet ćemo ko debili ubacivati loptu u kazneni prostor.

Ali koliko je to apsurdno, bukvalno u klubu imas jednog igrača kome to odgovara, svima ostalima odgovara kada se spusti lopta 

Konacno sa dva klasicna krila igramo Pulisic i Ziyech. Werner u vrhu napada. Lijep sastav je izveo Lampard.
City igra bez klasičnog napadaca, Sterling ce biti na poziciji 9tke.
Izveo je zato sto mora a ne zato sto hoce. Tj igracemo na kontre u prevodu na bod. I to nece imati veze sa onim sto zeli generalno od celsija.
Ali je i pepe stavio sterliga u spic. U prevodu obojca zatvoreno. Oni ce probati bez visokih lopti sa kratkim pasovima a mi sa loptama u prostor pa koga usere.
Cao zdravo. Raspad sistema. Ne znam sta im treba da vide vise da mu daju otkaz. Svako iole fudbalski pismen je to video jos prosl sezone.

Preslikano poluvrijeme kao protiv WBA i preslikano poluvrijeme kao protiv Arsenala. Ne znamo gdje se nalazimo, pogotovo odbrana. Kako je moguće da ovako često loše ulazimo u utakmicu.

Očekujem pass mastera i CHOsen onea na startu drugog poluvremena. Pred kraj ulazi Havertz.

Za 45 minuta smo napravili samo jedan rizičan potez, a to je ono kad su svi otišli u napad kad je bio prekid. Iz toga smo primili gol.

Pulišić jedini za prolaznu ocjenu, mada je i on mogao bolje.

Izgleda je Lampardu fakat noga. Ne gledam tekmu ali ponovo trica i to kuci kao dokaz da nista nije pokrenuo ekipu nakon Arsenala.

Meni je najjače da Cityju praktično nisu mogli uzeti loptu. Što se tiče lopte u nogama bila je jedino kad City svjesno predavao.

Sto se prvih 11 tiče mislim da je izveo najbolje što je mogao.

Pristup igrača bio je katastrofalan, jadan, očajan.

Prvih 15 minuta City izgubljen totalno, jako loši ali naši ne znaju običnog pasa da potrefe ali bukvalno se niko ne zna sastaviti sa loptom ili promaše pas ili napucaju jedan drugoga, očajno.

Poslije toga City uzima loptu i do kraja poluvremena jadnicima objašnjava kako se igra fudbal, zabili im tri gola i sakrili loptu i to je to. Drugo poluvrijeme haman isto, City kad sakrije loptu ovi naši jadnici meda ne mogu

Ocekivati od trenera koji plafon moze da vodi engleskog drugoligasa da napravi nesto sa ovim timom je suludo. Jos pre god dana sam video kuda ovo vodi kao i u julu sta ce biti sa ovim pojacanjima. A ako to u klubu niko ne vidi ko je placen za to onda smo u debelom problemu pre svega zbog one curke koja je istripovala da se razume u fudbal. I tuhel i alegri su za ovog amatera doktori fudbala i ko god da dodje od njih dvojce je veliku plus.
Nisam gledao utakmicu nego igro remija sa rajom, znao sam sta ce biti nisam htio trositi zivce.
Došli smo cityju kao budali šamar, ogroman bunar od igre i ne vide se nekakve naznake nečeg boljeg.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.